Kirúgták a Jobbik jelöltjét a miskolci cigány iskolából! (hanggal)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A miskolci Kalyi Jag Roma nemzetiségi Szakiskolában több mint egy éve tanító, és ott az iskola igazgatója szerint kiváló szakmai munkát végző Jakab Péternek (a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci 18-as számú választókörzetének önkormányzati képviselőjelöltje) a mai napon kora délután az intézmény igazgatósága ultimátumként intézte a közös megegyezéssel való szerződésbontást. Az indok: Jakab Péter jobbikos képvielőjelölt politikai nézetei nem egyeznek az iskola fenntartójának és igazgatóságának nézeteivel.

Függetlenül tehát a kiváló pedagógiai munkától, a megkérdőjelezhetetlen szakmaiságtól ma, húsz évvel a rendszerváltás után még mindig üldözhetnek valakit Magyarországon politikai nézetei miatt. A beszélgetésről képviselőjelöltünk hangfelvételt készített, amelyen az iskola tagintézmény-vezetője, Horváth István megerősíti, hogy Jakab Péter pedagógiai munkájával ugyan elégedett, politikai nézetei miatt azonban, noha az iskolában politikai tevékenységet nem fejtett ki, mégis távoznia kell .

A fent említett hangfelvételt és az ügy részleteit 2010. 10. 01-én Egyed Zsolt, Szegedi Márton és Jakab Péter ismerteti a sajtóval a  Jobbik miskolci irodájában.

Az igazgató többször hangsúlyozta Jakab Péternek, hogy nem személyével van baj, sőt, meg van elégedve munkájával, de ahogy megjelentek a képei egy bizonyos, „romák által elfogadhatatlan politikai nézeteket valló párt színeiben”, az iskola szellemiségével összeegyeztethetetlen lett.

Jakab Péter hiába mondta, hogy a diákok kiállnak mellette, az igazgató szavaiból egyértelműen kiderül: kizárólag neki van baja a tanárral.

A leleplező hangfelvételt az alábbi linkre kattintva hallgathatja meg:

http://www.jobbikbaranya.hu/jakabpeter.mp3

Barikád

One thought on “Kirúgták a Jobbik jelöltjét a miskolci cigány iskolából! (hanggal)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük