KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Felújított önkormányzati lakásokat kapnak Miskolcon a gettók lakói

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Jakab Péter
Jakab Péter

Miskolc elhagyása helyett felújított önkormányzati lakásokat kapnak a gettók lakói, Jakab Péter szerint ez derül ki a város 2014. évi ingatlangazdálkodási tervéből. Az előterjesztést év elején kellett volna megtárgyalnia a közgyűlésnek, idén azonban ezt inkább a választások utánra hagyta a Fidesz. A politikus szerint nem véletlenül, az ugyanis lerántja a leplet a telepfelszámolás hazugságáról.

A Jobbik frakcióvezetője emlékeztetett: a választások előtt azzal kampányolt a Fidesz, hogy a kétmilliós lelépési pénz segítségével a gettók lakóit el fogják távolítani Miskolcról. Ehhez képest a város 2014. évi ingatlangazdálkodási tervéből – melyet kivételesen nem év elején, hanem a választások után, novemberben tárgyalt meg a közgyűlés – az derül ki, hogy a miskolci városvezetés 2013-ban és 2014-ben összesen közel 100 millió forintot különített el arra, hogy üresen álló önkormányzati lakásokat újítsanak fel döntően a kilakoltatott gettólakók számára. Utóbbiak közül eddig mindössze egy fogadta el a lelépési pénzt, ami Jakab Péter szerint nem is csoda, hiszen „minek is mennének el vidékre, ha Miskolcon az önkormányzat felújított lakást biztosít nekik”.

„Kriza Ákost 35 ezer miskolci hatalmazta fel arra, hogy számolja fel a telepeket. A választások után ennyit ér 35 ezer ember akarata. Nem felszámolják a telepeket, hanem újabb városrészeket indítanak el a gettóvá válás útján” – fogalmazott Jakab Péter. A politikus szerint ezek után minden egyes ledózerolt putri azt jelenteni, hogy egy igénytelen család valahol a város más pontján kezdheti meg egy újabb ingatlan és újabb szomszédok tönkretételét.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

6 thoughts on “Felújított önkormányzati lakásokat kapnak Miskolcon a gettók lakói

 1. Nincs ebben semmi különleges ez országos gyakorlat! Kaposváron a krakus elvtárs majd egy milliárdot költött a nádasdi utcára és környékére!

 2. Vajon hány év múlva kell ezeket a felújított lakásokat is lebontani?
  Erős a gyanúm, hogy a lakások leamortizálására elég lesz három-négy év.
  És büszke lehetek, mert a lépten-nyomon világszerte is magas adófizetésem nem megy kárba.

  Baumag

 3. Pár év múlva ezek helyett a felújított lakások helyett is vadonat újakat kell majd adni, mert a takarítás és az állagmegóvás továbbra is elmarad a kedvezményezettnél.

  Bezzeg, aki takarít, de a karbantartásra már nem telik a jövedelméből, azt el lehet árvereztetni, ha nem esik a pozitív diszkrimináció alá.

 4. „…egy igénytelen család valahol a város más pontján kezdheti meg egy újabb ingatlan és újabb szomszédok tönkretételét….”

  Szükséges a kormányváltó pártoknak is esélyt adni a jótékonykodásnak nevezett szavazat vásárlásokhoz! Mert 4 év múlva megint kell egy kis felújítás és komfortosítás, amiért cserében szavazatokat lehet majd szerezni.

  Valamelyik politikai pártnak ki kellene mondania végre, hogy az etnikai pozitív diszkrimináció természeténél fogva semmiben sem különbözik az etnikai negatív diszkriminációtól (újbeszédül a nácizmustól!), legfeljebb nagyobb népcsoportokat érint hátrányosan.

  És mit fognak mentségükre felhozni a mostani diszkriminátorok, ha kiderül, hogy a korábbi többség már abszolút kisebbségbe került saját hazájában???????

  Nem ám csak Magyarországon!

  1. „És mit fognak mentségükre felhozni a mostani diszkriminátorok, ha kiderül, hogy a korábbi többség már abszolút kisebbségbe került saját hazájában???????”

   Akkor már semmit, mert nyújtják a markukat a diszkriminálók, a kisebbségből lett többség felé, mivel nekik köszönhetik a hatalmukat.
   Csak azt nem tudom, hogy ebben az esetben ki fog termelni, mert a többség nem az biztos.
   És akik a kisebbségből többséget csináltak azok sem, az is biztos. És akkor meg honnan fognak lopni, mert látni, hogy ez ma is már nehézséget okoz.

   Igaz, hogy ma is Ausztriában csinálják már a sörnyitót is. Termelés nélkül meg nincs többet ország.
   Vagy hogy is van ez?

   Baumag

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: