Hirtelen látogatást tett Iránban a török külügyminiszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Teheránba érkezett Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter, közvetlen azelőtt, hogy Indiába utazott hivatalos látogatásra. Az előre be nem jelentett teheráni út Erdogan iráni látogatását készíti elő.

A Saba hírügynökség pénteki beszámolója szerint Cavosoglu előre be nem jelentett látogatást tett Teheránban, közvetlen azelőtt, hogy Indiába utazik hivatalos útra. A külügyminiszter érkezésére azt követően került sor, hogy az iráni sajtó beszámolt arról; nemsokára Teheránba érkezik Recep Tayyip Erdogan török államfő, és egy új, török-orosz-iráni szövetség jöhet létre a szíriai válság rendezése érdekében.

Az Al-Hayat napilap szerint Erdogan nemrég már tett egy rövid látogatást Iránban – ez azt követően történt, hogy Törökországban elbukott a NATO által támogatott puccskísérlet, és a török elnök telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz államfővel, majd Hasszán Rohani iráni elnökkel.

http://www.hidfo.ru

One thought on “Hirtelen látogatást tett Iránban a török külügyminiszter

  1. Ha valóban eltűntek az atomfegyverek a Törököktől, és Törökország tárgyal Iránnal, akkor valami rendkívüli eseménynek kell történnie. Természetesen ez is egy régen elkészült terv része lehet.
    Vagy eddig is megvolt a titkos tárgyalás. Bár, nem hiszek a haragos országok némaságában, mindig az érdekek diktálnak. Én tisztelem az Iráni népet. A törökök köpönyegforgató népség , mint a román.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük