KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Károsodott Európa legnagyobb atomerőműve (VIDEÓ) 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Russia Today a dél-ukrajnai Zaporozsjei Atomerőműben járt, és tudósítást készített a létesítmény kijevi erők által történt bombázásának következményeiről.

Az orosz csapatok február végén foglalták el Európa legnagyobb atomerőművét. Azóta a nemzetőrség, valamint a nukleáris, biológiai és vegyi védelmi csapatok védik a létesítményt, miközben az üzem továbbra is a korábbi, ukrán személyzettel működik.

Az orosz védelmi minisztérium következetesen állítja, hogy Kijev csapatai lőtték az erőművet és a közeli Energodar várost is.

A lövedékek megrongálták egyes épületek tetejét és homlokzatát, a becsapódott rakétákból származó repeszek pedig mélyen a földbe fúródtak. Találat érte az egyik vízszivattyú állomást is, de de mivel annak a legfontosabb elemei mélyen a föld alatt vannak, a szivattyúállomás továbbra is működőképes. Ettől azonban mindössze 150 méterre van az 5-ös számú, működő reaktor.

„Jelenleg az állomáson, valamint a környező területeken a sugárzás a normákon szinten van. Találat a segédberendezéseket, hidrogén- és oxigénlétesítményeket érte”

mondta az orosz nukleáris védelmi csapatok egyik tagja az RT-nek.

„Igyekszünk a lehető leggyorsabban helyreállítani a keletkezett károkat, nehogy le kelljen állítani az atomerőművet.”

 


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: