KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jó, ha nem feledjük: Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! – Lázár János

Az alábbi cikk 2010. ápr. 8-án jelent meg a Szent Korona Rádió honlapján egy sorozat részeként. Kapcsolódik hozzá egy további cikk is, ami a kuruc.info egy évvel korábbi (2009-09-09.-én megjelent) interjúja, melyet a hódmezővásárhelyi zsidó hitközség kántorával, Raguczki Gáborral készítettek.


Íme a Szent Korona Rádió honlapján megjelent írás:

Sorozatunk azzal a céllal indult, hogy mindenkinek világos legyen mi is várhat ránk a Fidesz kormányra kerülése után.

Sorozatunk következő része nem szól másról, mint a Fideszen belül a rend emberéről. A Rend és az Elszámoltatás fő hangoztatójáról, aki radikálisnak ható megnyilatkozásaival megtévesztő lehet néhány nemzeti érzelmű ember számára is. Ismerjük meg a nemzeti oldal nagy kedvencét, a Haszid zsidók főtámogatóját és Hódmezővásárhely polgármesterét Lázár Jánost.

Lázárral kapcsolatban sokaknak – nyilatkozatai alapján – az juthat eszébe, hogy végre egy olyan ember, aki kimondja kendőzetlenül az igazságot a Fideszen belül. Amennyiben nem nézünk a dolgok mélyére valóban igaz lehet az a feltevés. Nem mindegy azonban, hogy milyen érdekek húzódnak meg a nyilatkozatai mögött. Lázár ugyanis esélyes a belügyminiszteri posztra – a másik díszmadárral Pintérrel együtt – és mint később láthatjuk, Lázár János személyiségének alapja a törtetés és a feletteseinek bármi áron való megfelelési kényszer. Felettesei között pedig nemcsak a párt vezetőségéről beszélhetünk, hanem az egyes pénzügyi körökről, mint például a Haszid zsidókról is.

Az ifjú és „ártatlan” Lázár

Lázár János 1975. február 19-én született Hódmezővásárhelyen. A következő másfél évtizedről kevés adat áll rendelkezésünkre. Minden valószínűséggel, koránál fogva is, azon kevés politikusok közé tartozik, akik nem voltak se KISZ vezetők, se pedig MSZMP tagok. Természetesen ez nem teszi szebbé a róla később kialakult képet. Főhősünk 1993-ban a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett és ezután a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karára iratkozott be. 1999-ben itt diplomázott.

Lázár egyetemi tanulmányai mellett tudatosan építi karrierjét is, ugyanis 1995-től gyakornoki munkát végzett Hódmezővásárhelyen, a polgármesteri hivatal jegyzői irodájában és itt került közel az akkori Hódmezővásárhelyi polgármesterhez Rapcsák Andráshoz. Olyannyira közel került, hozzá hogy 97 és 99 között már a polgármester személyi titkára lett. Állítólag a kuglófot is ő hordta Rapcsáknak, bár ez csak városi legenda, mégis jól látható, milyen törtető és jellemtelen, de annál céltudatosabb emberről van szó. A következő években is marad az önkormányzati munkánál, de már magasabb szintre emeli azt. Többek között 98-ban a polgármesteri kampány egyik szervezőjévé lépett elő. A sikeres kampányfőnöki szerep után Lázár maradt Rapcsák közelében, ugyanis parlamenti titkára is lett. A következő időközi önkormányzati választásokon ismét kampányfőnök lett. Ezalatt az idő alatt megindult az álláshalmozás is. Mind később azt láthatjuk, Lázár nemrég beléphetett a milliárdosok klubjába, ami azért is érdekes mert a politikusi tiszteletdíjból ezt nehezen lehetne összehozni.

Lázár, Rapcsák halála után került vezető pozícióba.

A 2002-ig terjedő időszakik a legkülönfélébb szervezeteknek volt a vezetője: Páneurópai Unió hódmezővásárhelyi szervezetének ügyvezető titkára, Hódtáv Úszóegyesület elnöke, az Egységes Hódmezővásárhelyért Egyesület ügyvezető titkára is volt. Az álláshalmozás milliárdokat hozott volna Lázárnak? A mi Janink 2000-ben lépett be a Fideszbe és a KDNP-be is, világnézetét azonban mind a mai napig nem lehetett kiismerni. Lázár ideje végül 2002-ben jött el.

Beért a kuglóffutárkodás

2002. február 3-án eljött Lázár ideje, az oly rég dédelgetett polgármesteri szék az övé lehetett. Rapcsák halálát követően semmi nem állhatott az útjába. 2002. április 7-én, az első fordulóban bejutott az Országgyűlésbe, majd az önkormányzati választások során október 20-án Hódmezővásárhely polgármestere lett.

Emlékpont, Holokausztmúzeum és Haszid zsidók

Amennyiben tömören összefoglalnánk, Lázár eddigi polgármesteri munkáját a fenti címszavak lennének a legjellemzőbben, azonban nézzünk kicsit mélyebbre a „munkásságában”.

Hódmezővásárhely honlapján Lázár polgármesteri hitvallásánál a következőket olvashatjuk: „A választópolgároktól országgyűlési képviselővé és polgármesterré történt megválasztása után arra kapott megbízást, hogy javítson a választókerületben élők körülményein és anyagi helyzetén. Fő céljai között a foglalkoztatottság növelése, a helyi vállalkozások fellendítése, a természeti környezet és a regionális kultúra megőrzése, az emberi szolidaritás és méltóság megbecsülése szerepel. Polgármesterré választásakor az önkormányzat vagyona 35 millió euró volt, amit 2008-ra 220 millió euróra sikerült növelni. Városában az elmúlt hét évben mintegy 100 millió eurós fejlesztés valósult meg, hazai és európai uniós forrásokból. Érdemei között tartják számon a Hódmezővásárhelyen újjászervezett és Magyarországon mintaértékű oktatási intézményrendszer átalakítását, melynek során elsődleges feladatának tekintette a halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek integrált oktatásához szükséges feltételek megteremtését.

„A városi kórház újjászervezése az infrastrukturális beruházások és az önkormányzat területén működő szolgáltató cégek (víz, szemét, távfűtés) városi érdekkörbe vonása kivívta az itt élő emberek támogatását.”

Nos, szép összegzése a munkájának, azonban nem lennénk tényszerűek, ha nem vennénk végig legfőbb pontokat.

Egyre gyarapodó város?

Lázár igen büszke arra, hogy polgármesterségének 8 éve alatt a Rapcsáktól átvett 35 millió eurós önkormányzati vagyont 2008-ra feltornázta 220 millió euróra. Erre még büszkék is lehetnénk és mintavárosként mutogathatnánk Hódmezővásárhelyt, azonban nézzünk csak egy kicsit a dolgok mélyére. Kósa Lajos nyilatkozta vásárhelyről, hogy hazánk legeladósodottabb városa. Kósa a Fidesz vezető politikusa biztosan nem beszél butaságokat. Valóban, hiszen Rapcsák halála után a városnak 287 milliós adóssága volt és ezügyben 8 év alatt bizony jelentős „sikereket” könyvelhet el Lázár. Hiteles forrásból tudjuk, hogy a 287 milliós adósságállományt sikerült feltornásznia 21 ezer millió, azaz 21 milliárd forintra. Mi ez, ha nem siker? Pécs volt szocialista vezetésével Hódmezővásárhely Fideszes vezetése ringbe szállhat a legeladósodottabb megyei jogú város címéért. Ebben az adóssághalomban természetesen még nincsenek benne az önkormányzati cégek adósságai, tehát lehet, hogy a versenyt Hódmezővásárhely nyerné meg. Ami vagyont említhet ebben a „hitvallásban” Lázár, azok a kötvényekben lévő pénzek és csak féligazságok, a lényeg itt a tömérdek adósság, amiről a mi Janink nem szívesen beszél.

A 100 millió eurós fejlesztéssel kapcsolatban megtudtuk, hogy ezek legtöbbje látványberuházás. A beruházások az új gyarmatosítók kiszolgálásával kezdődtek. Az első vidéki holokauszt múzeum 2004-es nyitásával Lázár rögtön meg akarta mutatni a zsidóknak, hogy ő bizony jó oldalon, az ő oldalukon áll. Nem is tehette volna ezt ennél jobban, hiszen a „náci-nyilas” antiszemitizmus felemlegetése mindig hozhat plusz pénzt a konyhára. Emellett horribilis összegért újította fel a helyi zsinagógát. Azonban, hogy ne érhessék a polgármestert olyan vádak, hogy ő csak a zsidóknak akar jót, azért egy újabb nagyszabású beruházásba kellett kezdeni, amely a kommunizmus bűneit is bemutatja az embereknek. Ez 2006 májusában meg is történt. Az Emlékpont elnevezésű intézmény a második világháború végétől 1990-ig mutatja be vásárhely és lakosai sorsát, helytállásukat a diktatúra évtizedei alatt. Ez a múzeum természetesen szorosan együttműködik a Schmidt Mária féle budapesti Terror háza múzeummal. Az Emlékpont 650 millió forintba került. „Azt gondolom, hogy ez egy olyan interaktív, átélhető történelem lesz, amiből mindenki másfél óra alatt megérti, hogy mi történt az elmúlt 50 esztendőben, de közösségi élmény is lesz, egy oktatási központként is funkcionál” – nyilatkozta a polgármester a megnyitó előtti napokban a HírTv-nek. A városban azóta is több ilyen látványos fejlesztés folyik, miközben az adósságállomány egyre nő.

Itt ki kell térnünk a Lázár által legfontosabbnak nevezett foglalkoztatáspolitikával, amelyre ismét nagyon büszke. 2006-ban MSZP-s ellenfelére ráígérve 3 ezer munkahelyet ígért a városban és a környékén. Ehelyett 3 ezer munkahely szűnt meg az utóbbi időben és így egy 50 ezres városban az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató. Valóban erre is büszke lehet Lázár.

Az egészségügy területén Lázár kiemeli a városi kórház újjászervezését. Nos, talán sokan emlékeznek rá, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzat nagy egészségügyi reformjának első áldozata egy mindszenti férfi volt, aki nem jutott időben megfelelő orvosi ellátáshoz és meghalt a beutalási rend megváltoztatása miatt. Ekkora robbant a bomba és ekkor látszott igazán az is, hogy egyre nagyobb gondot okoz a jelentős ágyszámelvonás, amely Hódmezővásárhelyet is súlyosan érintette. Ezek után tiltakozásul Lázár összehívott egy tüntetést a kórházért, amelyre 15 ezren jöttek el. Ez a tüntetés akkora már okafogyott volt, ugyanis az ügyet már eldöntötték. Azon három tárgyalásra, amelyek a kórház ügyét és az ágyszámleépítéseket érintették, Lázár el sem ment. Ennyire érdekelte tehát az ügy. Az viszont biztos, hogy népszerűséget hozott neki és azt mondhatta, hogy ő mindent megtett a kórházért.

„Magyar” kultúra és az oktatás

Mint „hitvallásában” írja Lázár büszke arra, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek integrált oktatásához szükséges feltételeket megteremtette. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Hódmezővásárhelyen megszüntették a cigányiskolát, így a bűnöző, erőszakos, tolvaj cigányokat rászabadították a magyar gyerekekre. Ezzel nemcsak, hogy rossz helyzetbe hozták a jó képességű fiatalokat, de lassítják is azok fejlődését és a tanároknak is többletfeladatot adnak. Egy speciális iskolában ezekkel a problémás cigányokkal, elkülönítve sokkal, nagyobb eredménnyel lehet bánni, mint integrálni őket a normális magyar többség közé. Dehát Lázár büszke arra, hogy náluk nincs szegregáció. A magyar gyerekek szülei talán ezt nem így gondolják. Viszont legalább Mohácsi Viktória kegyeit sikerült a cigánypolitikájával megnyernie.

Fontos megjegyeznünk, hogy ebből is jól látszik, hogy a mi Janink a Magyar Bálint féle oktatáspolitikai nagy híve. A helyi Jobbik információi szerint Lázár egy kétszintes iskolaépületet is eladott cserébe a General Média Kft. internetes reklámcsíkokat – Bannereket – adott a városnak. A Kft. a beszédes nevű Holmann testvérek kezében van. Itt jegyzendő meg, hogy Lázár most egy másik iskolaépületet fejleszt 280 millióért, miközben egyet szinte ingyen odaadott ennek a cégnek.

A regionális kultúra megőrzése is igen fontos Lázárnak, de mi is rejlik ezen kijelentés mögött?

„Fidesz válasz a népességfogyásra: Hozzunk be Ortodox zsidókat”

A Magyar Jelen 2009 januárjában „Fidesz válasz a népességfogyásra: Hozzunk be Ortodox zsidókat” címmel rántotta le a leplet Lázár őrült ötletéről. Mint a lap írja a Hódmezővásárhelyen fogható Rádió X arról számolt be, hogy a Fidesz leendő belügyminisztere haszid-ortodox zsidókat akar betelepíteni a városba. A műsorvezető vendége először Erdélyi Miklós a Hódmezővásárhelyi Zsidó hitközség ügyvezető elnöke, majd másnap Raguczki Gábor, az önkormányzat kisebbségügyi és vallásügyi referense volt, aki nem mellesleg egyben az izraelita hitközség kántora is. A két vendég közül egyik sem cáfolta a vádakat és azt, hogy Lázár ezzel akarja megakadályozni a népességfogyást. Az ügy hátteréről minden bizonnyal sokkal kevesebb információ került volna a nyilvánosság, ha a két irányzat – a neológ és az ultrakonzervatív Haszid – között nem alakul ki személyes ellentéteken alapuló vita.

Vásárhelyi és mártélyi lakosok robbantották ki a botrányt, ugyanis Mártélyban a pont az ivóvíz-kutakat Hódmezővásárhelyen pedig a zsinagógát és az uszodát fényképezték, méricskélték a zsidók. Utóbbit, valószínűleg nem azért mert fürödni akartak, mivel a Haszidok csak kóser fürdőben, vagy úgy sem fürdenek. A betelepítésről hivatalosan senki nem tudott és ezt Erdélyi is megerősítette a rádióadásban. Erdélyi korábban főtanácsadója és bizalmasa volt Lázárnak, ám saját önös érdekeik miatt összekülönböztek és Erdélyi borította a bilit a Rádió X-ben. Kifogásolta többek között azt is – és tegyük hozzá jogosan – hogy miért akar Lázár közpénzből haszidokat idehívni, miért nem a saját pénzéből intézi ezt? Hozzátette azt is, hogy a zsidóság ezen szárnyával Izraelben is baj van pedig ott aztán 7 millió társukkal élhetnek. Ezen ultrakonzervatív szárnya a zsidóknak nem dolgozik és nem jó nekik a szépen felújított zsinagóga sem, mert, hogy van benne benne orgona. Erdélyi azt is leszögezi – és itt bukik Lázárnak a regionális kultúra megőrzésére tett hitvallása – hogy az ultraortodox Haszid zsidóknak semmi hagyományuk, múltjuk, gyökerük nincs Hódmezővásárhelyen, ahol sohasem jártak kaftánban az inkább neológ, tehát világi zsidók. Azt is elmondja, hogy tart attól, hogy konfliktushoz vezetne ennek az idegen populációnak a beáramlása.

Erdélyi Miklóstól egyébként a Magyar Jelen azt is megtudta, hogy mi áll az ügy hátterében. A hitközség vezetője elmondta, hogy Lázár János polgármester annak idején megjelent a zsinagógában, és szövetséget ajánlott a zsidóknak. Ez a szövetség – mint most kiderült – meg is köttetett, többek között ennek jegyében tűntek el a régóta a Szent István téren lobogó történelmi Árpádsávos zászlók, valamint ezért járhatott ide a legsűrűbben az izraeli nagykövet. A gépezetbe azonban porszem került, s az uralkodni akaró Lázár összeütközésbe került az ugyancsak vezér szerepre játszó hitközségi elnökkel.

Emiatt Lázár úgy döntött, hogy – ha kell, a zsidók létszámának növelésével – konkurenciát teremt a hitközségnek azzal, hogy a többnyire a régi bolsevik, neológ zsidókat tömörítő Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (MAZSIHISZ) konkuráló, feltörekvő és hagyományaihoz jobban ragaszkodó, ortodox irányzatot képviselő Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH) behívja Hódmezővásárhelyre. Amint most kiderült, az EMIH vezetőjét, Köves Slomo rabbit maga Lázár János kereste meg személyesen, ennek következtében az elmúlt fél évben az ortodox rabbi többször is járt Hódmezővásárhelyen, s az ő emberei voltak azok, akiket a minket megkereső vásárhelyi polgárok, s a Jobbik vezetői Mártélyon (amelynek híres vízparti üdülőhelye a hódmezővásárhelyi önkormányzat tulajdonában van) láttak méricskélni. Nyilván a lehetőségeket mérték fel, ha már Lázár János így, ingyen és bérmentve tálcán kínálta fel nekik a várost. A jelenlegi helyzet szerint a Fidesz-kormány leendő belügyminisztere ezzel a húzásával még a zsidó hitközségi vezető, Erdélyi Miklós megfogalmazása szerint is a tűzzel játszik!

A Rádió X adásában elhangzott interjú Erdélyi Miklóssal:

Az Erdélyivel készített interjú IDE kattintva, le is tölthető.

Erdélyi Miklós által elmondottakra reagált a Rádió X-ben Raguczki Gábor, az önkormányzat kisebbségügyi és vallásügyi referense, aki egyben az izraelita hitközség kántora is. Raguczki lényegében megerősítette mindazt, amit Erdélyi mondott, s ő már pontos információkra hivatkozva jelenthette ki, hogy Lázár János magánakciójáról van szó. Persze, jól fizető állását féltve, egy kicsit igyekezett tompítani az egész ügy élét, ám szerinte is problémás lehet a haszid zsidók érkezése. Raguczki elmondta, hogy nemcsak a keresztények között, hanem a több éve ott élő és beilleszkedett neológ zsidók többségében is ellenérzést válthatnak ki az ortodoxok.

A hódmezővásárhelyi Rádió X által folytatott beszélgetés Raguczkival:

A Raguczkival folytatott beszélgetés IDE kattintva le is tölthető.

Raguczkit nemsokkal később leváltották. Állítása szerint azért is, mert nem ítélte el automatikusan Erdélyi Miklósnak a korábbi nyilatkozatát, túl diplomatikus volt tehát. Az alábbi felvételen már nyíltan beszél erről a mocskos ügyről, illetve eltávolításának körülményeiről.

Úgy tűnik „munkásságával” a zsidó elégedettek, ugyanis Lázár 2008 októberében a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány által 2001 óta adományozott Másokért Emlékplakett egyik kitüntetettje volt.

Végül a Magyar Jelen példányait aktivisták ingyen osztogatták Hódmezővásárhelyen, vélhetően ennek a tájékoztatásnak, valamint a helyi Jobbik bátor kiállásának köszönhető, hogy az illetékesek bejelentették, hogy nem lesz zsidó betelepítés, „csak” táboroztatás. Tehát a nemzeti ellenállás ismét győzött. A Fidesz kormány egyik lehetséges belügyminiszter-jelöltje tehát elbukott. A Fideszes és egyben KDNP-s Lázár kulturális politikája nem szólt másról, mint arról, hogy idegeneket telepítsen be Hódmezővásárhelyre és egyben kiárusítsa azt új főnökeinek, amiért persze busásan megjutalmazták volna. Persze így sem kell őt félteni, hiszen Lázár nemrég beléphetett a milliárdosok klubjába.

Lázár meggazdagodása

Lázár 2002 és 2006 között a költségtérítés terén rekordernek számít a 386 képviselő között. A parlamenti rekorder több mint 18 millió forintot kapott négy év alatt utazási- és szállásköltségeire. Lázár János azt mondta, csak annyi pénzt vett fel az Országgyűléstől, amennyi járt neki, azaz tiszteletdíja mellett négy év alatt 18 millió 200 ezer forintot. Persze nem ez Lázár meggazdagodásának kulcsa.

Raguczki Gábor a leváltása után a Magyar Jelennek adott interjúban említést tesz arról, amiről a helybeliek már régóta beszélnek, tudniillik, hogy Lázár János tagja az úgynevezett milliárdosok klubjának. Amennyiben ez így van, érdemes a vagyonának utánanézni, egy parlamenti képviselőnek (egyben polgármesternek) ugyanis elvileg nyilvános a vagyonbevallása. 2008-ban a képviselői tiszteletdíja a bevallás szerint 545 ezer + 485 ezer (összesen tehát 1 millió 30 ezer forint) havonta, továbbá a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt-től kap havonta 82 ezer forintot. Emellett, amint arról már fentebb írtunk, tudjuk, hogy az összes parlamenti képviselő közül kiemelkedve, szemérmetlenül magas költségtérítést vett föl, amelyet semmiféle számlával nem kellett igazolnia.

A polgármester felerészben (a feleségével) tulajdonosa egy 779 négyzetméteres ingatlannak és a rajta álló 160 négyzetméteres lakóháznak, autó nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Vásárhelyen, Mindszenten és Mártélyon rendelkezik szántóval, előbbi két településen több helyen is. Vagyonnyilatkozatában festményeket, egyéb műtárgyakat, bútorokat sorol fel, de kiderül az is, hogy 15 milliója van befektetési alapban, 5 milliós életbiztosítással, 4,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, és 1 millióval tartozik pénzintézeteknek. A hivatalosan feltüntetett adatokból látszik, hogy milliomos, de az nem derül ki, hogy milliárdos lenne, ám élünk a gyanúperrel, hogy nem minden vagyonát tárta a nyilvánosság elé. Raguczki Gábor például említést tesz az interjúnkban egy több százmilliós titokzatos budapesti építkezésről, a Magyar Jelen szerkesztősége pedig kiderítette, hogy Lázár egy balatoni villával is rendelkezik, amely Révfülöpön található. A Tapolcai Körzeti Földhivatal bejegyzése szerint Lázár János holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik fölötte, a papíron feltüntetett tulajdonos azonban a felesége és a fia, egyenlő arányban. A bejegyzés száma: 30008/277/05. Ki tudja, hány vagyontárgyát tette még ugyanezzel a módszerrel a nyilvánosság előtt láthatatlanná Lázár?

Leendő belügyminiszter?

Az utóbbi időben több olyan hír látott napvilágot, miszerint Lázár esetleg belügyminiszer, vagy rendészeti miniszter lehet. Lázár 2009 szeptemberében a következőket nyilatkozta erről : „Vagyok annyira őszinte, hogy azt feleljem: gondolkodom a kérdésen, bár nagyon sok munkám van Hódmezővásárhelyen is.” Most úgy tűnik, hogy nem lesz belügyminiszter, mert úgy látszik erre a posztra a Fidesz főmaffiózója a volt belügyminiszter Pintér Sándor pályázik. Olyan hírek is napvilágot láttak miszerint Honvédelmi miniszter lehet Lázár. Ezt talán azért is hozták fel, mert a polgármester a rendészeti bizottság elnöki posztját is betölti. Sőt, Lázár János a Fidesz-képviselőcsoport védelmi kabinetjének is a vezetője. Sok tehát a pletyka és a találgatás. Hódmezővásárhelyi forrásaink szerint viszont egyik posztot sem fogja betölteni, mert ő a Fidesz frakcióvezetői állására pályázik. Tudható az is, hogy a párton belül ő az Orbán ellenes csoport tagja, tehát a belső ellenzék része. Kifelé persze mást mutat, de valószínűleg, ha Orbán nem elég óvatos, akkor akár a Fidesz vezetését is elvesztheti. Elvesztheti, hiszen Lázár okos, céltudatos, törtető és ravasz. Bárkin áttapos, ha kell, céljai elérése érdekében.

Pár héttel ezelőtt Lázár János sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a A Fidesz, kormányra kerülése után, tíz plusz egy ügy kivizsgálásával kezdené az elszámoltatást. Lázár hangsúlyozta: „Ez csak a kezdet, és nem a vég”. A tíz plusz egy ügy közé tartozik a BKV „szétlopása”, a kormányzati negyed, a sukorói kaszinó-beruházás, a bábolnai földeladás, a Magyar Televízió székházának építése, a Magyar Posta székházának eladása, a „ferihegyi történések” – így a Malév privatizációja, majd visszaállamosítása -, a 2006. októberi 23-i események, a gazdaság adatainak meghamisítása, az állami vezetők végkielégítésének ügye, valamint az állami vezetők offshore-érdekeltségeinek vizsgálata.

Lázár, aki minden bizonnyal valamilyen zsíros pozíciót fog betölteni a választások után a polgármestersége mellett, az elszámoltatás fő szószólója. Természetesen ez az elszámoltatás csak demokratikusan, jogi eszközökkel mehet végbe – szerinte. Kövér már arról nyilatkozott, hogy elég ha a szocik az elmúlt 8 évről adnak számot és akkor lehet szó párbeszédről. Ő már nem is elszámoltatásról beszél. Nem, hiszen az túl radikális és félelemkeltő az elvtársak számára. A „számonkérés” a megfelelő és könnyed szó erre. Lázár képmutatása pedig nem ismer határokat, hiszen az elszámoltatás és a mocskos ügyek feltárója akar lenni, amikor neki is rengeteg mocskos ügye volt az elmúlt 8 esztendő alatt. Ez a rövid bemutató csak a legfontosabb ügyeket tárta fel, amik a legundorítóbbak. Ezek a hírek nem szerepeltek egyik médiában sem. A baloldali, liberális sajtóorgánumokban azért nem, mert félnek, hogy a Fideszről szóló, mocskos ügyek csak a Jobbikot erősítenék. Az úgynevezett jobboldali médiában pedig érthető módon, nem fogunk ezen történetekről, egy szót sem hallani.

Reméljük sorozatunk hatodik része is segített önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselőinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz nagy „elszámoltatója” és a Haszid zsidók nagy barátja Lázár egyike a legundorítóbb fideszes politikusoknak. E sorok írója arra is rájött, hogy a régi Fidesz vezetők aljasságban nem érik utol fiatal társaikat. Rogán és Lázár is törtető, ravasz és céljai elérése érdekében minden eszközt felhasználnak. Ők ketten sokban hasonlítanak egymásra. Érdekes, hogy mindkét politikus polgármester és mindketten a zsidók érdekeinek fő kiszolgálói, a magyar érdekekkel szemben.

Vasárnap választások lesznek. Reméljük ezen cikkek is hozzásegítették ahhoz a még vacilláló olvasókat, hogy jól döntsenek. A demokrácia az egész világon hanyatlóban van. Azonban kezünkben van most egy olyan esély, amellyel a demokrácia játékszabályai szerint változtatni tudunk sorsunkon. Vasárnap nagy a tét! Ezek a politikusok, amennyiben tejhatalmat kapnak, sokkal nagyobb méretekben fogják folytatni hazánk kifosztását, mint azt eddig tették, a parlamentben, a bizottságokban illetve a polgármesteri székekben. Harcunk persze a választások után sem ér véget. Igazán csak akkor fog elkezdődni. Tehát nem dőlhetünk hátra!

Lázár János egy volt a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberből, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg önökkel, hogy lássák, nem csak az MSZP-nél vannak antimagyar-nemzetárulók és mocskos ügyek. Sorozatunk a választások két fordulója között folytatódni fog. Itt kísérletet teszünk a Fidesz vezetőjének bemutatására, ami lássuk be nem kis vállalkozás. Azonban a választások után is tovább folytatjuk munkánkat. Tovább, hiszen amíg vannak nemzetáruló politikusok addig mi kötelességünknek tekintjük, hogy felvilágosítsuk a magyarokat minden ilyen emberről és esetről.

Cikkünk elkészítésében nagy segítségünkre volt a hódmezővásárhelyi Jobbik alapszervezete. Köszönünk mindent!

(Jobbik – Hódmezővásárhely, Magyar Jelen, Kuruc.info, MNO, MTI, szeged.hu, wikipédia, origo, index.hu, Hódmezővásárhely.hu nyomán Szent Korona Rádió)

(Eddig tart a Szent Korona Rádió cikke)


Egy kis „ínyenc” hír a „forradalom”-ról! A valóságban : folytatódik minden ott, ahol a patkányhadsereg abbahagyta!!!! Van itt közpénz, csak nem nekünk, hanem saját maguknak!!!

Botrány: a Fidesz volt pártigazgatójának cége nyert 100 milliós üzletet Lázártól

Hódmezővásárhelyen Lázár János tovább nyerészkedik.

Az eredetinél tervezetthez képest 26 millió forinttal több megbízási díjért, 96 millióért vállalta Hódmezővásárhely városmarketingjének menedzselését a Prestige Média Kft.

A társaság tulajdonosa az a Várhegyi Attila, aki egykoron a Fidesz pártigazgatója volt és korrupciós ügye miatt volt kénytelen távozni a politikai életből.

Újabb öt évig Várhegyi Attila egykori fideszes pártigazgató cége, a Prestige Média Kft. felel Hódmezővásárhely városmarketingjéért, derül ki a Közbeszerzési Értesítő szeptember elejei számából. A cég egyedüli ajánlattevőként nyerte el a megbízást. A hírről beszámoló Kreatív arra is emlékeztetett, hogy a cég második alkalommal nyeri el ezt a megbízást. Először 2008-ban bízták meg őket ezzel a feladattal, akkor két évre 28,8 millióért vállalták a munkát, 1,8 millióval többért, mint amennyit a város eredetileg szánt a munkára.

A beszerzésre most nettó 70 millió forintot akart költeni a Lázár János Fidesz-frakcióvezető által irányított önkormányzat, de Várhegyiék csak 26 millióval többért 96 millióért vállalták a munkát.

A Prestige Média népszerűsége töretlen a fideszes önkormányzatoknál, jellemzően azokon a helyeken kapnak megbízásokat, ahol korábban az önkormányzati kampányban is szerepet vállaltak. Ilyen például Pécs, vagy Dombóvár is, ahol a váltások óta velük dolgoztat a város. De kommunikációs tanácsaikra számít a pécsi vízműfoglalás óta közszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. és dolgoznak a Fidesz központi hivatalának is.

A pécsi nagyberuházások kommunikációjának menedzselésétől csak azért esett el a társaság, mert az uniós pénzből meghirdetett közbeszerzésen nem volt Várhegyi cégén kívül más érvényes ajánlattevő, ez pedig eredménytelenné tette az eljárást.

(STOP)

Boldogok lennénk, ha csak a bolsi-libárális bűnösök aljasságaival kellene foglalkoznunk, s mielőbb méltó helyükre kerülnének, azaz a fegyházak zárkáinak mélyére, teljes vagyonuk (rokonaikat is vizsgálva) elkobzása mellett! De sajnos, úgy néz ki, hogy elképesztő összefonódások és kölcsönös aljasságok történtek a múltban, s történnek ma is, s a mai győztesek egy jó része is érintett. Ezért állunk itt, ahol most is vagyunk! Ezért van az, hogy húsz éve a többség csak annyit érez a „rendszerváltásból”, hogy Kádárék sarát is mi nyögjük, s egyre lejjebb merülünk a mocsárba. Nem, hogy jobb lenne, de egyre kilátástalanabb a többség helyzete, s közben valami különös ok miatt kialakult egy szűk, dúsgazdag réteg, míg a többség már a létminimun közelében (inkább kissé alatta) vergődik, s létre jött egy széles nincstelen, földönfutó szelete a társadalomnak. Miközben a szűk elit egyre fényűzőbben él, a nyomorgókat azzal ámítja, hogy még egy kicsit meg kell húzniuk (de csak a nyomorultabbaknak, mert a gazdagokat ez nem igazán érinti) a nadrágszíjat! A demokráciát a húsz éve szinte teljesen változatlan politikai maffia (parlamenti és önkormányzati képviselők, gazdasági érdekcsoportok vezetői,…) csak arra használja, hogy a nép képébe vághassa: Ti választottatok így! Nekik a demokráciának hazudott manipulációs eszköz csak arra kell, hogy a felelősséget ránk, kisemmizettekre hárítsák! Ideje végre ezt tisztán látnunk, s beismernünk, hogy tényleg mi vagyunk a hibásak, mert évről évre bedőlünk a hazugságoknak, s elfogadjuk a használhatatlan, csak az elit érdekeit védő törvényeket (amiket inkább minket gúzsba kötő béklyónak nevezhetünk). (NIF szerkesztők)


Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Jó, ha nem feledjük: Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! – Lázár János

 1. Az „eredményt”már tudjuk.!
  Ime ez a „talpig becsületes ember”,(arra meg hogy úr,végképp nem érdemesült) aki nem lett ugyan belügyminiszter,de a 2/3-os parlamenti párt frakcióvezetője.-állandóan zsebretett kézzel,és nagyképűen,öntelten -aki „szolgálja!!!!!” a megválasztókat.
  Ehhez már csak gratulálni tudok,és várom az elszámoltatást,ami folytatódhatna vele is akár,mert ugye van miről elszámolnia,ahogy a legtöbbjüknek-és párthovatartozás nélkül!!!! tárgy és tényszerűen-mert a törvény ugyebár mindenkire vonatkozik!!!-elvileg-a gyakorlatban viszont vannak egyenlők és egyenlőbbek.
  Várom a többi „nagyszerű ember” bemutatását is,mert „van másik”nem is egy,pl.a jelenlegi „belügyminiszter-sintér sándor” a „rend és becsületesség”mintapéldánya.
  „A szem,és az arc a lélek tükre”,csak rá kell nézni,talán azért hord sötét szemüveget.

 2. A NIF által lehozott két levélre (Elek istván és Lázár János levélváltása) azoknak akik még nem olvasták,és azoknak is akik megtették,de ismétlésképpen,gondolatébresztésként, milyen „demokrata” is Hódmezővásárhely nagyhatalmú polgármestere: Lázár János,aki jelenleg éppen a kormánypárt frakcóvezetője is egyben,-de ha érzésem nemcsal- leendő belügyminiszter,a jelek nagyon arra mutatnak.

  1. O.K. Mikor jelentik fel ezek alapján az információk alapján az urat és kik? Ezt hívják provokációnak! „Jópofa ” jólértesültség de semmi következmény, aztán megnézik hogy ki mit is reagál rá. Végül is megmondták hogy milyen csúnya dolgokat is művelnek(mint a Heti Hetes-ben a megmondók) és akkor mi van. Pont olyan ez mint az elszámoltatás Budai(Lázár) módra. Jó néhány ügy az eredményt meg el lehet olvasni sehol semmi egy két balek kivételével. Végül is a nép benyalta hogy ezek a becsületes fiúk mindent megnéztek des semmit nem találtak! Vicc….
   Tóth

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük