Ferike a Kapuszín alatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A volt miniszterelnök minden követ megmozgat azért, hogy ismét kezébe kerüljön a karmesteri pálca. Szerencsétlen ember nem veszi észre, hogy az ország rajta nevet /röhög/, milyen vicces: a kommunisták korábban azzal példálóztak, hogy Orbánt majd megeszi a fene /a rosseb/ a hatalomért, reszket érte, és ni csak, mit látunk: a Ferit ugyanez a fene mardossa. Jó, nem ilyen egyszerű a helyzet, de a közember szereti, ha egyszerűen fogalmaznak, akkor pedig a kutya itt van elásva

Gyurcsany0115

Azt mondják: a hatalom olyan, mint a drogok: hatásmechanizmusa éppen úgy működik. Aki egyszer belekóstolt, az nem tud egykönnyen lemondani róla. Az ilyen ember is, mint a Feri, a proli gyerekből lett milliárdos, aztán meg kormányfő, de facto az ország első embere. Nem csoda, ha beleszédült a hatalommal járó külsőségekbe, nem látja, hogy ezek a fények a hatalom kellékei és nem a lényegét jelentik. Ez a proli gyerek, annak idején, amikor végigment Pápán, a Kossuth utcán, és nézegette a Kapuszín alatti édességboltot, annak kirakatát bámulva arra gondolhatott: ha egyszer nagy lesz, és annyi pénze lesz, megveszi az egészet, ami a kirakatban van, és mutogatni fogja a többi csóró gyereknek, íme, ez mind az enyém!

Ó, álmodozó Ferike, hát most megvehetnéd, nemcsak a Kapuszín alatti édességboltot, hanem az egész Kossuth utcát, mert pénzed, mint a pelyva, és napról-napra gyarapodik, szaporodik. Szó, ami szó ügyesen megkártyázta a rendszerváltás körüli zűrzavarok adta lehetőségeket. Ügyeskedése, vagy más szóval csalafintasága meghozta az eredményt, jól meggazdagodott, szegény. Mert ő a mai szegény gazdagok egyik kulcsfigurája. Nehogy azt higgyük, hogy a Magyaróvári Timföld és Műkorundgyár műkorund üzemében szívta a poros levegőt és a munkájával szerzett forintokat kuporgatva vette meg végül is a gyárat. Nem, ő ügyesebb volt, bolond lett volna magát kitenni a szilikózis veszélyének, ehelyett ügyeskedett. Ügyeskedésének most megvan az eredménye, és Feri, a tisztakezű ember benyomását kelti. Mármint azokban az elvakult kommunistákban, akik a mai napig a megváltót, az Istent látják benne, aki megmenti Magyarországot a horthysta rezsimtől, a régi rendszer urainak visszatérésétől, az úri Magyarország szekereseitől és szekértolóitól.

Hát igen, könnyű becsapni a tanulatlan, sokat szenvedett embereket ilyen régi bóvlikkal. Szegény frontharcosok, most nem tudják, hogy kinek vagy minek higgyenek inkább: annak, amit látnak a saját szemükkel vagy annak amit a párt mond, de inkább a Feri. Mert már a párt nem a régi, elfogy a háta mögül, mint a Hold, elhalványul s a végén semmivé lesz. Én persze nem sajnálom, hogy tönkretette a saját pártját, sajnálják a kommunisták, hogy a régi, egykor az egész országot bíró, bitorló pártot egyszer s mindenkorra ebek harmincadjára juttatta a Feri, a „megváltó”. Vége van már végre a fél évszázados uralomnak, mert akárhogy is vesszük, a névváltoztatással semmi sem változott. A Magyar Szocialista Párt sem nem magyar, sem nem szocialista. Újabb pártja, a Demokratikus Koalíció meg csupa rejtély.Mitől demokratikus és mitől koalíció: megfejtésre vár, már akik rejtvényt szoktak fejteni, azoktól.

És tudjuk: akié a kassza, azé a massza, a tömeg. Az más kérdés, hogy nem lesz többé tömegpárt soha sem a kommunisták pártja, mert elődeik rosszul éltek a lehetőségekkel. Mindig a hazugságra építettek. Ezt teszi a másik, az új pártja is.  Ezért vége a dalnak. Csak kornyikálás hallatszik a munkásmozgalmi dalokból, az Internacionáléból. Csak zűrzavar és kakofónia. Kommunista kapitalizmus – fából vaskarika.
Magyar Kapitalista Párt az ő pártja.
Már az eleje sem stimmel. Hiszen ezek mindenek, csak nem magyarok!

Ez lett a kommunizmus ígéreteiből. Már régen jártam arrafelé, nem tudom mi lett a kapuszín alatti édességboltból, Pápán? Lehet, hogy Ferike mégis megvette? Mert pénze, mint a pelyva, ma is.
Na és persze a vagyon ma is az övé, törvényesen szerezte. Minden törvényes volt, amit tett. Mindig a kapun ment be a házba. Igaz, hogy örökké a kiskapun.

Erdélyi János

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 thoughts on “Ferike a Kapuszín alatt

 1. amit soha sem értettem meg nálatok odahaza, hogy hogyan lehet o még politikus ? Amikor valaki ilyen súlyosan lebukik a hazudozásain (azoknak hazudott, akik ot eltartották), hogy még ma is politizálhat. Hogyan és kik hihetnek még a szavában, ill. kiket képviselhet egy ilyen !?

 2. Nagyon jól látja Erdélyi úr!
  Mindez megszűnt volna, ha az egykori vörös könyveseket eltűntették volna a közéletből,(akkor még pontosan be lehetett határolni őket) akiknek napi életüket a hazugság töltötte ki és hálózatuk, kapcsolatrendszerük is megszünt volna. Legalábbis részben.
  Az Antall-kormány arra hívatkozva engedte őket kulcspozicióikban maradni, hogy nem volt annyi megfelelő ember, akik tudták volna pótolni azokat, akik bandájukon kívül évtizedekig senkit sem engedtek a hatalom közelébe.
  Óriási hiba volt a Zétényi-Takács féle törvény tervezet elutasítása, amihez Sólyom László nagymértékben hozzájárult. És nagyon súlyos hiba, hogy az ilyen ferkó félék még mindig hőzönghetnek, lejárathatják Hazánkat és több kárt okoznak, mint sok ellenségünk. Hogy ez miért van és lehet így, el lehet gondolkozni…

 3. nem nyitható meg, a Bővebben…szónál és nem lehet Hozzszólni…
  2016. július 4. 8:31 „Nemzeti InternetFigyelő (NIF)” írta, :
  > Nifadmin posted: „A volt miniszterelnök minden követ megmozgat azért, hogy > ismét kezébe kerüljön a karmesteri pálca. Szerencsétlen ember nem veszi > észre, hogy az ország rajta nevet /röhög/, milyen vicces: a kommunisták > korábban azzal példálóztak, hogy Orbánt majd megeszi a” >

 4. „gyéef bolondok között lehet ‘király’, a királyok között csak egy bolond!

 5. „A volt miniszterelnök minden követ megmozgat azért, hogy ismét kezébe kerüljön a karmesteri pálca.”
  Helyesebben az Apró-klán mozgat meg mindent,hogy a strómanjukat újra helyzetbe hozzák,mert akkor a kincstárhoz megint tudnak kulcsot másoltatni.
  H.B.
  Közönyös a világ… az ember
  Önző, falékony húsdarab,
  Mikép a hernyó, telhetetlen,
  Mindég előre mász s – harap.
  S ha elsöpört egy ivadékot
  Ama vén kertész, a halál,
  Más kél megint, ha nem rosszabb, de
  Nem is jobb a tavalyinál.
  (1851.Arany János)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük