Görögország fellázadt az IMF parancsára tervezett megszorító intézkedések ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

VÉGLEG BETELT A POHÁR

De ha már föllázadt, akkor már nemcsak az IMF és az azt kiszolgáló Kormány ellen, – hanem a globalizáció, az Unió, mely példátlan szigorral kívánja ellenőrizni a görögök válságkezelését, – valamint a válság ellenére is pazar életvitelű bankárok és egyáltalán a világot kifosztó finánctőke, a kamatkapitalizmus ellen.

KÜSZÖBÖN ÁLL AZ EU-CSENDŐRSÉG BEVETÉSE IS?

RETTEGTEK A BRÓKEREK, AMIKOR A LÁZADÓK KÖRBEFOGTÁK A TŐZSDÉT…

A GÖRÖG VÁLSÁG AZ INDOK, A TELJES EU-DIKTATÚRA BEVEZETÉSÉRE?

…”Hát végre itt az indok, ahogy a Financial Times is írja, hogy az EU pénzügyi urai végre bevezessék a szemérmesen ”közös gazdaságpolitikának” nevezett, valójában a teljes politikai egységesítésre törekvő, és a nemsokára nem is olyan szemérmes EU-Diktatúrát! – Melynek már megteremtették a katonai hátterét is: az Európai Csendőrség személyében…”

*

RETTEGTEK A BRÓKEREK, AMIKOR A LÁZADÓK KÖRBEFOGTÁK A TŐZSDÉT…

2010. február 23. Kedd.

A kormány tervezett megszigorító intézkedései ellen tiltakozó tömeg kedden körbefogta az Athéni Tőzsde épületét, s emiatt nem indulhatott el a kereskedés, ami normális esetben közép-európai idő szerint fél tízkor kezdődik.

A tüntetés szervezői azt mondták, hogy egész nap fenntartják a tőzsdeépület blokádját. Ugyanakkor a Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy sikerült aktiválni az elektronikus kereskedési rendszert, a tőzsde alkalmazottai azonban nem jutottak be az épületbe. Az athéni tőzsde vezető mutatója, az ATG nyitáskor 0,55 százalékkal 1.961 pontra emelkedett.

A tüntetés – amelyet a kommunista párt támogatását élvező szakszervezeti szövetség szervezett – az előfutára a főbb szakszervezetek által keddre meghirdetett 24 órás általános sztrájknak. A sztrájk gyakorlatilag megbénította az egész országot, mivel a közintézményektől kezdve a tömegközlekedésen át a bankokig és a médiáig gyakorlatilag minden területre kiterjedt.

Ez már a második nagy munkabeszüntetés azóta, hogy a kormány február elején bér-és adóreformot jelentett be. A felduzzadt államadósság és a magas deficit okozta problémákat – főként a fizetésképtelenség veszélyét – a kormány sokkterápiával kívánja elhárítani. A dohányáruk, italok és az üzemanyag jövedéki adóját már jelentősen megemelték, az állami szférában fizetéscsökkentést, illetve bérbefagyasztást terveznek, és szó van egyebek között az általános forgalmi adó mértékének növeléséről, a szociális juttatások szűkítéséről és a nyugdíjkorhatár emeléséről is.

(Az mr1 nyomán)

Szabad Riport

0 thoughts on “Görögország fellázadt az IMF parancsára tervezett megszorító intézkedések ellen

  1. Nos,én úgy gondolom a görögök nem könnyen fogják igába hajtani a fejüket!Ők is többször bizonyították már abban a nem rövid történelmükben,hogy amikor eljön az idő igazi ellenállók és a gyávaság sem igazán jellemző rájuk.

  2. Bizony-bizony, a nagy filozófusok fellegvára, az Európának kultúrát adó nép, jó egynéhány EU-mocskot fog a másvilágra küldeni, csak kekeckedjenek vele, de először is a maguk ugyanolyan mocskaitól kell megszabadulniuk, mint amilyenek itt, nálunk ülnek a parlament üléstermében, hollókosztot zabálva, és Magyarország népét irtva, nyomorítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük