KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gondolatok a Petőfi temetésre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Dr. Halász József
Dr. Halász József

 1.  Petőfi Sándor temetése

     Minden diktatúra (szocialista-kommunista és liberális-kapitalista) sajátjának tekinti Petőfi Sándort, és azt igyekszik bemosni az agyakba, lelkekbe, hogy a „Magyarok Istenére” esküdve elfogadjuk az ő szabadság-értelmezésüket, ami az embert „emberi tőkének” tekinti, szabadságát a szabadság korlátait elszenvedő (passzív) szabadságnak, és nem cselekvő (aktív) szabadságban élő ingéniumnak, aki mindenkori lehetőségeit és adottságait felhasználja annak érdekében, hogy szabadság-korlátokat ledöntve szeretetben éljen. 

Azt mondják, hogy a nyíl célja az a királyi trón, ami a diktatúra másik válfajnak vezér-megnevezésére utal, nem pedig arra a társadalmi rendszerre, ami az oltár és a trón emberellenes szövetségében kirekesztőkre és kirekesztettekre osztja meg az emberiséget.

A „szent világszabadság” pedig szerintük az internacionalizmus, vagy (a diktatúra másik változatában) a kozmopolitizmus szinonimája, vagyis egy titkos háttérszervezet érdekérvényesítése a nemzetek fölött (föderáció), nem pedig az Isteni Iránymutatás követésében egységes érdekű emberiség társadalomszervezési (konföderatív) rendszere, amelyben a nemzetek szabadsága abban mutatkozik meg, hogy egymással összehangolják érdekeik érvényesítését. 

 

Nos – bármennyire is identitás-emelő gesztus – Petőfi temetése a diktatúra üzenet fogja közvetíteni, az elmondott beszédek és a beszédeket elmondók személyén keresztül. 

Ennek ellenére, részt veszek a temetésen, lelkemben azt a Petőfit éltetve, aki tudta, hogy mit jelent a Magyarok Istenére tett eskü, mit jelent a Magyar Küldetés cselekvő szabadsága, mit jelent az Isteni Iránymutatás „szent világszabadságot” hozó szelleme.

 

Ha akarjátok, ebben a szellemben megosztom gondolataimat azokkal, akik képesek láncban megélt, elszenvedő szabadságunkat felcserélni „régi kardunkra”, a cselekvő szabadságra. 

 

2.  „Az Orosz és a Burját Elnök is levélben jelezte szándékát…. a MAGYAR NEMZET MEGKÖVETÉSE érdekében.”

     A jelenlegi világpolitikai helyzetben a trójaiak aggályát osztom, ránk alkalmazva a mondást: „tartok az oroszoktól akkor is, ha bocsánatkérést hoznak”.

     A kétpólusú diktatúra hidegháborújának természetes következménye, hogy mindkettő erőt akar elnyerni ellenségétől.Nem kell ezt különösen bizonygatni, mindenki látja, mi a cél Ukrajnával, a másik oldalon Görögországgal és Magyarországgal.

     Az tény és nem „nyílt titok”, hogy az USA igyekszik az EU-t bekebelezni. Azt érdekeink védelmében kell kimondani, hogy ez nemcsak számunkra, hanem egész Európa számára elfogadhatatlan.

     Az Oroszország vezetésével létrejött Eurázsiai Gazdasági Unió ugyanarra a négy liberális alapelvre (tőke, áru, szolgáltatás és munkaerő szabad áramlása) épül, mint az EU és a tervezett Transzatlanti Unió.

 

Magyarországnak kulcsszerepe van, de nemcsak geopolitikai helyzeténél fogva, hanem elsősorban azért, mert mi vagyunk a Hagyaték letéteményesei, azé a Hagyatéké, amely megszűntetni hivatott minden diktatúrát, az individuum „énje” helyére a közszabadság „személyét” állítva.

Az kétségtelen, hogy Putyin politikájának erőteljes konföderatív vonásai vannak: közreműködés a BRICSlétrehozásában, az értékcsere mintaadó gyakorlati megvalósítása az Iránnal kötött „olajért árut” szerződéssel.

Mindezek figyelembevételével: az Eurázsiai Gazdasági Unióra váltani EU-tagságunkat, a magyarság érdekeivel ellentétes.

Ugyanakkor minden olyan – szigorúan konföderatív alapú (vagyis célzott területre vonatkozó, egyenlő előnyöket biztosító értékcsere) – kapcsolatra késznek kell lenni, amely az igények és lehetőségek összhangjának megteremtését szolgálja.

Természetesen ez Magyarország teljes függetlenségét jelenti.

Ha Oroszország ezt elfogadja, akkor lehet kibontani a Petőfi temetésre hozott ajándékot.

Kelt Szegeden, 2015. Napisten havának 26. napján

Halász József 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 thoughts on “Gondolatok a Petőfi temetésre

 1. http://www.hungarianrealnews.com/news.php?readmore=426&c_start=220
  #226 | Statikus – 2015.06.27. 10:44:18
  Isten éltessen minden Lászlót – Tulok, spartakusz…

  SZENT ZÁSZLÓ LEGENDA

  Ha fázik a piromán mit tegyen?
  Hasított magyar zászlókat vegyen.
  Jobban fűt, mint a német, vagy ángol –
  ősi hazaszeretettől lángol!

  2013.03.21. Csorba Tibor

  *

  GONDOLATOK A PETŐFI TEMETÉSRE
  2015/06/27

  Nos – bármennyire is identitás-emelő gesztus – Petőfi temetése a diktatúra üzenetét fogja közvetíteni, az elmondott beszédek és a beszédeket elmondók személyén keresztül.

  https://internetf…more-35769
  Szerkesztés | Törlés
  #227 | spartakusz – 2015.06.27. 11:49:20
  óh én Istenem! Petőfit nem temetni kell!

  Készül e vers ahogy írom és képzelem, gond – gondként merül fel bennem:

  Adj uram erőt, és amit, adhatók nekik, mert Petőfit nem temetni kell!

  Kell a szó – harsonája érbe – velőbe élesen, mint akkor, amikor a talpra magyar hangzott el!

  Magyar – Hun – Szkíta nyíljál meg nyíltan, illanj az érzékek útján az orrom érzékeli!

  Szívem látja előre mindig, orrom érzi érem el a szám izét- mert az íz, mindig felderít!

  Ne keverd az ízt, mert keserű lesz – ami ÜRESEK a mai talpra helyett!

  Keresem a szót – a hangot – ami megfog , és impulzust ad nekem és neked!

  Mi az? Ami nem változott IMA talpra magyar mert hív a haza!!

  végtelen türelemmel id. Kiss László
  ui: az eszme után talpra az út a győzőhöz!

 2. Meglepett volna ha Petőfit és a történelmünket,ismételten az ilyen okoskodó alapjába korlátozot emberek nem akarják átirni.Hogy a Magyar tudományos akadémia mit fogad el vagy mit sem,kit érdekel.Öket a Görög mitólógiában keresem,és meg is találtam.A Görög Királyok ha hadba vonultak az ő áldásukat kérték a csata előtt.A 100-akcimü filmben ez már megelevenedett.Arra nem jövök rá hogy A Magyar tudományos akadémia „hires” tagjai nem ismertek magukra ebben a filmben. Közülük egynek sem jutot eszébe egy Kartába tömörülni hogy az orbán és a slepje,ne csak a cigány temetésre menjen el hanem a kolégájuk Magyar Tanáréra is akit a cigányok vertek halálra ,vagy arra a mozdony vezetőre,akit a mult héten temettek,Vagy a kamion soförre,és sok más hazámfiára,Nincs tiltakozás és nincs szolidalitás.Csak kritika.”ön uram még Magyarul sem tud irni helyesen tanuljon meg majd utánna szóba állunk esetleg magával.” itt ez a lényeg.
  Tisztelet és becsület annak a maroknyi igaz Magyarnak azért az áldozatos munkáért amit Petőfi Hazatérését,és temetésért megtettek.

 3. Sajnálom, de nem látom ennek a hablatyolásnak az értelmét.
  Egy tény. A hatalom mindent elkövet, hogy minél kevesebben tudjanak a temetésről. Erre jó alap a magyarok összefogás képtelensége. Lásd a témában kialakult adok-kapokat még az egy oldalon állók között is. Az özvegy, a Jobbik, a Morvai bizottság, a Magyarok világszövetsége. Mind másfelé húzza a szekeret.
  ” Egy oldalon állók ” ? Ez is csak álom ma Magyarországon.
  Ahhoz, hogy egy nemzet megmozduljon, kicsit több információ is kell.

 4. „Az özvegy, a Jobbik, a Morvai bizottság, a Magyarok világszövetsége.”
  Az utóbbi három zsidó irányítású – a média pedig teljesen és nyíltan zsidó kézben van.
  H.B.
  „a magyar nyelv úgy illik a gondolatra, mint mint bőr a testre, míg minden más nyelv csak úgy, mint jól-rosszul szabott ruha” (Dr. Kemény Ferenc)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: