KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gátlástalan kizsákmányolás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gazdasági, – az ország területétől független – nagyhatalmak, nemcsak pénzügyileg és gazdaságilag tartják rabszolgasorsban a gyengén avagy közepesen fejlett országokat, hanem agyelvonással is.

Annak ellenére, hogy az USA, UK, Németország nagyon jól tudtak a háború utáni demográfiai robbanásról, nem gondoskodtak az orvosok, fogorvosok, mérnökök, szakmunkások arányos képzéséről. Ellenben számítottak a szegény országok által, számukra óriási költséggel kiképzett szakértők, szakmunkások “importjára”.

Ezzel óriási összegeket takarítottak meg, a gazdaságilag tengődő szegény országok rovására. Így történt, hogy például Magyarország orvos és szakképzett egészségügyi személyzetben óriási hiányával küszködik. Persze nemcsak nálunk, hanem Európa, nemrég Szovjet megszállás alól szabadult többi részében is hasonló a helyzet.
Természetesen, nem lehet ezeket a nyugatra vándorolt személyeket okolni, hiszen mindenkinek joga és kötelessége annyit keresni, amennyiből magát és családját kényelmesen el tudja tartani.

Európa szegényebb országai nagynehezen el tudnak boldogulni a szakképzett személyeik maradékával is, de az afrikai és ázsiai országok nem. Ezeken a helyeken krónikus orvosi és egészségügyi személyzeti hiány van. Indiából, Afrika sok államából jönnek ezek az otthon nélkülözhetetlen emberek a USA-ba, Nyugat-Európába és Kanadába. Holott a hazájukban sokszor csak a nyugati önkéntes vagy misszionárius egészségügyiek harcolnak a járványokkal és normális egészségügyi bajokkal.
Ugyanakkor a befogadó államok feltételekhez, továbbképzéshez és kemény vizsgákhoz kötik a bevándorló orvosok és fogorvosok engedélyezését. Ez természetesen érthető és jogos, bizonyos mértékig. A nehezen teljesíthető feltételek viszont a bevándorlóknak kedveznek, mert az alapkiképzéshez, amit hazájukban részesültek, majd évekig praktizáltak, ennek tetejében itt is tanultak, talán magasabb praktikus tudással rendelkezhetnek, mint az itteniek.

A nehéz feltételeknek köszönhetően, igen sok orvos és fogorvos, különösen a “fejlődő” országokból érkezők közül, más területen kell tevékenykedniük. Ugyanakkor a szülőföldjükön óriási orvos, fogorvos hiány van és gyerekek, felnőttek tízezrei halnak meg emiatt.
A szomorú és felháborító tény az, hogy a nyugati, gazdag országok ingyen kapják a tudást, mig a szegényebb országok semmit sem kapnak vissza az orvosképzésbe fektetett, aránylagosan óriási költségekből. Ez pedig a szegény országok arcátlan kizsákmányolásának számít. Nem csoda, hogy a “munkaerő szabad vándorlása” alapvető követelménynek számít a nemzetközi viszonylatban.

Láthatjuk, hogy a nyilt gyarmatosítás megszünt ugyan, de gazdaságilag és intellektuálisan tovább folyik a kizsákmányolás.

Magyaródy Szabolcs

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Gátlástalan kizsákmányolás

 1. Ez is marad, sőt rosszabb lesz, amíg nem lesz megfelelő ember Magyarország élén, aki meg meri azt tenni, ami szükséges a népnek.
  Először biztos hogy nem fognak békén hagyni bennünket, de ha jól lavíroz az ország vezetése, akkor bele fognak a nagyhatalmak is törődni.
  És akkor nem lesz kizsákmányolás, és tényleg elkezdődhet a jólét, nem lesz elvándorlás sem.
  De amíg a nyugaton kiképzett embereket hagyunk az ország irányításában, akkor továbbra is csak romlani fog a helyzet.
  Baumag

 2. Természetesen, a „nyitott gazdaság” akkor lenne igazán nyitott, ha a bérek, árak és költségek, illetve a terhek nem zárt közösségekre vonatkoznának, hanem valamiféle „közös” kasszát terhelnének. De ilyesmiről szó sem lehet, mert az egész „nyitottság” kizárólag a kereskedelemre, az elosztásra, a szabványokra, no meg az elvonásokra vonatkozik.
  Ebben a formában viszont minden agyelszívó zárt közösségnek: -országnak, államnak- kötelessége lenne megfizetni a más zárt közösségek pénzén képzett szakemberek teljes oktatási költségét.

 3. Hm…
  Igen igaza van a cikk írójának.
  De vegyük a magyar helyzetet, Debrecenben az orvos képzés félévenként 1 200 000 Ft-ba került kb 5 évvel ezelőtt. Aki akkor kezdett, ma már rezidens. A rezidensi képzés alatt az egyetemtől kapja a fizetést ami lényegesen több (kb 2 szerese) annak a pénznek amit majd akkor kap mikor befejezte tanulmányait, és kezdő orvosként havi bruttó 130 000 -150 000 ft jövedelemért kezdhet dolgozni.
  Naaaaa aki megállapította ezt a fizetést az a felelőse annak, hogy kimennek a szak orvosaink külföldre dolgozni. Ha csak fele fizetést kapnák az orvosaink a német, angol francia fizetésnek akkor fogadásom van rá, hogy nem sok orvos hagyná el hazánkat.
  (Még egyszer, hátha valaki nem értette meg: Tehát az egyetem elvégzése után, az általános orvosainknak szakosodniuk kell, és az önnádló munkavégzésükhöz le kell, hogy töltsék a rezidensi időt, ami 2 év és csak ezután dolgozhatnak önállóan, amíg nem alkalmasak önálló munka végzésre az egyetemtől kapják a fizetést. És mikor önálló munkára alkalmasak lesznek, fele lesz a fizetésük!!!!!)
  MI EZ HA NEM KI KÉNYSZERÍTÉSE A KÜLFÖLDRE TÁVOZÁSNAK!!!
  És akkor most jön a szöveg, hogy nincs pénz rá!
  Erre én vissza kérdeznék, képzésre van? fizetésre nincs?
  De hogy árnyaljuk egy kicsit a helyzetet, ajánlom mindenkinek, hogy mennyen be egy TB palotába, és nézzen ott körül! És máris rájön arra, hogy miért nincs az egészségügyben pénz, miért nem kap végzettségének, felelősségteljes munkájához méltó fizetést egy orvos. Egy ruhatár büfé szakon végzett TB ügyintézőnek magasan több a fizetése mint az orvosainknak, a munka körülményeiről már nem is beszélve 8-16 óráig tart a munkaideje a felelőssége meg addig tart ameddig az asztala. Pénz élet halál urai tőlük függ az orvos és a beteg sorsa, közben olyan ostobák, hogy már fáj nekik, de lelki ismeret furdalás nélkül döntenek a politikai elit ízlése szerint az emberek sorsa felől.
  Ez pontosan olyan szervezett kirablása a Magyar embereknek, mint a rendszer váltás óta bármi amihez ezek a paraziták és sábesz gojaik hozzányúltak.
  Hagymási Zsuzsanna
  UI: Istenem áldj meg mindenkit, érdemei szerint!

  1. Bocsánat, kedves Zsuzsanna, de odafönt nem ostobák vannak. Pontosan tudják, hogy a döntéseiknek mik a következményei. A többit gondolja hozzá. eSzeL

 4. Sajnos, ez így igaz! A hitel abroncsaiban pedig kiművelt magyarok minden(!) munkát elvállalnak, különösen az osztrákok és németek kárörömére.
  Anna

 5. Turáni átok valósága
  „a magyar (és mint a többi „pusztai” nép) magát senkinek alávetni nem engedi, mindenki vezér, Úr akar lenni, s ha éppen jó órában van, maga alatt felrúgja a port, és azt mondja: ez a világ közepe, ahol én állok!” Ilyen emberekkel nem lehetett „feudalizmust” építeni! A magyarok kis nyilasai alul maradtak a „zabos dieseleken” érkező páncélosokkal szemben!
  „István, a Szent, volt az első, csaknem tudatos szemétszállítónk, ez a kegyes király, kinek kóbor lovag-szállítmányairól talán csak a liberális angol premier tudhatna méltón megemlékezni.” Ady: Robbanó Ország 1910. dec. 20.
  „Unalom a rosszra hajló embert rosszá, a jóra hajlót boldogtalanná teszi, s valóban szánakozásra méltó kinek az életben dolga nincs.” Széchenyi: Hitel
  „S maguk tudják munkásságaik által elejét venni jövendő elaljasodásoknak.” Emlékezzünk a magyar nemesség volt a mai szóval uralkodó osztály, amely magának tartotta fenn az ország vezetés jogát.
  „Hogy a nemesség nagyobb részének olly szívre ható szegénysége, hiányos vagy semmi nevelése s ekképp égbekiáltó tudatlansága s járatlansága közt, olly törvények alatt, melyek a rendbontóknak kedveznek, inkább mint a rendszeretőknek, a közhenyélésnek közepette, nincs a hazában több baj, több veszély, mint melynek tanúi vagyunk. Széchenyit idézi Hermann Ottó
  Teljes szöveg szemcseppek.blog hu rózsaszín ködlátás ellen

 6. Jó az írás,de én kihagytam volna belőle az afrikai meg az indiai helyzet felemlegetését,mert nekünk ahhoz mi közünk?Nem vehetjük magunkra a világ minden fájdalmát,ezek hogyléte kevésbé érdekel engem.A volt gyarmatosítóikon kérjék számon,mit raboltak onnan,nekünk nincs közünk hozzá,ezért én ilyen ködös afrikai célokra nem is adakozunk.
  Mindenekelőtt a hazai helyzet jobbítása a cél.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: