KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Hogyan csapnak be tíz millió magyart? – Mit mond a kormány és mi az igazság?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elindul a földmutyi, pontosabban ez mutyinál sokkal komolyabb dolog. A magyar föld elherdálása és a valódi gazdák tönkretétele.

Az alábbi összehasonlító táblázat tételesen cáfolja „pártunk és kormányunk” hazug állításait.

Magyar föld

MIT MOND A KORMÁNY ÉS MI AZ IGAZSÁG?

Az unalomig ismételgetett kormányzati kommunikációs paneleknek (beetető szövegeknek) éppen az ellenkezője igaz!

MIT MOND A KORMÁNY?

MI AZ IGAZSÁG?

„A föld azé legyen,  aki megműveli!”

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

 

 

Az állami földekre 20 éves, illetve 50 éves bérleti szerződések vannak érvényben!

Ha nem az nyer, aki a bérlő, akkor NEM azé lesz, aki megműveli, sőt aki megműveli, még bizonytalanabb helyzetbe kerül – mert egy magántulajdonossal áll szemben.

Ha az nyer, aki a bérlő, akkor az eddigi botrányos föld pályázatok nyerteseinek ajándékozzuk a földet…

„A családi gazdaságoknak akarják eladni a földet.”

Családja mindenkinek van, még Mészáros Lőrincnek is… de nem mindegy, hogy melyik családnak adják el. A valódi családi gazdaságok nem tudnak beszállni a licitbe, mert még ha csak 20 % is az önrész – az 300 hektár esetén 60 millió Ft – ennyit egy átlag gazda nem tud letenni olyan földért, amit majd 18 vagy 37 év múlva tud használatba venni…

Valójában csak a bérlőknek, spekulánsoknak és strómanoknak éri meg vásárolni. Annak, aki gazdálkodni akar, annak nem.

„Helyben lakó gazdák indulhatnak…”

 

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

 

Helyben lakónak a 20 km-en belülit értik – de ezt településhatártól településhatárig értik. Egy-egy nagyobb, vagy külső teleppel rendelkező település esetén ez akár 35-40 km valódi távolság is lehet – így egy 60-80 km-es átmérőjű körzetből jelentkezhetnek vevők. Pl. kishantosi földekre Dunaföldvárról, sárbogárdi és lepsényi földekre Kislángról is lehetett pályázni. A magyar nyelvben azt értjük helyben lakó alatt, aki azon a településen él, ahova a föld tartozik. A kormány átírta a magyar nyelvet, így csapja be az embereket.
  ÉBRESZTŐ!!!

A Földtörvény 5. § (7) szerint földműves:

Magyarországon nyilvántartásba vett

belföldi természetes személy, illetve tagállami

állampolgár…

5 § (24) tagállami állampolgár: az Európai

Unió tagállamának állampolgára,

az Európai Gazdasági Térségről szóló  megállapodásban részes állam állampolgára,

valamint a nemzetközi szerződés alapján

velük egy tekintet alá eső állam állampolgára.

„Azért kell most gyorsan eladni a földet, hogy nehogy külföldiek vegyék meg.”

 

„…helyben élő magyar állampolgár földművesek…”

 

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

HAZUGSÁG!!!

Éppen az biztosítja, hogy külföldi ne vegye meg a földet, ha az  állami tulajdonban marad. A Magyar Államot senki nem kényszerítheti, hogy eladja a földjét. Éppen akkor vehetik meg külföldiek, ha az állam eladja – mert a Földtörvény alapján akár már most közvetlenül az államtól is megvehetik külföldiek a földet (ld fent.) A kormányhatározat ugyan kiköti, hogy csak magyarok vehetnek állami földet, de egy kormányhatározat nem írhatja felül a 2/3-os, sarkalatos földtörvényt.

„Kicsike kis földekről van szó.” Kicsikékről, meg nagyocskákról… csak a nagyocskákról mélyen hallgatnak – így vezetik félre a magyar embereket. Valóban sok kis föld van melyeket az állam a  „Földet életjáradékért” programban vásárolt meg,  DE a területek 2/3-át a valamikori állami gazdaságok jó minőségű és nagy kiterjedésű földjei teszik ki. Ilyenek a kishantosi földek, a Mezőfalvai Zrt 9000 hektárja, a lepsényi, felcsúti, kajászói, földek – és sorolhatnánk végig az országon.
 

„Bevétel lesz az államnak.”

NEM! Nem lesz érdemi bevétel, csak könyvelési trükk – mert az állam ad pénzt a vásárláshoz – azaz hogy mi,  mert  a  Magyar Fejlesztési Bank  hiteléből vásárolnak a vevők  – tehát az állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt. A vevők kb. annyi részletet fizetnek, mint a bérleti díj – vagyis „ingyen kapják meg” a földet.

Mi tízmillióan pedig

·         elveszítjük az 500 milliárd értékű stratégiai vagyonunkat,

·         elveszítjük azt a 10-15-szörös értéknövekményt, ami várható az elkövetkező években,

·         elveszítjük a kedvezményes (2,5%) kamat és a piaci kamat közti értékkülönbséget,

·          és elveszítjük a gyermekeink, unokáink generációjának az élelmezés biztonságát!

„…a föld a magyar gazdák tulajdonában van a legjobb helyen, mivel a magyar állam nem műveli azt.”

 

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

 

Jól hangzik, csak az a baj, hogy a kormány  „magyar gazdák” kifejezés alatt azokat érti, akik a „Földet a gazdáknak!” földpályázatokon megkapták a földeket – tehát pl. Mészáros Lőrincet, a műkörmöst, a tetőfedőt, a bálásruha kereskedőt, az építési vállalkozást. (http://kielegyenafold.hu/angyan_jelentesek.php?id=12180) De Csányi, Nyerges, Simicska, Zászlós, Gsuk, Dorogi  10-20.000 hektáros holdingjaikkal is „gazdák” a kormány szótára szerint.

A föld a magyar gazdák használatában van a legjobb helyen – ehhez nem kell tulajdon, elég a használati jog, és akkor megmarad az állam rendelkezési joga, vagyona, és bérleti díj bevétele.

Készítette: Név a szerkesztőknél

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Hogyan csapnak be tíz millió magyart? – Mit mond a kormány és mi az igazság?

  1. „Név a szerkesztőnél”megjegyzés hiteltelenné teszi az irományt,valószínűnek tartom ,hogy a Kishantosról kipaterolt asszonyság írta ezt.Hogy jön ide a 300 hektár emlegetése,amikor kis 3-10 hektáros földeket adnak el?Biogazdaságnak nevezték magukat Kishantoson,miközben lucernát termesztettek,és a szénáját eladták,miután bérbe lekaszáltatták, a helybéli embereknek nem adtak munkát!A legkevesebb élőerő ráfordítással használta a földet bagóért a bolseviki gyökerű társaság Kishantoson.Jól tette a kormány,hogy megpályáztatta a bérletet,ezek azt hitték,hogy örök időkre szólt a földbérlet.
    Dolfi

  2. Azért el kellene gondolkodni!A családi gazdaság hiába veszi meg a földet hitelre ha a bérlemény még 20évre szól!A földet csak 20 év múlva tudja majd használni és közbe nyögi a hitelt az állami támogatás meg 5 év múlva megszűnik!Hát itt a cumi

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: