Infarktus

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szívizom-infarktus: a szív korszorúereinek elzáródása folytán beálló szívizom-bénulás, amelynek következtében a szív egy része elhal, van amikor halálos következménnyel jár; és van amikor csak a részben bénult motor működése folytán csak kisebb-nagyobb korlátozott teljesítménnyel látja el feladatát. Ha ez a bénulás bekövetkezik, mindenképpen károsodnak a szervezet funkciói, és talán legjobb esetben csak hosszadalmas gyógyulás után térhet vissza az élet a megszokotthoz hasonló kerékvágásba… Ha ez a betegség a mefeszített életmód, vagy stressz miatt következik be, akkor elméletileg „törvényszerű”, de egyben érthető jelenségről is beszélhetünk. Azokban az esetekben azonban, amikor külső, művi beavatkozás, vagy mások általi szándékos károkozás következménye ez az állapot, akkor gyilkossági kísérletről, végső vagy visszafordíthatatlan esetben pedig szándékos emberölésről beszélhetünk.

Budapest, ez az egykor gyönyörű város pár év óta egyre inkább elveszíti eredeti arculatát, műemlékei helyébe üvegpalotákotrombáskodnak bele a városképbe. Világörökség-számba menő épületek kerülnek kalapács alá, vagy vándorolnak terv- és alaprajz képében hivatalokból olyan vevők belső zsebeibe, akik talán soha nem voltak ennek az országnak sem a tájékán azelőtt. Parkok, természeti területek kerülnek zár alá, kerítések mögé, ahová a kutyás és fegyveres őrök immáron nem engedik be az eddig arra szívesen kirándulgatókat… Aztán, ha már a szívről beszéltünk bevezetésképp, a Budapest szíve: a Belváros...

Amelynek „kiépítése” már tavaly rommá zúzta a nyári gondtalan időtöltés, a külföldről azelőtt szívesen idelátogató turisták nyugalmát, derűs és gondtalan pihenését. Akadályversenyeket megszégyenítő bukdácsolások az építési területeken, elkeseredett és megveszett anyázások a „fejlesztéssel” együtt átszervezett tömegközlekedés siánynál is alább való minősége miatt… Mindez a józan ész számára annyira érthetetlen, hogy ezeket a manővereket csak pár szolgalelkű és közponbtilag fizetett média dícsérgeti, a kritikusabb hangvételűek pedig egyre-másra szóvá is teszik. A Fő- és a Belváros vezetése süketelő magyarázkodásokkal igyekeznek lehazudni a csillagot is az égről, mondván: „ez a polgárok érdekében történik” ésatöbbi… Ugyan mi? Hogy szinte Hong-kongi szintű csatatéré vált az egész egykoron ékszerdobozként emlegetett terület? Kinek, KIKNEK készül majd ez a rohammunkában, és szinte sátáni összehangolással művelt, szinte az egész Budapestet (utak helyett) behálózó randalírozás? Természetesen úgy időzítve, hogy egyszerre, egy időben, minden helyen… Ízelítőt adva abból, hogy hamarosan aki „nem ide való” (és ez bizony a benszülött lakosságot jelenti ám) az nem fogja itt magát jól, vagy itthon érezni, majd a csillogó-villogó üveg-monstrumok és „rendzett” utak, parkok (amelyeket majd gondos IN-KAL brigádok ügyelmek fel) közeléből bárhová inkább. csak itt maradni nem….

A teljes írás itt!

Napifotó – Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük