KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra” vs. „Keresztény ember nem szavaz a FIDESZ-re!”

Az alábbi összeállítást egy eléggé elítélhető kijelentés provokálta ki. Úgy látszik, a sárdobálásban sokan kettős mércével mérnek, s megfeledkeznek saját pártjuk, szövetségesük tagjainak nem éppen dicséretes viselkedéséről. A nagy gyűlölködésben, mocskolódásban nem ártana végre megálljt parancsolni néhány elborult agyú embernek. Reméljük, az alábbi összeállítás lehűti a heveskedőket, s végre egymás pocskondiázása helyett az ország dolgaival foglalkoznak a választási harc résztvevői.

Aktuális hír:

„Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra” (www.zalapress.hu)

Az MSZP és az SZDSZ mellett szélsőséges pártnak tartja a Jobbikot is Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke, mondván, a Vona Gábor által vezetett erő nem európai, nem szalonképes a keresztény kultúrkörben, ezért keresztény embernek nem elfogadható – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Osztie szerint a Jobbik képviselőit sokszor egyértelműen a gyűlölet motiválja. Közben Vonáról kiderült, hogy cége 2006-ban igen jó viszonyt ápolt, sőt együttműködést is kötött a csepeli szocialista pártszervezet második embere által igazgatott önkormányzati vállalattal.

Régebbi tény:

A FIDESZ –KDNP és a KÉSZ debreceni botránya 2006-ban

2006 őszén indultam az Önkormányzati választásokon, mint a KDNP-JOBBIK jelöltje, 20 képviselőtársammal együtt. A KDNP azért kérte meg a helyi Jobbikot a szövetségre, mert állításuk szerint összerúgták a port Kósa Lajossal. A Jobbik bizonyos feltételekkel hajlandó volt szövetségre lépni a KDNP-vel, és meg is indult a szervező és a kopogtatócédula gyűjtő munka a városban. Több mint egy hétig jártuk a nagyváros különböző kerületeit, hogy elegendő ajánlószelvény gyűljön össze. A listavezetőnk a helyi baptista gyülekezet egyik oszlopos tagja, Karancsiné Erika volt, aki akkor a KDNP debreceni elnöke volt.

Sikerült is bejuttatnunk őt a választók segítségével Debrecen Város Önkormányzatába.

De ez előtt még pár nappal a HÍD Evangéliumi Alapítvány Miklós utcai épületébe politikai fórumot szervezett a KDNP, ahová több országgyűlési képviselőt is meghívtak a FIDESZ, a KDNP, soraiból és a JOBBIK elnökét, Kovács Dávidot is. A rendezvényről a Debrecen című lap is közölt egy rövid, meghívót. Sok debreceni választópolgár jelent meg a nagyteremben, és izgatottan várták a beszédeket, köztük a Jobbik elnökéét is. Mi, a Jobbik képviselői, a legelső sorban ültünk, és így közelről hallhattuk a FIDESZ-es politikusok, valamint Hoffmann Rózsa és Semjén Zsolt beszédét. Semjén Zsolt beszéde után többen megkérdezték, hogy mikor szólal már fel a Jobbik, pontosabban Kovács Dávid elnök úr. Sok debreceni választó ugyanis nem titkolt szándékkal, főként a Jobbik miatt jött el a politikai fórumra. Ekkor Hoffmann Rózsa parlamenti képviselő asszony magából szinte kifordulva kiáltotta a debreceni választópolgárok arcába, hogy

„Vegyék tudomásul, hogy ez egy KÉSZ rendezvény, ahol a JOBBIK nem fog szót kapni sohasem!”

Erre a durva támadásra sokan azonnal felálltak és kiviharzottak a teremből. Mi – akik napokig izzadtunk azt utcákon,  hogy bejuttassuk a KDNP-t az Önkormányzatba, megrökönyödve ültünk a helyünkön, és vártuk, hogy a KDNP helyi vezetője Karancsiné megvéd bennünket, hiszen mi juttattuk őt be a Városi Önkormányzatba, de sem ő, sem más nem állt fel értünk szót emelni.

Az eset után a KÉSZ elnökének írásos panaszt nyújtottam be, de sem Osztie Zoltán elnök, sem Hoffmann Rózsa nem volt hajlandó bocsánatot kérni a becsapott debreceni választótól. Pedig durván becsapták a választókat, mert eredetileg nem KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) rendezvény volt meghirdetve az újságokban, és a szórólapokon sem, ezért az érkező polgárokat értesíteni kelett volna, – pld egy nagy plakát elhelyezésével – a programváltozásról.

Valójában az történhetett, hogy a KDNP-s politikusokat nem értesítették előzőleg, hogy a Jobbik elnöke is e meghívottak között van, ezért az utolsó percekben kellett egy hazugsággal leplezniük mélységes gyűlöletüket a Jobbik iránt. Az eset tanulsága: a parlamenti pártok egységesek abban, hogy minden valódi nemzeti érdekvédelmet képviselő pártot, és szervezetet igyekeznek félreállítani, és a széles társadalmi rétegek előtt szélsőségesnek feltüntetni, holott a tények éppen az ellenkezőjét bizonyítják: az a szélsőség, amelyet ők gyakorolnak a nemzet vérén, és izzadságán élősködve, hiszen amellett, hogy az országot idegen érdekszféráknak szolgáltatták ki, munka nélkül lettek milliomosok.

Iványi Sándor (a tényt az akkor jelenlévők is megerősítik – a szerk.)

Válasz Osztie Zoltán kijelentésére:

„Keresztény ember nem szavaz a FIDESZ-re!”

1.) A magzatgyermekek elpusztításában folytatódó népirtást legalizáló törvényt a ma ötgyermekes pártelnök néhány évvel ezelőtti büszke kérkedése szerint: „a mi szakértőink dolgozták ki, adták át Pusztai Erzsikének, aki aztán a kormány javaslataként terjesztette elő.”

Meglehet, ez a mozzanat nem ismert a közvélemény előtt, de a vonatkozó törvény felülvizsgálatkor 2000-ben azzal söpörték le a „magzatvédők”-kel való akár legkisebb mértékű együttműködést is, hogy „most ez nem időszerű, majd a választások után.”

2.) Pályája elején Orbán Viktor még az állam és egyház szétválasztását sürgette, és törvényes garanciát akart arra nézve, hogy az egyházak semmilyen módon nem gyakorolhatnak befolyást a politikára.

Dr. Andrásfalvy Bertalan felszólalása a parlamentben:

„ … Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt. Ez lehet számára humor, de ezek azok az alkotmánysértő dolgok, mikor valakit meggyőződése és értéke szerint gúnyolunk.”

Akit a szövegben frakcióvezetőnek hívnak, nem más, mint Orbán. Tőle származik a „Csuhások! Térdre, imára!” bekiabálás. Mostanában már templomba is jár, ha éppen szavazatra van szüksége. Ne menjünk el szó nélkül, a mazsihiszes KDNP mellett, hiszen a fent említett Andrásfalvy Bertalan kereszténydemokrata képviselő volt. Most Semjén hátulról fényezi a Likud testvérpártját, a Fideszt. Itt nincs ám még vége. A Pápa (II. János Pál) magyarországi látogatása nem volt más, mint cápalátogatás a fiúk számára.

„Megjegyezzük, a mieink – tiszteletadásra – felálltak trianoni megemlékezés gyanánt egy percre, mikor a teljes Fidesz frakció kirohant a Parlamentből, és ha visszaemlékezünk, nem a nemzeti radikálisok kiabálták, mikor a KDNP szót kért, hogy: „csuhások” „ térdre imához” „cápalátogatás” stb…”

3.) Vass Éva: “Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!”

„Én  az ország szempontjából kiemelkedően fontos munkát végzek, így nem engedhetem meg egyetlen munkatársamnak sem azt, hogy mindenféle gyermekápolási ügyek miatt hiányozzon. A továbbiakban nem tartok igényt a munkájára. De ne siránkozzon, ne panaszkodjon itt, az e havi bérét  azért még kifizetik.” – Orbán Viktor.

Vass Éva: “Én, a FIDESZ-adminisztráció egykor volt titkára, úgy hiszem, valamennyire ismerem őket. Ebbe beleértve Orbán Viktor pártelnököt is, az ifjúdemokraták teljhatalmú urát. –  Mi, akik ugyanolyan fiatalok voltunk, de nem tartoztunk a ’88-as Bibó-kollégisták soraiba, a legteljesebb bizonytalanságban éltünk, dolgoztunk az Országgyűlési Képviselők Irodaházában. Nálunk alig fiatalabbak, nem egy vonatkozásban jóval tapasztalatlanabb fiúk és lányok döntöttek sorsunkról, egzisztenciánkról. Ők jómódban éltek, ám bennünket, kiszolgáltatottakat szinte fillérekért dolgoztattak, ugráltattak – gyakorlatilag nem is vettek emberszámba.

Egyedül nevelem gyermekemet egy újpesti albérletben. Mikor kisfiamat a műtétje után kihozhattam a kórházból, az orvosok azt javasolták, hogy néhány hétig én, az édesanyja, ápoljam, minél többet legyek mellette. Három hétig táppénzért, fél keresetért is vállaltam ezt az időszakot, hiszen nem nekem, hanem gyermekemnek volt rá szüksége… A kényszerszabadság után Orbán behívott a ’Fehér Ház’-beli szobájába. Hanyagul, hátradőlve fogadott, mindkét lábát – amint azt a filmekben is láthatjuk – az asztalra téve. Úgy, ott, rám sem nézve közölte: ők az ország szempontjából kiemelkedően fontos munkát végeznek, így nem engedheti meg egyetlen munkatársának sem azt, hogy mindenféle gyermekápolási ügyek miatt hiányozzanak. Annyi időt sem hagyott, hogy megszólaljak s már közölte is: a továbbiakban nem tart igényt a munkámra. – Mire felocsúdtam a kábultságból, már a folyosó végéről kiabálta, hogy ne siránkozzak, ne panaszkodjak, az e havi béremet azért még kifizeti. Így lettem egyik napról a másikra, csak mert anya maradtam, munkanélküli, felesleges ember.

Miközben dél körül lefelé ballagtam a lépcsőn, azt se tudva, hogy hová-merre menjek – eszembe jutottak azok a levelek, melyeket a választópolgárok, az ország lakosai küldtek a FIDESZ vezetőinek, többnyire Orbán Viktor elnöknek címezve. Eleinte még akadt egy-egy dicsérő levél, de később csak pocskondiázó sorok érkeztek. Sokszor remegve vittem be hozzá a napi postát, hiszen tudtam azt, hogy milyen hiú ember az Elnök magára és a pártjára. Fizetésem maradéka néhány nap alatt elfogyott, szó sem lehetett arról, hogy jogi úton támadjam meg azt az embertelen eljárást, melyet Orbán Viktor gyakorolt velem szemben. Katasztrofális helyzetemben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz fordultam, mert enni azért kellett a kisfiamnak. – Annyit még el kell mondanom a történetről, hogy a Vezér munkatársai – Kövér László, Deutsch Tamás és még néhány ott lebzselő – szótlanul nézték végig megaláztatásomat. Egyetlen fiatalember szólt csak vigasztalólag utánam, Fodor Gábor, mondván: ’Úgy látszik, a Viktor ma bal lábbal kelt fel…’

Mit mondhatok most, 1993 nyarán? Az Isten óvja attól Magyarországot, hogy ezek a hétköznapi élettől, a kisemberektől elrugaszkodott fiatalok valamikor is hatalomra kerüljenek!” (Vass Éva, Budapest-Újpest, 1993)

Összeállította: Iványi Sándor Fentieket józan megfontolásra ajánlja: Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “„Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra” vs. „Keresztény ember nem szavaz a FIDESZ-re!”

 1. Ami, Osztie Zoltánt illeti, mint gyakorló katolikus, vasárnapi áldozó mélységesen meg vagyok döbbenve. Osztie Zoltán, nyilván a KÉSZ mögé bújva politizál és beáll a hazaáruló FIDESZ mögé.
  Ne bagatellizáljuk el a Lisszaboni Szerződés aláírását! Ez nem politikai kérdés, mivel az ország alaptörvényében foglaltaknak ellentmond. A Lisszaboni Szerződés megszavazásához előbb meg kellett volna változtatni az Alkotmány vonatkozó passzusait.
  Köztudott továbbá az is, hogy 2006 őszén a szocialista kormány ámokfutásának egyszerűen véget lehetett volna vetni, ha a FIDESZ és a KDNP képviselői lemondanak mandátumaikról.
  Azt a választást a FIDESZ fölényesen megnyerte volna!
  Jézus meghalt az igazságért!
  Osztie Zoltán pedig, papi befolyását felhasználva toborozza a híveket a hazaárulók támogatására.
  De! Jó van ez így, legalább elválik a búza az ocsútól.
  Ami pedig az un.újpogányság témakörét illeti, a katolikus egyház inkább a saját felelősségével foglalkozzon a témában. A saját szemében keresse a gerendát, és ne a másokéban a szálkát.
  Érdekes, hogy az újpogányság elleni küzdelem is csak az utóbbi években vált fontossá, holott ezek a „tanok”, már több mint tíz éve jelen vannak közéletünkben.
  Osztie Zoltán értelmi szintjén azt is illene továbbá tudni, hogy ezeknek a valóban kártékony tanoknak az elterjesztéséért valójában, a Czike László által használt kifejezést alkalmazva, elsősorban a rendszerváltó szabadkőműveseket terheli a felelősség.
  Talán őket kellene elsősorban „ostorozni”!

 2. Köszönöm a NIF-nek, hogy az összeállítás közlésével tiszta vizet önt a pohárba.
  Szeretném jelezni az igen tisztelt Olvasóknak, hogy a fentiek csak a jéghegy csúcsát képezik, mert számos – keresztény és magyar értékrenddel ellentétes – cselekedetet lehetne még rábizonyítani a FIDESZ-re, ez azonban már meghaladják egy honlap terjedelmét.
  Most van a Kairosz kiadónál a ,,Magyarország az új többség országa” című kötetem, amely közel 500 oldalon mutatja be a FIDESZ valódi arcát, és az elmúlt 20 évi cselekedeteiket is.
  Bízom benne, hogy legkésőbb a nyáron a könyvesboltokban lesz.

  1. Tisztelt Magyarkovics Úr!
   Önnek igaza van! Csakhogy a lelkiismeretünk is tények, tapasztalatok alapján dönt!
   Fenti összeállításaimban, és a könyveimben is tények, számok, dokumentumok vannak, mert én tudós típus vagyok, hívő létemre.
   Nekem pedig mind az MSZP-s ekkel, mind a FIDESZ-es emberekkel rossz tapasztalataim voltak csak.
   Ismerem a helyi Jobbikosokat is, bennük még nem csalódtam, de várjuk meg a választások után mit tesznek!
   Az azonban járhatatlan út, és inkorrekt, hogy egy párt még nem is volt a hatalomban, mégis le akarják járatni, és be akarják tiltatni.
   Ezen az alapon az összes parlamenti pártot be lehetett volna már tiltani, hiszen annyi kárt okoztak a nemzetnek!!
   Szebb jövőt kívánok a szent korona aranyló fénye alatt!

   1. Lám ha egy nemzet elegendő akarattal bír egy irányba, akkor eléri a célját. Általában a katrasztrófa eredendő oka az, ha egy vezetendő népen belül csoportra oszlásban több irány alakul ki, és így egymás erejét és haladását korlátozzák, vagy törik le. Így sem az egyik sem a másik nem éri el sosem a végcélt.

 3. Ha egy pap is a megosztást, nem pedig a békét és az egységet hirdeti, akkor nagyon nagy a baj. Azt gondolom, Osztie Zoltánnak ma az egyházon belül egészen mással kellene törődnie, kivált a keresztény értelmiséget összefogó szervezet élén. Imádkoznia kellene a nemzetért, az egységért, és Istenre kell bíznia, hogy imája meghallgatásra talál-e vagy sem. Ez a nyilatkozat súlyos felelőtlenségről és mély árok ásásának rontó szándékáról szól. Bárki lesz hatalmon, a papnak azt kell hirdetnie, amit Jézus mondott a béke és a lelki béke érdekében: – Add meg Istennek ami Istenbé, a császárnak pedig, ami a császáré…

 4. Keves Iványi Úr!
  Először is köszönöm fenti irását.Valahogy én éreztem ezt a „lekezelő stilust”,de nem akartam elhinni,mert beismerem vak voltam.
  Akkor kezdtem el igazán a politikával foglalkozni,amikor 2006. őszén naponta kijártam a Kossuth térre,és az ott azóta is tiltakozó (minden köszönetem és hála Nekik,hogy még mindig ott vannak) „Kossuth tériekkel” beszélgetni kezdtem.És amit mondtak,annak utánna néztem könyvekből,internetről,és egyéb helyekről. És bizony minden igaznak bizonyúlt.Ha most a Fidesz fog hatalomra kerülni,akkor a szivében is magyaroknak sokkal keményebb megpróbáltatásokon kell átesni,mint a szoclib-nél,mert ezek le fognak számolni az igaz magyarokkal.Aki még mindig hisz nekik,majd rájön,hogy mennyire átvágták,de késő lesz. A „csak a Fidesz” az egész politikában a legundoritóbb,mert miért kell mindenkire rákényszeriteni hazugsággal az akaratukat,holott ők is az önkormányzatokban ugyanazt teszik mint a patkányhorda. A nép,az Istenadta nép pedig még mindig vakon hisz nekik.
  Ami Osztie Zoltánt illeti,én mint keresztény és istenhivő ember mélységesen fel vagyok háborodva,de nem csodálkozom,hiszen bizonyos vagyok benne,hogy „beigértek”egy nem kis támogatást ,úgy ahogy a hit gyülekezetnek.
  És már nincs is min csodálkozni. Mert ez az igazi árulás,hogy egy „szektát” is jobban elfogadnak,mint egy radikális nemzeti pártot!!!! ( a hit gyülekezetet direkt kis betüvel irtam,és nem tévedésből!!!)
  Én biztosan meg fogom vásárolni a beigért könyvét,mert nagyon érdekel.

  1. Keves Évaanyu!
   Szívesen segítem a nemzetemet, mert szeretem, és féltem őt.
   Ezért tárom az olvasó elé az igazságot. Cserébe annyit kérek Önöktől, hogy terjesszzék, amit tőlem kaptak, kapnak, minden módon, hogy a magyarság mentesüljön a piros, meg a narancsos ködtől is. Blogjaimról az írások szabadon másolhatóak, terjeszthetőek.
   Jó egészséget kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük