KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ferenc pápa: botot használok a pedofil papok ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ferenc pápa - EPA
Ferenc pápa – EPA

Az egyházat lepraként fertőző pedofíliáról, a papi nőtlenségről és az olaszországi maffiával szembeni egyházi fellépésről beszélt Ferenc pápa a La Repubblica című olasz balközép napilapban vasárnap megjelent interjúban. Közölte: bottal lép fel a pedofil papokkal szemben.
Egy gyermek megrontása „a legborzalmasabb és legmocskosabb, amit csak el lehet képzelni” – hangoztatta a katolikus egyházfő a beszélgetésben, amelyet Eugenio Scalfarival, a La Repubblica volt főszerkesztőjével folytatott. Ferenc pápa elmondta, hogy ismerete szerint a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés nagy része családi vagy baráti környezetben történik…
„Megbízható adatok az egyházon belüli pedofíliát két százalékra értékelik. Ennek az adatnak meg kellene nyugtatnia, de bevallom, egyáltalán nem nyugtat meg. Ellenkezőleg, nagyon súlyosnak találom. Két százalék a pedofil pap, közöttük van püspök és bíboros is. És még ennél is többen vannak, akik tudnak róla, de hallgatnak, büntetnek anélkül, hogy felfednék az okát. Én ezt a helyzetet fenntarthatatlannak tartom, és szándékomban áll a megkívánt szigorúsággal fellépni ellene” – jelentette ki Ferenc pápa azután, hogy július 7-én a papi pedofília hat áldozatával találkozott a Vatikánban. Ekkor az egyházfő bocsánatot kért az áldozatoktól és családjaiktól, azt hangsúlyozva, hogy ezeknek a papoknak nincsen helyük az egyházban.
A La Repubblicának Ferenc pápa most úgy fogalmazott, hogy „a pedofília leprája megfertőzi az egyházat is… Mint Krisztus, bottal lépek fel a pedofil papokkal szemben.”

A papi cölibátusra vonatkozó kérdésre Ferenc pápa azt válaszolta, hogy a papi nőtlenséget a 10. században vezették be, „… a probléma fennáll, de nem nagy súlyú. Idő kell hozzá, de vannak megoldások, és meg fogom ezeket találni.”

Ferenc pápa az interjúban kitért az olaszországi szervezett bűnözésre is. A pápa június 21-i calabriai látogatása során kiátkozta az egyházból a maffia tagjait. Ezután az olasz bűnszervezetek börtönben levő tagjai megtagadták a misére járást. A dél-olaszországi vallási körmeneteket pedig továbbra is a maffia szervezi. Az egyházfő a maffiózók „rendszeresen templomba járó” édesanyjaihoz, feleségeihez és más nőrokonaihoz intézte a kérdést: „Ezek az asszonyok azt hiszik, hogy az Úr megbocsátja a gaztetteket?”

Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy az egyház nem hagy fel a maffiával szembeni küzdelemmel akkor sem, ha „egyes papok szemet hunynak felette, és gyenge a szervezett bűnözéssel szembeni polgári bejelentés is”. Ez a harmadik alkalom, hogy Ferenc pápa az olasz balközép napilapnak adott interjút tavaly szeptember és október után.

mti

Forrás: polgarportal.hu

0 thoughts on “Ferenc pápa: botot használok a pedofil papok ellen

 1. Ilyen hírek olvasásakor felmegy a vérnyomásom.Főleg, ha az MTI, vagy mondjuk az Index terjeszti.
  Hogy miért? Mert a pedofília nem csak a keresztény egyházban található meg, hanem mondjuk a zsidó közösségekben is.
  De a liberális sajtó szerint, csak szigorúan a keresztények között található pedofil pap, legalább is csak ezekről írogatnak akkora sikerrel, hogy a pápa is ezt terjeszti már.
  A keresztények meg birka módra hallgatnak, és lehajtják a fejüket, amikor a becsületünkbe gázolnak, szinte naponta.
  Jó lenne, ha a pápa ezt észrevenné, és nem segítene a kereszténység lejáratásában.
  Baumag

  1. Egyetértek.
   A pedofília elsősorban a zsidókhoz köthető.
   H.B.
   „Régtől fogva azon vagyunk, hogy lerontsuk a gój papság tekintélyét s így meghiúsítsuk földi küldetését, amely ezekben a napokban még nagy akadályt jelenthet számunkra.” – 17. protokoll.
   „Ebből az okból elengedhetetlen számunkra, hogy aláaknázzunk minden hitet, hogy kiszakítsuk a gójok lelkéből az istenség fogalmát és a szellemét, és hogy ezeket matematikai számításokkal és anyagi szükségletekkel helyettesítsük. ” 4. Protokoll.

 2. Az olyan buzi zsidó ellen mint amilyen te is vagy mit használsz bolsevik zsidó rabbi elvtárs?
  kató rudi

 3. Az előbbi mocskolódó bejegyzést nem tudom értelmezni.
  Én azt hiszem, hogy ez ennél a megjegyzésnél különb portál, hogy ilyet kelljen olvasni.
  Ha az én hozzászólásomra válasz, akkor tessék az írásomat gondosabban elolvasni, mert ehhez a kulturálatlan bejegyzéshez semmi köze.
  Baumag

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: