KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében

A „terrorizmus gyanúja miatt” bebörtönzött kézdivásárhelyi székely hazafiak, Beke István és Szőcs Zoltán történetének tükrében képet kaphatunk az erdélyi magyar nép s a székelység mindennapjairól – megalázottságukról, jogfosztottságukról, ellenállásukról és harcaikról. Egy európai uniós tagállamban, a XXI. században… Morvai Krisztina (www.morvaikrisztina.hu), Gaudi-Nagy Tamás (www.gaudinagytamas.hu) és Almási Lajos dokumentumfilmje 2016 tavaszán készült Székelyföldön, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) jogvédő monitorozó körútján.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében

 1. EMBEREK! MAGYAROK!
  Mélyen elgondolkodtam, ahogy ma 2016-04-27 kor végig hallgattam a filmet, először is hálásan megköszönöm a készítőknek, hogy egy kordokumentumot készítettek e kapcsán!
  https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/04/26/jogfosztottsagban-meddig-erdely-ma-beke-istvan-es-szocs-zoltan-bebortonzesenek-tukreben/
  Tehát gondot okozott nekem is , de elképzeltem azt, hogy vagy pancserok voltak a román hatóság emberei vagy tudatosan tették, amit tettek! Mire gondolok? A házkutatás kommunista történetét nem ismerték? Amikor oda helyezték azt amit keresni akartak! Ez által alátámasztva a későbbi vád, terrorista Corpus Delictéjét! /: . corpus delicti [korpusz delikti] – ‘bűnjel’ a latin jogi nyelvezetben,:/
  A filmből megtudhattuk, hogy viccelődtek, komoly dolgokról, tanulságul szűrje le a székely – a külső Magyarország területén – de a belső Magyarország területén is amit hamisan csonkának neveznek sokan helytelenül, hogy se komolyan se viccelődve ne mondjon nyíltan, pláne telefonban – számítógépen olyat amivel később kompromittálhatják és akár csinált – megcsinált bűncselekménnyel vádolhatnák! Mire gondolok? Képzeld el, hogy a telefonban viccelődve – pl. Azzal, amit hallottam a videóban – megjátsszák, valóban valós robbanószereket helyeznek el a kukákba az adott területen és azt látványosan megtalálják – TV- ben ÉS STB. BE MUTATJÁK A KÖZÖNSÉGNEK –azért, hogy a közönség is ítélje el terrorista mivoltodért – el tudod képzelni mi lesz a következménye? El. Tudom, de azért röviden leírom, hogy örökre tanuld meg és rögződjön benned! A TÁRGYSZERŰ BŰNJEL ÉS A TELEFONBESZÉLGETÉSED EGYÜTTESÉBEN NINCS AZ AZ ÜGYVÉD DE PÉNZ, SE AMI TUDNÁ BIZONYÍTANI ÁRTATLANSÁGOD!
  ŐK ÍGY MŰKÖDNEK, KIK? A HALÁLOS ELLENSÉGEINK!
  Mint írtam, ezt a román hatóság nem tette meg, mert valóban pancser, vagy tudatosan mártírt akart csinálni – ÉS CSINÁLT IS – elrettenteni a többi magyart – hogy adja fel magyarságát, viszont ekkor az a forgatókönyv, amit tettek, amit leírtam fent!
  De tudni kell, azt, hogy nem csak Magyarországon vannak magyar hangzatú nevek fedte személyek és magyarul beszélnek kik nem magyarok, ha nem idegenek –
  Hanem Romániában is akiknek román nevek alatt rejtőzve románul beszélve az egyszerű magyar és román emberek sanyargatását kizsigerelését belőlük való élését így biztosítják maguknak – mindig így volt, valós vagy nem valós sérelmek felerősítésével összeugrasszák őket, mi közben ők gazdagszanak az oszd meg és uralkodj jó ismert ma már mindenki által tudott ismert módszerrel!
  Miért írom ezt is le – hát, azért mert a másik forgatókönyvet, amit fent írtam az egyszerű román állampolgár sérelmére is bármikor elkövethetik – ha úgy ítéli meg, hogy veszélyt jelent számára – az pedig a megcsinált „valódi” terrorcselekménynek látszó rábizonyításával – szabadul meg tőle – vagy ha szükséges egyszerűen legyilkolja különböző trükkökkel és módszereikkel!
  Ezért tanácsolom, hogy ezek ismeretében – írjátok le románul és terjesszétek, ezzel is szerezzétek meg az egyszerű román állampolgárok együttérzését szimpátiáját e nehéz ügyben és terjesszétek!
  Mert nekünk egyszerű embereknek fel kell ismernünk valóságos halálos ellenségeinket, és ne egymás ellen, ha nem együttesen megértve tudjuk csak legyőzni őket!
  Tisztelettel: id. Kiss László
  Bázakerettye, 2016-04-27 13:12 órakor…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük