KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így valósítaná meg programját a Jobbik

A választási kampányban rendszeresen felmerülő kérdés, hogy egyes intézkedéseknek, egyes gazdasági fejlesztési terveknek miből lesz forrása. A Jobbik néhány olyan intézkedéssel készül, amellyel gyorsan, biztosan forrást lehet biztosítani a gazdaság fejlesztésére – mondta el Volner János hétfői sajtótájékoztatóján.

Nincs több korrupció és offshore

A Jobbik frakcióvezetője szerint a korrupció visszaszorításával közvetlenül évi 400 milliárd forintot lehetne spórolni, de az egészséges verseny visszaállításával, a politikusokkal szoros kapcsolatot ápoló cégek helyett a versenyképes magyar vállalkozások megrendelésekhez juttatásával még több bevétele lehetne a költségvetésnek.

A Jobbik megszüntetné az offshore cégeknek kifizetett állami támogatásokat – mondta Volner, majd így folytatta: ilyenekből Szilágyi György képviselőtársammal – csak ebben a kormányzati ciklusban – 21 milliárd forintot találtunk. Ezt feltártuk, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél rávilágítottunk, de tényleges intézkedés ezekben az ügyekben ezidáig nem történt, felelősségre senkit nem vontak.

Államadósság, multik és cigányintegráció

A politikus elmondta: az államadósságot más országok gyakorlatához hasonlóan újratárgyalják, a külföldi cégeknek nyújtott, vissza nem térítendő támogatásokat pedig megszüntetik: véget vetnek annak a gyakorlatnak, hogy a magyar adófizetők pénzéből támogatják a hazánkban megtelepedett luxusipari cégeket, autógyártókat.

A Jobbik tőkevédett, hozamgaranciát élvező állami tőkealapot hozna létre annak érdekében, hogy a nagy tőkeigényű, nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű termelő beruházásokat hazai forrásokból lehessen finanszírozni. Volner János ismertette: az állami tőkealap magasabb hozamot kínálna a lakossági befektetőknek, mint amit jelenleg bankbetétekben elérhetnek (jelenleg a hatezer milliárd forint értékű bankbetéttel rendelkezik a lakosság). A képviselő szerint ezzel elérhető, hogy külső hitelfelvétel, így eladósodás nélkül, az emberek pénzéből ténylegesen termelő beruházásokhoz jusson az állam. A Jobbik persze meghagyná a polgároknak a szabad választás lehetőségét, ám amennyiben ők ezt a megoldást választják, akkor tulajdonosok tudnak lenni a saját hazájukban.

A nemzeti párt megszüntetné a cigányintegrációra elfolyó pénzek elpazarlását is, erre éves szinten ugyanis százmilliárd forintot költ Magyarország -látható eredmények nélkül. Nincs másra szükség, pusztán arra, hogy mindenkinek egyenlő esélyeket, feltételeket kínáljunk, a pozitív diszkriminációra fordított százmilliárdos összeget más, értelmesebb gazdaságfejlesztési célokra csoportosítunk át – mondta el a politikus.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij Orbán Viktor békemisszióját támadta

Stop az áfacsalásoknak és a kormányzati sikerpropagandának

A politikus hangsúlyozta: fel kell számolni az áfa-csalásokat, amelyek nem kis részben azért jönnek létre, mert az Európai Unióban nálunk a legmagasabb annak mértéke; ez a helyzet nyilvánvalóan ösztönzi a feketegazdaságot.

Ugyancsak véget kell vetni a közpénzből folytatott kormányzati sikerpropagandának. Ez minden évben több milliárd forintos többletkiadást jelent az adófizetőknek, gyakorlatilag a Fidesz pártpropapandájára fizetik ki ezen összegeket.

Volner rámutatott: a Jobbik véget vetne a közfeladatok kiszervezésének, az ügyvédi irodák és egyéb tanácsadók számára kifizetett összegek folyósításának is, ez ugyanis sokmilliárdos bizniszt jelent az érintett vállalkozásoknak, miközben az állam azokat a feladatokat bízza rájuk, amelyeket az állami hivatalnokoknak maguknak kellene elvégezni.

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy akkor, amikor gyermekgyógyászatban nincs elég pénz, akkor, amikor a szülőknek gyógyszert és kötszert kell magukkal vinniük a kórházba, mert ott egyikből sincs elegendő, akkor egy Holokauszt-emlékközpontra költ hatmilliárd forintot az ország – zárta gondolatait a képviselő.

alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Így valósítaná meg programját a Jobbik

  1. Meg kellene szüntetni az alvállalkozói rendszereket. Minden cég közvetlenül a megbízóval kell, hogy kapcsolatban álljon. A fő/alvállalkozói (v)iszony csak arra jó, hogy a tűz közelében lévő fő vállalkozók (sok esetben csak 2-3 személyes cégek) tegyék el a haszon nagy részét.

  2. Nem véletlenül mondanak kígyót-békát Volner úrra. Nem bírják a becsületes, megbízható embereket. Pedig az előbbieknek el kell tűnniük. Örökre!
    Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük