Félelemkampány indult Magyarország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Lázár János hidfo.ru

Két külföldi tulajdonú újság együtt bosszantja “a magyarokat”, és szavaztatja a többségében EU-párti olvasóbázist azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Magyarország uniós tagságát. Az eredményt természetesen “a magyar nép” véleményeként fogják nyilvánosságra hozni.

Napokkal ezelőtt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtónak nyilatkozva azt mondta, egy esetleges népszavazáson nem tudna nyugodt szívvel arra szavazni, hogy Magyarország az Európai Unió tagállama maradjon – ehelyett a kilépésre voksolna, vagy nem venne részt a szavazáson. Később Kovács Zoltán kormányszóvivő is úgy nyilatkozott: ha Brüsszel jelenlegi bevándorlás-politikája mellett kell szavazni az uniós tagságról, ő nem támogatná a tagság fenntartását.

A két nyilatkozat szabályos pánikrohamot váltott ki a radikális atlantista pártok és EU-párti sajtóorgánumok tulajdonosai körében: sorban kezdték nyilatkoztatni a kormánypolitikusokat azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e Magyarország uniós tagságát. Alig két napon belül pedig

félelemkampány kezdődött az EU-párti sajtóorgánumokban; címlapon hozzák a katasztrófa-forgatókönyveket,

melyek szakmaiságot nélkülöző értékelésekkel próbálják bizonyítani, hogy hazánk számára teljes összeomlást hozna az uniós tagság feladása. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy David Cameron brit miniszterelnök ugyanezt a félelemkampányt folytatta saját népével szemben, akik később ennek ellenére is megszavazták a kilépést.

Július 1-én az Index.hu arról kérdezte az olvasóit; támogatják-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon? Az eredmény nem meglepő: mivel az Index.hu radikálisan EU-párti sajtóorgánum, ahol a szerzők véleménye kivétel nélkül minden esetben az európai integráció mélyítését – a tagállami jogkörök feladását – képviseli. Ebből adódóan a híroldal olvasóközönsége is többségében az EU-pártiak sorából kerül ki.

Index szavazás hidfo.ru

Az uniópárti olvasóközönség megkérdezése láthatóan propagandaeszközzé vált: az ATV, ami az Európai Unió kapcsán egyébként szintén kivétel nélkül az EU-tagság támogatását és a tagállami jogkörök feladását képviseli, ma népszavazásnak nevezte, hogy megkérdezi az EU-párti olvasóit arról, támogatják-e a kilépést. A többségében EU-párti olvasóközönség szavazásának eredménye szintén nem okozott csalódást:

ATV szavazás hidfo.ru

A két, elsősorban az EU-tagságot támogató olvasóknak írt sajtóorgánum ezeket a szavazásokat vélhetően “a magyar nép” véleményeként fogja felmutatni. Ez biztosra vehető, hiszen Lázár János nyilatkozata óta a baloldali pártokhoz köthető közvéleménykutató-intézetek eszméletlen sietséggel állítottak elő olyan statisztikákat, miszerint a magyar lakosság kétharmada támogatja az uniós tagságot.

Megkezdődött tehát egy az uniós tagsággal kapcsolatos referendumot megelőző kampánytevékenység Magyarországon,

ahol az EU-párti és bevándorlás-párti véleményt képviselő sajtóorgánumok elsöprő erőfölényben vannak, így a lakosság véleményét ebbe az irányba formálják.

A két említett sajtóorgánum tulajdonosi háttere azonban arra enged következtetni, hogy esetükben idegen országok gazdasági szereplői támogatják a magyar uniós tagság fenntartását. Az ATV egy izraeli-magyar kettős állampolgár tulajdonában van, az Index esetében pedig épp a napokban terjedt el a hír, hogy egy amerikai üzletember vette meg az oldalt működtető vállalatcsoportot. Ennek az amerikai üzletembernek az Index felvásárlása után első dolga volt, hogy EU-párti kampánytevékenységbe kezdett Magyarországon.

Tényleg népszavazás készül Magyarország EU-tagságáról? Erre elsősorban nem a kormánypolitikusok nyilatkozataiból lehet következtetni, hanem abból a tényből, hogy Lázár János kijelentése óta kivétel nélkül az összes baloldali liberális sajtóorgánum EU-párti kampánytevékenységet folytat. A kampány tehát napokkal ezelőtt megkezdődött.

Ugyanakkor, Magyarországon ismét olyan helyzet állt elő – akár a Jobbik alapítása előtt, a csatlakozás előkészítésekor -, hogy nem működik hazánkban olyan politikai erő, ami határozottan ellenzi az uniós tagságot. A kormánypárt esetében ez a vélemény egyes politikusok magánvéleményére korlátozódik, a Jobbik pedig “kivárna, milyen irányba alakul az EU a britek kilépését követően”. Teljes kört írt le a magyar politikai paletta, és tíz év után ismét csak radikális és mérsékelt atlantista pártok vannak Magyarországon, de szervezeti szinten mindegyikük bevallottan atlantista. Tehát a mai pártrendszer nem hajlandó megjeleníteni a lakosság tekintélyes része által követelt alternatívát, egy esetleges referendum pedig könnyen az uniós tagság újralegitimálásával végződhetne, hiszen nincsen olyan fővonalú sajtóorgánum, vagy politikai erő, ami a kilépés mellett kampányolna.

hidfo.ru
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Félelemkampány indult Magyarország ellen

  1. Amíg egy másod-vagy harmad kategóriájú ország az EU-ban marad,
    addig esélyei a harmad-vagy negyed kategória. Ebben a bilincsben
    fel felé vezető út nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük