Jobbik: elfogadhatatlan a lakbérek drasztikus emelése Miskolcon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miközben a számozott utcákból kilakoltatott nem fizetők ingyen juthatnak új önkormányzati lakáshoz, addig a rendesen fizető bérlők bérleti díját akár 20 ezer forinttal is megemeli januártól Miskolc fideszes vezetése.
A Jobbik nem tartja elfogadhatónak a városvezetés magyarázatát, miszerint a jelentős emelés része a felelős gazdálkodásnak. Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: felelős ingatlangazdálkodás az lett volna, ha a Fidesz nem hagyja tönkretenni a város ingatlanvagyonának jelentős részét, és nem juttatja a tönkretevőket új lakáshoz. Addig, amíg a városvezetés semmit sem tesz az önkormányzati lakások megóvása érdekében, a tisztességes bérlők lakbérének drasztikus emelése nem más, mint közönséges sarc, ami lassan a lakáshitelek szintjével vetekszik.
Szilágyi szerint a Fidesz által megszavazott megszorítás a rendkívül alacsony bérszínvonal miatt sokak számára elviselhetetlen terhet fog jelenteni, és valószínű az utolsó csepp lesz ahhoz, hogy még többen hagyják el a várost.
A Jobbik politikusa arra kérte Kriza Ákos polgármestert, gondolja át a lakbéremelés kérdését, és azt is, kikre van szüksége Miskolcnak: azokra a rombolókra, akiknek az önkormányzat ingyen lakást osztogat, vagy azokra az építőkre, akiket a rezsiköltségek emelésével üldöznek el a városból.
Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük