KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyere Orbán pofozkodni a gátra! – A Gárda segít, de hol vannak a szájkaratésok és a ballib média?

Hívjad Soros Gyurit is, meg a Likudos testvéreid is, ha már a gárdát betiltattátok!

Kérdéseim:

Hol van ilyenkor az a balliberális banda, amelyik évek óta fújol a Gárdistákra?

Miért nem ragadnak ők is lapátot? Havi 1 milliós képviselői tiszteletdíjért nem segítenek a magyarságon?

Hol van a környezetvédő LMP? Nosza, gyorsan Schiffer úr, fogjon lapátot!

Hol van az adónkból 21 000 000 dollárral kárpótolt sok zsidó?

Hol van a pofozkodni akaró Orbán Viktor?

Talán fél a gárdistáktól, vagy nem tud úszni?

Mikor takarodnak már el a politikai hatalomból azok, a milliomosok, akik csak a szájukat jártatják, de ha baj van, akkor otthon lapulnak a meleg ágyban?

Orbán Viktor a Bibó kollégium szájkarate mestere többször elmondta, hogy, ha megnyeri a választásokat, felpofozza a Magyar Gárdistákat!

Nosza, itt az alkalom, miniszterelnökünk!

250 betiltott gárdista és kb. 200 jobbikos harcol Gyöngyös-Hatvan térségében!

Kiss Róbert vezetésével kb. 250 gárdista és kb. 200 jobbikos harcol Gyöngyös-Hatvan térségében a gátakon. Elkezdődött a hosszú éjszakai műszak. Információink szerint a helyszínen tartózkodó kb. 50 tűzoltó és kb. 30 rendőr egyike sem hajlandó megfogni egyetlen homokzsákot sem.

Helyzetjelentés 22:50-kor:

Sajnos a katasztrofális katasztrófavédelemnek köszönhetően elvesztettük a harcot ezen a gáton. Hiába voltunk rengetegen a töltésen, nem volt elegendő homokzsák. 2 órán át várakoztunk a szakadó esőben homokzsákra várva, miközben a víz áttört a gáton. Ezt is meg lehetett volna előzni, amennyiben hozzáértő vezetői lennének a katasztrófavédelemnek és a településeknek. Bementünk a tornaterembe picit szárítkozni és zsákra várni. A csapat nagy része átment Diósgyőrbe segíteni. Mi, itt Vámosgyörkön mentjük a továbbiakban a lakosságot és azok házait. Gerecz Attila, a Jobbik Pest-megyei 13-as Vk. képviselőjelöltje a kampány során segítséget ígért a bajbajutottaknak. Ő is betartotta ígéretét. Derékig sárosan érkezett ő a tornaterembe átöltözni.

Harc a természettel - már két halálos áldozata van az ítéletidőnek, munkában a gárdisták
Harc a természettel - már két halálos áldozata van az ítéletidőnek, munkában a gárdisták

Edelényben, az átvezető hídról már szinte érinteni lehet a folyót

Éjjel is védekeznek, töltik a homokzsákokat a Borsod megyei Edelénynél, ahol a település belvárosában átvezető hídról már szinte érinteni lehetne a folyót, akkora a vízszint.

Nyíregyházáról húsz tűzoltó érkezett, hogy segítsen az ár megfékezésében, és az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) is átcsoportosított mintegy félszáz embert erre a területre – mondta Molnár Oszkár, a település polgármestere a helyszínen az MTI-nek. Hozzátette: a folyó közelében lévő utcákban folyamatosan szivattyúzzák a vizet. A Bódva vízszintje már most akkora, mint áprilisban, és a tetőzést csak későbbre várják – részletezte Molnár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság segítségére is számítanak a védekezésben.

Szaniszló János, Szendrő polgármestere az MTI-nek azt mondta: jelenleg nagyobb területet vett birtokba már a Bódva a településen, mint az áprilisi árvíz idején. Úgy fogalmazott, hogy a közelben lévő Rakacai víztározó is hatalmas vizet tart, de már vasárnap este beindultak a kis szifonok, amelyek vizet engednek le az óriási víztömegből, ami ugyancsak a Bódvába érkezik.

Pillanatkép Miskolc belvárosából

Országszerte súlyos gondokat okoz a szombat óta hullott sok eső és a szélvihar. Miskolcon egy ember meghalt, amikor rádőlt a felázott löszfal. A városban vízkorlátozást rendeltek el és több épületbe betört a kiáradt Szinva. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnap délután hét út egy-egy szakaszát zárták le a forgalom elől vízátfolyás miatt.

Cigányok és gárdisták a gátakon két évvel ezelőtt
Cigányok és gárdisták a gátakon két évvel ezelőtt

Képünk csak illusztráció, mivel az oroszlános mozgalom tagjairól készült mai, embertársaik megsegítését bemutató fotókat a hatalom bizonyítékként használná fel ellenük.

Egy ország küzd most a természeti elemek majd’ mindegyikével. Keserűen tesszük fel a kérdést: ugye milyen hasznos lenne most a jól megszervezett Magyar Gárda segítsége? Ez persze csak viccnek szántuk ezekben a nehéz órákban, hisz – mint arról lapunkat nevük elhallgatását kérő gárdisták tájékoztatták – a Gárda kint van a gátakon és a katasztrófák helyszínein. Nem egyenruhában, és nem hangoztatva azt, hogy ők gárdisták, hisz Pintér országában félő, hogy később letartóztatnák és börtönbe vetnék őket. (A köztársaság törvényei szerint ugyanis május elsejétől egy év jár azért, ha támogatja a gárdistákat, kettő, ha tagja a Mozgalomnak és három, ha annak vezetésében részt vesz valaki.)

A lapunkat megkereső gárdista hozzátette: mindezt csak azért tartja szükségesnek elmondani, mert a cionista köztévé egyik riportere feltette a kérdést, hogy miért nem olvashatók a Gárda honlapján, a segítségnyújtásukról szóló beszámolók. Nos, – te nagyon hülye riporter! – azért, mert ezt bizonyítékként használnák fel később. „És most megyek vissza homokzsákot pakolni” – búcsúzott el gárdista barátunk.

Frissítés: A Kuruc.info információ szerint közel 500, gárdistákból és jobbikosokból álló csapat segít önzetlenül Borsod megyében. A Szent Korona Rádió úgy tudja, hogy a helyszínen még 30 rendőr is jelen van, eddig nem léptek fel a gárdisták ellen, igaz, a munkálatokban sem segítenek.

Százötven embert kellett eddig a víz miatt kitelepíteni

A folyamatos esőzés miatt ez idáig 150 embert telepítettek ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldváról, őket közösségi szálláson helyezték el – közölte Varga Zoltán, az ügyvezető kormány önkormányzati minisztere miskolci sajtótájékoztatóján. Tűzoltók, polgári védelmi szakemberek, önkéntesek, a lakosság dolgozik és védekezik Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos településén az esőzés miatt megáradt patakok, folyók mentén, eddig mintegy 180 ezer homokzsákot pakoltak ki, a védekezés tovább tart, az eső nem szűnik.

A szaktárca vezetője, aki Káli Sándor Miskolc polgármesterével és Tatár Attilával, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, úgy fogalmazott: az esetleges további kitelepülésekre a katasztrófavédelem, a polgári védelem szakemberei felkészültek.

(MTI)

Autóbalesetet szenvedtek az ítéletidő miatt, egy nő meghalt – havazás is előfordulhat az előrejelzések szerint szerdáig tartó ítéletidőben

Két halálos áldozata is van a szombat óta tartó rendkívüli időjárásnak: a 61-es főút Simontornya, Cece közötti szakaszán történt balesetben egy nő meghalt, két ember súlyos, egy könnyű sérülést szenvedett vasárnap, mikor egy személyautó vízfolyásra szaladt, megcsúszott, átvágódott az út szemközti sávjába, és összeütközött az ott szabályosan közlekedő gépkocsival. Az ütközés következtében a szabályosan közlekedő kocsit vezető kiskunfélegyházi asszony a helyszínen meghalt, a vízfolyásra szaladó autóban ketten súlyosan, egy ember pedig könnyen sérült.

Ez is érdekelheti:  A Békekör a Trump elleni merényletről

Korábban Miskolcon egy családi házra löszfal omlott, két gyermeket és édesapjukat kimentették, ám az apa utólag belehalt sérüléseibe.

A viharos idő okozta károk miatt vasárnap hajnalig országszerte csaknem 350-szer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak és a polgári védelmi szervezeteknek. A víz a lakóházakba szivárog, településeket zár el a világtól – számos helyen útlezárásra került sor.

A sok eső miatt megáradtak az észak-magyarországi folyók: vasárnap délelőtt a Tarna, a Sajó, a Bódva és a Bodrog vízgyűjtőin intenzíven esett az eső, a rendelkezésre álló adatok szerint hazai területen szombaton 20-30 milliméter körüli csapadék hullott, de a Mátra és a Bükk térségében a 40-60 millimétert is elérte a lehullott eső mennyisége.

Észak-Magyarországon, Borsod megyében tűnik a legkritikusabbnak a helyzet: vasárnap délelőtt vészhelyzetet rendelt el Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere, miután a Szinva kilépett a medréből és a Hejő-patak vízszintje is megemelkedett – mindenki, aki mozgósítható a területeken, a helyszíneken dolgozik. „Ez természeti katasztrófa, drámai a helyzet” – jelentette ki a polgármester.

Miskolc egyes városrészeiben, elsősorban a dél-kiliáni lakótelepen helyenként több mint félméteres víz hömpölyög a mélyebben fekvő utcákon. Házak állnak vízben, többen a játszóterek homokozójából lapátolják zsákokba a homokot, és autókat a küszöbig ellepte a víz. Többen védekeznek, homokzsákokat pakolnak, mások csak nézik az áradatot, a sokat megélt idősek pedig csóválják fejüket: mondván, ilyet még nem láttak életükben.

Az észak-borsodi Kazincbarcikán katasztrófavédelmi válságstábot hoztak létre, mert házakat, pincéket öntött el az ár.

Nyolcvan tűzoltó indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben. Az árvízi védekezés legnagyobb erőit a Sajó völgyére koncentrálják, éjjel-nappal dolgoznak a töltéseken. A védekezést nehezíti, hogy folyamatosan esik az eső, és a töltéskoronák rendkívül nehezen járhatóak.

Molnár Attila, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-nek arról számolt be, hogy azokon a területeken, ahol a karsztvizeket elérte a csapadék, „ott már zacskós vizet osztanak, mert nem ivóvíz minőségű a csapból folyó víz”.

Nem túl rózsás a helyzet Fejér megyében sem: Sárkeresztúron összedőlt egy családi ház, de szerencsére személyi sérülés nem történt, a lakókat átmeneti szállásra költözeti az önkormányzat. Mór határában a halastórendszer egyik tavának a gátja átszakadt, az úton hömpölygő víz miatt le kellett zárni a Zirc felé vezető utat vasárnap. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy az úton valóságos zuhatagként ömlik át a víz az út fölött Bodajk felé. A helyszínt biztosító polgárőrök szerint Bodajkon felkészültek az áradat fogadására, homokzsákokkal próbálják meggátolni, hogy a Gaja-patak kilépjen a medréből.

A viharos szélben a Velencei-tóba csúszott vasárnap kora reggel a pákozdi Szúnyog-szigetnél egy személyautó; a benne ülő két férfinek sikerült partra úszni, így ők nem sérültek meg.

A Független Hírügynökség információi szerint a Tolna megyei Kalaznón egy istállóra omlott az eső által feláztatott löszfal, a Somogy megyei Rinyaszentkirályon pedig szintén a csapadék és a szél miatt a helyi polgárőrség épülete omlott össze.

Fogyasztók tízezreit érintette rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradás szombat este óta a Dél-Dunántúlon, jelenleg 12 településen 1.850 emberhez nem jut el az elektromos energia – közölte az E.ON az MTI-vel vasárnap.

Folyamatosan mentenek a tűzoltók a Balaton déli részén, ahol a nagy viharban tövestől dőltek ki a fák. Egy teherautó felborult az M7-es autópályán, és a vasúti közlekedés is elakadt. Horváth Iván balatonboglári tűzoltóparancsnok az MTI-nek elmondta, hogy a Balaton déli partján szombaton este fél héttől támadt fel az orkán erejű szél, azóta tart az ítéletidő, és folyamatos a riasztás – az összes egységük bevetésen van.

A Zalai Hírlap információi szerint több fakidőléshez is riasztották a zalai tűzoltókat a Balatonról: a legnagyobb vihar Balatongyörökön tombolt, ott parti büfére, kerítésre, lakóházra, vezetékre, járművekre, illetve útra is dőlt fa. Leszakadt egy vasúti felső vezeték is, s kárt tett az ítéletidő a helyi kempingben is – tudta meg a lap a katasztrófavédelem ügyeletesétől. Keszthelyen a parkoló autóra dőlt egy fa.

A rendkívüli időjárás miatt hétfő éjfélig várhatók késések a vonatforgalomban a balatoni térségben – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

Több tucatnyi fát döntött ki a vihar vasárnap délután az ajkai Kontext Kft. telephelyére; a 20-30 méter magas nyárfák az üzemépületre és az udvaron álló kamionokra zuhantak rá – mondta Nagy Zoltán, a Veszprém megyei cég ügyvezetője. A kár több millió forint, de személyi sérülés nem történt. Nagy Zoltán tájékoztatása szerint 8-10 kamion sérült meg – egyiket egy hatalmas fa teljesen kettészelte -, s legalább 18-20 vastag törzsű fa zuhant a telephelyükre: az üzemcsarnokra, az eszközökre, az autókra. „Katasztrófafilmekben lehet ilyent látni” – jegyezte meg.

„A hideg idő hatására 700-800 méter felett a közeli hegyekben átmenetileg hó is hullhat, de 1300 méter felett már megmaradó hóval is számolhatunk” – tájékoztatta a Kisalfold.hu-t Kiss Márton, Sopron-kurucdombi mérőállomás vezetője.

Az Időkép.hu szerint tavaly májusban egy hónap alatt esett annyi eső, mint tegnap egy nap alatt. A Bakonyban található Kab-hegyen 150 kilométer/órás széllökést regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzések szerint szerdáig is eltarthat a szélsőséges időjárás – az intenzív esőzés várhatóan hétfőn véget ér, addig továbbra is sok csapadékra számíthatunk. Az erős szél mérséklődése keddtől indulhat.

Harmadfokú készültség a Tarnán

Elrendelte a Tarnán a harmadfokú árvízvédelmi készültséget vasárnap este 6 órától az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) – közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-vel.

Csont Csaba úgy fogalmazott: a hatalmas intenzitású és hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a Tarnán is magas vízállások alakultak ki, emiatt rendelték el a harmadfokú riasztást. Emlékeztetett arra, hogy a Sajón szintén harmadfok van érvényben, a folyó mentén – elsősorban a középső és alsó szakaszokon – pedig továbbra is intenzíven védekeznek.

(MTI)

800 liter vizet eresztenek le percenként a Velencei-tóból

Percenként 800 liter vizet eresztenek le a Velencei-tóból. A vasárnap 13 órakor megkezdett apasztás azért vált szükségessé, mert a tó vízszintje az utóbbi napok esőzéseinek hatására 176 centiméteresre duzzadt, s az erős szél korbácsolta hullámok miatt fennáll a parti védművek megrongálódásának a veszélye.

Ez is érdekelheti:  Szakértő: El akarhatják hallgattatni a békepárti Donald Trumpot, emögött pedig háborúpárti erőket sejtenek

A szakemberek megvizsgálják, hogy milyen hatással van a tó vizét elvezető Dinnyés-kajtori csatornára a megnövekedett terhelés, s ha a vízfolyás nagyobb vízmennyiséget is elbír, percenként 1,5 millió köbméterre növelik a vízleengedés mennyiségét – mondta el az MTI-nek a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízkár-elhárítási osztályának vezetője, ügyeletese.

Kaszap Gábor tájékoztatása szerint a tóba jutó vízmennyiség csökkentése miatt lezárták a felújítás után szinte üres zámolyi tározót, ahol mintegy 4,5 millió köbméternyi vizet tudnak „megfogni”. Az összegyűjtött vízmennyiséggel pedig egy aszályos időszakban pótolják majd a Velencei-tó vizét.

(MTI)

Vészhelyzetet hirdetnek a Sajó térségében

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint nagy valószínűséggel veszélyhelyzetet rendelnek el hétfőn a Sajó térségére.

Szabó Imre, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóságon tartott vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: reggel egyeztetést tartott a kibővített Műszaki Irányító Törzs, amelynek egyik feladata, hogy kezdeményezést tegyen veszélyhelyzet kihirdetésére. A szakemberek a veszélyhelyzet kihirdetését vasárnapra az adatok alapján nem tartották indokoltnak – válaszolta a szakminiszter arra reagálva, hogy Káli Sándor, Miskolc polgármestere a nap folyamán az általa elrendelt veszélyhelyzet „megerősítését” várta a kormánytól.

Az ügyvivő kormány minisztere hozzátette: a következő napokra, főleg a következő éjszakára vonatkozó előrejelzések alapján viszont nagy valószínűséggel hétfőn elrendelik a veszélyhelyzetet, ezzel pedig létrejön a kormány koordinációs bizottsága, amely a veszélyhelyzet alatt fogja össze az árvízi védekezést.

Egy másik kérdésre beszélt arról is, hogy az árvízi védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket a kormánynak ki kell fizetnie, de a védekezés költségeinek nagysága annak hosszától is függ. Szabó elmondta, összesen 250 munkatársat vezényeltek át Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a Debrecenből, Szolnokról és Bajáról. A Sajónál az árhullám valószínűleg meghaladja az eddig mért legnagyobb árvízszintet, a legveszélyeztetettebb település a térségben Sajóecseg – fűzte hozzá. Közölte: Varga Zoltán önkormányzati miniszter útban van Miskolc felé, ahol, ha szükséges, a várható kitelepítések miatt megnyitják a befogadó helyeket, a következő napokban ugyanis 21 veszélyeztetett Sajó menti település védelmét kell megoldani.

A vízügyi miniszter szerint Miskolcon a diósgyőri városrész a Szinva-patak kiöntése miatt van veszélyben, mivel a tízemeletes háztömbök között 40-50 centiméteres vízfolyam hömpölyög. Kitért arra, hogy harmadfokú készültséget kellett elrendelni a Zagyva folyó alsó szakaszán is. Szabó elmondta: a nap folyamán többször tájékoztatták Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki arra kérte, hogy biztosítsák az önkormányzatokat, hogy a költségvetés finanszírozza az árvízi védekezés költségeit.

Kóthay László szakállamtitkár beszámolt arról, hogy az elmúlt néhány napban országos átlagban 20-30 milliméter csapadék esett, de helyenként 60-70 milliméter is, s akadt olyan terület, ahol 100 milliméter csapadék is lehullhatott, ez pedig a május havi átlagos csapadékmennyiség duplája. A szakállamtitkár az állami árvízvédekezés feladatai közé sorolta a Dél-Dunántúlon a Kapos védelmét, valamint a Balaton vízszintjének biztosítását a nagy szél miatt, továbbá az észak-magyarországi folyók védelmét. Kóthay az önkormányzati védekezéssel kapcsolatban azt mondta: a vízügyi ágazat segíti az önkormányzatokat az árvízi védekezésben, díjmentesen rendelkezésre bocsátja a tartalékban lévő eszközöket, anyagokat és segíti az irányítást is.

Váradi József, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság főigazgatója felhívta arra a figyelmet, hogy az esőzések miatt 40 ezer hektáron védekeznek a belvíz ellen, és az elöntött területek nagysága várhatóan növekedni fog.

(MTI)

A Velencei-tóba csúszott két férfival egy autó

A viharos szélben a Velencei-tóba csúszott a pákozdi Szúnyog-szigetnél egy személyautó. A benne ülő két férfinek sikerült partra úszni, így ők nem sérültek meg. A sofőr elmondása szerint társával horgászni indultak a tóhoz. Az erős szélben azonban a kocsi a tóba csúszott, s ott fejtetőre fordult. Mindketten ki tudtak szabadulni a járműből, partra úsztak, majd csuromvizesen az M7-es autópályához mentek, ahol a segélyhívón kértek segítséget.

Megcsúszott a föld a Bükkben

Bükkszentlászlónál, a dolomitbányánál a nagy mennyiségű csapadék hatására az út baloldalán megcsúszott a föld, közlekedni ezen a részen csak igen óvatosan és csak személygépkocsival lehet. Tehergépkocsi és autóbusz nem fér el. Vízátfolyás miatt lezárták a 2517-es számú utat Varbó és Parasznya között.

Kilépett medréből a Gerence-patak, és elárasztotta Bakonybél alsó részét. Eddig mintegy 30 ház és kert áll víz alatt, egy családot kellett kiköltöztetni.

Ember kell a gátra!

Önkénteseket várnak az árvízi védekezéshez Miskolcon – közölte Veres László, az önkormányzat szóvivője vasárnap. Azok, akik részt kívánnak venni a védekezésben, Orosz Lajos alpolgármesternél jelentkezhetnek a Diósgyőri Gimnáziumban (Miskolc Kiss tábornok u.2.), további információk pedig a 46/370-701 begin_of_the_skype_highlighting 46/370-701 end_of_the_skype_highlighting telefonszámon kérhetők.

Tahitótfalu és Dunabogdány között

Átszakadt egy horgásztó gátja az mostoha időjárás miatt, így a 11-es utat elöntötte 60cm magasan a víz. Az áthaladás nem lehetséges csak terepjárókkal. Dunabogdány önkormányzata ezekben a percekben ülésezik, hogy kiszivattyúzzák-e a vizet vagy átvágják-e a bicikli utat, ami szintén megoldás lenne.

Ha szivattyúznak az 1-2 napig eltart, ha átvágják a bicikli utat, akkor 1-2 óra alatt járhatóvá válik az út, de az nagyban befolyásolja a környék közlekedését. Jelenleg Szentendrétől a 11-es utat egységesen törmelékhalmok és vízátfolyások borítják, ami szintén nagyban megnehezíti a közlekedést.

Javasoljuk, hogy aki Visegrád-Esztergom irányába szeretne utazni az Szentendrén keresztül kerüljön, illetve készüljön fel mindenki a holnap reggeli gigantikus forgalmi dugóra.

Korábban írtuk:

A diósgyőri városrész sok utcájában szünetel az ivóvíz szolgáltatás – mondta Bódi. Arról is beszámolt, hogy nemcsak az áradással és hömpölygő vízzel kell megküzdeniük, ugyanis a Borsod megyei sajókeresztúri Borsodi Érc, Ásvány- és Hulladékhasznosító Mű (BÉM) Zrt. területén egy méteres kábelalagút gyulladt ki, és nagy füsttel ég. A tűzoltók egy részét át kellett csoportosítani ehhez a káresethez – közölte, hozzáfűzve, azt egyelőre nem tudni, köze van-e a sok esőnek a tűz keletkezéséhez. Hangsúlyozta: jelenleg vízszívattyúzásra sehol sincs lehetőség. A tűzoltóság minden erejét lekötik az életmentési, kitelepítési munkálatok, illetve az utcákat, házakat elöntő víz útjának terelése.

Vízkorlátozás Miskolcon

Ez is érdekelheti:  A BlackRock-kal volt kapcsolata Trump merénylőjének

Vízkorlátozást vezettek be Miskolcon vasárnap délután – tájékoztatta Veres László, az önkormányzat szóvivője az MTI-t. Az esőzés okozta rendkívüli helyzet miatt és a város biztonságos vízellátásának védelmében, a város vízellátásáért felelős Mivíz Kft. több forrást is kizárt a víztermelésből – közölte Veres László. Mint elmondta: a vezetékes víz továbbra is biztonsággal fogyasztható, azonban a helyi védelmi bizottság döntése értelmében a Mivíz Kft. vasárnap délután vízkorlátozást vezet be Miskolc területén. A lakosságot arra kérik, hogy takarékoskodjon a vízzel – tette hozzá.

Megállás nélkül dolgoznak

A kiáradt Gaja-patak és mellékágai 30 házat veszélyeztettek vasárnapra virradóra a Fejér megyei Bakonycsernyén; közülük kettőt teljesen körülzárt a víz, de szivattyúzással, homokzsákokkal sikerült megakadályozni, hogy az áradat betörjön az épületekbe – mondta el az MTI-nek a falu alpolgármestere. A községben vasárnapra virradó éjszaka szinte megállás nélkül dolgoztak az áradó vizek megállításán. Éjszaka a Súr-patakból kellett kitisztítani a többszörösére duzzadt vízfolyás által szállított, s a hídnál összegyűlt uszadékot, hajnaltól pedig az áradó Gaja elleni védekezés adott munkát a helység lakóinak, a tűzoltóknak, polgárőröknek – mondta el Ackermann Zoltán.
Több ezer homokzsákot töltöttek meg és raktak ki az Ifjúság utcában, valamint a víztől körülzárt két ingatlannál. Az egyiknél azt is meg kellett akadályozni, hogy a víz betörjön az istállóba, ahol 15 tehenet tartanak a porta gazdái. A tűzoltók és polgárőrök mellett legalább száz helybeli igyekezett menteni a veszélybe került épületeket. Dél körül már fogytán volt a falu homokzsákkészlete, Ercsiből vártak mintegy 10 ezer darabos utánpótlást. Addigra azonban kissé apadt a víz, de a helybeliek információja szerint délután, kora este újabb heves esőzés várható a térségben.

Rendszeresen elönti

Bakonycsernye egyébként a víztől az egyik legtöbbet szenvedő község a megyében: a falut körülvevő magaslatokról ugyanis a lezúduló víz és sár rendszeresen elönti a helység alacsonyabban fekvő részeit. Legutóbb a múlt heti esőzés borított be 15-20 centiméter vastag iszapréteggel több utcát. A község elkészítette a mintegy 800 millió forintos költséggel megvalósítható vízrendezési tervét, majd a legsürgősebb tennivalókra dolgozott ki 110 millió forintos tervet, de eddig egyetlen pályázaton sem sikerült nyernie. A problémát saját erőből pedig képtelen megoldani az évi 300 millió forintos költségvetésből gazdálkodó önkormányzat.

Járhatatlan

Újabb hét út egy-egy szakaszát zárták le a forgalom elől vízátfolyás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnap délután – tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyelete az MTI-t. Nem lehet közlekedni az Abaújlak-Kupa, a Tomor és Lakk, az Alsóvadász-Homrogd közötti utak egy-egy szakaszán. Ugyancsak járhatatlan személyautóval a Radostyán-Parasznya közötti út, valamint Izsófalva belterületén egy útszakasz. Miskolc belterületén, a Szinva-patak áradása miatt Lórántffy utca egy szakaszát zárták le a forgalom elől. Ugyancsak nem lehet közlekedni a Tiszaújváros-Kesznyéten közötti úton. Jószerivel a megye teljes területén megállás nélkül továbbra is esik az eső, immár lassan huszonnégy órája.

Kérdéseim:

Hol van ilyenkor az a balliberális banda, amelyik évek óta fújol a Gárdistákra?

Miért nem ragadnak ők is lapátot? Havi 1 milliós képviselői tiszteletdíjért nem segítenek a magyarságon?

Hol van a környezetvédő LMP? Nosza, gyorsan Schiffer úr, fogjon lapátot!

Hol van a pofozkodni akaró Orbán Viktor?

Talán fél a gárdistáktól, vagy nem tud úszni?

Mikor takarodnak már el a politikai hatalomból azok, a milliomosok, akik csak a szájukat jártatják, de ha baj van, akkor otthon lapulnak a meleg ágyban?

Az MTI nyomán összeállította: Iványi Sándor

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Gyere Orbán pofozkodni a gátra! – A Gárda segít, de hol vannak a szájkaratésok és a ballib média?

 1. A töpöm tele a nagy szátokkal. Ezek szerint azért csináltok bármit, hogy utána dicsfény vegyen titeket körül. A segítség nem gárdista függő, azt adja az ember annak, aki rászorul. Gusztustalan, hogy mindent felhasználtok. És mindenbe politikát kevertek. Röhejes.

  1. Igen is fontos, hogy megtudja nemzetünk, hogy kik is?
   Mik is azok a sajtó által bűnözőnek, fasisztának, megvetnivalónak, stb titulált gárdisták.
   MINDENHOL OTT VANNAK AHOL SEGÍTSÉG KELL.
   Nem azért, hogy a veled egyformán gondolkodók hálásak legyenek.
   Még egy köszönet sem kell nekik.
   Elég egy hálás pillantás, és az emberekből áramló szeretet.
   Mondj még egy olyan szervezetet akik saját költségen ilyen önfeláldozóak, és segítőkészek!
   És ezek mind mind dolgozó emberek.
   Lehet hogy az árvizektől mentek hétfőn reggel dolgozni.

  2. Nagyon buta, és rosszhiszemű vagy Andi, ha ezt gondolod a gárdistákról. Inkább örülnél, hogy élnek még ilyen önzetlen emberek az országban!!
   Megtudnád, ha a te házad veszélyeztetné az ár, és nem segítene senki!

  3. Kedves Andrea.
   Ez a felfogás gusztustalan amit te írsz.
   Egyetlen gárdistát sem veregetett még vállon Pl. A Köztársasági elnök, vagy bárki más. Egyetlen tv csatornán nem mutogatják a gárdistákat hogy segítenek. Így elég fura lenne azért segíteni ,hogy fényezzék magukat.
   Ami ebben az országban gusztustalan az a MÉDIA és a HATALOM. És hogy neked ez a gárdisták segítségéről a véleményed az téged minősít. A felfogásod a röhejes!!!

 2. Bizony a kérdések sora jogos, hol vannak…
  Köszönet minden gárdistának és hazafinak az áldozatos munkájáért. Legyenek áldottak!
  Köszönöm, hogy olvashattam a nagyszerű összeállítást.

 3. 1998-ban a tiszai árvíznél Orbán Viktor ott volt a gáton, és lapátolta a homokot a zsákba. A BALLIB. média mocskos módon tálalta az eseményt, és szorgos munkájuk nyomán a fél ország rajta röhögött. Talán emlékszel? amikor ellenpontként bemutattak egy dagadt cigányt, sörösüveggel a kezében egy tornateremben egy matracon heverve. A riporter kérdésére, miért nincs a gáton a kamerába röhögött és elküldte a riportert…….oda. Ezek után Te oda mennél mégegyszer???

 4. Komparatív előnyök elmélete. OV másban relative jobb, mint lapátolásban, ezért neki azt kell csinálnia. Egy gárdista pedig… lapátol, mert másban komparatív hátránya van. Ha összekevered, akkor kisebb össz-hasznosság jön ki belőle. Ennek kifordítása olyan ostoba demagógia amit az elmúlt 40+20 évben szoktunk meg. Ne legyetek már ilyenek…
  Az teljesen jogos kérdés, hogy vészhelyzetben hol a gyors segítség amit OV pl két telefonnal és 3 aláírással meg tud oldani (mondjuk Gordonka ügyvivővel karöltve, mert ez VALÓBAN az ország érdeke), de Te is tudod, hogy populista hőzöngés csak őket a gátra várni. Az általuk mozgósított embereket viszont teljesen jogosan hiányolod.

  1. Én Orbánt a Gárdának beígért pofonjai miatt vártam volna a gátra, de hát sejtettük, hogy ez csak egy újabb orbáni szájkarate. Inkább a saját háza táján pofozkodna, lenne jó sok alak, aki megérdemelné, pld Csintalan, Pintér, stb, stb..

 5. Jelzem, 1998-ban Orbán Viktor miniszterelnök volt, ott a gáton is. Kérdem, miért nem a jelenlegi miniszterelnököt invitálod??? Tudod Gordonkát, mert Ő még a mai napon is miniszterelnök. Nem hiányzik a gáton? Mellesleg, szóljál néhány szót Zagyva György Gyula Jobbikos képviselő úr szerepléséhez! Honnan vettétek ezt a kocsmai tahót? Szerinted ez a tahó mit akart a folyosón? Esetleg pusziszkodni? Gratulálok!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük