Jó, ha nem feledjük – Bella Árpád: Orbán világossá tette pártja hovatartozását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Első megjelenés: Nemzeti Hírháló 2008.08.17.

Többen írtak már véleményt a legutóbbi Orbán nyilatkozatról. Sokan nagyon lényeges, magyarázó kommentárt fűztek ehhez a FIDESZ valóságos arcát bemutató megnyilvánuláshoz. Így azt gondolhatnánk, hogy már voltaképpen nincs is mit hozzátenni. Azonban elemezzük egy kicsit ezt a nyilatkozatot abból a szempontból is, hogy az elkövetkezendő választások fényében, amely 2010-ben lesz, ennek mekkora lehet a jelentősége.

Ugyan két esztendő van hátra a választásokig, de valamennyien érezzük, hogy ez a két év még nagyon sok keserűséget és a nemzettől hihetetlen áldozatokat követel majd, amennyiben nem történik közben valamilyen drámai, ugyanakkor pozitív fordulat. Ez pedig nem valószínű annak ellenére sem, hogy a médiában folyamatosan az előrehozott választások meglebegtetésével próbálják a tömegek hangulatát csitítani.

Az orbáni nyilatkozat Oroszországnak Grúziával történő hadba szállásáról lényegében nem más, mint Orbán Viktornak és pártjának abszolút meghajlása a neokon-cionista világhatalmi erők törekvései előtt, illetve behódolás a 2010-es választásokat, és a választások kimenetelét meghatározó világtőkének. Itt abszolút tetten érhető a FIDESZ álnemzeti tevékenysége. Botorság azt gondolni, hogy a most legnagyobb úgynevezett ellenzéki párt hatalomra kerülése esetén a valós nemzeti érdekek mentén irányítaná az országot. Ez már csak azért is ostobaság, mert ebben az esetben a FIDESZ-nek meg kell fizetnie hatalomra kerülésének az árát. Ez pedig nem lesz olcsó mulatság. Fizetni a tőkének csak pénzzel lehet. Pénzt pedig, csak a nemzet további kifacsarása árán lehet előteremteni. Az, hogy ez milyen stratégia alkalmazásával legyen megvalósítható, majd eldönti a FIDESZ-t hatalomra segítő neokon-cionista hatalom.

A nemzeti radikálisok már évek óta bizonygatják a FIDESZ nemzeti voltának hamisságát. Amennyiben megvizsgáljuk ennek a pártnak a 2002. óta tartó ténykedését jól látható, hogy a hangzatos szólamok mögött egészen más cselekvési megnyilvánulások állnak. Világossá kell válnia minden nemzeti érzelmű magyar számára, hogy a FIDESZ ma pontosan ott tart, ahonnan 1988-ban elindult. A FIDESZ neoliberális párt, mely széles tömegek nemzeti érzéseire ráülve kerülhetett hatalomra 1998-ban. Az MDF összeomlásával ugyanis egy politikai vákuum alakult ki, amelyet be kellett tölteni. Meg kellett fogni a nemzeti érzésű tömegeket, hogy azokat kordában lehessen tartani. Ez lett a feladata a FIDESZ-nek, hiszen erre a továbbiakban a tekintélyében és társadalmi támogatottságában is megtépázott MDF már alkalmatlan volt. Ugyanakkor ne feledjük el azt sem, hogy a vezérek (Orbán, Kövér stb.) mind úgy tanulhattak külföldön, ahogyan csak azok a fiatalok, akiknek ezt a lehetőséget az akkori MSZMP jóváhagyta mind keletre, mind nyugatra egyaránt. Valamennyien kiválasztottak voltak és valamennyien most fizetik tanulmányaik és jelenlegi jólétük árát. Természetesen ezen a színpadon magának a magyarságnak nem osztottak szerepet.

Visszatérve Orbán Viktornak Oroszországot elítélő nyilatkozatára azt kell megállapítanunk, hogy az elnök ezzel csak azt tette, amit elvártak tőle. Így is egy újabb jó pontot begyűjtve a 2010-es választásokra.
Sokan sértve érzik magukat, amikor a radikális oldalról markánsan bíráljuk Orbánt és pártját. Mégis, újra és újra el kell mondanunk, hogy jelenleg egyik úgynevezett parlamenti párt sem a magyarság képviselője, tehát a FIDESZ sem. Sokan mondják azt is, hogy ahelyett, hogy Orbánékat bírálnánk, jobban tennénk, ha a törvénytelen, nyíltan nemzetellenes gyurcsányi társaságot kritizálnánk. Már csak az a kérdés, minek? Az MSZP-SZDSZ koalíciótól pontosan azt kaptuk, amire számítottunk. Legalábbis mi, Nemzeti Konzervatívak erről beszéltünk már 2002-ben is, amikor a FIDESZ mély hallgatásba burkolózott, akárcsak annak vezére, aki több mint két éven keresztül meg sem szólalt a parlamentben.

Orbán és a FIDESZ tehát minden kétséget kizáróan újra világossá tette, hol áll, kiket képvisel. Ne legyenek hiú ábrándjaink velük kapcsolatban. Ugyanakkor rengeteg jó szándékú, nemzetben gondolkodó, de a radikális gondolatokat elvető nemzettársunknak fog még fájni a feje később, amennyiben nem veszi tudomásul a tényeket és a realitásokat. Sajnos erre a fejfájásra nem lesz elég az aszpirin, ha egyáltalán lesz rá pénz.

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Jó, ha nem feledjük – Bella Árpád: Orbán világossá tette pártja hovatartozását

 1. Te Bella Árpád, te!
  Ennyire imádod magad, hogy a címben is előretolod a neved?
  Nálad ezerszer nagyobb emberek is megelégszenek azzal, hogy a cikkük végén jelenik meg a nevük.
  Egyébként is micsoda idétlen cím lett így belőle !
  Szánalmas erőlködés, magamutogatás.
  Előbb nőjél nagyra!

  1. Te Darion, te!
   Ha Neked az a fontos, hogy hol áll a nevem és nem az írás tartalma, akkor az csak egyet bizonyít: a személyemet támadod, nem a gondolataimat.
   Egyébként, ha kicsit körültekintőbb lennél láthatnád, hogy egy, a Nemzeti Hírhálón 2008. augusztusában megjelent írásról van szó, amelyet a NIF szerkesztői pontosan idéztek.
   Ja, és még egy fontos dolog Darion. Én ellentétben veled felvállalom a nevem. Te miért nem?

 2. mert csak név nélkül mer vagdalkozni, különben tényleg egy idézett cíkkről van szó…

 3. Kösz Bella Árpád a tiszta szavakat, akár idézték a cikked, elől a neveddel, akár erediben olvassuk, neveddel végén, végeredményben a valóságot írtad le.
  Annyit szeretnék hozzátenni, ami kedvenc vesszőparipám is, hogy a Fidesz még életében nem ejtette ki a száján a NEMZET szót, hacsak nem az elszakított területen nem, hol viszont eléggé disszonáns lett volna a szokásos „polgárságra” hivatkoznia.
  Aki tudja, hogy mi különbség van a világállam polgárainak és valamely nemzet halmazai között, az előtt világos is, mit jelent az ilyen üzenet a nemzet számára.

  1. Szinte egesz eletemet kulfoldon toltottem. A magyar irasom se olyan jo mint kene de olvasni tudok. Bella Arpad cikke annyira tetszett hogy tolem akar minden paragrafus utan is oda irhatja a nevet. Kulonben is ostoba kotekedes ilyesmibe hibat talalni amikor a cikk tartalma a lenyeg.

 4. Zsidó szag terjeng szanaszét, rá akarják tenni a kezüket mindenre, itt a Kárpát-medencében, gyurcsány-orbán kipát tesz a fejére, s úgy tartja a zsebét, melybe ömlő milliókért cserébe adják el, vagy csak oda, azt ami a miénk. Földet, vizet, legelőt, iskoláinkat, egészségünket: a hazát, a mi egyetlen hazánkat.
  Orbán Viktor szerves része a jelenlegi garnitúrának. Nem ellenzék már, hanem haszonélvező. Pártja már tele van a túlélésre játszókkal, ugyanúgy, mint az MDF, SZDSZ és MSZ(M)P. Ide kívánkozik negyediknek a lista végére: és FIDESZ.
  Remélem, hogy az ország népe a kifosztása, elszegényítése, tönkretétele, élettere és az állam lerombolása, nemzeti tudatában való megcsúfoltatása, ennyi megaláztatás után végre felelősen fog dönteni.
  A Jobbik tudja, és mi is tudjuk, hogy a húsz év alatt ránk rohadt, MSZMP-ből, MSZP-ből KISZ-ből, és a MISZOT-ból verbuválódott bandák hatalmát, az ezekkel közös gyökerű Fidesszel együtt megtörni, és örökre száműzni tagjaikat a közéletből nem egy napos munka, hanem határozott lépések megtétele a programjukban vázoltak alapján. Egy edény aljára odaszáradt mocskot is nehezebb eltávolítani, ha ott hagyjuk húsz évig rohadni, és ehhez nem elég víz és mosószer, hanem radikális kaparó, súroló eszközök kellenek. De addig kell súrolni, amíg az összes szennytől meg nem tisztul, és újra fényes és tiszta nem lesz. A húsz év alatt összeszáradt, összeragadt mocskot, a már szinte cementessé összetömörödött, összenőtt szennyet (MSZP-Fidesz-MDF-SZDSZ-FKGP-STB) ki kell önteni a trágyadombra.
  Programja, és eddigi hazafias cselekedetei alapján, egyedül a Jobbiknak vannak a tisztítás elvégzéséhez megfelelő súroló eszközei. Hajrá Jobbik.

 5. Az elmebeteg, likudos:
  Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!
  Egy a tábor, egy a zászló! – mondtuk az elmúlt években. Eddig 5-ből 5-ször megbukott (2002, 2004, 2006, 2009, 2010), de én hiszek benne, hogy 2014-ben, hatodik nekifutásra már igenis sikerülhet. Sikerülhet – ha összefogunk, kedves barátaim.
  Sikerülhet, mert sikerülnie kell! Ha mégsem, és a 2002-es, 2006-os, valamint a mai (2010-es) kudarcom után a 2014-es választásokon is elbuknék, bejelentem, 2018-ban is én leszek a miniszterelnök-jelölt. Mert nem adhatjuk fel, kedves barátaim. Ezt várja el tőlünk Magyarország.
  Hiszen, tisztelt hölgyeim és uraim, ahogy egy régi-régi dakota közmondás mondja: egy kudarc nem kudarc, mert olyan nincs, hogy kudarc. Én ebben hiszek.
  Hiszem, ahogy eddig sem, úgy ezek után sem lesznek személyi következményei az újabb választási vereségemnek, mert ez valójában nem vereség lesz, hanem győzelem. Igen, győzelem, kedves barátaim. Győzelem, mert legyőztük a régi időket idéző eszméket képviselő, az 5%-os küszöböt épphogy átlépő szocialistákat.
  Ezek után mi más is következhetne a korrektség jegyében, mint azt, hogy gratulálok a győztesnek!
  Gratulálok a Jobbiknak!
  Köszönöm a szót!
  Magam mégis miért hordok kipát ?
  – zsidó vagyok
  – jelzem népemnek , hogy együvé tartozunk, vér szerint, akarat szerint. Ahogy egy régi dakota közmondás mondja, jobb a kipa, mint a kapa. Ha-ha.

 6. Zsidónak? Semmit! Lopott már eleget, azt adja vissza. Van megfontolni való máshol is. Például értelmetlen egyes Fidesz vezetők azon nyilatkozata, hogy meglesznek kétharmados többség és az alaptörvények megváltoztatása nélkül, mert ha az eddigi rendszer marad életben, akkor az Orbán Viktor által ígért radikális változások egyszerűen megvalósíthatatlanok. A Magyar Nemzeti Bank megregulázása mellett égető szükség van az IMF és a Világbank azonnali kirúgására Magyarországról, valamint a külföldi bankok hatalmának visszaszorítására, új állami bank(ok) létrehozására. A jelenlegi rendszerben ugyanis az IMF minden erkölcsi és anyagi felelősségvállalás nélkül sokadszor kényszerítené a magyar államháztartást saját választóinak kifosztására (Bokros csomag, konvergencia program) úgy, hogy eredményessége igencsak kétséges. Ugyanaz IMF, amely a nap híre szerint újabb 250-300 milliárd forint elvételét követeli a lakosságtól az ún. GDP arányos hiánycél megvalósításának érdekében, miközben a korszerű közgazdaságtan már rég elvette az ilyen mutatók alkalmazását. Ráadásul ne felejtsük, ennek az összegnek a sokszorosát adta oda a kormány az IMF hitelből a nemzetközi bankoknak kölcsön, természetesen az IMF beleegyezésével. Orbán keze meg van kötve, hisz minden vagyonuk Izraelnek, és a külföldi tőkének tett ígérgetéseiből, a jelenlegi rabló rezsim kulisszák mögötti támogatásából fakadt. Ezekkel viszont mérhetetlen kárt okozott a magyar népnek, és gazdaságnak, amikről számot kell adnia, vagy továbbra is benyal a multinacionális nagytőke retkes seggének.

 7. Nagyon tetszik a cikk, és mélységesen egyetértek a szerzővel, aki felismerte, hogy bizony a Fidesz nem fogja megváltani a világot, sőt! Nagyon szeretne 2/3-ot elérni a választáson, de nem fog! A Jobbik viszont remélem, hogy komoly arányban diadalmaskodik, és majd a Fidesz eleven lelkiismeretét képviseli a Parlamentben.
  A Jobbik pontosan emlékezteti majd őket, hogy mit is ígértek az elszámoltatásokról, stb.
  Abban is bízom, hogy igazi döntéseket a Jobbik nélkül nem tudnak majd hozni, tehát talán leszáll Orbán is a magas lóról…
  Ma azon mosolyogtam, hogy azzal kampányol: kicsiben főzhet mindenki pálinkát…
  Ezzel a szeszkedvelők azonnal a szívükbe zárják, és rá voksolnak (ha éppen nem lesznek túl részegek…)

 8. A hétvégén a fidesz-aktivista 500 ft-ot ajánlott
  egy kopogtatócéduláért Dunaújvárosban,a Római
  városrészben. Miről beszélünk?

 9. Bella Úr! Ez a publicisztika is nagyon jó,mint az eddig leirtak,és általam elolvasottak.Minden szavával csak egyet lehet érteni.Azonban a Fidesz célja -a 2 millió szavazat összeszedése – már előre vetiti a sunyi,jellemtelen szándékot.Mert számomra az!! Minek nekik ennyi szavazat,mikor ennek csak a tördékére van szüksége ahhoz,hogy listára kerüljenek a jelöltje? Van egy olyan érzésem,-és ne legyen nekem igaza,de ez a legkézenfekvőbb- vagy leakarja „tarolni „a választást,hogy másnak még lehetősége se legyen bejutni,vagy át akarja játszani másoknak a felesleges szavazatokat. Mondom ne legyen nekem igazam,de ilyen érzésem van.Azt látom,-mostmár a cédulák megszerzésének érdekében- hogy olyan nyomás van az embereken általuk,hogy nem merik más párt képviselőjének átadni a szavazócédulát.Milyen érdekes az Echo tv-ben a napokban láttam a Thürmer Gyulát,-Magyar Kommunista Párt!!!-Csurka Istvánt-Miép-de a Vona Gábort -Jobbik- még véletlenül sem. De majd meglátjuk.Pénz ugyanis van „dögivel”,ami nem megy szép szóval,majd egy kis juttatás árán megszerzik.Hogy rugjon labdába ezekkel szembe a Jobbik ? És ez a párt akarja a Magyar népet vezetni?Hát nem,nem vezeteni,megvezetni.A cél a benntmaradás,és azért mindenre képesek!!!!Az elszámoltatás pedig egy hiú ábránd,hiszen megszavazták közösen 332 igen és 17 nem-el az un.titoktörvényt.- a minősitett adatok védelmét ( 2009.CLV sz ) ami 2010.április 1-vel lép életbe. Ennek alapján senki nem tudhatja meg ,hogy a közpénzekkel mi lett !!Akkor ki is akar elszámoltatni? Ámitás az egész mint a többi igéret is.Csak a Varga Mihály nyilatkozatait kell meghallgatni,abból már körvonalazódik a szomorú jövő!! Két hónappal ezelőtt már azt mondta,hogy több mint valószinű újabb IMF hitelre lesz szüksége az országnak a túléléshez!!!
  Éppen ideje,hogy jöjjön a Jobbik. Segitsük mi is Őket,hogy bekerülhessenek a mi-Magyar emberek-képviseletében a Magyar Parlamentbe,hogy legyen szebb jövőnk!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük