KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Győztek a tibetiek a magyar rendőrséggel szemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyar rendőrség által meghurcolt tibeti aktivisták kártérítési győzelme három év után

freetibet2011 júniusában, a kínai miniszterelnök magyarországi látogatása idején a Magyarországon élő tibeti menekültek „Free Tibet” kiáltásokkal és a tibeti zászló felmutatásával tiltakoztak Kína Tibet politikája ellen. Ezen törvényes cselekedetüket a magyar rendőrség minden eszközt bevetve akadályozta meg. A sorozatos rendőri intézkedések durva tettlegességig fajultak (testi kényszer, zászló elvétele és megtaposása, zászlórúd eltörése, többszöri zaklató igazoltatás, előállítás), ezek során a menekültek erősen akadályozva voltak a szabad véleménynyilvánításuk jogában.

A két tibeti két éve Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd képviseletében személyiségi pert indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellen. A Fővárosi Törvényszék 2014. február 13-i elsőfokú ítélete szerint a rendőrségnek fejenként félmillió forint és kamatai összegű kártérítést kell fizetni a jogsértett tibetiek javára, valamint perköltséggel és bocsánatkéréssel tartoznak a menekültek felé, amely utóbbit a www.police.hu oldalon kell nyilvánosságra hozniuk. A bíróság azt is megállapította, hogy a rendőrség a tibetiek egyenlő bánásmódhoz való jogát is megsértette azzal, hogy politikai vélemény-nyilvánításuk miatt intézkedtek velük szemben zaklató, alapjogaikat akadályozó jelleggel, míg a helyszínen hatalmas zászlókat lobogtató kínai tüntetőket nem igazoltatták és hagyták, hogy a tibetieket szabad mozgásukban akadályozzák, őket eltakarják.

Hasonló esetek szinte minden Tibet-demonstráció során megtörténnek: egy 2008-ban elkövetett hasonló jellegű rendőri jogsértéssorozat miatt három éve fejenként 600 ezer forint kártérítést fizetett a rendőrség a szintén Kína ellen tiltakozó hat aktivistának, akkor még peren kívül.

[youtube=http://youtu.be/ind1L439XK4]

www.gaudinagytamas.hu
www.facebook.com/gaudinagytamas

Nemzeti InternetFigyelő

3 thoughts on “Győztek a tibetiek a magyar rendőrséggel szemben

 1. Lényeg, hogy nem zavarták OV -t és mindegy milyen áron.
  A rendőrség a „büntit” úgy is közpénzből fizeti – azaz mi fizetünk O.V. utasításaiért.

  Azt azonban tudnunk, kell, hogy ezzel senki nem járt jól…
  a legjobb akkor lett volna, ha szabad vélemény nyilvánítás lehetett volna, ami nem volt és a jelenben sincs!

  A kártérítés összege egy nyugati országban a minimálbér összegét alig haladja meg… Röhejes! S ezért zárkában kellett ülniük és rendszeresen bíróságra járkálniuk..

  Vajon a rendőrség elítéléséért bármelyik rendőri vezető jutalmát fogják csökkenteni?

  Gábor

 2. Ideje úgy módosítani törvényeinket, hogy jogtiprások esetében a kártérítést, jóvátételt ne a magyar adófizető fizesse meg a költségvetésből, hanem a bűnelkövető rendőrfőnök, törvénysértő ítéletet hozó elsőfokú bíró. Tehát, azok viseljék a felelősséget és az anyagi terhet, akik a téves, törvénysértő intézkedéseket, ítéleteket meghoztak. Egyébként a Magyarországon jelenleg működő „rendvédelmi” szervek és „jogszolgáltatás” ugyanígy fog eljárni minden újabb esetben a palesztín, szír, iráni, ujgúr, tibeti szervezetekkel és azok magyar szimpatizánsaival szemben.
  Varga László

 3. Sajnos van az állománynak egy minden aljasságra, kegyetlenkedésre hajlamos, és bármikor bevethető része. Tagjai közt a hatalmi mániás tisztektől (főtisztektől), a primitív, szadista barmokig mindenféle aljadék megtalálható. És ez a hal is a fejétől bűzlik!
  Patmosz

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: