KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiállás Kárpátalja önrendelkezése mellett – a rendőrség is kiállt! (folyamatosan frissül videóval)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

20141212_172832Tegnap délután a Bem téren, a külügyminisztérium épülete mellett került sor a Kárpátaljai magyar és ruszin kisebbség kiállása melletti tüntetésre. Mintegy kétszázan vettek részt az eseményen, ahol felszólalt ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész, Dr. Morvai Krisztina, Dr. Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy György és Reiner Péter is. 

A felszólalók között többen megkérdőjelezték azt, hogy az Ukrajnából kitiltottak az ukrán nemzetbiztonság „előrelátó, védekező” mechanizmusának elszenvedői lennének, sokkal inkább úgy vélik, hogy ezen tendenciózus jelenség mögött megrendelésre a magyar külügy egyes személyeinek intézkedése húzódik meg. Ez azért is sejthető, mert – mint Budaházy György is mondta -, valami rejtélyes okból ő sem léphet a megszállva tartott kárpátaljai területre. Ez olyan, mintha valaki egy listát adott volna át az ukrán hatóságoknak, hogy bizonyos személyeket nem szabad oda beengedni.

Egyébként a rendezvényen – mely korántsem volt felforgató, mint inkább figyelemkeltő és megemlékező jellegű -, a rendőrség is kiállt – persze nem igazán a szónokok által elmondottak és az elszakított területeinken élők jogai mellett -, videózni. A rendfenntartók komplett mozit rögzítettek az eseményről, vagyis kifejezetten érdekelte őket a felszólalók mondanivalója. Ezzel sincs semmi probléma, hiszen „művelődniük” nekik is kell. A kérdés csak az, hogy mitől fél a hatalom és valóban ennyire fél? A helyszínen úgy érezhették magukat az ott megjelentek, mintha az időkerekét visszatekerték volna a kádári időkbe. A filmes dokumentálást mindenesetre nyugodtan értékelhetjük a hatalom félelmi megnyilvánulásának.

A probléma ott van, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények képes anyagai az interneten kívül, egy komplett tudósítás keretében – érdekes módon – nem kerülnek be az országos médiába. ( Az internetre sem  – értelemszerűen – a rendőrség jóvoltából.

Hamarosan videó-összefoglalóval is jelentkezünk az eseményről (a rendőrségnek kár volt fáradoznia, hiszen a YouTube-ról majd ők is letölthetik az anyagot), addig is közreadjuk Reiner Péter gondolatait, melyet a Magyar Gárda alapító tagja, közéleti személyiség osztott meg a Bem téren összegyűltek előtt:

Tisztelt Honfitársaim, kedves Barátaim és Harcostársaim!

Ebben az évben már többször felemeltük szavunkat, kifejeztük tiltakozásunkat ezen a helyen és a Sváb hegyen is, a trianoni diktátum következtében elszakított, a jelenlegi Ukrajna területén élő kárpátaljai magyarságunk önrendelkezésének érdekében, sorsuk iránt mélységesen aggódva és felelősséget érezve!

Mivel helyzetük nemhogy javult, de az idegen érdekek miatt folyó háborúskodás miatt súlyosbodott fenyegetettségük, nőtt halottaik száma is, újra és újra fel kell hívnunk hazai közvéleményünk figyelmét sorsukra, a rájuk leselkedő veszélyekre.

Szomorúan kell újból és újból tapasztalnunk, hogy az elvileg alkotmányunkban biztosított alapjogként nemzetünk ismételt szerves részeivé vált Kárpátalján élő magyarságunk, a magyar állampolgárságuk visszavételének lehetőségével, de sorsukkal mégsem foglalkozik veszélyeztetett helyzetüknek megfelelően a nemzet egységét szavak szintjén hangoztató kormány és annak erre hivatott külügyminisztériuma.

A bizonyítottan kívülről és felülről sugallt és kezdeményezett orosz­ukrán háborúskodás – mely idegen érdekeket szolgál és nincs köze az ott élő magyarságunkhoz és a ruszin érdekekhez – a Kárpátalján, egymással eddig békében élő nemzetségek életét veszélyezteti.

Miért is kell ismételten kiállnunk és újra figyelmeztetnünk?

Mert az elvileg alaptörvényünkben lefektetett, minden jelenlegi határainkon kívül élő magyarnak az élethez és az emberi méltóságukhoz is fűződő jogvédelmet garantáló kormány, még nem védte meg egyetlen Kárpátalján élő magyar nemzettársunk életét és alapjogait sem!

Sőt, mi, akik értékrend-választásunk okán szükségesnek érezzük a folytonos odafigyelést és segítést, meg kell, hogy állapítsuk, „pártunk és kormányunk” nem tudja védelmünket biztosítani. Mint ez legutóbb történt, amikor november végén főhajtásra igyekeztünk Kárpátaljára, Szolyvára a bolsevik megsemmisítő haláltáborok emlékhelyére, a magyar népirtás 70. évfordulóján.

Pedig vártak ránk testvéreink. Nem üres kézzel, és bizony telt szívvel készülődtünk sokadszorra meghívásukra, emlék-konferenciájukra és emlék koszorúink elhelyezésére.

Miért kellett megalázó körülmények között a jelenlegi gúnyhatárainkon sok órás várakoztatás közepette megtudnunk az ukrán határrendészettől, hogy egyik útitársunk már fél éve hatályosan „persona non grata”, azaz nem kívánatos személy a jelenlegi Ukrajnában, amitől a magyar kormány pluszgaranciákkal, elvileg védelmet nyújtó diplomata útlevele sem védi meg?

Hogyan van az, hogy a külügy meghosszabbított kezeinek számító, különleges jogállású és magyar állampolgárainknak – így az ott élőknek is – védelmet garantáló konzulátusunk munkatársai is csak tehetetlenül széttárják kezeiket, minket és magukat kiszolgáltatva az ukrán hatóságok kénye kedvének?

Mi az az ok, ami a reánk váró, ott élő barátainkat némaságra, hallgatásra kényszeríti?

A válasz: a mocskos és tőlük idegen fiaikat, férjeiket folyamatosan fenyegető idegen érdekeket szolgáló háború, ahol a Kárpátalján élőket ágyútöltelékként akarják felhasználni, a hírek ellenében rájuk váró tömeges behívás rémével fenyegetve létüket.

Látniuk kell az ott élő közel kétszázezres magyarságnak, hogy tökéletesen túszhelyzetbe kerülnek, mivel a magyar kormány szolgai módon, a NATO kényszere miatt kizárólag Ukrajna területi egységéért áll ki minden szinten, a magyarság jogaiért viszont nem!

Akkor mi végre volt az ezt igénylők részére történt magyar állampolgárság törvénybe foglalt garanciája?

Nem felejtem el soha, hogy az 1991-­es beregszászi referendum hogyan került asztalfiókba az Antall kormány idején, de azt sem, hogy ez hogy osztotta meg a kormánypártokat és hogyan lett többek között sírásója a jobb sorsra érdemes MDF-­nek!

Kérdem én!

Megoldotta Románia NATO és uniós csatlakozása az ott élő magyarságunk alapvető jogainak és önrendelkezésének garanciáját?

Vagy talán Szlovákia garantálja az ott élő őshonos magyarságunk önrendelkezését? Persze, hogy garantálja az érvényben lévő Benes Dekrétumokkal és pl. a 103 éves magyar tanárnő és még sok száz állampolgára jogainak lábbal tiprásával.

Talán várhatunk valamit Szerbiától? Attól a Szerbiától, mely a magyarságáért kiállókat jelenleg is súlyos börtönbüntetéssel sújtja és ugyancsak a magyar hivatalos politikai képviselet törekvései szerint visszavonhatatlanul uniós tagságra van ítélve!?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy az utóbbi közel húsz évben, eddig közel ezer honfitársamnak és barátomnak mutattam meg hitelesen Kárpátalja csodáit, épített örökségét és ott élő magyar testvéreink életét, kultúráját és végtelen vendég szeretetét. Csak egyet emelek ki ezek közül,a közel húsz évig működő, de sajnos már megszűnt Credo Verséneklő Együttest, mely sok-tízezer honfitársamnak szerzett örökérvényű közösségi élményt.

Természetes, hogy felfedező és nemzeterősítő útjainkon többször is részt vettek a mellettem megszólaló és nemzetünkért olthatatlan felelősséget érző jogvédő barátaim, Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás is sok-­sok barátom társaságában.

Munkájuk hitelességét többek között ezeken a honismereti útjaikon alapozták meg a teljes Kárpát­ medencében – hitem szerint.

Így volt ez most is november 21­-én, amikor Hegedűs Lóránttal együtt öten keltünk útra, hitet és reményt vinni­-hozni, és a szeretet önzetlen ajándékait átadni ugyanakkor gyászukban osztozni az ötvenezer magyar mártír halála emlékhelyén.

De mások úgy gondolták, jobb, ha távol maradunk, mert – bár ezt csak következtetni tudjuk -, hogy az itt, ezen a téren Hegedűs Lóránt is aggódással felszólalt példamutatása, vagyis az, hogyan kell viselkednie ma egy nemzetéért felelősséget viselő Istent szolgáló magyar hazafinak, Szolyván ne történjen meg!

Kik azok és kiknek az érdekeit sérthette Hegedűs Lóránt lelkész, akik itthon és kint közösen úgy döntöttek, hogy tevékenységével sérti az ukrán állam nemzetbiztonságát, és kik döntöttek ezért Hegedűs lelkész öt éves kitiltásáról méghozzá oly titokban, hogy ezt csak a gúnyhatár átlépésekor tudhatta meg felesége jogán járó, teljes védettséget ígérő diplomata útlevele ellenére?

A kérdésekre adható helyes válasz csak vélelmezhető és alapvető véleménynyilvánítási szabadságjogom gyakorlásával adható meg.

Hegedűs Lóránt felelős, igaz szólása elsősorban sérthette saját jelenlegi egyházi elöljáróságai többségének érdekeit, akik nem átallják folyamatosan jelenleg is palástvesztéssel is járó fegyelmi eljárással fenyegetni és bepanaszolni.

Másodsorban a kettős beszédű és cselekedetű meghatározó külügyéreink érdekeit, akik ” bort isznak és vizet prédikálnak” – értsük alatta a már közelmúltban nyugdíjba küldötteket és a háttérhatalom jelenlegi kiszolgálóit.

Csak nem gondolja komolyan valaki, hogy az ezer sebből vérző, háborúban álló és teljes közigazgatása korrupció pókhálójában vergődő, talán soha nem volt és nem létező jövőjű ukrán állam odafigyel arra, hogy egy civil budapesti tüntetésen mit mond egy szónok, aki ráadásul példátlan korrektséggel nem csak magyarságunkért emel szót, hanem a sztálini milliós népirtást, a holodomot is kiemelt mondanivalóként kezeli, mint Hegedűs lelkész?

Mindenképpen voltak itt hazai kijáró-súgók! Neveiket most nem említem! De figyelmeztetem őket, ne dőljenek nyugodtan hátra kipárnázott miniszteri, államtitkári székeikben!

Mi felelősen őrködünk továbbra is, figyelni fogunk, és hitünk, választott értékrendünk szerint olyan magyar jövőért dolgozunk:

  1. ahol nem válik széjjel az írott szó a cselekedettől,
  2. ahol a bűnök után, mindig következetesen a büntetés következik,
  3. ahol véglegesen megszűnik a bűnök megítélésének a kettős mércéje,
  4. ahol magyarságunk nemzetegyesítése valósággá válik és végre egy hazában élhetünk.

Isten óvja közös magyar Hazánkat, közös Nemzetünknek!

Budapest, 2014. december 12.

Reiner Péter

 

[youtube=http://youtu.be/i20Ksc5x4hU]


 

Morvai Krisztina beszéde:

[youtube=http://youtu.be/yOFoJ-AzblQ]

Miért nem hajlandó a (mindenkori) magyar kormány emberi jognak tekinteni az elszakított területeken élő magyarok önrendelkezési jogát? Miért nem mernek követelésekkel fellépni például Ukrajnával szemben, hivatkozva az érvényes és hatályos nemzetközi emberi jogi normákra? Mind az ENSZ, mind az Európa Tanács, mind az Európai Unió számos olyan fontos dokumentumot fogadott el, amelyek alapot adnak az őshonos (magyar) nemzeti közösségek önrendelkezésének, adott esetben területi autonómiájuknak követeléséhez, emberi jogi, s nem politikai alapon. Ehhez azonban egyebek mellett az „anyaország” részéről sokkal határozottabb kiállásra lenne szükség. Ukrajna EU társult tagságához például óriási hiba hozzájárulnia Magyarországnak anélkül, hogy megkövetelnénk a magyar közösség önrendelkezési jogának elismerését és biztosítását. Ugyanez a helyzet a szerb csatlakozási folyamat támogatásának vonatkozásában is. A felszólalásban ismertetett dokumentum megtalálható az ENSZ honlapján vagy magyar nyelven például itt: http://www.prominoritate.hu/folyoirat…

Önrendelkezést a kárpátaljai magyaroknak! Budaházy György beszéde:

[youtube=http://youtu.be/EwVT8AsBQ-0]

Az önrendelkezés minden magyarnak jár! – Gaudi beszéde a Kárpátaljáért tartott tüntetésen:

[youtube=http://youtu.be/ZHOcIk1JWDE]

Hegedűs Lóránt beszéde a külügy előtt 2014. 12. 12.

[youtube=http://youtu.be/PQF2NqbHbyM]

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Kiállás Kárpátalja önrendelkezése mellett – a rendőrség is kiállt! (folyamatosan frissül videóval)

  1. A hajdani Szovjetunióban borzalmas állapotok voltak Kárpátalján! AA ii. világháború ottani mészárlásokról később tudtunk mindannyían, amit az ottaniak átéltek, de nem beszéltek róla..Nekem szerencsém volt a brezsnyevi korszakban többször is bejutni a magyar turisták számára tiltott kárpátaljai területekre.Munkácstól Husz felé haladva a nyolcadik faluban, Dunkovicén ismertem meg a Kenéz családot.Többszöri találkozásunk során baráti viszonyba kerültünk.A házigazda magát „Mihail Kenéz”-nek mondta, apja Kenéz Mihály volt a az I, világháború előtt, ő pedig cseszlováknak vallotta magát (Trianon után a területet Cehszlovákiához csatolták) Felesége orosznak mondta magát, fiuk Vologya is oroszként mutatkozott be.”Mihail Kenéz”.egy szót sem tudott magyarul,annyit sem, hogy jó napot! Telt múlt az idő, a Szovjetunió felbomlott é Kenézék meglátogattak minket. Kenéz adjon isten jó napot köszöntéssel jelentkezett. Kiderült, hogy az egész család magyar és Kenéz felesége egy ruszin asszony.-. Mindez példázza, hogy a szovjet érában milyen félelem alatt éltek. Hasonlatos ez ahhoz, hogy a hazai zsidóság gyermekei előtt is titkolta a II háború után a család zsidó származását.E borzalmas múlt után nem várhatunk a kárpátaljai magyarságtól harcos kiállást. Nekünk kell ehhez hitet a, bátorítást adni, főként pedig kormányunknak nem az ukrán nacionalisták kegyeit keresni, hanem kemény fellépést keresni Ezt sajnos hiába Várjuk.Sajnos ehhez nem elegendő egy budapesti tüntető megmozdulás sem! Menjen oda Morvai Krisztina, Gaudi Nagy Tamás és mindenki, aki számít és a tömeges kitiltásokkal kell a hazai és világ közvéleményét felhívni az ukrajnai állpotokra. Hegedús Lórántot kövessétek!!!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: