KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Inkább magára gyújtja a házat a néni! – "üzletszerűen" fosztják meg az embereket otthonaiktól

84 CSALÁD HÁZÁT ÁRVEREZIK EL JANUÁR 27-ÉN!

MÉG A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK IS TEHETETLEN AZ ÁRVERÉSI MAFFIÁVAL SZEMBEN! (Vagy nem is akar tenni..?)

Helyi fideszes önkormányzat sem tud segíteni, – vagy nem is akar, hiszen szerződésben áll a végrehajtóval!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Bps5wgI87_s]

És a legpofátlanabb dolog az egészben: Hogy még azt is követelik a nénitől, hogy: TAKARÍTSA KI A HÁZÁT, MIELŐTT ÁTADJA NEKIK!

***

„ÁRVEREZŐ HÁZ” – A SZERVEZETT LAKÁSMAFFIA BŰNÖZÉS EGYÉRTELMŰ BIZONYÍTÉKA!

Az Árverező ház honlapjának tanúsága szerint január 27.-én, 84 magyar család otthonát árverezik el az Árverező Ház, központi árverő termében.

Nem szabad hagyni ezt magyarok! Tiltakozni kell az emberek szervezett otthontalanná tétele, kifosztása ellen! Tiltakozni kell ezen a napon, ott a helyszínen!

MENJÜNK ODA SZEMÉLYESEN ÉS FEJEZZÜK KI NEMTETSZÉSÜNKET, AZ ÁRVEREZŐ LAKÁSMAFFIA TEVÉKENYSÉGÉVEL SZEMBEN!

Nyilvános árverés! Helyszín: az „Árverező Ház Zrt. Központi Irodája. – 1075. Budapest Károly körút 13-15. A. lph. III/18.

Időpont: 2010. január 27. 10.00. óra.

Az árverezéseket az „Árverező Ház Szolgáltató és Árverező Zrt.” végzi!

***

BALOGH ANTALNÉ HÁZÁT IS EL AKARJÁK ÁRVEREZNI JANUÁR 27.-ÉN

A 72 éves asszony azt mondja: „Nem megy a házából sehová, inkább magára gyújtja!”

A fenti videó tartalma:

A pest-megyei Pilis kisvárosban, az Ady Endre út 10. számú házban lakik még egyenlőre Balogh Antalné.

(A házról képek ITT LÁTHATÓK)

Az idős hölgy elmondása szerint: 3.700.000. forint az adóssága. Eredetileg 2.900.000. forintot kapott kölcsön. Azt mondja, hogy 8 millióra értékelték a házat, a kölcsönszerződés megkötésekor.

Most viszont csak 5 millióra értékelték, ezért nem tudta „megváltani a lakást.” (Ennek a háznak a kikiáltási ára az árverésen 8 millió 500 ezer forint lesz! – a szerk.)

Nincs hová mennie, nincs senkije, a lakást nem fogja elhagyni. El nem megy onnan, még rendőri hatalommal sem, – inkább magára gyújtja a házat.

Az árverést megelőzően, sem bírósági, sem végrehajtási eljárás, nem volt folyamatban!

A néni írt erről az ügyről egy levelet Sólyom Lászlónak, a Magyar Köztársaság elnökének, -aki azt írta neki vissza, hogy ő nem tud úgy segíteni, hogy pénzt adjon. Bár a néni nem pénzt kért az elnök úrtól, csak annyit, hogy intézze el, hogy némi időt adjanak neki.

Sólyom László véleménye szerint a nénit nem lakoltathatják ki, csak ha megvan a bírósági végzés. Ám ez szemmel láthatóan nem érdekli az Árverező Ház Zrt.-t! Az árverező ügyintézője, Dorka Katalin azt mondta a néninek, hogy csak akkor lehet felfüggeszteni az árverést ha 300 ezer forintot azonnal befizet a néni. De ez csak felfüggesztés, maximum 6 hónapra.

Balogh Antalné nyugdíja: 60 ezer forint. Ebből a múlt hónapban 40 ezer forintot fizetett ki azért, hogy felértékeljék a házat. (Azt már az imént leírtuk, hogy milyen eredménnyel.)

És mivel erre a felbecsültetésre a nyugdíjának a 2/3-át költötte el a néni, jelenleg, a szó szerint éhezik! – Bent volt a polgármesteri hivatalban, – ahol nem tudtak neki segíteni.

***

Tehát nézzük mégegyszer és alaposabban a történetet, némi fotódokumentációval is illusztrálva:

Balog Antalné úgy tudja, hogy tartozása: 3.700.000. forint. Ezzel szemben az árverezési tartozása 2.287.727. forintról szól egyszer, (mely fotón ITT LÁTHATÓ) – másodjára pedig már egy más összegről szóló papírt kapott, 2.135.686. forintról, (mely ITT LÁTHATÓ)

Ez a 2 összeg zavart kelt a szemlélőben, s mi úgy sejtjük, ez is a pénzügyi maffiózók célja. (Bár mi úgy gondoljuk, hogy az eltérő adatok miatt, HIBÁS ÜGYKEZELÉS-re hivatkozva, simán fel lehetne függesztetni az árverezési eljárást!)

Ezenkívül feltehetőleg azért értékelték alul a házat, 5 millióra, ráadásul a néni kisnyugdíjának a költségén, – hogy ne legyen olyan kirívó, hogy egy 8.500.000. forintot érő házat, (mert ugye ez a kikiáltási ára) elárvereznek egy eredetileg 2.900.000. kölcsönből keletkezett: 3.700.000. forintos tartozásért! A ház kikiáltási ára, az Árverező ház honlapján: ITT LÁTHATÓ)

Tehát az idős hölgy megint át lett verve, – méghozzá nagyon, mert ha annyira értékelték volna föl, amennyire a zálogszerződés alapján kellett volna, 8 millió forintra, vagy annyira értékelték volna föl amennyi a kikiáltási ára, 8.5 millió, – akkor más, emberségesebb pénzintézet segítségével, meg tudta volna váltani a tartozást, – és lehet, nem kerülne  sor az árverezésre.)

Ám ezek pénzügyi maffiózók mindenképpen árverezni akarnak, mert ha most január 27.-én nem kel el a ház, akkor megismétlik az árverezést február 10.-én. (Az erről szóló kép: ITT LÁTHATÓ)

Az idős hölgy azt is mondta: bent volt a polgármesteri hivatalban, – ahol nem tudtak neki segíteni.

Pilis város fideszes önkormányzata törvényesen megtehetné, hogy segít a nénin, Balogh Antalnén. Még az Árverező ház, az árverezésről szóló értesítésében is számít erre, (mely dokumentumban alulról a 2. és 3. bekezdés; „települési önkormányzat… írásbeli kötelezettség vállalás…” ITT LÁTHATÓ) – Ám a fideszes pilisi önkormányzat nem költ ilyen parlagi dolgokra, mint egy idős hölgy megsegítése, hogy az ne váljon otthontalanná.

Pedig megtehetné. Pilis város éves költségvetése majd 3 milliárd forint, – bár igaz, hogy veszteséges. Véleményünk szerint azért veszteséges, és azért van, több mint 40 millió forint hiánya, mert mindenre költ, csak arra nem, amire kellene.

Éspedig elsősorban a bajba jutott polgáraira kellene költenie, ha már önkormányzat, ha már közpénzekből gazdálkodik.

De a bajba jutottakra nem jut pénz. Lehet, erre azt mondaná a fideszes polgármester, hogy igenis jut, – de akkor mi meg azt mondjuk erre: Balog Antalné megsegítésére miért nem jut? Miért nézi el az önkormányzat, hogy egy idős 72 éves asszonyt, aki becsületben őszült meg, és ledolgozta az egész életét, – egy fosztogató pénzügyi maffia, az utcára tegyen?

De ebben a kisvárosban nem ez volt az egyetlen házárverés az elmúlt időszakban. Többről is tudunk. – Kérdezzük tehát azt is: A városi önkormányzati testület, miért csak a 2010. február havi rendes ülésén tárgyalja az adósságkezelési szolgáltatásról szóló rendeletalkotási javaslatot? Melyben az önkormányzattal szerződni kívánó és a bajba jutott devizahiteleseknek feltehetőleg pénzügyi segítséget nyújtani kívánó bankokkal kötendő megállapodást tárgyalják meg.

Miért ennyire elkésve, majd másfél évvel a pénzügyi válság kirobbanása után? Balog Antalné házát, februárra elárverezhetik!

És vajon az önkormányzat, ha nem akar pénzt költeni az adósok megsegítésére, miért nem rendelt ki, már hónapokkal ezelőtt, egy pénzügyi, vagy jogi tanácsadót, a bajba jutott, s az otthonukat elvesztő adósok személyes megsegítésére? Pénzügyi vagy jogi tanácsadó kirendelése ezekben az ügyekben, igazán nem terhelte volna meg nagyon a költségvetését.

És ez a látszólagos tehetetlenség nem véletlen! Mert a lakosok elszegényítésében, otthontalanná tételében, maga Pilis Város Fideszes Önkormányzata is részt vesz. Például olyan módon, hogy szerződést kötött az önálló bírósági végrehajtóval, ki adott esetben, – a pilisi lakosok ingó vagyontárgyainak és ingatlanainak lefoglalásáról intézkedik.

***

Ezen a linken pedig, Balogh Antalné adósságtörténetét láthatjuk, a Monori Földhivatal által kiadott tulajdoni lapon. Tanulságos végigkísérni, hogyan csinálnak egy gyanútlan hitelfelvevőből, – nincstelen földönfutót, a pénzügyi fosztogatók. (A tulajdoni lap oldalai, ITT LÁTHATÓK)

***

Tehát 84 ingatlant akarnak elárverezni január 27.-én, az Árverező Ház Zrt. Központi Iroda helységében! (A 84 ingatlan adatai, az Árverező Ház honlapjáról lementve – ha időközben valahogy eltűnnének, – teljes terjedelmükben; ITT LÁHATÓK! – 7 kép, jobbra haladva megnézhetők.)

Nem szabad hagyni ezt magyarok!

Tiltakozni kell az emberek szervezett otthontalanná tétele, kifosztása ellen! Tiltakozni kell ezen a napon, ott a helyszínen!

MENJÜNK ODA SZEMÉLYESEN ÉS FEJEZZÜK KI NEMTETSZÉSÜNKET, AZ ÁRVEREZŐ LAKÁSMAFFIA TEVÉKENYSÉGÉVEL SZEMBEN!

Nyilvános árverés! Helyszín: az „Árverező Ház Zrt. Központi Irodája. – 1075. Budapest Károly körút 13-15. A. lph. III/18.

Időpont: 2010. január 27. 10.00. óra.

Az árverezéseket az „Árverező Ház Szolgáltató és Árverező Zrt.” végzi!

***

Az Árverező Ház elérhetőségei:

Orbán Róbert. Vállalat: Árverező Ház Zrt. Beosztás: vezérigazgató

Életrajz: Orbán Róbert 1995-től dolgozik a pénzügyi szektorban. Karrierjét a Raiffeisen Bankban kezdte, ahonnan a Budapest Bank érintésével a Volksbankból tért vissza 2002-ben, mint projektfinanszírozási csoportvezető. 2005-től főosztályvezető-helyettes, majd 2008-tól az Árverező Ház Zrt. vezérigazgatója.

ÁRVEREZŐ HÁZ Zrt.

Elérhetőség:

Cím: 1075 Budapest, Károly körút 13-15. A lph. III/18.

Telefon: +36 1 411-3480
Fax: +36 1 411-3481

E-mail: info@arverezohaz.hu

www.arverezohaz.hu

***

És álljon ITT MÉG EGYSZER SZÖVEGESEN IS mind a 84 veszélyeztetett ingatlan >>

***

(Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda)

http://www.szabad-riport.gportal.hu/gindex.php?pg=32073624

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Inkább magára gyújtja a házat a néni! – "üzletszerűen" fosztják meg az embereket otthonaiktól

 1. Folytattam egy kis levezést az „uriemberrel”!
  Erika:EGYET ÉS NEM TÖBBET KÍVÁNOK MAGUKNAK,EGYSZER HA MAJD LEESNEK A JÓL BENYALT ÁLLÁSUKBÓL,LEGALÁBB ÚGY JÁRNAK ,MINT AZOK SZERENCSÉTLENEK AKIKKEL EZEKET A DOLGOKAT MŰVELIK!!!!
  Orbán „úr”:Tisztelt Hölgyem!
  Köszönöm, hogy vette fáradságot hogy építő kritikával illesse a cég tevékenységet es erkölcsi ítéletet alkosson.
  Amennyiben szeretne arra is időt fordítani, hogy megismerje a pontos hátterét annak, amiről gyalázkodik, tisztelettel meghívom Önt irodánkba egy előzetes időpont egyeztetés után.
  Üdvözlettel:
  Orbán Róbert
  Ha esetleg valaki a közelben lakik,itt a hozzájárulás keresse fel őket!

 2. Egy biztos, Orbán úr egy szent ember ebben a szent társadalomban…talán (?) úgy szent, ahogy Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon, csak hogy nemzetünk géniuszait említsem példáknak… vagy talán Orbán úr azt is tagadja,
  hogy ilyen helyzetek fordulnak elő – tömegesen – az pusztán
  a véletlen gonosz műve – persze csak a hitelt felvevő hibázhat,
  más nem – már nincs más megoldás…uram, ön is úgy jött,
  és úgy is fog távozni, hogy nem hozott semmit és nem is visz
  el semmit…viszont Isten ítélőszéke előtt ugyanúgy el kell
  számolnia, mint mindenkinek…tényleg tiszta a lelkiismerete ?

 3. Az igazság kifejtése sohasem erkölcsi ítéletalkotás . Az igazság pedig az , hogy a szeretet , a segítségnyújtás , a szolidaritás a lakhatás joga előbbrevaló mindezek figyelmen kívül hagyásánál . Mégha azt emberek által hozott törvények is teszik lehetővé . Ilyenkor az Isteni Törvények lépnek életbe . Vajon milyen jogos háttere lehet annak , hogy valaki végső kétségbeesésében magára gyújtja a házát ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük