KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így kell Pokorni? – korrupciógyanús ügylet a XII. kerületben (+Jobbik Tv)

(Az igen gazdag magyar nyelv a mondatbéli hangsúlyt, annak több pontján is elhelyezni engedi)

Az ellenzékinek mondott gyűjtőpárt az elmúlt hetekben nem a saját programja népszerűsítésével, mindinkább a számára nem létező, tőle jobbra nem álló politikai szerveződés gyalázásával, lejáratásával pazarolta idejét. A saját ház, meg a söprés művelete nem ismerős a vezetői számára, így estek/esnek ama közmondásbéli verembe, avagy ha már lúd, akkor legyen liba!

A kissé humorosnak indult fejtegetés a Jobbik Magyarországért Mozgalom mai sajtótájékoztatóján fogalmazódott meg bennem.

Novák Előd alelnök egy XII. kerületi korrupciógyanús ügyletről tájékoztatott, amely éppenséggel a Pokorni Zoltán polgármester vezette önkormányzathoz fűződik.

A tények:

2008 elején a Pokorni által benyújtott, majd a képviselőtestület által elfogadott előterjesztés alapján a Bp. XII. ker. Apor Vilmos téren álló Hegyvidék Bevásárló Központ (HBK) eladásáról született döntés. Míg az említett előterjesztés nem, de az igen gyorsan, napok alatt meghirdetett versenytárgyalás, majd nem sokkal később annak (sikeres) lefolytatását követő adás-vételi szerződés már tartalmazott egy igen érdekes pontot (1.8.3.)

A szerződéskötés idején hatályos Kerületi Szabályozási Terv (KSzT) még nem engedett 2000 négyzetméter ún. bruttó szintterületi beépítésnél nagyobbat, ezért is határozta meg a polgármester eddig nem ismert értékbecslése alapján 540 mFt-ban az előirányzott licitárat.

A kakukktojás a szerződés említett pontja, amely a KSzT 2008. december 31-e előtt  tervezett önkormányzati módosítását taglalja, azaz – az adás-vétel tárgyát képező ingatlant is érintően – a beépíthetőséget tekintve az 5000 négyzetméterre növelési szándékot.

A vevő „bagóért” jutott tulajdonhoz, hisz’ a megkötött szerződésben az önkormányzat biztosítékát adta a záros határidőn belüli értéknövekedésnek.

Minderről persze az önkormányzati testület nem(!) tudott.

Illetve, ma már tudhat, mivel az elmúlt napon a Jobbik, hűtlen kezelés bűntettének megállapítása érdekében az ügyben a BRFK-n feljelentéssel élt.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: a NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kellene megnyernie

Az már csak hab a tortán, hogy a „hegyoldal.hu” szerint a vevő WPR. NONUS Kft. a Wallis csoporthoz tartozik. Utóbbinak tulajdonosa a KGB moszkvai diplomataképzőjén végzett Veres Tibor, egyik igazgatósági tagja pedig Noah. M. Steinberg amerikai állampolgár, a Frankel Zsinagóga Alapítvány képviselője.

Az önkormányzati előterjesztés, valamint az adás-vételi szerződésben olvasottak ezzel kimeríthetik a hűtlen kezelés bűntettének kritériumát.

Kérdés: a két és félszeres területnövelési lehetőségből származó közel akkora értéknövekedés valójában mekkora nyereséget eredményezett a vevőnek (nem ám az önkormányzatnak, mint eladónak), s ezen túlmenően e gyanús ügyletért kapott-e valaki jutalmat” az eladó táborában?

E sajtótájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy Osztie Zoltán atya, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke feltehetően túlbugóságból, és valószínűleg illetéktelenül nyilatkozott a médiában, amely szerint „Keresztény ember nem szavaz a Jobbikra”, ti. az MSZP és az SZDSZ mellett szélsőséges pártnak tartja a Jobbikot is(!).

E felvetésemet támasztja alá a nem oly rég létrejött, és dr.Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Vona Gábor Jobbik elnök között lefolyt barátságos hangnemű találkozó, amelyen rögzítettek a titkosítási törvény megszigorítása ellenére még nem az „elolvasás előtt elégetendő” kategóriába tartoznak, azaz még Osztie atya előtt is ismertté válhatnak.

(Somlai László Arthur)

Nemzeti InternetFigyelő

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NEofQDrX7w8]

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Így kell Pokorni? – korrupciógyanús ügylet a XII. kerületben (+Jobbik Tv)

  1. Hiába! Ami összetartozik,az előbb-utóbb összeér.(Wallisz,Fidesz,Maszp)
    Én is kiváncsi lennék,(és erre még a mai napig nem kaptam választ a II.ker-i Önkormányzattól!!),hogy vajon ki is épitkezik és hatalmas ütemben a II.kerület Mandula utca 8-14 között egy többszintes ( egyenlőre 4 szint)épület felhúzásával,közvetlenül a Szemlőhegy utcai Óvoda mellett,elvéve az éltető napfényt az odajáró óvodásoktól. Kérdeztem ugyan az épitőket,-mert nincs kiirva semmi az épitkezésről,hogy ki az épittető,kivitelező stb-de olyan hangnemben küldtek el,hogy minősithetetlen,és egyáltalán mi közöm hozzá!!! Jó lenne ennek is utánnanézni,mert ez is nagyon gyanús!!! 2009.augusztus végén kezdődött az épitkezés,és már most,azaz 2010.áprilisában áll a többszintes épület,hétvégén és késő estig dolgoznak azóta is rajta. És milyen érdekes,ez senkinek nem tűnik fel,pedig mostmár igazán jól látható mindenki számára.Lehet hogy ez is egy „mutyi”a sok közül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük