KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kell egy kis nevetés – A bölcsesség a helyesen alkalmazott tudás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

kislány a repülőnVita Istenről

Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateista férfi hozzáfordul:

– Tudod, kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal.

Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasan válaszol.

– Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?

– Mondjuk, beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se mennyország, se karma, se élet a halál után! – dobja fel a témát kárörvendő mosollyal az ateista.

A kislány elgondolkodik, és így szól:

– Rendben, de előtte hadd kérdezzek én valamit. A lovak, a tehenek és az őzikék is nagyjából ugyanazt legelik igaz? Füvet. Akkor miért van az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?

Az ateista szemmel láthatóan meglepődik. Kikerekedett szemekkel csak annyit válaszol: – Fogalmam sincs.

Erre az gyermek:

– Nos akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan okosnak, hogy Istenről, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni életről beszélj nekem, mikor igazából szart sem tudsz! – zárta le a beszélgetés a kislány, és ment vissza olvasni.

Nemzeti InternetFigyelő

4 thoughts on “Kell egy kis nevetés – A bölcsesség a helyesen alkalmazott tudás

 1. Jaja. „Kár” hogy ennek a megfordítva is igaz. Papok, hívők osztják az észt a túlvilágról, mennyországról és pokolról, traktálják, „térítik” a baromságaikkal a „mellettük ülőket”, miközben szart sem tudnak az egészről.

  A példa meg különösen gagyi – gondolom valami „nagytudású” hívő találta ki. Ugyanis mindenre van magyarázat. Az, hogy a mai nap még valamire nem tudunk racionális választ adni valamire, nem jelenti azt, hogy csak Istennel lehet megmagyarázni – illetve pótolni a magyarázatot. A tudomány folyamatosan szorítja vissza az idióta vallásos dogmákat. Szerencsére ma már nem kell senkinek máglyán megdögleni azért, mert egy gyógyfüvekből készített teával meggyógyított valakit. És azt sem kínozzák halálra, aki azt állítja, hogy a Föld forog a Nap körül, és a föld nem lapos.
  A tehén és birka meg természetesen azért szarik különböző formákat, mert másként működik az emésztésük. Mint ahogyan az sem igaz, hogy ugyanazt a füvet legelik. Amit egy birka még lelegel, azt a tehén soha nem fogja elfogyasztani. Inkább tanulna a félhülye hívő, minthogy ilyen „remek” példákat gyárt az baromságai igazolására. Bár a vallást tényleg az együgyűeknek, lelki szegényeknek találták ki, ahogy az írás is írja. Azon a szinten tényleg nem érdemes foglalkozni mindenféle tudománnyal. Elég annyi, hogy Isten így teremtette, oszt’ jónapot. Ezt még fel tudja fogni az agyuk.

  üdv. Aranyapa

 2. Remélem tisztelt Aranyapa nem fogja személyeskedésnek venni.
  Már valami 50 éve arra a meggyôzôdésre jutottam, hogy a teológia és tudomány testvérek.Hadd mondjam ezt másképen. A FIDES és a RATIO nem egymástkizáró.A gyengébbek kedvéért:Amit a HIT állít, a TUDOMÁNY igazol. Ez volt a meggyôzôdésem 10 évvel elôtt, hogy olvastam volna Teilhard de Chardin-t.

  Abban az években, mikor a NASA dolgozott a Hobbl teleszkópon,a project igazgatójatartott egy konferenciát, s magyarázta a”világegyetem határáig láthatnak vele”. Egy reporter megkérdezte:”És mit szándéksznak találni ott?” Válaszolta: „Az Isten kezét.”

  Egy egyetemi halgató baratom jött hozzám, hogy segítsek neki.A filozófia tanara ezt a feladatott adta: A hit és a tudomány összeférhetôek-e? A tudomány és hit nem zárják ki egymást. A tudatlanok, a”korral haladók”, vélik és vallják, hogy a hit az emberek hülyítése. Ez a PRIMITÍVSÉG „non plus ultrája”.

  Nagyon tanulságos II.János-Pál pápa „Fides et Ratio” enciklikája olvasása.

  Ha a papok teológiát magyaráznának a szószékbôl,5 perc alatt az üres templonnak szónokolnának.

  Corvinus

 3. Szevasztok – olvassátok mert hassátok ha tudjátok!…” mit nem értesz ezen értetlen és tudatlan, örülök, hogy a másik hozzá szóló nem vallást írt ha nem hitet – mert a kettő között különbség van – mert vallani a rendőrségen kell – Szóval csak azt akartam leírni röviden az üzenet fordítva – ha tudjátok akkor hatók ha olvassátok!
  id. Kiss László

  ui: és bizony ott a végen az első mozgatót találjátok!
  És az is bizonyos nem az írás szerint harmad nap feltámadt – kell az igét hirdetni – ha nem hited szerint, úgy hogy hagyd el az írások szerinted belőle… és hittel – tudással hirdess – hisz tudjuk, mi történt akkor…régen!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: