Képtelen lesz országos listát állítani az MDF

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Minden bizonnyal nem sokat forgatták a választási törvényt az MDF szakértői és vezetői, mielőtt összebútoroztak az SZDSZ-szel. A párt – amely egyébként is komoly nehézségekkel küzd az ajánlók frontján – a területi, illetve országos listaállításnál a jogszabályok értelmében nem számíthatja be az ultraliberális törpepárttal közösen állított jelöltjeit – mutat rá a Hírszerző.

Az eddigieknél is nagyobb bajban lehet az MDF fővárosi listájának felállításakor, mivel a párt kampánystratégái az SZDSZ-szel közös jelöltek állításakor nem ismerték a választójogi törvényt – tudta meg a Hírszerző. A probléma orvoslására még van lehetőség, de a Fórumot egyre inkább szorítja az idő, mivel másfél hét múlva lejár az ajánlószelvények leadási határideje.

A hírportál a választójogi törvény 5. paragrafusára hivatkozik, mely szerint egy párt területi listáinak felállításakor nem vehetők figyelembe a közös egyéni jelöltek, országos listája felállításakor pedig a más párttal közösen felállított területi listák.

Az MDF Budapest 32 egyéni választókerületéből csak 14-ben indított önállóan jelöltet, 18-ban az SZDSZ-szel közös jelölteket állított. Ez utóbbiak – párttagságuktól függetlenül – lehetnének a Fórum önálló jelöltjei, de a Hírszerző szerint ajánlószelvényeiket kivétel nélkül MDF-SZDSZ jelöltként gyűjtik.

Ahhoz, hogy az MDF a fővárosban területi listát tudjon állítani, azaz Budapesten lehessen szavazni a Fórum listájára, arra lenne szükség, hogy a 32 fővárosi választókerületből legalább 8-ban MDF-es jelölt induljon. Tehát a 14 „tisztán MDF-es” jelölt közül legalább 8-nak muszáj volna összegyűjtenie a 750 cetlit. Erre azonban a párt teljes szétesés állapotában levő fővárosi szervezete nagyon jó eséllyel képtelen lesz. Ez pedig lényegében lehetetetlenné tenné a párt Országgyűlésbe jutását, hiszen egyrészt itt él az ország szavazó polgárainak ötöde, másrészt az MDF itt bír a legjelentősebb bázissal.

Ha mégis úgy döntenének, hogy a két párt közös listán indul, akkor sem járnának sokkal jobban, hiszen ebben az esetben áprilisban a bejutási küszön számukra a duplájára, 10%-ra emelkedne.

hirszerzo.hu – barikad.hu

0 thoughts on “Képtelen lesz országos listát állítani az MDF

  1. A Fidesz szekér mögött sok patkány szeretne bejutni a parlamentbe. De Orbán és testülete is ezer szállal fonódik bele a húsz éve hazánkat nyomorító politikai maffia hálózatba. Lásd Hagyó-féle pénzszivattyú maffia hálózat, ami kicsiny leképezése annak, ami az egész országot, és intézményi hátterét behálózza. Balogh Zsolt csak belecsöppent a már húsz éve működő gépezetbe, amelynek a lelkén (lelketlenségén) nem csak a most megnevezett 70 millió, hanem annak többszöröse szerepel. Képzeljük el, mintegy 1500 állami vállalat van, és ebből csak egy a BKV. Hány ezer milliárd vándorolt , a most mentelmi jog mögé bújó gengszterekhez. Balog Zsolt egy pitiáner postás volt, kreált aláírói jogkörrel, hogy eltereljék a gyanút a főbűnös nagyfejűekről. Dicséret illeti, hogy mersze volt szembeszállni ezzel a disznófejű Hagyóval, meg a vigyorgó kurvájával. Az MDF és SZDSZ kampánya bűncselekmények sorozata, (a Fideszé is) kapaszkodás fűbe-fába a mentelmi jogért, az elszámoltatásoktól való félelmükben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük