Így jár az, aki lebecsüli az ellenfelét: hazudozni kényszerül!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

v. Kövér György kommentárja: Hát ezért szólította fel az Obama a helyére lépőket, és a Natot, hogy ne ingereljék Putyint, ne terjeszkedjen,  ne szajkózzanak   egy lehetséges harmadik világháborúról.


Oroszország automatizált rendszerrel lőheti le az amerikai műholdakat

Orosz műhold

Oroszország kifejlesztett egy a mai körülmények közt is egyedinek számító automatizált rendszert, ami képes felismerni és megsemmisíteni ellenséges katonai műholdakat. A Rossziszkaja Gazeta hasábjain a mai nap folyamán fog megjelenni egy interjú Anatolij Szavinnel, az orosz légvédelmi rendszerek fejlesztésén munkálkodó Almaz-Antei fegyvergyártó cég kutatási vezetőjével, aki bemutatja az új fejlesztést.

Szavin részletezi, hogy a hazai iparra támaszkodva jóval olcsóbban, gyorsabban és jobb minőségben gyártanak egyes rendszereket, így Oroszország mostanra maga mögött hagyta az Egyesült Államokat az orbitális pályán telepített fegyverek terén. Az új rendszer minimális emberi beavatkozással üzemel, és Szavin elmondása szerint egy új technológiai szintet képvisel, ami a nyugati országokban még nem jelent meg.

A kutatási igazgató szerint Oroszország mostanra a világűrbe telepített felderítési rendszerek egy egyedi megoldását fejlesztette ki, ami lehetővé teszi, hogy állandó megfigyelés alatt tartsák az amerikai stratégiai fegyvereket, és a NATO ballisztikus rakétákat hordozó tengeralattjáróit. Szavin elmondása szerint az utóbbi években anyagi forrásokat nem kímélve zajlottak a fejlesztések, és mostanra a világ óceánjainak közel teljes területét állandó ellenőrzés alatt tartják.

Novemberben az amerikai média jelentéseket hozott le arról, hogy a nyugati űrügynökségek figyelemmel kísérnek egy orosz rakétával fellőtt eszközt, amiről feltételezik, hogy katonai műhold. Néhány héttel korábban pedig kiderült, hogy a nyugati űrügynökségek felfedeztek egy másik objektumot (2014-28E), amit akkor egy orosz hordozórakétáról hátramaradt roncsnak gondoltak, a későbbiekben viszont felmerült, hogy álcázott katonai műhold lehet.

Márciusban már az amerikai katonai vezetők és hírszerző tisztek is nyilvánosan kezdtek beszélni arról, hogy az Egyesült Államok az űrben folytatott hadviselés lehetőségével is számol egy a Földön kirobbanó nagy háború esetén. Kína válaszként figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy egy esetleges jövőbéli konfliktus során lelőheti az amerikai műholdakat. A Pentagon éles reakciót adott, és 5 milliárd dollárt különítettek el a következő öt évre az amerikai műholdak védelmére.

Oroszország és Kína azonban erőpozícióból nyilatkozik az űrprogramok tekintetében, és március 11-én az Egyesült Államok bejelentette, hogy túlforrósodott, majd felrobbant egy meteorológiai műholdja. Az esetet megelőzően két héttel azonban elkezdődött a sávzaj olyan mértékű növekedése, ami legfeljebb egy légköri atomrobbantás vagy történelmi rekord napkitörés esetén lenne tapasztalható, tehát elképzelhető, hogy a keleti tömb már március elején lelőtt egy amerikai katonai műholdat.

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Így jár az, aki lebecsüli az ellenfelét: hazudozni kényszerül!

  1. Ezt ebben a formában nem kell szerintem komolyan venni. Eisenhower is eljátszotta 1956-ban az angolokkal és az franciákkal szemben, hogy ne ingereljék az orosz medvét.
    Tisztelt v. Kövér György, amit idézett Obamától, az azt igazolja az USA és Oroszország jelenleg a világpolitikában együttműködik. Még mindig a második világháború befejezése óta. Ami nem ennek látszik, az csalás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük