Jó, ha nem feledjük: Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! – Pintér Sándor

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nézzük tovább az állítólag „nemzeti érzelmű, tisztakezű” mai vezetők életútját. Most a rendszerváltás egy újabb kétséges emberének a Szent Korona Rádió honlapjának egy 2009. november 23-i cikkében leírtakat idézzük fel. Nem a kormányoldal elleni hangulatkeltés a célunk, de tény, hogy sok kétes elem került vezető beosztásba a jelenlegi kormányzó pártokban, s ez erodálja a jelenlegi kormányoldal hitelességét, megbízhatóságát.

Sokkal szívesebben boncolgatnánk csak a álbaloldali és álliberális maffia főembereinek tetteit, de azokat már ismerjük, s arra várunk, hogy végre börtönbe kerüljenek, teljes vagyonelkobzásuk után! De nem mehetünk el azok mellett sem, akik magukat nemzetinek hazudó, a jelenlegi hatalomba beférkőzött kétes alakok.

Íme az idézett írás:

Új sorozatunk azzal a céllal indult, hogy mindenkinek világos legyen mi is várhat ránk a Fidesz kormányra kerülése után. Sorozatunk első része a Fidesz egyik legundorítóbb és a módszerváltás utáni Magyarország egyik leghírhedtebb politikusáról szól. Cikkünk szigorúan a tények feltárásán alapul és a nyilvánosságra hozott adatok alapján vonunk majd le következtetéseket a narancsos párt leendő belügy- és titkosszolgálati miniszteréről…

Ahhoz, hogy megismerjük Pintér elvtársat (nem véletlen az elvtárs megnevezés) nem keveset kell kutakodnunk, ugyanis elég szűkszavúak az ő pályáját bemutató írások – talán nem véletlenül. A wikipédián, vagy más forrásokból fellelhető adatok tudatában természetesen nem leszünk okosabbak. Mi rejlik az adatok mögött és ki valójában a leendő „csúcsminisztérium” vezetője?

Pintér elvtárs a módszerváltás előtti időkben

Pintér mindig is a hatalom és azon belül is a karhatalom közelében mozgott. Az 1989-es úgynevezett rendszerváltás előtt az MSZMP hűséges kutyájaként a rendőrségnél futott be egy igen sikeres pályát. 1978 és 1985 között az akkor még törtető „Sándorunk” az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának előadója volt, majd főelőadója lett. 1985-ben átkerült a Budai Rendőrkapitányságra bűnügyi osztályvezetőnek, majd megbízott kapitányságvezetővé léptették elő. 1988-ban átirányították a Pest Megyei Főkapitánysághoz, ahol a vizsgálati osztály vezetőjévé nevezték ki. Ez a pályafutás természetesen nem mindenkinek adatik meg, de ha valaki abban az időben a párt hűsége katonája, akkor bizony könnyebben juthat előre. A „jobboldali” kormány belügyminisztereként az MSZMP-s múltról inkább nem is beszélt Pintér, aki természetesen nem az első és nem is az utolsó a Fidesz tagok közül, akik ilyen „szép” múlttal rendelkeznek.

Az 1989-es szörnyű „katasztrófa” sem akasztotta meg Pintér pályafutását, amely nemhogy leszálló ágba került, hanem még jobban felívelt, mint azelőtt. 1990 és 1991 között a Pest megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé léptették elő, majd 1991 márciusában Budapest rendőrfőkapitánya lett. Pár hónappal később, 1991 szeptemberében Boross Péter akkori belügyminiszter kinevezte országos főkapitánnyá, mely tisztséget öt éven keresztül viselt, amikor nyugállományba vonult. 1991-ben vezérőrnaggyá, majd 1993-ban altábornaggyá nevezték ki.

Vajon egyéni tehetsége és teljesítménye juttatta előre, vagy kapcsolatai révén kerülhetett egyre feljebb és feljebb a ranglétrán? Miként érhette el Pintér Sándor ilyen gyorsan a rendőr-főkapitányi posztot az 1990-es években? Az az egy biztos, hogy már akkor is kiterjedt kapcsolatrendszere volt mind a politikában, mint pedig az alvilágban, azonban erre belügyminisztersége idején is számtalan példát fogunk látni.

Közéleti és gazdasági pályafutása

Nyugdíjazása után őrző-védő céget alapított Civil Biztonsági Szolgálat Zrt néven, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, illetve igazgatóságának tagja lett, és Csányi Sándor közelébe került, aki jelentős részvénytulajdonnal is rendelkezik a bankban.

Számos vállalkozása alapján az Index információi szerint már többször felkerülhetett volna a leggazdagabb hazai vállalkozók listájára, de ő inkább – talán nem véletlenül – kimaradt a top 100-ból.

Fenyő János és Pintér Sándor országos rendőrfőkapitány a Magyar Újságírók Országos Szövetsége 1996-os sajtóbálján: Fenyő Jánost 1998. február 11-én rejtélyes körülmények között agyonlőtték és a tetteseket azóta sem találják

Az 1998 és 2002 között működő Orbán-kabinetbe az MSZMP-s Pintér Sándor, azzal a feladattal került a BM-be, hogy szedje ráncba a rendőrséget, és javítson a közbiztonsági statisztikákon. A rendőrség helyzete egy mostani hatalomváltás után ismét központi eleme lehet a kormányprogramnak, a Fidesz vezetésében pedig tudják, kevés ember alkalmas egy gyors, látványos beavatkozás végrehajtására a rendvédelmi szerveknél, ezért is szeretnék őt belügyminiszternek. Azonban ne ugorjunk ennyire előre.

Belügyminisztersége, furcsa halálesetek és az olajos ügyek

Pintér Sándor érdekes módon lett belügyminiszter. Méghozzá úgy, hogy a bíróság első fokon elítélte közokirat hamisításért. Honnan tudta Orbán Viktor, hogy ezt az ítéletet nem fogják helyben hagyni másodfokon? Egyáltalán, ki kér fel első fokon köztörvényes bűnért elítélt embert a belügyminisztérium vezetésére? Talán Orbán intézte el, hogy másodfokon felmentsék az emberét? Ismerjük be, Magyarország nem a bátor, igazságért szenvedélyesen küzdő bírák és ügyészek országa volt, és sajnos most sem az.

Talán sokan emlékeznek hogy az 1997-1998-as évek a robbantásos merényletektől voltak hangosak az országban. A Fidesz és az FKGP háza táján történt robbantásoktól sokáig hangos volt a média és sokan emlékezhetnek a hálóköntösben sétáló Torgyán Józsefre az FKGP „fővezérre”, akinek az ajtaja előtt is történt egy robbantásos merénylet. Mindez persze még a Horn korszak végén történt és a Fidesznek ez pont kapóra jött, hiszen a kampány egyik fő retorikája a közbiztonság megerősítéséről szólt. Még valakinek jól jött ez a sok robbantás, az pedig nem más mint a mi jó „Sándorunk” .

Érdekes az is, hogy Pintér mindezen események előtt együtt vacsorázott a bombagyárossal, Dietmar Clodóval – akiről azt mondta nem ismeri, és ezt követően történtek ezek az érdekes robbantások a Fidesz és az FKGP háza táján, persze senki sem sérül meg, kicsit sem. Fura bombák voltak ezek… Pintér csodálkozik, beismeri, hogy valóban találkozott az illetővel, igen, tudta, hogy a neve Dietmar Clodo, ittak is egy pohárkával, de nem tudta, hogy Dietmar Clodo pontosan az a Dietmar Clodo. A bíróság felmenti, mert valóban: százezrével mászkálnak Magyarország utcáin e rendkívül fura nevet viselő egyének, nincs honnan azt tudnia – pláné nem egy szegény belügyminiszternek -, hogy melyikük az, aki épp bombagyárost játszik. Egy Zempléni nevű rejtélyes fickó a mi jó „Sándorunk” ellen vall, véletlenül meg is hal infarktusban. A rendőrség kapásból kizárja az idegenkezűséget.

Miután a Fidesz szövetségeseivel legyőzte a pufajkást és bandáját, újabb robbantás rázta meg a fővárost és a közvéleményt is. Az Aranykéz utcában történt robbanásról a világ tv-i is beszámoltak. A körülbelül négy kiló TNT-nek megfelelő robbanóanyag szörnyű pusztítást végzett. Szemtanúk szerint az egész olyan volt, mint egy amerikai katasztrófafilm. Hatalmas robbanás, sűrű percekig hömpölygő koromfekete füst, káosz és jajveszékelő sérültek. Az utcát üvegtörmelék lepte el, a kigyulladt autók alkatrészei a házak tetejéig repültek. Sajnos ezúttal mindez valóság volt, Budapesten fényes nappal 1998 július 2-án történt. Boros Tamás volt a célpont, aki véletlenül az olajügyekben is szép részt vállalt, amiben sok nyom pont Pintérhez vezetett. Persze az ő halála is „véletlenül” pont ebben az időszakban történt.

Azt, hogy az olajtanúként elhíresült Nógrádi nevű fiatalembert hogyan nyilvánították nem szavahihető tanúnak, már ne is emlegessük. Országos ismertsége miatt nehéz lett volna eltenni láb alól, ő olyanokat is mondott akkoriban, hogy Pintér több alkalommal is találkozott Flajsz Ferenccel, az olajmaffia egyik vezetőjével, akitől milliókat vett át. Az ügy vége: Nógrádi lassan megőrült az állandó rettegéstől, tanúként nem szavahihető. Pintér tehát ebből az ügyből is ártatlanul távozott.

Az olajügyek utáni nyomozás idején regéltek egy történetet egy nyomozóról, akinek a megszerzett információi alapján fél évszázadra le lehetett volna csukni a fél Parlamentet akkoriban – Pintér keresztapával együtt. Érdekes módon halt meg. A balkezes nyomozó a jobb kezével a bal halántékába eresztett egy golyót, utána letette a pisztolyt a szélvédő kormány előtti részére, komótosan átült az anyósülésre, és meghalt. Helyszínelni az őt jól ismerő kollégák érkeztek, akik vélhetően nem voltak mind beavatva a történetbe, így aztán, ha a nyomozati anyagok el is tűntek, a szóbeszédet már nem lehetett megállítani.

A Fidesznek tehát kellett egy erős ember, Pintérnek pedig kapóra jött a belügyminiszteri poszt, sok üzleti ügyet könnyebben is intézett ebből a pozícióból. Tehát 1998-ban megkezdhette a „rendrakást” és a fenti esetekből is jól látszik, hogy belügyminisztersége alatt rendet tett, és az üzleti ügyei is virágoztak ezalatt. Pintér Sándor ezekben az ügyekben „biztos hogy nem” a belügyminiszteri pozíciója miatt tisztázta magát. A köztársaság bírósága ártatlannak nyilvánította vagy egyáltalán el sem kezdte a nyomozást, vagy ha mégis, akkor a nyomozás vezetője véletlenül meghalt vagy az ügy koronatanúja halt meg, esetleg megörült. Hát ilyen könyörtelen az élet.

Az 1999-es év elején megmutatta Pintér, hogy a rendőrség ráncba szedéséről szóló hírek igazak és a választási kampányban nem hazudtak. Ez lehetne jó hír, azonban nem az igazi bűnözők lettek áldozatai a karhatalomnak, hanem ahogy ez már szokás a hazafiak váltak Pintér ámokfutásának első célpontjaivá. 1999 február 13-án a Becsület Napja utáni koncertet – amelyet a Viking klubban tartottak – brutális módszerekkel verte szét a Pintér féle rendőrség. Rátámadtak a szórakozó fiatalokra, összesen két hullámban, amiből az első sikertelen volt és úgymond beáldozták a rendőröket. A több mint 500 fős hazafiakból álló csoport könnyedén megvédte magát az akkori sünöktől. A második hullámban viszont a 2006 októberében látott brutalitás volt tapasztalható. Nem hazudtolta meg tehát magát Pintér, aki Gergényi egyik jóbarátja, és módszereiben is hasonlítanak egymáshoz, ugyanis a pártállami időket idézte a volt kommunista eljárása. Kicsiben 2006 október 23-ához lehet hasonlítani ezt a történést, azonban akkoriban még sem nemzeti jogvédelem, se nemzeti média nem állt rendezésükre a harcos fiataloknak. Ők úgymond egyedül voltak, hiszen bár egy magát nemzetinek mutató párt a MIÉP bent volt a parlamentben, Csurkáék még sem tettek semmit ez ügyben.

Ezen felül ott volt még a 2002-es móri mészárlás, ahol 8 embert öltek meg a rablók. A rendőrség munkája itt is csődöt mondott. Elfogtál Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, azonban később kiderült, hogy nem ők követték el a bűncselekményt. Kaisert nemrég felmentették, azonban más bűncselekmények miatt továbbra is börtönben ül. Az ügy még mindig homályos és az elkövetők kiléte sem ismert. Bár 2007-ben megtalálták N. László lakásán a Móron használt fegyvereket, és őrizetbe is vették, de itt is látható hogy a Pintér belügyminisztériuma csődöt mondott. Az akkori főkapitány Orbán Péter pár héttel az eset után lemondott, de Pintér továbbra is a helyén maradt.

8 embert öltek meg: A móri mészárlás ügyét sem sikerült felgöngyölíteni

Sokan emlékezhetünk még Tánczos Gábor ügyére, amelyben őt egy 11 éves körmendi kislány 1998-ban történt megölése miatt ítéltek el. Ez az ügy sem tisztázott azóta sem, bár Tánczost már szabadon engedték. Az ügy igen bonyolult és a rendőrség, itt is csődöt mondott. Talán Tánczos csak egy bűnbak volt, ahogy később a móri mészárlás esetében Kaiser? Szerencsére az ügyet sok újságíró is érdeklődéssel fogadta és Toroczkai László is foglakozott az esettel, amelyről a Magyar Jelen című újságban olvashattak is.

Összegezve az akkori belügy és a rendőrség munkája a folyamatos leromlás időszaka volt. Ezt a fenti események is jól mutatják. Az MSZP kormányra kerülése után ez a folyamat felgyorsult. Pintér tehát a 4 éves ciklus alatt látszattevékenységet folytatott és a feladatát – a rendőrség talpraállítását – nem teljesítette.

A Magyar Jelen is foglalkozott a Tánczos üggyel

2002 fordulatot hozott a magyar politikai életben. A választásokon sokak megdöbbenésére és felháborodására a D209-es Medgyessy Péter vezette MSZP diadalmaskodott.

Pintér miatt bukott 2002-ben a Fidesz?

Abban az időben mikor a Nemzeti Ellenállás hajnalán a hazafiak, élükön Budaházyval lezárták az Erzsébet hidat és követelték az elcsalt választások felülvizsgálatát a szavazócédulák újraszámlálásával Pintér belügyminiszterként megtehette volna, hogy utasításba adja a választási bizottságnak a szavazatok újraszámlálását. Azonban ezt Pintér nem tette meg. Ezzel hathatósan segített a szocialistáknak, hogy azok elcsalják a választást és megszerezzék a kormányrudat. Persze a 2002 utáni időkbe se ment rosszul az ex-belügyminiszternek.

2002-ben a tábornok úr visszatért a gazdasági életbe, különböző más örző-védő cégekben rendelkezik most is jelentősebb tulajdoni hányaddal, valamint egy gazdasági tanácsadó Kft. és egy utazási iroda ügyvezető igazgatója, ill. tulajdonosa.

Gergényi büszke üzlettársára

A 2006 végén alapított Admiral Tours Hungary Utazásszervező Kft.-ben Gergényi – szemkilövető – Péternek 30 százalékos tulajdonrésze van, míg a többségi tulajdonos – 60 százalékkal – az a P&V Tanácsadó Kft., amely Pintér Sándor volt belügyminiszter és Valenta László, Pintér volt kabinetfőnökének tulajdonában van.

25 éve jóbarátja Pintérnek szemkilövető Gergényi

Gergényi még 2007-ben a következőket nyilatkozta Pintérről és a közös cégükről: „Ez a közös vállalkozás egész pontosan egy utazási iroda, amelyben nekem 30 százalékos tulajdonrészem van. Ebben az utazási irodában tulajdonrésze van a P&V Kft-nek is, amelynek résztulajdonosa Pintér Sándor úr, aki 25 éve a barátom, és én nem aktuálpolitika alapján válogatom a barátaimat. Minden barátomra, így őrá is, büszke vagyok.”

Szép szavak egy több mint 25 éves barátság után. Pintérnek persze nem kényelmetlen sem az üzlettársi kapcsolat sem a barátság ezzel a mocskos hazaárulóval, hiszen az üzlet az üzlet és a pénznek nincs szaga.

Pintér lesz a megalakuló új csúcsminisztérium vezetője?

2010 választási év ismét, azonban a mostani körülmények között a Fidesznek áll a zászló és ebből a remek új „üzletből” természetesen Pintér sem akar kimaradni. Persze most már az egyszerű belügyminiszteri poszttal nem elégszik meg a mi Sándorunk és a Fidesznek is más tervei vannak úgy látszik. A hatalom koncentrálásának jegyében a narancsosok összeolvasztanák a belügyminisztériumot és a titkosszolgálatokat, ez a központosítás pedig a legsötétebb Dél-Amerikai diktatúrákat idézi fel. Az így létrejövő „csúcsminisztérium” élére pedig nem mást tennének, mint – és valószínűleg nem fogják kitalálni kit – Pintér Sándort. A kérdés csupán az, hogy Magyarország újkori történelmének egyik legnagyobb rablóvezérétől mit várhat a radikális nemzeti oldal? Milyen eszközökkel fognak fellépni a hazafiak ellen ezek a bűnözők? Lehetséges, hogy amit az MSZP eddig csinált csupán kisded játék volt ahhoz képest amit majd Pintértől és csapatától várhatunk? Egyelőre nem tudni, hogy valóban ő lesz e az új minisztérium vezetője, azonban annyi bizonyos, hogy Pintér Sándor ismét a hatalom felé ácsingózik.

Reméljük sorozatunk első része segített önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselőinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz volt belügyminisztere pedig csak egy a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberből, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg önökkel, hogy lássák nem csak az MSZP-nél vannak mocskos ügyek.

(kuruc.info, wikipédia, Index, Hírszerző nyomán Szent Korona Rádió)

(Eddig az idézett írás.)

Sajnos, visszaemlékezési sorozatunknak koránt sincs vége. Talán egyszer elérünk oda, hogy a vezető pozíciókba, a miniszteri székekbe tisztességes, becsületes, megbízható, hazánk iránt elkötelezett, népünk érdekében, életének jobbá tételén munkálkodó emberek kerülnek. Ennek az a legfontosabb feltétele, hogy mi, a széles tömegek végre felnőtt módon, életünk, jövőnk és gyermekeink, unokáink iránt felelősséggel viselkedők, döntéshozók legyünk!

Nemzeti InternetFigyelő

7 thoughts on “Jó, ha nem feledjük: Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! – Pintér Sándor

 1. Megdöbbentő!!
  Ez az ember ma Magyarország „belügyminisztere”!!!!
  A napokban megjelent a NIF-en egy Gárdista nyilt levele dr Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak cimezve .Összehasonlitva az abban leirtakat és a fenti „életutat” kérem az ide látogatókat vonják le a következtetést,hogy akkor ki is veszélyes „nemzetbiztonságilag” szeretett Hazánkra.
  De választ kapunk arra is, hogy a 2/3-os győzelemmel biró párt miért „söpörte le ” azt a radikális párt által benyújtott kezdeményezést,hogy ne tölthessenek be mszmp-s múlttal vezető beosztásokat a múltat kiszolgálók,és ne lehessenek a Magyar Országgyűlés tagjai sem.De mostmár ideje lenne nyilvánosságra hozni -mert közérdekű adatnak minösül-azt is,hogy a Magyar Parlamentben kik,és milyen kettős állampolgársággal döntenek a sorsunk felett!!!
  Ugyanis „egy fenékkel nem lehet két lovat” megülni-a nemzeti összefogásra hivatkozva.
  Jelenleg itt minden ami „MAGYAR” tiltólistára került,és üldözendő,akkor most hol is élünk?Én magyar állampolgár vagyok és az is akarok maradni a saját Hazámban-Magyarországon-,amig lélegzetet tudok venni,és ezt senki el nem veheti tőlem,akármennyire is akarja,mert MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!!!!! Akinek pedig ez nem tettszik : EL LEHET MENNI !!!!

 2. Kedves Éva!
  A Jobbikos volt mszmp-sekkel mi legyen? Akkor ők se lehessenek ott, ahol most vannak. A jobbik miért hagyja, hogy az alja beszivárogjon a soraiba! Táncsak nem a pénzé’? Mert annak ugye nincsen szaga… Kettős állampolgár is van egyébként a jobbikban és indulnak a mostani választáson is, ahol nem egy helyen összefogtak az mszpvel. Hát tisztakezűek pártja, na ja! Szemét itt mind!

  1. Tisztelt Sugi!
   Jó lenne tudni, hogy pontosan hol van az a „nem egy helyen összefogtak az mszpvel”. Ez már csak azért is fontos, mert ilyet jobbikosok nem tesznek. Ugyanakkor számos településen bizonyos személyek valóban jobbikosnak kiadva magukat tetszelegnek a községek, kistelepülések lakói előtt, így lejáratva a Jobbikot. Ennek bizony többen is tanúi voltunk. Azonban az mindenképpen elgondolkodtató, hogy mekkora nagyságrendbeli eltérés adódik a két párt múlthoz és a pártállamhoz fűződő viszonya között. Tény, hogy van volt MSZMP-s a Jobbik parlamenti padsorai között, de micsoda különbség, ha egy Martonyit nézünk, aki 1989-ben miniszterhelyettes, majd privatizációs kormánybiztos volt és tagja az MSZMP KB-nak, vagy egy Korondi Miklóst, aki sima mezei MSZMP tag volt, nagy valószínűséggel azért, mert enélkül nem tanulhatott volna munkahelye támogatásával. Egyébként már ez is sok jobbikos szemében szálka annak ellenére, hogy Korondi Miklós keményen bizonyította értékrendjét.

 3. Csak annyiban pontosítanám az önéletrajzi részt, hogy pályafutását nem előadóként, hanem gépkocsivezetőként kezdte a rendőrségnél.Később lett előadó.

 4. Sajnálom lassan ezt a rókapofájú tetvet! Szerintem a gyarmatosítók utasítására lett belügyér! Szerintem ez nem hiányzott neki,hiszen jól élt,sok mocskos üzlete volt…

 5. A csarar az egészben hogy ez nem az a Pintér.. Ez egy Áll Pintér. Az eredeti már nincs az árnyékok világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük