KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jobbik: az állam hátrányosan megkülönbözteti a miskolciakat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

MiskolcMiközben a kormány arról beszél, csökkenteni kell az országrészek közötti különbségeteket, ha a fizetésekről van szó maga az állam is kevesebbet fizet ugyanazért a munkáért egy miskolcinak, mint egy győrinek. A Jobbik tiltakozik a miskolciak hátrányos megkülönböztetése ellen.

Jakab Péter, a párt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, egy miskolci munkavállaló azért perelte be a Magyar Postát, mert az állami cég ugyanazért a munkáért kevesebbet fizet egy miskolcinak, mint egy győrinek, hivatkozva arra, hogy a borsodi megyeszékhelyen amúgy is rosszabbak a fizetések.

A politikus szerint, noha a kormány az egyes országrészek közötti különbségek csökkentését hirdeti, a fizetések tekintetében esze ágában sincs a miskolciak bérszínvonalát felzárkóztatni a nyugati országrészben élőkéhez. Sőt, bünteti a város lakóit, csak azért, mert az elmúlt 24 év politikusainak köszönhetően Miskolc ma jóval szegényebb, mint az országos átlag.

Jakab Péter közölte: a Jobbik tiltakozik a miskolciak hátrányos megkülönböztetése ellen, egyben arra kérik Kriza Ákost, járjon el a kormánynál azért, hogy az állami vállalatok ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért biztosítsák azoknak is, akik Miskolcon, és nem Győrben akarnak élni és dolgozni. „A Fidesz azzal kampányolt, hogy Miskolcnak olyan polgármesterre van szüksége, aki képes intézkedni a kormánynál. A feladat adott, Kriza Ákos mutassa meg, hogyan tud intézkedni a miskolciak bérrendezése érdekében, az eredményekről pedig számoljon be a nyilvánosságnak” – fogalmazta meg kérését a Jobbik frakcióvezetője.

NIF

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: