KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Három ukrán állampolgárt gyilkolt meg a Belgorodba csapódó ukrán rakéta (videó 📺)

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, tegnap este az ukránok támadást intéztek Belgorod és Kursz ellen, ballisztikus rakétákkal és drónokkal. Az előzetes adatok szerint négyen vesztették életüket és további négy civil, polgári lakos sérült meg.

Több rakétát is kilőttek az ukránok a két településre az ukránok – számolt be orosz barátunk Dmitrij, aki azt is elmondta, hogy ezekben a városokban nincsenek katonai létesítmények. Az orosz légvédelemnek a támadás alatt több ellenséges rakétát és drónt is meg tudott semmisíteni még a becsapódás előtt.

Az ukránok kazettás bombákat szállító Tochka-U rakétákkal és Tu-143 Reis drónokkal támadtak a településekre. Belgorodot három rakétával célozták meg, amelyeket megsemmisített ugyan az orosz légvédelem, de az egyik maradványai lakóépületekre zuhantak. Sokkal nagyobb lett volna az áldozatok száma, ha nem sikerül hatástalanítani a repülő bombákat.

Az eseményekben az igazi drámai fordulat akkor történt, amikor kiderült, hogy a négy áldozat közül három ukrán állampolgár volt, egy harkovi család, akik azért érkeztek Oroszországba, hogy kivárják a kijevi rezsim összeomlását – tájékoztatott Dmitrij, aki hozzátette, hogy az ukránok tegnap este is gyilkolták a saját népüket.

Valószínűsíthető, hogy Ukrajna egyeztetett nyugati kitartóival azért, hogy ilyen jellegű légicsapásokkal próbáljanak kiprovokálni orosz katonai támadásokat, ukrán polgári polgári célpontok ellen. Oroszországban azonban ismételten kijelentették, hogy civil célpontokra nem mérnek csapást orosz egységek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük