Jobbik: Sunyi és gyáva lépés a kormánypártok nyugdíjjárulék emelése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Jobbik és az LMP is elfogadhatatlannak tartja a Fidesz burkolt adóemelését. Az LMP kifejti, hogy a kormányzópártok „adócsökkentésének” az alacsony és közepes keresetűek lesznek a vesztesei.

A Jobbik sunyi és gyáva lépésnek tartja a kormánypártok nyugdíjjárulék emelésre vonatkozó indítványát. Sunyi, mivel egy újabb „salátaindítványba” rejtették és gyáva, mert nem merik nyíltan bejelenteni.

A forradalmi kormánytól elvártuk volna, hogy – szakítva elődje politikájával – nem a magyar emberek háta mögött, titokban, hanem a nemzeti együttműködés fogalmát komolyan véve, a nyilvánosság elé állva, őszintén jelentse be azokat a lépéseket is, melyeket nem tud népszerűségvesztés nélkül bevezetni. Ezzel ellentétben sem a miniszterelnök, sem jobbkezének nevezett minisztere nem vállalta fel az adófizetők terheinek újabb emelését, hanem azt kormánypárti bizottsági tagokra bízta. Ki kell emelni, hogy a kormánypártok a bizottságban is kétharmados többséggel bírnak, de a tagok az indítványról név nélkül szavaznak.

A járulékemelést rejtő bizottsági döntést a Jobbik elutasítja. A kormány önálló képviselői és bizottsági indítványok révén már nem először folyamodik olyan eszközhöz, mellyel kibújhat a társadalmi egyeztetés valamint a hatástanulmány elkészítésének kötelezettsége alól.

Őszintén reméljük, hogy a parlamenti szavazáson a kormánypárton belül is lesznek olyan képviselők, akik elutasítják a magyar családok terheinek újabb emelését.

Lenhardt Balázs
a Jobbik Gazdasági Kabinetjének vezetője

Jobbik.hu

————————————-

Suttyomban veszi vissza az adócsökkentést a Fidesz

A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP minden előzetes bejelentés nélkül, egy az adótörvényekhez az utolsó pillanatban beadott módosító javaslat formájában kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét. Az így suttyomban mintegy 40 milliárd forinttal megnövelt adó- és járulékterhelés elveszi a tervezett személyi jövedelemadó csökkentés egy jelentős részét az adófizetőktől, és egyértelművé teszi, hogy a Fidesz-KDNP nem teljesíti egyik fontos ígéretét.

Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal ígéretet tett arra, hogy az adóváltozásokkal senki nem jár rosszabbul mint korábban. Ezzel szemben önmagáért beszél az, ahogy a kormánypártok a parlamenti vitát követően megpróbálták elrejteni egy 39 oldalas dokumentum mélyén járulékemelési javaslatukat. A beadvány egyértelművé teszi, hogy az alacsony és közepes keresetűek a Fidesz-féle „adócsökkentés” veszteseivé válnak. A Fidesz megsérti a magyar állampolgárokat, amikor azt feltételezi róluk, hogy nem látnak át a szitán: amit a kormány az egyik kezével ad, azt a másik kezével többszörösen is visszaveszi.

Az LMP számára elfogadhatatlan a Fidesz-KDNP járulékemelési javaslata, mellyel szemben egy világos alternatívát kínálunk: a terhek növelése helyett a korábbi szolidáris adórendszerhez való visszatérésre, és a munkahelyteremtés érdekében egy 5 százalékos járulékcsökkentésre van szükség.

Scheiring Gábor
országgyűlési képviselő
az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője

Forrás: LMP

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük