KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Göncz, a kisgazda Árpiból lett Árpád

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A közvéleményben a helytelen változat terjedt el a holtakról való megszólalás kapcsán. A „Halottról vagy jót, vagy semmit” eleve pongyola fordítás latinból, ráadásul az eredeti úgy hangzik: „Halottról igazat, vagy semmit.”

Nekünk kisgazdáknak nincs okunk arra, hogy ne az igazat mondjuk.

Göncz még Árpiként a Független Kisgazdapárt oszlopos tagja volt, nem akárki mellett, hiszen a legendává magasztosult Kovács Béla titkáraként osztotta az „Isten-Haza-Család” eszmekört.  A „felszabadító” szovjetek a főnökét elhurcolták, a pártját megszüntették, ő maga osztozott az üldözöttek sorsában. Ebben a minőségében érte 1956, amikor még szívvel-lélekkel küzdött az első vonalban. Halálra is ítélték, amiből hat évet töltött a kommunisták fogságában.

Ott benn valami történt.

Nem az az ember jött ki, akit bevittek. De a változás csak 1990 után derült ki. Antall Józsefnek sem volt oka kételkedni benne 1989-1990 fordulóján, s a 90-es kormányalakításkor, hiszen apja, a kisgazda vezető: idősebb Antall József révén ő mindenkit ismert a Kisgazdapárt szűkebb belső életéből. Göncz előélete számára tiszta kép volt, tetézve az 56-os helytállással.

Göncz neki négyszemközt „Árpi” volt, MDF-es vezetői körökben „az Árpád”. Amikor Tölgyessyvel az élen a liberális SZDSZ sarokba szorította a paktummal, könnyedén ment bele a köztársasági elnöki pozíció átengedésébe, hiszen úgy gondolhatta alappal: Göncz, aki neki valamikor Árpi volt, „Árpádként” is az ő embere.

Súlyosan tévedett. Göncz Árpád ugyanis nem fedte fel, hogy szívében?, lelkében?, az eszével?…váltott. Talán soha nem derül ki, hogy a meggyőződése milyen meggyőzés folytán alakult át.

Tény, hogy barátját hátba szúrta, megalázta. A taxisblokád idején betöltött szerepe Antall szemszögéből maga volt az árulás, az olasz La Stampa – nak adott nyilatkozata az ország érdekeit sértette. A médiaháborúban egyértelműen pártja érdekeit szolgálta, odáig ment, hogy a halálán lévő Antall Józsefet képes volt felszólítani az általa jónak tartott médiaszereplők kinevezésének aláírására. Egykori cellatársai kifütyülték.

A váltás 1994-ben nyugalmat hozott számára. Akkortól vált Árpi bácsivá csetlés-botlásaival, az alkalmatlanságát leplező megengedő mosolyával. Harmonikusan tudott együttműködni azoknak egykori munkatársaival, akik halálra ítélték. Kézi vezérléssel irányították, ikonjuk lett. Államfőnek a barátja tette meg, államférfi soha nem lett belőle.

Béke poraira.

http://fkgp.hu/

0 thoughts on “Göncz, a kisgazda Árpiból lett Árpád

  1. A mai napig hányan parádéznak a magyar politikai fertőben,hogy júdásként megvalósíthassák életük fő „művét.
    m.imre,hogy csak egyet azokból az időkből.

  2. A Göncz Árpád lejárató kampánya lám halála után is folytatódik, a korábbihoz hasonló aljas módon. Úgy tűnik kell valami ami Smidt Pált _a mélypontot _ a nemzeti katasztrófát feledteti . Egyetlen egy bizonyíték nélkül gyalázzák Göncz Árpádot, de hát a gyalázóknak soha semmilyen bizonyítékra nincs szüksége, ha megfelelő magas helyről szólnak. Ami pedig a III/III-asok dossziéját illeti valahogy 25 év után sem akarózik kinyilni.. Vajon miért ?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: