Kegyetlenek, embertelenek az európai parlamenti képviselők!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megrázó jelenet történt az Európai Parlament októberi strasbourgi plenáris ülésén. Az éghajlat-változásról szóló egyezmény ünnepélyes megszavazásakor és aláírásakor Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár volt a Parlament vendége.

Amikor az ENSZ-főtitkár belépett a Parlament üléstermébe, és megkezdődött az ünnepélyes esemény, a látogatói galériáról egy rendkívül elkeseredett ember szinte artikulálatlan hangon kiabált be hosszú perceken keresztül, az ENSZ-főtitkár segítségét kérve. Minden érző szívű ember számára egyértelmű lehetett, hogy egy olyan emberről van szó, akit valami nagyon súlyos fájdalom, nagyon súlyos sérelem érhetett, és végtelen elkeseredettségében, reményvesztettségében választotta ezt a szokatlan segítségkérési formát.

A magát oly emberségesnek feltüntető Európai Parlament döbbenetes reakciót tanúsított. A szerencsétlen ember kiabálására harsány röhögés volt a válasz a Parlament soraiból, párthovatartozásra tekintet nélkül. 7 éves európai parlamenti képviselői időszakom egyik legmegdöbbentőbb élménye volt ez. Végtelenül elkeserít, hogy ilyen emberek kezében van a döntéshozatal Európa és Magyarország sorskérdéseiről. Sajnálatos és fájdalmas tapasztalatom mostanában, hogy nagyon sok döntéshozatali pozícióban ülnek érzelmileg és emberileg analfabéta személyek, akiknek nem hogy nincs a helyén a szívük, de teljes mértékben lelketlenek, szívtelenek, az együttérzés minimumára sem képesek. Azt tapasztalom, hogy olyan emberek kerülnek döntési pozíciókba mások felett, akik úgy tűnik, semmit nem tudnak, vagy nem akarnak tudni az emberi fájdalomról és elkeseredettségről, a valódi emberek valódi helyzetéről. A másik oldalon pedig egyre több a reményvesztett és elkeseredett olyan ember, aki nem tud hova fordulni segítségért, és ennek következményeként idegállapota, pszichéje, elméje „megborul”.

Nyilvánvaló az, hogy hasonló helyzetben volt az Európai Parlament galériájáról hangosan segítséget kérő személy. Ki tudja, mi történhetett vele – a jogfosztottság legkülönbözőbb formáival találkozom nap mint nap, munkahelyeken, bíróságokon, hatósági eljárásokban, banki ügyintézés során, és egyéb területeken. Úgy gondolom, hogy Magyarország és Európa jövője szempontjából kulcskérdés, hogy komoly változás következzen be a döntéshozók személyében, és olyanok kerüljenek fontos pozíciókba – akár munkahelyeken, akár az igazságszolgáltatásban, hivatalokban és a politikában -, akik megfelelő élettapasztalattal, a nehézsorsú emberek helyzetének megértési képességével és a beleérzés, együttérzés képességével rendelkeznek. Más megfogalmazásban: a szívtelen, lelketlen beleérző-képesség nélküli embereket el kell távolítani és a helyükre emberséges és jószívű utódokat kell ültetni.

Gyakran jut eszembe mostanában az egyik kedvenc bibliai idézetem, Jézus jajkiáltásai közül az egyik: „Jaj nektek is, törvénytudók! Elviselhetetlen terheket róttok az emberekre, és magatok a terheket egy ujjal sem érintitek…”

Kérem kedves Honlap-látogatóimat és Facebook-közösségemet, hogy írják le a most megosztottakkal kapcsolatos véleményüket és esetleges saját személyes tapasztalataikat is.

Előre is köszönöm, szeretettel:
Morvai Krisztina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

8 thoughts on “Kegyetlenek, embertelenek az európai parlamenti képviselők!

 1. Nincs min csodálkozni, és nem kell elmenni az európai parlamentig. Elég ha körülnézünk itthon. Ezek nem emberek,csak emberszerű bábok. A hatalmon,a pénzen kívül semmi más nem fontos nekik. Számukra az ember, csak egy statisztikai adat. A többi a duma része.

  1. T.T.F!
   A fent leírtak csak egy népcsoport jellegzetessége a földön.
   Vajon melyik?
   H.B.

 2. Nem csak Morvai Krisztinának!

  Kétlem, hogy Ön nem tudná, hogy amíg a modern világ a pénzhatalom alapján működik, addig a cikk címében feltüntetett politikai és tudományos közélet tulajdonságaiban semmilyen javulását nem lehet elérni.
  Sőt megelőlegezem, az olvasóknak is, hogy a helyzet még csak ezután fog elmérgesedni, és rövid időn belüli beláthatatlan következmények előidézése fog bekövetkezni.
  Mindaddig, amíg a nemzetközi pénzhatalom szolgálatában állnak az ún. vezetőink, még ön is Kedves Krisztina, az ön által feltártak okán is, a helyzet megoldhatatlan.
  Mivel nincs társadalmi megoldása a polémiának, mindent a természeti törvények szerint fog lezajlani. Ott pedig nem lehet pénzeszsákokkal sem túlélő senki sem. Mégis ezerrel pusztítanak mindent, ami a fajunk túlélésében fontos lenne a közeljövőben.
  Az eluralkodott emberi degeneráltáságra csak a természet tud jó megoldást. Mégis mindenki azt hiszi magáról és a családjáról, hogy a negatív dolgok mindig csak a másokat fogja érinteni.
  Az ilyen fokú elbutulást, már csak a legostobább nyugati filmekben lehet túlszárnyalni!

  1. Tisztelt István!

   Köszönöm, rövid, tömör komment.
   Teljes mértékben egyetértek.
   Ehhez nincs hozzá fűzni való.

   Tisztelettel:

   Atilla

 3. Egyedül Bhutan, ez a hagyományosan Buddhista ország az, ahol nem a GDP, hanem az úgynevezett „boldogság faktor”, a GNH (Gross National Happiness) a mérvadó. Ezt 1972-ben vezette be Bhutan negyedik ‘Sárkány’ királya Jigme Singye Wangchuck.

  Elképzelhetetlen, hogy itt a „civilizált és demokratikus” nyugaton valaha is felmerüljön egy ilyen társadalmi fokmérő bevezetése.

  Egyébként semmi gond, jön a WW III. amerikai mérvadó politikai körök egyre hangosabban beszélnek az úgynevezett orosz fenyegetettségről, s az angol külügyminiszter legutóbbi otromba beszéde is az oroszok ellen uszított. Valamelyik idióta majd megnyomja a piros gombot, s akkor nem lesz többé probléma az emberiség degenerálódása

  1. Tisztelt Kiábrándult!

   Remélem úgy van, ahogy írta!
   Én is láttam azt a videót.
   Engem is meggyőzött.
   De Bhutan- ról vannak más vélemények is. Sok-sok ellentmondással teli azaz ország.

 4. Mindenesetre, sokkal emberibb és nemzeti központú,
  Nyugatiaknak nem is könnyű oda bejutni, és levadászni a természeti kincseket, legyenek vadállatok, ásványi anyagok, fa, vagy bármi.
  Szerintem a fundamentalista jogvédők, vicsorognak a demokrácia hiánya miatt, ők azok, akik a multik szekerét tolják első sorban, és a gyarmatosítást segítő demokratikus hablatyok a kábítást szolgálják, de nem egy nép jólétét,
  Arab Tavasz, példának okádékáért.
  Az ellentmondások fakadhatnak ebből a különleges attitűdből is, a nyugati politikai, gazdasági, stb. pressziójából, a hazug és képmutató liberalizmusból, és beteg kommunista ideológiából (úgy hallottam, hogy maoisták követtek el merényleteket), melyek mindenfelől, kívülről és belülről is szorongatják.
  Azt hiszem, hogy bármilyen fájdalmas a boldog aranykor, vagy ami arra hasonlított, elmúlóban van a számukra is,

 5. „Kegyetlenek, embertelenek az európai parlamenti képviselők!”
  A helyzet az, hogy azoknak az „európai képviselőknek a túlnyomó része nem európai, hanem szemita.
  H.B.
  „A keresztény Európában egyetlen idegenszerű elem van és az a zsidóság”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük