Férfiak okulására: Mit akar a nő?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hölgyektől előre elnézést kérek, de az alábbi tanmesét levélben kaptam, éppen egy hölgytől. Lehet, hogy sokaknak ismerős, de talán szolgálhat némely férfi olvasónk épülésére is. A nők előnyben vannak, mert mindig ők választhatnak igazán. (Híradmin, NIF)

A tanmese:

Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az  annak erdejében vadászott.  A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen. De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot  kínált neki, feltéve, hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz  kérdésre.

A kérdés pedig így szólt: Mit akar valójában a nő?

Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott… Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán  visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket: a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és  az udvari bolondot… Vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni.

Viszont mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak  ő tudhatja a helyes választ. Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról  köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért Eljött a  megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint  beszélni a varázslónővel. Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte  Artúrnak el kell fogadnia az árat.

A banya feleségül akart menni Gawainhoz, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához. Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet. Ám amikor értesült a javasolt egyezségről, Gawain kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.

Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:

A nő valójában azt akarja, hogy saját életének ura legyen.

Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az  ifjú Artúr király megmenekült. Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta.

De micsoda esküvő volt az…. Az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr. Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott. A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából. Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt. A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni. Melyiket szeretné nappal és melyiket éjszaka? Micsoda kegyetlen kérdés…! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel…? Ön hogyan döntött volna, mit választott volna? Gawain válasza alább olvasható, de mielőtt elolvasná, döntsön ön is…

[slideshow]

A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.

Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen. Mi ebből a tanulság? A tanulság lejjebb van, de mielőtt elolvasná, gondolkozzon el rajta…

AZ A TANULSÁG, HOGY NEM SZÁMÍT, CSINOS VAGY CSÚNYA-E A NŐ… ALAPJÁBAN VÉVE, HA NEM ÉLHETI AZ ÉLETÉT, AKKOR BOSZORKÁNNYÁ VÁLTOZIK…

(Nemzeti InternetFigyelő)

One thought on “Férfiak okulására: Mit akar a nő?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük