KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Félelemkampány indult Magyarország ellen

Lázár János hidfo.ru

Két külföldi tulajdonú újság együtt bosszantja “a magyarokat”, és szavaztatja a többségében EU-párti olvasóbázist azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Magyarország uniós tagságát. Az eredményt természetesen “a magyar nép” véleményeként fogják nyilvánosságra hozni.

Napokkal ezelőtt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtónak nyilatkozva azt mondta, egy esetleges népszavazáson nem tudna nyugodt szívvel arra szavazni, hogy Magyarország az Európai Unió tagállama maradjon – ehelyett a kilépésre voksolna, vagy nem venne részt a szavazáson. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő is úgy nyilatkozott: ha Brüsszel jelenlegi bevándorlás-politikája mellett kell szavazni az uniós tagságról, ő nem támogatná a tagság fenntartását.

A két nyilatkozat szabályos pánikrohamot váltott ki a radikális atlantista pártok és EU-párti sajtóorgánumok tulajdonosai körében: sorban kezdték nyilatkoztatni a kormánypolitikusokat azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Magyarország uniós tagságát. Alig két napon belül pedig

félelemkampány kezdődött az EU-párti sajtóorgánumokban; címlapon hozzák a katasztrófa-forgatókönyveket,

melyek szakmaiságot nélkülöző értékelésekkel próbálják bizonyítani, hogy hazánk számára teljes összeomlást hozna az uniós tagság feladása. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy David Cameron brit miniszterelnök ugyanezt a félelemkampányt folytatta saját népével szemben, akik később ennek ellenére is megszavazták a kilépést.

Július 1-én az Index.hu arról kérdezte az olvasóit; támogatják-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon? Az eredmény nem meglepő: mivel az Index.hu radikálisan EU-párti sajtóorgánum, ahol a szerzők véleménye kivétel nélkül minden esetben az európai integráció mélyítését – a tagállami jogkörök feladását – képviseli. Ebből adódóan a híroldal olvasóközönsége is többségében az EU-pártiak sorából kerül ki.

Index szavazás hidfo.ru

Az uniópárti olvasóközönség megkérdezése láthatóan propagandaeszközzé vált: az ATV, ami az Európai Unió kapcsán egyébként szintén kivétel nélkül az EU-tagság támogatását és a tagállami jogkörök feladását képviseli, ma népszavazásnak nevezte, hogy megkérdezi az EU-párti olvasóit arról, támogatják-e a kilépést. A többségében EU-párti olvasóközönség szavazásának eredménye szintén nem okozott csalódást:

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: „Nemsokára szövetségeket kötünk, és a Patrióták lesznek a második legnagyobb frakció az EP-ben”.

ATV szavazás hidfo.ru

A két, elsősorban az EU-tagságot támogató olvasóknak írt sajtóorgánum ezeket a szavazásokat vélhetően “a magyar nép” véleményeként fogja felmutatni. Ez biztosra vehető, hiszen Lázár János nyilatkozata óta a baloldali pártokhoz köthető közvéleménykutató-intézetek eszméletlen sietséggel állítottak elő olyan statisztikákat, miszerint a magyar lakosság kétharmada támogatja az uniós tagságot.

Megkezdődött tehát egy az uniós tagsággal kapcsolatos referendumot megelőző kampánytevékenység Magyarországon,

ahol az EU-párti és bevándorlás-párti véleményt képviselő sajtóorgánumok elsöprő erőfölényben vannak, így a lakosság véleményét ebbe az irányba formálják.

A két említett sajtóorgánum tulajdonosi háttere azonban arra enged következtetni, hogy esetükben idegen országok gazdasági szereplői támogatják a magyar uniós tagság fenntartását. Az ATV egy izraeli-magyar kettős állampolgár tulajdonában van, az Index esetében pedig épp a napokban terjedt el a hír, hogy egy amerikai üzletember vette meg az oldalt működtető vállalatcsoportot. Ennek az amerikai üzletembernek az Index felvásárlása után első dolga volt, hogy EU-párti kampánytevékenységbe kezdett Magyarországon.

Tényleg népszavazás készül Magyarország EU-tagságáról? Erre elsősorban nem a kormánypolitikusok nyilatkozataiból lehet következtetni, hanem abból a tényből, hogy Lázár János kijelentése óta kivétel nélkül az összes baloldali liberális sajtóorgánum EU-párti kampánytevékenységet folytat. A kampány tehát napokkal ezelőtt megkezdődött.

Ugyanakkor, Magyarországon ismét olyan helyzet állt elő – akár a Jobbik alapítása előtt, a csatlakozás előkészítésekor -, hogy nem működik hazánkban olyan politikai erő, ami határozottan ellenzi az uniós tagságot. A kormánypárt esetében ez a vélemény egyes politikusok magánvéleményére korlátozódik, a Jobbik pedig “kivárna, milyen irányba alakul az EU a britek kilépését követően”. Teljes kört írt le a magyar politikai paletta, és tíz év után ismét csak radikális és mérsékelt atlantista pártok vannak Magyarországon, de szervezeti szinten mindegyikük bevallottan atlantista. Tehát a mai pártrendszer nem hajlandó megjeleníteni a lakosság tekintélyes része által követelt alternatívát, egy esetleges referendum pedig könnyen az uniós tagság újralegitimálásával végződhetne, hiszen nincsen olyan fővonalú sajtóorgánum, vagy politikai erő, ami a kilépés mellett kampányolna.

Ez is érdekelheti:  Kreml: a feszültséget növelik Ursula von der Leyen védelmi unióra vonatkozó tervei

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Félelemkampány indult Magyarország ellen

  1. Amíg egy másod-vagy harmad kategóriájú ország az EU-ban marad,
    addig esélyei a harmad-vagy negyed kategória. Ebben a bilincsben
    fel felé vezető út nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük