KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Internetadó – A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

internetAz internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán.

Kövesi Gabriella, a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) elnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta, hogy Varga Mihály arról tájékoztatta őket: a kormány a távközlési adó internetszolgáltatásra történő kiterjesztésétől 20-25 milliárd forint bevételt vár. A miniszter közölte azt is, hogy a kormány nyitott a szolgáltatók javaslataira.

Kövesi Gabriella kifejtette, hogy nincs túl sok idő az észrevételek megfogalmazására, hiszen az adótörvényeket a jövő évi költségvetéssel együtt tárgyalja a parlament, várhatóan november elején. Hozzátette, hogy a szolgáltatók a javaslat visszavonásában lennének érdekeltek.

Elmondta azt is, hogy a javaslat benyújtása előtt semmilyen szakmai egyeztetés nem volt, így váratlanul érte a távközlési szolgáltatókat a szektort érintő új adóteher.

Azzal kapcsolatban, hogy a javaslatba az is bekerült, hogy a távközlési adó csökkenthető legyen a társasági adóval, Kövesi Gabriella úgy vélekedett, hogy a szolgáltatók többségének ez nem jelent kedvezményt, mert éppen a távközlési és közműadó-fizetési kötelezettségek miatt jellemzően nincs nyereségük, így nem fizetnek társasági adót.
A HÉT elnöke elmondta azt is, hogy az Európai Unióban Magyarországon kívül csak néhány országban van iparági különadó, de kifejezetten az internetszolgáltatást sújtó adóról nincs tudomása.

A parlamentnek kedden benyújtott adócsomag-javaslat szerint jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az előterjesztés szerint az adó mértéke minden megkezdett gigabájt adatforgalom után 150 forint lesz.

MTI

 

One thought on “Internetadó – A szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

 1. Arról kellene inkább beszélni, hogyan lehet tényleges interaktív fórumot létre-hozni a diktatórikus ötletek helyett!
  Hogy ezeket az ötletgazdákat meg lehessen kérdezni inspirációik valós hátteréről!
  Mert én speciel azt gondolom – hogy Ezek nem maguktól ilyen hülyék…
  Ezeknek „valaki” súg!
  Az a képviselő, aki nem tudja ötleteit beazonosítható választói akarattal alátámasztani – Az lényegében saját mandátuma jogosságát teszi kétségessé.
  Persze az államadósság csökkentése – az nemes cél…
  de akkor nem kellene parolázni azokkal a kettős állampolgárokkal, akikről nehéz elképzelni, hogy valóban a magyar ügyet szolgálnák!
  Hova kellene tenni a szemünket – tisztelt Kormány(párt) és Média-hatóság???
  Ha őszinte válaszokat akarnak adni, akkor nagyobb esély lesz az ország (és világ) ügyeit rendbe-hozni; mint pusztán megszorítások által!
  Ha ilyenről tárgyalnak – akkor ugye azt is tárgyalni kellene, hogy milyen jogokat akarnak megnyitni azon a területen, amit adóval akarnak sújtani!!!
  Ha már kizárólag üzleti nyelven értenek – akkor biztos értik azt is; hogy valamit valamiért!!!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: