Íme a Fizess-Fidesz jövője


Kérjük ossza meg a tartalmat! Csak egy kattintás!

Kósa

 

Előre a választások felé!

 

Nemzeti InternetFigyelő

Facebook hozzászólások

26 hozzászólás a(z) “Íme a Fizess-Fidesz jövője” bejegyzéshez

 1. A nácik még csak a közpénz csórás előszobájában vabbak, de a profikat _ FIDESZ, KDNP_ megszégyenítően otthonosak:

  “A számvevőszék a Jobbik esetében a bizonylati fegyelem megsértéseként értékelte a szigorú számadású bizonylatok nyilvántartásának elégtelenségét, valamint a nem megfelelő utalványozást. Brebán Andrea szerint a párt tavaly megsértette a foglalkoztatási szabályokat a megbízási szerződéssel foglalkoztatottak bejelentésének elmulasztásával, és az adó- és járulékfizetési kötelezettségét is hiányosan teljesítette.

  A számvevőszék mindezek alapján azt kérte a Jobbiktól, hogy tegye közzé a vizsgált időszak módosított beszámolóit. Brebán Andrea hangsúlyozta továbbá, hogy a Jobbik nem hajtotta végre teljesen az ÁSZ 2009-2010-es ellenőrzése után kért intézkedéseket, például nem biztosították a bizonylati elv és fegyelem betartását. A Jobbik az utoljára ellenőrzött két évben egymilliárd 32 millió forint bevételből gazdálkodott.”

  Mara Tomi

  • A náci a nacionalista “becézett” alakja. Abban semmi kivetni való nincs. Számomra a családom előrébb való, mint a szomszéd falu polgármestere. Ez csak ennyit jelent, igaz szeretik kiforgatni. éppúgy, mint a rasszizmust. A rasszizmus nem fajgyűlölet. Attól, hogy különbséget teszünk magyar, német, orosz, zsidó és kínai között, még nem jelenti azt, hogy bármelyiket ki akarnánk irtani. Ez csak az elmebetegek számára jelenti ugyan azt.
   eSzeL

   • Kedves eSzeL!

    Pontosan erről van szó! A nacionalizmus és a rassziznus nem gyilkos indulat!

    Azt kell megvetni, aki akár ilyen alapon, akár más miatt mások likvidálását, eltiprását akarja!

    (Híradmin)

   • A náci jelentését már ide írtam, ha MÉG egyszer elolvassa talán megérti mi a különbség a náci és a nacionalista közti különbség.
    A rasszizmust pedig az idegen szavak szótárából keresse ki..mert nem az amit Ön gondol.

    íme : http://hu.wikipedia.org/wiki/Rasszizmus

    Pl Radnóti Miklós zsidó származású magyar költő volt amíg a agyon nem lőtték, sok százezer sortársával együtt…akiket a korabeli magyar hatóságok náci kézre nem adtak

    MaraTomi

   • Rasszizmus : Az emberek külső jegyeiben vannak fajták szerinti eltérések. A különböző fajtákra igaz, hogy eltérő morális, társadalmi és ezekből eredően politikai beállítottsággal bírnak. Bár ez utóbbi kicsit marhaság, mert bizonyos politikai beállítottság a csoporton belül működhet nagyon jól, de a csoport idegennel szemben már nem. A hierarchia pedig nagy marhaság, mert az attól függ, hogy mik a rangsor alapjai. Bizonyos szempont szerint x fajta lehet a csúcsok csúcsa, más szempontok alapján pedig a leges legalja. Nem kell a wikipédiának feltétlenül hinni. Azt, hogy a német nemzeti szocialisták bűne lenne 60 millió ember halála nem igaz. Ha utána néz kicsit jobban, (engem is ezen a maszlagon neveltek, de ahogy egyre másra merültek fel újságként ható történelmi tények megváltozott a véleményem) kiderül, hogy ha német ország nem támad, akkor mindenképpen megtámadják. Hitlernek kötelessége volt a harcoktól minél jobban megvédeni a nemzetét. (ez így nagyon tömörített, ha akar beleköthet, nem érdekes) Igaz, mondhatta volna azt is, “Irtsatok ki bennünket nyugodtan.” A magyarországi zsidó deportálásokról is van mit tanulnia. Vagy nem is csak tanulnia, hanem saját fejével gondolkodni valója. (persze ha ön magyar és nem a kiirtottak közül való. A kiirtottak ugyanis kizárólag a saját szempontjuk szerint képesek gondolkodni. Ennyire futja nekik.) Ja, a náci. A “national” becézett alakja, nincs benne a szocialista szóból egy hang sem. Figyelje csak : Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei : NSDAP.
    Nem tűnik fel, hogy minden nemzetiségi megkülönböztetést üldözendőnek állítanak be? Egyet kivéve. Azt lehet nemzetként emlegetni. Azzal nincs baj. Ki is mondják maguk között, hogy csak ők maguk az emberek, a többi csak katyvasz.
    eSzeL

 2. Mara Tomi! Már megint nácizik! Kik magának a nácik?
  Magyarországon hol talál nácikat? Magának náci a Fidesz, náci a Jobbik, könyörgöm, ki ne találja, hogy a gyurcsány vagy az MSZ(M)P lenne az, aki az országot képes talpra állítani! Mintha már nem bizonyítottak volna!… Hol volt maga eddig? Csak nem Közel-Keleten? A közpénz csórás nagymesterei mind szabadlábon vannak, mert a felelősségre vonás elmaradt!
  Ha “hivatásos” hozzászóló, akkor megértem magát. Vagy csak nehezére esik gondolkodni?
  Nagy Péter

  • A FIDESZ nem náci, csak egy mocskos tolvaj banda, az MSZP hajszálnyira marad le mögöttük. A Rosszabbik egy mocskos, alávaló, tetves, náci párt.

   Így már jó?

   Levél a HB Naplóban még a Fórumon néha válaszolgató FIDESZ pudligárnak:

   Tisztelt Varga Úr!

   Többször bebizonyosodott már, hogy Ön a DKV működéséről csak másodkézből értesül, néha próbálja ki egy- egy városnéző utat első kézből is…(persze ehhez ki kell szállnia a szolgálati, luxus autójából)

   Nem óhajtok tovább személyeskedni, és elnézést kérek ha sértő volt..de levele kapcsán elmondanám, hogy a hajléktalan ember is ember. Ha nem lennék megrögzött ateista azt mondanám, hogy ő is Isten teremtménye még ha tisztálkodási lehetőségei híján büdös is.
   Talán a gengszter váltás előtt volt munkája szerény hajléka és nem volt büdös. Azután pechére mondjuk deviza hiteles lett és nem bírta fizetni a hitelét pl.

   Nem mindenki járt így :

   Pl Kósa Lajos is felnyalta a deviza hitelt…

   Áruvásárlási kölcsön: 24 874 000 Frt
   Felújítási kölcsön 39 838 000 Frt
   Egyéb kölcsön 12 694 000 Frt
   ————————————————————–
   Kósa Úr szerint: 77 264 000 Frt

   (Szerintem 77 366 000 Frt)

   Bevétel:

   Tiszteletdíj: 394.230 Ft
   Költségtérítés: 336.255 Ft
   Polgármester: 550.000 Ft
   Összesen bttó: 1.228.215 Ft

   Ebből ugyebár a költségtérítés tiszta pénz (vagy már érvényes a 15%-os adókulcs, de lényegében mindegy. A másik két részjövedelem (a képviselői és a polgármesteri “tiszteletdíj”) adóköteles, így marad neki bevallottan Nettó kb: 800.000.
   Nem tudom kiszámolni (mert nem ismerem a kölcsönök feltételeit), de kötve hiszem, hogy nettó 800.000 Ft-ból finanszírozni lehet egy 87 milliós (de legyen 77 millió) hitelt, és mellette még meg is lehet élni.
   Szóval Kósa képviselő úr vagyonnyilatkozata komoly kérdéseket vet fel. Amellett, hogy sem számolni, sem helyesen írni nem tud. De ez legyen azok problémája, akik megválasztották.

   1. Egyelőre még csak a vádak derültek ki ne prejudikáljunk! Nem sürgős, esetleg megvárhatnánk a bírósági tárgyalást! Úgy tűnik belátták áprilisig már nincs remény egy koncepciós per levezénylésére…azok meg ugye a Rajk per óta nem szívesen…
   Viszont itt egy nyilvánvaló eset ami bíróság után kiállt..:

   Mr 20 %!

   Szeretett polgármestere Debrecennek, mindenki szeme láttára varázsolt elő 40 000 000 Ft-ot pl a deviza hitelére…az újságíró kérdésére mibúl?..ennyit válaszolt:

   ” Baráti kölcsönből.”_
   A titkárnőjétől kértem a barát telefonszámát, hátha nekem is ád..de még nem hívott.

   Mara Tomi

  • Kedves Nagy Péter!

   Jogos a kérdés, hol találok nácikat? Én sem hittem volna, hogy pont itt Magyarországon.
   Jogos a kérdés nézzük meg miből gondolom ezt?

   Kis Csaba exJobbik-jelölt_ balmazújvárosi_ ilyen programmal ndult a választásokon:

   „Nacionalistaként indultam az úton. Végignézve a világot, a társadalmi berendezkedéseket, a II. világháború győzteseinek mocskát, Európa jövőjét, a kor kihívásaihoz igazított nemzetiszocializmusban látom”.
   2010.03.23. 05:20

   A kampányát Vona Gábor És Pörzse Sándor is segítette az utóbbi a takony tévé történész sztárjaként írta be magát a magyar történelembe amíg egy éttermi pofozkodással véget nem vetett a karrierjének..Tehát a Rosszabbik párt vezetői nem határolódtak el képviselő jelöltjük programjától.

   Neonáci felvonuláson vett részt, és a Titkolt ellenállás nevű neonáci zenekart támogatja az egyik jobbikos jelölt. Kis Csabát a Hajdú-Bihar megyei Balmazújvároson indítja a jobbik egyéni jelöltként.

   A képek tanúsága szerint Kis Csaba 2009-ben ott volt a Becsület Napja nevű rendezvényen, cége pedig az elsők között szerepel az egyik neonáci zenekar, a Titkolt ellenállás támogatói listáján.

   Részlet a zenekar Kitartás című dalszövegéből: “Felemelő érzés / Ha az ellenséged a földön fekszik. / Az erőnk hatalmas, / Minket nem állít meg senki. / KITARTÁS! / Te nem azért születtél meg, / Hogy egy idegen faj elnyomjon. / A cion bölcseiről, / A leplet le, mikor rántod, / KITARTÁS!”

   Kis Csaba kisvállalkozó Balmazújvárosban. 1997-ben a MIÉP balmazújvárosi alapítója és elnöke lett, de csalódnia kellett a pártban. 2004-ben kezdte el készíteni Harcos nevű ruházati termékeit, melyek egyre népszerűbbek a fiatalság körében.

   Mint a Jobbik honlapján olvasható, a háromgyermekes Kis örömmel vállalta el a helyi jobbikosok felkérését a képviselőjelöltségre, mert maga is fontosnak tartja a közbiztonság helyreállítását a csendőrség létrehozásával és a magyar emberek védelmét a multinacionális érdekekkel szemben.

   Kis Csaba nem titkolja szélsőséges nézeteit: az egyik interjúban arról beszél, hogy nacionalistaként indult, de Európa jövőjét a kor kihívásainak megfelelően a nemzetiszocializmusban látja.

   Néhány gondolat a Hungária portálnak adott interjúból. „Akár bal, akár jobb, a politikai elitnek nevezett élősködők ássák a sírunkat. De nem csak nálunk, egész Európában ez a helyzet: bevándorlók és cigányok milliói rendezik át kontinensünk etnikai arculatát. Ezért kell most nekünk is harcosoknak lennünk.”

   „Én mindenkit meg akartam célozni, aki vállalja a „HARCOT”: a futballszurkolót, a skinheadet, hungaristát, nacionalistát, nemzetiszocialistát, a kevésbé elkötelezettet, a nagyon radikálist vagy éppen a csak még most eszmélő kamaszt”.

   „Nacionalistaként indultam az úton. Végignézve a világot, a társadalmi berendezkedéseket, a II. világháború győzteseinek mocskát, Európa jövőjét, a kor kihívásaihoz igazított nemzetiszocializmusban látom”.

   Üdvözlettel:

   Mara Tomi

   • Novák Emőke ( a náci párttagok hívják így a badis másod Fhürerüket) elszólta magát és rossz helyen koszorúzott szegény kis hülye…

    Novák nem cáfolta, hogy „holok
    auszt nem volt, hanem lesz”
    Novák Előd egy neonáci honlap kérdésére válaszolt.
    • Twitter
    • Facebook
    • Tumblr
    • Startlap
    • Betű kicsinyítése
    • Betű nagyítása
    • E-mail küldése
    • Nyomtatás

    A szélsőjobboldali Kuruc.info kérdésére, miszerint “Ugye tudod, hogy holokauszt nem volt, hanem lesz?”, Novák Előd, a Jobbik alelnöke azt felelte: “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom”. A Jobbik-közeli honlap annak apropóján kérdezte a képviselőt, hogy a múlt héten Novák tévedésből egy holokauszt emlékművet koszorúzott meg Karcagon.

    A helyi Jobbik az úgynevezett becsület napi megemlékezés helyszínéül a II. világháborús emlékművet választotta. Később derült csak ki a résztvevők számára, hogy ennek hátoldalán ez a szöveg áll: “Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak.” Novák Előd gárdisták díszőrsége között koszorúzta meg az emlékművet, és beszédet mondott Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitánya is.

    A nemzetiszocialista – és kommunista – rendszerek bűneinek nyilvános tagadása 2010. július 23. óta számít bűncselekménynek. A törvény többféle magatartást szankcionál, nemcsak a bűnök tagadását, hanem például azt is, ha valaki jelentéktelen színben tünteti fel az akkor történteket. Az ezért kiszabható büntetés három évig terjedő szabadságvesztés.

    atv.hu

    Most megint?

    Novák Előd megtért: holokauszt emlékművet koszorúzott

    Gárdisták álltak díszőrséget.

    Tévedésből egy holokauszt emlékművet koszorúzott meg Novák Előd. A jobbikos honatya az úgynevezett becsület napján, a náci katonák budapesti kitörésére való emlékezés kapcsán Karcagra volt hivatalos. A rendezvény helyszínéül a helyi Jobbik a II. világháborús emlékművet választotta. Később derült csak ki a résztvevők számára, hogy ennek hátoldalán azonban ez áll: “Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak.” Novák Előd gárdisták díszőrsége között koszorúzta meg az emlékművet, és beszédet mondott Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitánya is – írja a Kurucinfó.

    Novák Előd a lapnak elismerte a bakit. “Beszédemben akkor épp azt mondtam, hogy az évnek már szinte minden napjára jut valamilyen holokauszt-megemlékezés, így szép, hogy végre az 1945. februári kitörők előtt is méltó módon tiszteleghetünk. Mármint a karcagi rendezvény létszámára, a színvonalas programra gondoltam; nem erre az amúgy jellemző helyzetre, ami végülis csak alátámasztotta mondandómat” – írta a Jobbik alelnöke.

    A szélsőjobboldali orgánum kérdésére, miszerint “Ugye tudod, hogy holokauszt nem volt, hanem lesz?”, a honatya azt a választ adta: “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánom.” atv.hu http://atv.hu

    Mara Tomi/cikk/20110225_sulyos_tevedes_holokauszt_emlekmuvet_koszoruzott_novak_elod?source=hirkereso

   • Hm!
    Nemzeti szocialista! Micsoda bűn!!

    Bűn a nemzeti, és a szociális gondolkodás.

    Nem a nacionalizmussal van baj!
    Azzal van baj, ha a nacionalizmus sovinizmussal párosul!

    Kerecsenyi Tibor

    Kérem, hozzászólását legközelebb írja alá (akár valódi, akár álnéven vagy jeligével, hogy aki arra válaszolni akar vagy véleményt akar mondani beírásával kapcsolatban, az meg tudja szólítani Önt), mert egyébként kénytelen leszek törölni! Most pótoltam.

    Híradmin!

    Kedves Mara Tomi! a moderátor is ember, tehát tévedhet!

 3. Nézzük kitől tanult Mr 20 %..?

  A rendszerváltás után Orbán Viktor megvette a Harris közi körfolyosós, luxusnak egyáltalán nem mondható lakását az önkormányzattól 450 000 Ft-ért, _ melyre nem volt jogosult, de a tanács elnéző volt vele szemben, de ez már a régmúlt_ majd kis idő múlva eladta Kékessy gróf úrnak aki hazatért Svájci emigrációjából…62 000 000 Ft-ért ( Hatvan kettő millió (!) ..telt múlt az idő _az gróf úr az Orbán család barátja bekapcsolódott az egy misét külön megérő szőlőbirtok szerzésbe itt a Hegyalján_…Nna és ki lett hazánk párizsi nagykövete (holmi diplomáciai jártasság nélkü?) ..Ön mit gondol?

  És milyen maradandót alkotott? Az egy éve felújjított nagykövetség épületét csekély egy milliárdért 1 000 000 000 Ft átépítette, mert őméltóságának nem felelt meg..Magyarország jobban pazarol..

  Írtam a miniszerelnök úrnak, hogy szeretnék én is diplomáciai pályára lépni, a prágai nagyköveti posztot néztem ki magamnak, diplomata iskolát nem végeztem miként az őrgróf úr sem, de tudok késsel villával enni..és a nyelvet is bírom, melyik ingatlanját vegyem meg a 36 közül…még nem válaszolt.
  Mara Tomi

 4. Kósáné Porkoláb Gyöngyike műértő…lefűrészeltette a neki nem tetsző hableánykát a debreceni Kossuth tér szökőkútja mellől…

  Mi uralkodunk Lajoskám, meg a gyerek!

  http://nol.hu/cikk/23535/

  Debreceni téravató, sellő nélkül
  Népszabadság • Kácsor Zsolt • 2001. július 6.
  Holnap avatják a debreceni Nagytemplom előtti teret, a város új sétálóövezetét. Itt kapott helyet egy díszkút is, amellyel viszont akadt kis probléma. Illetve alkotója makacsolta meg magát, mert fölháborodott, hogy művéről a városvezetés megkérdezése nélkül eltávolították a fő kompozíciós elemet, a sellőt. A Munkácsy-díjas iparművész abba sem nyugodott bele, hogy a “hableány” a strand új élményfürdőjét díszíthetné. Az illetékes a gyors intézkedést azzal magyarázza, hogy ezt a lakosság követelte.

  Sellő a pincében
  Téravató Debrecenben díszkúttal és lángvágóval
  A debreceni közélet egyébként sem túl csendes állóvizében nem akármilyen hullámokat kavart egy ártatlan hableány. A cívisváros átalakított főterének látványszökőkútjában felállított sellő a polgármesteri hivatal szerint olyannyira nem tetszett a helyi polgároknak, hogy kérésüknek engedelmeskedve Varga László, az önkormányzat városfejlesztési főosztályvezetője a szobor eltávolítása mellett döntött. Ez a történet már csak azért is szokatlan, mert úgymond lakossági nyomásra, minden utasítás nélkül ritkán szokott a hivatali bürokrácia lángvágókkal szobroknak esni, a városfejlesztési osztályvezető illetékességi körébe pedig nem tartozik efféle akció.
  A szóbeszéd természetesen más okot említ, amit a hivatal nagy hévvel cáfol: a város némely vezetőjének és a polgármester feleségének nem tetszett a sellő. Maga a keramikus is hallotta egyébként, amikor nevezett hölgy a férjének megjegyezte – nem illik az alak a szökőkúthoz. Pázmándi Antal, Munkácsy-díjas iparművész hiába nyilatkozta a helyi lapban, hogy ő kifejezetten “debreceni sellőt” álmodott a két éven át készült művéhez, a fején lévő karneváli sipka a virágkarnevált jelképezi, kezében a könyv a város tudományokban való szerepére utal, a csonkítás megesett: a mázas kerámiából készült hableányt a múlt héten kiemelték a csaknem 18 méter átmérőjű, négyféle vízijátékot produkáló szökőkútból. Az eljáráson viszont az alkotó – aki a Magyar Iparművészeti Főiskolán tanít szobrászatot – háborodott föl, s első felindulásában még a rendőrségre is elrohant, hogy ismeretlen tettes ellen a mű megcsonkítása miatt feljelentést tegyen, s kérte: tegyenek meg mindent, hogy a sellő visszakerüljön eredeti helyére. Később, miután a városgondnokság pincéjében megtalálta a sellőt, meggondolta magát, rendőrségi ügyet nem csinált a dologból.
  Bizonyítani aligha lehet, hogy Kósa Lajos polgármester feleségének szava akkora súllyal esik latba, hogy a városrendészet – a művész értesítése nélkül – lángvágót ragad. Az sem igazolható – mivel közvélemény-kutatás nem készült -, hogy pontosan kiknek és miért nem tetszett az ominózus sellő, számuk miként aránylik Debrecen összlakosságához. A cívisváros lakói közül mindenesetre többen meglepetéssel nyugtázták, hogy a polgárok véleményére mennyire ad a városvezetés, ha szökőkútról van szó – tudniillik például közlekedési ügyekben jóval cammogósabb az ügyintézés. A főosztályvezető – akinek egyébként tetszett a mű – mindenesetre magára vállalta a felelősséget azért, hogy az önkormányzat megsértette a keramikus szerzői jogait azzal, hogy a beleegyezése nélkül döntött a kút “sellőmentesítéséről”.
  Ezzel kapcsolatban Prokai Gábor, a Magyar Képző- és Iparművészeti Lektorátus művészeti osztályának vezetője lapunk megkeresésére az 1999. évi LXXVI. törvényt idézte, amely szerint a művésznek a személyéhez fűződő jogait sérti művének az engedélye nélkül történt átalakítása, megcsonkítása.
  – Amikor az elkészült művet összevetettük az általunk elfogadott tervvel, megállapítottuk, hogy az alkotás nem teljes – fogalmaz diplomatikusan Prokai Gábor. – A lektorátus mint szakértői intézmény a szökőkút azon tervét fogadta el, amelyben a sellő is szerepel, ám a hableánynak a helyszínen nyoma sem volt.
  Arra a kérdésre, hogy ilyen esetben mi a lektorátus teendője, a művészeti osztály vezetője így válaszolt:
  – Azzal, hogy a sellő hogyan, miért és milyen körülmények között tűnt el, mi nem foglalkozunk. Mi megállapítottuk, hogy a művészek szép munkát végeztek ugyan, ám az elkészült mű hiányos. Ha a sellőt a művész beleegyezése nélkül távolították el, akkor a törvény szerint a mű megcsonkításáról beszélhetünk.
  A Magyar Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakvéleménye az elkészült köztéri műalkotás hivatalosan védetté nyilvánításához szükséges. Miután a lektorátus jegyzőkönyvbe foglalta, hogy a Pázmándi Antal által tervezett szökőkút nem teljes, a művész a szakvélemény birtokában jogorvoslattal élhet.
  Hogy Pázmándi bírósághoz fordul-e vagy sem, az egyelőre kérdéses. A művész nem kívánt lapunknak nyilatkozni, mondván, hogy “már elege van az egészből”. Pedig Debrecen városa “mindent megtett”, hogy kiengesztelje. Fölajánlották neki, hogy a “levágott” hableány “nem vész kárba”, felállítják a nagyerdei gyógyfürdő nemsokára elkészülő látványfürdőjében. Az alkotó azonban elkeseredetten állítja, hogy a szökőkutat a fő kompozíciós elemtől fosztották meg, márpedig ő egy művet készített, nem kettőt. A keramikus egyébként a Hajdú-Bihari Naplóban a minap azt nyilatkozta: úgy érzi, megsértették, s be nem teszi többé a városba a lábát. Varga László főosztályvezető viszont így magyarázza a történteket:
  – Pázmándi Antallal még a szökőkút befejezése előtt közösen úgy egyeztünk meg, hogy a tervekben valóban szereplő sellőt nem teszi a helyére – nyilatkozta lapunknak Varga László. – Ennek ellenére később úgy döntött, hogy próbaképpen mégis fölállítja a hableányt. (Lapunknak a művész kategorikusan cáfolja, hogy beleegyezett volna a kút megcsonkításába.)
  A hivatalt – a főosztályvezető elmondása szerint – telefonokkal és levelekben mindenesetre akkor kezdték el bombázni az emberek, hogy a sellőt vegyék le, amikor a keramikus mégis odatette. A szökőkút befejezése előtt tehát a “lakosság” nem tudott a nőalakról. Kiknek nem tetszett hát a már jóváhagyott terv, ha a főosztályvezetőnek tetszett? A történetben a logika könnyen cserben hagyhatja az embert, de Varga László zökkenőmentesen folytatja:
  – A városvezetéssel, s magával a polgármesterrel folytatott megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy a hableányt leszereljük. Még ma is jött két levél, hogy jól tettük, igaz, egy harmadik bírált minket érte. Varga szerint még a feltételezés is abszurd, miszerint a polgármester felesége beleszólt volna a döntésbe.
  – A városfejlesztési főosztály vezetőjeként én vagyok felelős a beruházásért, vagyis én döntök – szögezte le Varga László*. – Ez nem azt jelenti, hogy nem kérem ki a munkatársaim véleményét, de ez a hivatalra korlátozódik.
  Kósa Lajos polgármester is csak anynyit mond, hogy a főosztályvezető lakossági kérésre döntött, egyéb hozzáfűznivalója nincs az ügyhöz. A látványszökőkút a városnak 36 millió forintjába került, ebből 14 millió Pázmándi Antal járandósága. Varga László hangsúlyozta, hogy a művész tiszteletdíját természetesen teljes mértékben kifizetik, a sellő árát nem vonják le belőle.
  A debreceni Piac utca-Kossuth tér tavaly megkezdődött és a napokban befejeződött felújítása mintegy másfél milliárd forintba került, a beruházást az önkormányzat finanszírozta. A Nagytemplom előtti teret sétálóövezetté alakították, díszburkolatot raktak le rá, felújították a villamospályát és szökőkutakat építettek. A Kossuth-szobor előtt üvegzománcból kirakták Debrecen címerét, egy nagyméretű üveglap alatt pedig azokat a pallókat állították ki, amelyeken száz éve jártak a cívisek. A korszerű hangosítási berendezéssel, valamint térfigyelő rendszerrel ellátott parkosított teret szombaton egész napos rendezvény keretében avatják föl, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos polgármester mond ünnepi beszédet.

  Mara Tomi

  * Ezaz a Varga László meg a kósa Lajos hátsófele védelmében rendre vasbaöltözik..:)

 5. Pardon!

  Novák Emőke ( a náci párttagok hívják így a badis másod Fhürerüket) elszólta magát és rossz helyen koszorúzott szegény kis hülye…

  Helyesen:

  Novák Emőke ( a náci párttagok hívják így a badis másod- Führerüket) elszólta magát és rossz helyen koszorúzott szegény kis hülye…

  🙁

 6. Pardon!

  Novák Emőke ( a náci párttagok hívják így a badis másod Fhürerüket) elszólta magát és rossz helyen koszorúzott szegény kis hülye…

  Helyesen:

  Novák Emőke ( a náci párttagok hívják így a badis másod- Führerüket) elszólta magát és rossz helyen koszorúzott szegény kis hülye…
  🙁

  Mara Tomi

 7. Kedves Névtelen, akinek az aláírása hibádzik, de nem szól rá a modera…:)

  “Hm!
  Nemzeti szocialista! Micsoda bűn!!

  Bűn a nemzeti, és a szociális gondolkodás.

  Nem a nacionalizmussal van baj!
  Azzal van baj, ha a nacionalizmus sovinizmussal párosul!”

  Egy egészen rövid ismertető/emlékeztető:

  A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (németül Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei Loudspeaker.svg kiejtése✩, röviden: NSDAP) német politikai párt, amely 1933 és 1945 között vezette Németországot.

  A náci (Nazi) kifejezés a német „Nationalsozialist” (nemzetiszocialista) szó rövidített alakjából származik.

  A párt Adolf Hitler vezetésével jutott hatalomra 1933-ban, főleg a németek militarizmusára és az első világháború utáni megaláztatások miatti revansvágyra apellálva. Az NSDAP hatalomra jutása után totális diktatúrát vezetett be, és megalapította a Harmadik Birodalmat. A NSDAP volt az egyetlen legális politikai erő a náci Németországban a Weimari köztársaság bukása után 1933-tól a második világháború végéig, 1945-ig.

  Az NSDAP elveiből és tetteiből egy új politikai ideológia, a nácizmus alakult ki. A világháború után a pártot betiltották, vezetőit pedig perek – köztük a fő nürnbergi per – keretében emberiségellenes bűntettekért ítélték el.:

  Ők voltak a nácik..

  “Nemzeti szocialista! Micsoda bűn!!

  Nemzetiszocialista= náci

  60 millió ember halála szárad a lelkükön, úgy vélték, hogy joguk van Lengyelország, Ukrajna, Oroszország..etc területére, a szlávok alsóbb rendűek, tehát kiirtandók..a jehovistákkal, szociáldemokratákkal, a fogyatékkal születettekkel, zsidókkal, cigányokkal..ésmindenkivel akiket kiirtásra ítéltek.
  Ez volt sok egyéb szörnyűség mellett a náci ideológia.

  Mara Tomi

  • A felbukkant Mara Tomiról nekem Mata Hari jutott eszembe, mégpedig amikor a kivégző sortűz előtt állva utolsó kívánságként kért egy-két másodperc türelmet, hogy kirúzsozza a száját. Megengedték neki… Mara Tomi, Önnek hasonló helyzetben mi lenne az utolsó kívánsága?
   Anna

   • Kedves Anna!

    Az volna…hogy addig halasszák el a kivégzésemet amíg kegyed élete első értelmes mondatát leírja!
    Ha ez nem megy, akkor legalább addig amíg _szótagolva_ de végig olvassa amit bekopiztam

    Üdvözlettel és kisebb arcocskát kívánva:
    Mara Tomi

  • Mara Tomi! Ember! Magát tárt karokkal várja az MSZ(M)P!
   Kijárta az agymosodát, megfelelő az identitása, jó a családi háttere, hát mire vár? Minden esetre rengeteg fogalmi- és fogalmazási hibája ellenére ügyesen csavarja a szót. “Lemoshatatlanul okos”. Nem itt a helye! Adjon interjút a Klubrádióban és keressen bolsevik blogokat – ott megértő fülekre talál és nagyon szeretni fogják! Netán a védelmi gárdán még nem gondolkodott?
   Megjegyzem: így a választások előtt ön itt feltűnt és elkezdte ontani a bölcseletet, kissé nem élet szagú!… Stratégiája a lejáratás, nevetségessé tétel, kirekesztés, megtévesztés. Stratégiája sok ember előtt ismert. Ismételj el valamit sokszor, nem baj, ha nem igaz, az emberek túlnyömó többsége igaznak fogja elfogadni.
   Nagy Péter

   • Ja, még annyit: az ön “csapata” ~200 millió ember haláláért felelős, úgy vélték, hogy joguk van; arról meg ne felejtkezzen! Azt se hagyjuk ki a számításból, hogy az ön által leírt számokat és adatokat a győztesek közölték. Majd, ha lehetőség lesz annak történelmi igazságtartamát vizsgálni, ez még változni fog. Tudja: egyszer 56-ot is ellenforradalomnak nevezik, egyszer meg szabadságharcnak. Egyszer csűrhe egyszer mártír hősök…
    Nagy Péter

   • Önt kedves Péter várja a Gárda, tudja amely a hátán az idegenszívű állatok királyát hordja amikor egymásba érő…szal vonulgat. Ha már tag adja át üdvözletem nekik és, hogy javasolnám a szürke marhát hímezzék a hátukra, az legalább találó lenne..:) Gondolom, mélyen szántóját olvasgatva, meg van győződve, hogy e kies fórumon írt szösszeneteimen fog múlni a választás..:)

    ” Ismételj el valamit sokszor, nem baj, ha nem igaz, az emberek túlnyömó többsége igaznak fogja elfogadni.”

    Azt elfelejtette oda írni, hogy ezt a mondatot az Önök Goebbels-sze mondta volt…:)

    Mara Tomi
    p.s.
    Sajnálom, ha így felkavartam az itteni álló vizet..:)

 8. “Ja, még annyit: az ön “csapata” ~200 millió ember haláláért felelős, úgy vélték, hogy joguk van; arról meg ne felejtkezzen! Azt se hagyjuk ki a számításból, hogy az ön által leírt számokat és adatokat a győztesek közölték. Majd, ha lehetőség lesz annak történelmi igazságtartamát vizsgálni, ez még változni fog. Tudja: egyszer 56-ot is ellenforradalomnak nevezik, egyszer meg szabadságharcnak. Egyszer csűrhe egyszer mártír hősök…
  Nagy Péter”

  khm khm..az a 2 00 millió 100 volt a neves szerzők ( élükön Stzefan Courtois-val szerint, de úgy hogy a felületesen össze számolt 40 millióhoz lazán oda vágott még 60 millió kínait…a KKP _ mostanában a jobboldal kedvencei_ áldozatait úgy sem lehet össze számolni ugyebár..

  Miután a náci jelzőt kristály tisztán elmagyaráztam, tényekkel támasztottam alá, nem csoda, hogy észérvekkel már nem óhajtja cáfolni, hogy a náci Rosszabbikról nincs mit vissza vonnom..akkor jön a komcsizással, a nélkül, hogy egy (‘)általam leírt mondattal ez igazolni tudná..Ámde miután Ön is érzi, hogy gyönge lábakon áll érvelése, még egy kis zsidózással erősít..aki nem náci ugyi a meg zsidó bisztos ami biszto….:)

  Mind kettőben téved, valamikor az elején megírtam, de sebaly ennél nagyobb bajom ne legyen !

  Mara Tomi

  p.s
  Egyetlen számadatot írtam le _ a fideszista tolvajokét nem számítva_ azt a 60 milliót amelyet mind két oldal történészei elfogadnak, ez a szám ugyanis a II. vh mindkét oldalán elesett katonák és civil áldozatok száma. Ha legközelebb is reagálna, kérem figyelmesen olvassa el, hogy mit is írtam tképen..

 9. Tisztelt Mara Tomi! Kiábrándítom: az ön érvelése sem áll betontalapzaton, ismeretei hiányosak, egyoldalúak és alaposan elfogult. De ettől még nem válik igazzá.

  Az ” Ismételj el valamit sokszor, nem baj, ha nem igaz, az emberek túlnyömó többsége igaznak fogja elfogadni.” mondatot bizony nem a “mi Goebbelsünk” mondta, hanem valaki egészen más… Nézzen utána! Meg fog lepődni.
  Azon kívül úgy tűnik, hogy ennek a nyelvnek a mélységeivel is problémái adódnak, ‘bisztosan” nem figyelt…”Sebaly”, majd legközelebb…
  Nagy Péter

  • Tisztelt Nagy Péter!

   Minden elismerésem az Öné, de higgye el, nem érdemes párbajoznia itt ezzel a személlyel, aki most hol Mara Tomi, hol Kovács József néven ír, és korábban mint Fispán Géza húzta ki a gyufát valamelyik hozzászólónál, aki két magánhangzócserével alaposan kifigurázta a nevét.
   E személy valójában nem érdemli meg a figyelmet, amit itt Baltazár korábban más témánál ugyan, de nagyon alaposan kifejtett, miért.

   Én csak annyit tennék hozzá, nem tudni, megbízásból-e vagy súlyos személyiségzavar esetleg (.lm.)betegség következményeként teszi ezt.
   Minden mértéken felüli a hevülete, a gyűlölködése, ebből kifolyólag el sem olvassa rendesen, mire is válaszol, összezavarodik, olyanoknak vág vissza, akiknek nem kellene, vagy összekeveri gyűlölete tárgyainak keresztneveit – ld. Kéri Edit ill. Wittner Mária – súlyosan, akár büntetendően is, sérteget, állandóan “harcra kész”, és alig van értékelhető kijelentése – ilyet egészséges ember nem tesz.

   Sajnálatra méltónak is tekinthetnénk, ha nem züllesztené szét a rendes mederben megtartható vagy megtartandó hozzászólásokat.

   A Telekiek…..

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Ezeket olvasta már?
Morvai Krisztina sikere az Európai Parlament megfigyelési bizottságában! (videóval)
A médiakormányzás csúcsa Muszáj-országban: Kacializmus, avagy Amikor nem tudunk – és nem is akarunk! – túllépni, a saját árnyékunkon
Naná, ezek sem különbek a komcsiknál: Úri muri Lázáréknál?
Close