KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ismeretlen eredetű vegyszerfelhő péntek éjjel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

ISMERETLEN EREDETŰ VEGYSZERFELHŐ PÉNTEK ÉJJEL, – KÖZÉP MAGYARORSZÁG TÉRSÉGÉBEN

Az alábbi írás nem akar más lenni, mint az ami; tudósítás egy egyenlőre még megmagyarázhatatlan jelenségről, – melyet 2009. december 11 -ről 12-re virradóra 23.30. és 01.00. óra között tapasztaltunk, a közép magyarországi Pilis város, több pontján.

23.30. órakor észleltük először ezt a bizonyos vegyszerszagot, a település központjának közelében. Fel is vetődött egy pillanatra, hogy olyan szag van itt, mintha, valaki permetezett volna.

Ám ezt a bizonyos szagot, ezek után még több helyen és több időben is éreztük, a település több pontján, s akkor figyeltünk föl rá igazán. A jól kivehető szag, több ponton is terjengett.

Ismételten felvetődött a kérdés, hogy mi lehet ez?

A szag kifejezetten a szőlőpermetező szerre emlékeztetett, – kissé kesernyés, kissé szúrós, – de semmi esetre sem olyan erős, hogy azonnali komoly tüneteket okozzon. A töménysége viszont elérte azt a szintet, hogyha az ember huzamosabb időt tölt a szabadban, akkor meglehetősen ingerelve a nyálkahártyát, – nyálbőséget okozzon, keserű ízzel, – amitől folyamatosan köpni kell.

A szagfelhő kiterjedése eléggé nagy lehetett, 9-10 négyzetkilométer.

A szagfelhő a település irányába a folyamatos keleti légáramlással érkezett, arról, amerről többek között Joáv Blum földjei is megtalálhatók, a település keleti határában.

A fent leírt jelenséggel kapcsolatban több kérdés is merült fel bennünk:

1. Tudomásunk szerint sem a környéken, sem az egész régióban nem található egyetlen vegyiüzem sem.

2. A szag egyáltalán nem hasonlítható össze, a szintén a település keleti szélén található csatornázási hulladékot feldolgozó üzem szagával, mivel világosan érezhetően vegyi és nem biológiai eredetű volt.

3. Felvetődhet a permetezés kérdése; viszont december közepén, a péntek éjjeli esős, nyirkos, hideg időben, – felettébb valószínűtlen, – hogy valaki permetezzen, – ráadásul egy akkora kiterjedésű területet, mely a település keleti és déli részeiben is folyamatos szagjelenséget okoz.

4. Ha tehát az első három lehetőséget kizárjuk, – akkor viszont arra kell gondolnunk, – hogy ennek a furcsa, nyálkahártyát ingerő szagnak a terjedése, – szándékosan előidézett jelenség.

És ez az, amit nagyon szeretnénk megcáfolni, – ám, hogy sikerül, ebben egyáltalán nem vagyunk biztosak. Reggelre, ennek a furcsa jelenségnek, feltehetően nyoma sem lesz.

(Fort András – Szabad Riport tudósító Iroda)

Nemzeti InternetFigyelő

One thought on “Ismeretlen eredetű vegyszerfelhő péntek éjjel

  1. Több ilyen jellegű írás elolvasása és végiggondolása után óhatatlanul felmerül az emberben, mennyi lehet nekik a valóságtartalmuk. Ugyanis, ha az efféle permetezéseket ellenünk, mondjuk az egészségünk rombolására használják, netán a ritkításunkat szolgálják, akkor arra egyszerűbb és olcsóbb módszerek is léteznek.
    (Bár ebben a nagy világfertőben, ezt a permetezést sem lehet teljességgel kizárni. Sajnos)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: