KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hollandia adhatja a páncélos haderőt az ukrán beavatkozáshoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Bali nemzetközi repülőtér közzé tette a lelőtt maláj gép utasainak listáját, ami szerint a Boeing utasai legnagyobb részt holland állampolgárok voltak. Emellett britek, németek és franciák is voltak a gépen. Hollandia érdekes módon készült erre a balesetre – a holland páncélos haderő egy részét március 12-től április 22-ig Magyarországra csoportosították át a „Várpalota Challenge 2014” elnevezésű hadgyakorlat ürügyén.

Holland páncélosok érkeznek az ukrán határra a holland-magyar hadgyakorlatra

Több mint 800 harceszköz érkezett az országba, majd a gyakorlatok végeztével a NATO bejelentette, hogy immár Ukrajnában, Kijev környékén is hadgyakorlatot tartana. Ezzel párhuzamosan Washington kifejezésre juttatta, hogy állandó katonai bázisokat akar létesíteni a kelet-európai országokban.

Hollandia tehát valamilyen oknál fogva különös mértékben érintett lesz egy esetleges ukrajnai NATO beavatkozásban. Talán mert az ukrán páncélos haderő mostanra teljesen megsemmisült, és a holland NATO-haderő fogja kitölteni ezt az űrt – mindenesetre az nem véletlen, hogy a maláj gép lelövése főként holland állampolgárokat érint. Ahogyan az sem, hogy brit, német, francia állampolgárok is voltak a gépen. Az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország érintett kell legyen egy ukrajnai NATO beavatkozásban.

Emellett 58 utas állampolgárságáról nincsenek információk. Ez magában hordozza annak a lehetőségét, hogy utólagosan más NATO tagállamokat is érintetté lehet tenni a maláj katasztrófában, mondván, hogy előkerültek adatok a további 58 utas valamelyikének állampolgárságára vonatkozóan. Így NATO szerepvállalásától függően, saját állampolgáraik halálán keresztül más országok is érintetté válhatnak egy ukrán „békefenntartó” műveletben, annak függvényében, hogy a NATO-nak épp mely ország képességére van szüksége.

Hídfő.net

0 thoughts on “Hollandia adhatja a páncélos haderőt az ukrán beavatkozáshoz

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: