Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Inkább legyen valaki ateista”: Ferenc pápa az álszent katolikusokat veszi célba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Published: 23 Feb 2017 | 19:40 GMT

P1 - pápa
Reuters

Ferenc pápa azt mondta, inkább legyen valaki ateista, mint a ’botrányos’ életet élő, képmutató katolikusok egyike.

A pápa ezt a megjegyzését a rezidenciáján tartott csütörtök reggel miséjén tette, mikor is a Római Katolikus Anyaszentegyház 1.2 milliárd híve közül bírált némelyeket, mondván: “botrányos, ha valaki mást mond és mást cselekszik. Ez egy kettős élet.”

P1 - előadás

Pope slams ‘populist rhetoric’ towards asylum seekers

A pápa élesen bírálta a menedékkérőkkel szembeni ’populista retorikát’

Ferenc pápa előzőleg panaszkodott azokra a hívekre, akik olyanok, mint a, “papagájok”, akik elmerülnek az imában, de nincsenek jó cselekedeteik Isten szolgálatára.

“Vannak, akik azt mondják, ’én mélyen hívő vagyok, mindig elmegyek a misére, én ide ehhez a közösséghez tartozom’”,  – mondta csütörtökön rögtönzött prédikációjában a pápa a Vatikáni Rádió átirata szerint.

A Szentatya hozzátette, ezek azonban “nem fizetik meg tisztességesen az alkalmazottakat, kihasználják az embereket, piszkos üzelmeik vannak, pénzmosásra… ez kettős élet. Nagyon sok keresztény él így, és ezek az emberek megbotránkoztatnak másokat.”

“Hányszor is hallottuk mi ezt – mindannyian, a környéken és máshol –, ’de csak katolikusnak látszani, akkor már inkább legyen ateista.’ Ez botrány,” – tette hozzá.

READ MORE: Catholic Church paid $213mn to sex abuse victims in Australia since 1980

Ferenc pápa következetesen szól a csak szavakban-katolikusokról – nem csak hívőkről, de ugyanúgy a papokról is –, amit cselekszenek és amit prédikálnak A Ostorozta a papok gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményeit is, mondván, hogy az a “Sátán miséje”. Saját kardinálisait felszólította, hogy ne úgy viselkedjenek, mint a “hercegek”, és figyelmeztetett arra, hogy az olasz maffiában lévő katolikusok önmagukat közösítik ki az egyházból.

Tavaly a pápa bírálta a keresztények ’hamisságát’, azokat, akik istenről beszélnek, de nem sokat segítenek a körülöttük élőknek.

„Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy Isten akaratát teljesíteni – az utolsó napig – mert mindannyian elérkezünk oda – és azon a napon mit kérdez majd tőlünk az Úr? Azt kérdi majd: ’Hogyan és mit beszéltél rólam?’ Nem. Az kérdezi majd, mit cselekedtél,” – mondta.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: RT hírek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “„Inkább legyen valaki ateista”: Ferenc pápa az álszent katolikusokat veszi célba

 1. Több helyen olvasható volt: Minden ötödik percben megölnek egy keresztényt. Ebben a helyzetben az a fontos gondolat, hogy “inkább legyen valaki ateista”?

 2. El tetszettek olvasni a cikket?

  mert nem arról van szó, hogy legyenek ateisták, hanem, hogy ne legyenek álkeresztények.
  Persze, ez egy rossz pápa, nem a homokosokat, a pedofil papolat, a herceget játsztó főpapokat és az álszent képmutató, és a maffiában bűnöző látszat-katolikusokat támogatja, hanem pont ellenük beszél. Szövegértés, azért fontos, főleg az utolsó mondatok a cikkben.

  1. Győztél. Nálam egyik böngészőben sem jelenik meg a cikk szövege, s azt hittem, hogy a cím az egyetlen közlendő. Nem számoltam azzal, hogy a szöveg hiánya is szövegértési problémákhoz vezethet.

   Az interneten visszakeresve az idézet: “Felháborító valamit állítani, majd annak az ellenkezőjét cselekedni. Vannak, akik azt mondják: én aztán nagyon katolikus vagyok, mert eljárok misére, ilyen meg olyan egyesületekhez tartozom. De amit néhányan nem tesznek hozzá, hogy: egyébként az életem egyáltalán nem keresztényhez méltó, nem fizetem rendesen az alkalmazottaimat, kizsákmányolok másokat, becstelen ügyekben veszek részt és pénz mosok. Rengeteg katolikus ilyen, és sorozatos botrányokat okoznak. Hányszor hallottuk már emberektől, hogy “ha az ilyen emberek katolikusok, akkor inkább már jobb ateistának lenni!” .

   Ennek nyomán már a cím is ferdítés, mint pápai tanács, el sem hangzott.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: