Feljelenti az OVB a Fideszt Kubatov beszéde miatt!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Feljelentést tesz az Országos Választási Bizottság, mert a testület szerint több jogszabályt is megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével kapcsolatban. A grémiumot az MSZP kampányfőnöke kérte a jogsértések megállapítására. Az OVB 6:3 arányban úgy döntött, hogy a hangfelvétel hiteles.

A szocialisták kampányfőnöke szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatójának egy internetes videomegosztó oldalra felkerült hangfelvételéből arra lehet következtetni, hogy az országgyűlési képviselő-választás kampányának idején is felhasználják a korábban összegyűjtött adatokat a választókról. A jogellenesen szerzett és kezelt adatok felhasználása a kampányban pedig Szigetvári Viktor álláspontja szerint alkalmas arra, hogy a választópolgárokban félelmet keltsen, így sérti a választás tisztaságát, választási csalásra ad lehetőséget és „nyilvánvalóan túlmutat a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás keretein”.

Az OVB 6:3 arányban úgy döntött, a bizonyítékként becsatolt hangfelvétel hiteles, fennáll a jogosulatlan adatkezelés, ezért büntetőfeljelentést tesz és – mivel a kijelentések a jelenlegi választásra is vonatkoznak – 5:4 arányban úgy döntöttek, eltiltják a pártot az adatbázis használatától.

MTI – barikád.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük