Gyarmatként kezeli hazánkat a legtöbb multi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bertha Szilvia: Megfékezzük a rabszolgatartást!

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Magyarországot a multinacionális vállalatok jó része gyarmatként kezeli.  A munkanélküliségtől sújtott területeken a munkavállalók kénytelenek munkát vállalni, sokszor megalázó és embertelen körülmények között, ha nem akarnak családjukkal éhen halni és az utcára kerülni. Ez a rabszolgatartás modern formája, amely a munkavállalót tönkreteszi fizikailag és mentálisan.

A képviselőnő a multik profitéhségét nevezte meg oknak, hiszen a végtelenül kizsigerelt embereknek kevés bért fizetnek és a jogosan járó, előírt juttatásokat sem kapják meg, megsértve a Munka Törvénykönyvét.  A multik többsége a munkavédelmi előírásokat megszegve a munkabiztonsági előírásokat figyelmen kívül hagyva foglalkoztatja a munkavállalókat.  Mivel a foglalkoztatottak féltik a munkahelyüket, így nem mernek hatékonyan fellépni a munkáltatónak számító cég ellen.

A megspórolt bér- és járulékköltségek, az abnormális munkatempó, műszakok túlzott hossza, a pihenőidők hiánya is hozzájárulnak ahhoz, hogy a multinacionális kereskedőláncok olcsóbban tudják kínálni termékeiket, tönkretéve a magyar kereskedőket és kistermelőket.

Az előbbiekben felsorolt problémák felszámolására a Jobbik akciót indít, és felhívást intéz a lakossághoz, hogy akik ilyen rabszolgatartó cégnél dolgoznak és átélik a jogsértéseket, tapasztalataikat osszák meg akár névtelenül, a vállalat pontos megnevezésével a multipanaszok@jobbik.hu e-mail címen, vagy forduljanak a környékbeli Jobbik alapszervezethez. A körzet jobbikos országgyűlési képviselője összesíti a panaszokat és megteszi a feljelentéseket és a bejelentéseket az illetékes hatóságnál.

Bertha Szilvia kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem elsősorban a törvényekkel és szabályzókkal van baj, hanem azzal, hogy a meglévőket sem tartják be a multik és a panaszok nem jutnak el a megfelelő helyre.

A képviselőnő zárógondolatában utalt a Jobbik programjára, amelyben szerepel a munkavállalók hatékony érdekképviselete.

Jobbik.hu

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Gyarmatként kezeli hazánkat a legtöbb multi

 1. T.MAGYAR NEMZETTESTVÉREIM,és MAGYARUL BESZÉLŐK!
  Én kimondom,én nem vagyok RABSZOLGA! Aki RABSZOLGÁNAK érzi magát,és jól érzi magát,az legyen MAGYARUL BESZÉLŐ RABSZOLGA,én SZABAD MAGYAR SZÜLETTEM,az is maradok. Sajnálom ,és megvetem a MAGYARUL BESZÉLŐ RABSZOLGÁKAT !!!
  ADJON A MAGYAROK ISTENE ,SZEBB JÖVŐT ,MINDEN SZABAD MAGYAR NEMZETTESTVÉREMNEK!!!!!!!!!!!!!!
  T.J.ISTVÁN MAGYAR GÁRDISTA

 2. A Pentagon katonai céljait képviselő és a budapesti amerikai Nagykövetség égisze alatt működő Védelmi Együttműködések Irodája pár hónapja járt Szegeden a Polygon Informatikai Kft irodaházában. A gyümölcsöző amerikai kapcsolatok meghozták az eredményt, mivel a Polygon Informatikai Kft több száz milliós pályázati támogatást kapott a MAG Zrt-től ezzel párhuzamosan. Az amerikaiak színfalak mögötti erős lobby tevékenysége újra érezhető magyar földön, ha hatalmi érdekeik úgy kívánják…
  http://temerinboys.info/?attachment_id=46
  http://temerinboys.info/?attachment_id=67
  http://temerinboys.info/?attachment_id=67#comment-2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük