KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Fehérvár közemberei nemet mondanak a véleményterrorra és a zsarolásra!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Hóman_Bálint a dolgozó szobájában
Hóman_Bálint a dolgozó szobájában

NYÍLT LEVÉL a fehérvári közembernek és a Hóman Bálint-szobor ellen tiltakozóknak

Megdöbbenéssel tapasztaljuk a rágalomhadjáratot és a véleményterrort, amely városunkat és a Hóman Bálint Alapítványt budapesti hátterű és idegen országbeli politikacsinálók által hetek óta éri. Szövetségünk tagjai is jelen voltak a megmozduláson, melyet főként a fővárosból városunkba hívott zsidó „identitású” embereket felhasználva szerveztek tiltakozásként az ellen, hogy Magyarország egykori kultuszminisztere, Székesfehérvár néhai országgyűlési képviselője iránti tiszteletét Fehérvár szoborállítással is kifejezi.

Tisztelt Elnök Úr!

Megdöbbentő volt hallani, tanúja lenni annak a csökönyös történelemszemléletnek, amely egyetlen nép szenvedéseit minden nép áldozata fölé helyezi. Amely a trianoni döntéssel „felnégyelt” Magyarország haza- és életmentő korszakát, a nagyjaink által 1920 és 1940 között végrehajtott talpra állítást a megszállásunk utáni események bűneivel kívánja minduntalan és mindenáron – igazolatlan rágalmak szajkózásával – beszennyezni!

Megdöbbenéssel tapasztaljuk a rágalomhadjáratot és a véleményterrort, amely városunkat és a Hóman Bálint Alapítványt budapesti hátterű és idegen országbeli politikacsinálók által hetek óta éri. Szövetségünk tagjai is jelen voltak a megmozduláson, melyet főként a fővárosból városunkba hívott zsidó „identitású” embereket felhasználva szerveztek tiltakozásként az ellen, hogy Magyarország egykori kultuszminisztere, Székesfehérvár néhai országgyűlési képviselője iránti tiszteletét Fehérvár szoborállítással is kifejezi.

Szeretnénk megnyugtatni Önt, hogy a Fejér Szövetség egyhangú véleménye, hogy Hóman Bálint megérdemli, hogy tiszteletére Fehérvár szobrot állít. Amennyiben úgy döntenek, hogy nem engednek a külső zsarolásnak, nem hátrálnak meg, és amint azt konferenciák sorozatán keresztül tervezték és hirdették is, születésének 130. évfordulóján állítják fel és adják át Fehérvár városának Hóman Bálint életnagyságú szobrát, akkor Önök mellett állunk az avatáson is és azután is. A Fejér Szövetség Elnöksége egyhangúlag döntött arról is, hogy:

1. közadakozást, adománygyűjtést szervez az állami támogatás visszavonása miatt hiányzó összegre is, és

2. a műalkotás önkéntes polgári védelmét és őrzését is megszervezi azon tiltakozók ellen, akik hiányos történelmi ismereteikre és a hisztériakeltő politika csinálók támogatására alapozva tiltakozásukat tettleges károkozásra váltanák; amint ezt meggondolatlan szólamaikban hangoztatták is, s amint a múltban áldemokratikus úton és választási csalástól sem visszariadó hatalombitorlók tették is, és amint „hithű” utódaik tennék még ma is!

Tisztelt Városvezetés, Polgármester Úr!

Sajnálattal hallgattuk és olvastuk a Városvezetés döntését a támogatás visszavonásáról, s megdöbbenéssel annak indoklását, amely viszont világossá tette, hogy Fehérvár polgársága védelmében döntöttek így.

Megdöbbentő különösen az, hogy ily mértékben fenyegető, az önkormányzatiságot alapjaiban ennyire veszélyeztető beavatkozásnak vagyunk tanúi egy szoborállítás ürügyén, miközben a keresztény műveltségünk és nemzeti létünk elleni folyamatos támadás napjait szenvedjük, éljük meg hazánkban és Európában, majd minden nap és mindenütt.

Tisztelt Fehérvári Közember!

Számunkra, mint megyei és fehérvári polgárok szövetsége számára már nem Hóman Bálintról szól ez a hadjárat, amely személyét és korát a „szocialista” propaganda szövegét unos-untalan ismételve rágalmazza, s amely a Hóman Bálint Alapítványt e nem várt nehézségek elé állította. Kötelességünknek tartjuk, hogy a társadalmi összefogással létrejött kezdeményezést ebben a nehéz helyzetben – amennyire képességeinkből telik – támogassuk. Kérjük, támogassák az Alapítványt, az adománygyűjtést Önök is! Tegyünk közösen pontot erre a méltatlan támadásra azzal, hogyha az Alapítvány – a zsarolást visszautasítva – felállítja Fehérvár egykori országgyűlési képviselőjének – a Városháza falán korábban helyreállított Aba-Novák freskó egyik központi alakjaként ábrázolt Hóman Bálintnak – első köztéri szobrát december 29-én, a régi magyar naptár szerint Álom hava 29. napján, akkor álljunk ott, a Bartók Béla téren együtt, a Hóman Bálint Alapítvány tagjai mellett, mint fehérvári patrióták, polgárok és közemberek! Hirdessük, ami igaz:

Fehérvár Hóman Bálintot áldozatos munkásságáért szoborállítással tiszteli!

Tisztelt Idegen (aki – jobb híján – a szoborállítás ellen tiltakozik múlhatatlan félelmében, már megint és mindig)!

Egyszer tegyék fel maguknak a történelmi kérdést, hogy talán antiszemita volt II. András Apostoli Magyar Király, a „jeruzsálemi”, Magyarország és a kontinentális Európa első írott alkotmányaként ismert Aranybulla XXIV. cikkelyének megfogalmazója is? Akkor most meszelje le valaki Aba-Novák freskóját is, már megint, mert élethűen ábrázolja a Városháza falán, a Szent Korona másolata mögött Székesfehérvár egykori országgyűlési képviselőjét, aki történetesen nem más, mint Hóman Bálint? Akkor most Aba-Novák nemrég avatott szobrát is bontsa le valaki, mert nem egy, de számos freskóján dicsőségben ábrázolta – nem csupán az antiszemitának kikiáltott egykori kultuszminisztert, de – Horthy Miklóst, a kormányzót is? Nem arról szól-e ez az érthetetlen tiltakozás a fehérvári közembernek állítandó szobor ellen, hogy – ha kell, ha nem – antiszemitázhassanak, önmaguk sorsa felett sajnálkozhassanak? Akkor is, amikor nem az Önök áldozatairól, hanem Fehérvár dicső korszakáról emlékezik az, aki a háborús bűnös rágalmak alól – végre – felmentett Hóman Bálintnak szobrot állít itt, Fehérvárott, azelőtt az épület előtt, amely létét neki és tisztességben eltemetett elődjének is köszönheti.

Nem Önöknek és nem is Önökről szól az sem, ha Fehérvár kimondja:
Fehérvár Hóman Bálintot munkásságáért, nem hatalompolitikai okból tiszteli!

Tisztelt Tiltakozó!

Fogadjon meg ez egyszer egy jó tanácsot, melyet egy fehérvári közember küld Önnek!

“TEDD LE AZT A POHÁR VIZET!”

Fehérvár mindenkit békével és szeretettel vár, aki tiszteletben tartja, hogy Fehérvár tiszteli nagyjait!

Kelt: Székesfehérvárott, 2015. év Álom havának (december) 13. napján, ezüst vasárnapon

Bizalommal az ősi erényben kívánunk áldott és békés Karácsonyt
a Fejér Szövetség nevében:

dr. Boór Ferenc, Halász István, Horváth Vilmos, Sajó Victor és Tamási Béláné

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Forrás: NYÍLT LEVÉL a fehérvári közembernek és a Hóman Bálint-szobor ellen tiltakozóknak

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Frissítés:

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a megbeszélésen mind Lázár János, mind Balog Zoltán miniszterek – tolmácsolva a kormány valamennyi tagjának az álláspontját – kijelentették, hogy nem tekintik Hóman Bálintot olyan példaképnek, akinek emlékművet kellene állítani. Ugyanakkor azt is jelezték, hogy Hóman Bálint személyének megítélése nem politikai, hanem történettudományi kérdés, így a kormány fontosnak tartaná, hogy a Magyar Tudományos Akadémia állást foglaljon Hóman Bálint történelmi és közéleti tevékenységével kapcsolatban.

Trócsányi László igazságügyi miniszter is több ízben szót emelt a szobor ellen.

Forrás: http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/tudatlansag-rosszindulat-vagy-frakcioharc-a-homan-ugyrol

Két kommentár itt:

 1. Hóman Bálintot 2015. március 6-án a Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában posztumusz felmentette a háborús bűntett vádja alól.

2. Mivel a zsidosag Budapesten és Magyarorszagon egy erös Parhuzamos Tarsadalmat (PT) alakitott, ahol sajat torvenyeik szerint élnek, ezért nem fogadjak el a magyar torvenyszekek altal hozott hatarozatokat!
A muzulmanok miatt Nyugat is kezd ébredezni, hogy a PT megléte eröteljes nemzetbiztonsagi kockazatot jelent! A nemzetbiztonsagi kockazatot pedig elöbb-utobb minden vezértarsadalom meg probalja kiiktatni!

A magyarorszagi PT képtelen önmegtartoztatast gyakorolni,s a vesztükbe rohannak!

4 thoughts on “Fehérvár közemberei nemet mondanak a véleményterrorra és a zsarolásra!

 1. Helyes. Remélem, kitartó lesz a kormány hozzáállása. Én azt mondom, bátrabb is lehetne.

  1. Mire gondoltál gebeám? Az ormány kormány először egyetértett a szoborállítással, majd visszakozott. Mit helyeselsz?Mit értesz azalatt, hogy „legyen bátrabb”? Az Andrássy u.60. pincéit bátran alakítsák vissza kinzó- és halálkamrákká, vagy akiket folyamatosan újra kineveznek kirekesztőnacionalistaidegenésfajgyűlölőnácifasisztaiemberiségellenesantiszemitának, azoknak nyissák meg hortobágyot és a volt internálótáborokat vagy vitessék szibériába ? Óvatosabbnak kellene lenni, mert a történelem ismételheti önmagát.Senkinek nem hiányozhat mégegyszer emberek 100 millióinak szenvedéseihez, kínhalálához vezető világkatasztrófa
   PT=”párhuzamos társadalom” ugyanazon országon belül? nem min-
   denkire vonatkoznak a törvények?
   egyszer már volt itt
   ,
   PF= patkány forradalom / kún béla és bandája, sok ezer ártatlan
   magyar ember kínhalálát eredményezte
   Nem lehet itt valami célzatos, de burkolt áthallás?.

 2. Aki magyar, az a szobor mellett teszi le a voksat ! Aki ellensege a magyarnak, az ellene van ! Ez vilagos ! A varos vezetese es a Kormany csak bizonyitjak, sokadszor, hogy nem erdekli oket a magyarsag velemenye es idegenek szolgaloi, vagy maguk is azok ! Hala es koszonet azoknak, akik kiallnak az ugy melllett, mert a magyarsag ugyei, dolgai az igaz magyarokra tartoznak es abba senki bele nem szolhat ! Azok a „magyar” politikusok pedig, akik lepten-nyomon tetten erhetok azon, hogy nem a rajuk bizott nep, nem a magyarsag erdekeben, eleteert vegzik / vagy szabotaljak / a munkajukat, azokat legkozelebbi alkalommal nem kell megvalasztani, mert edemtelenek ! Mert arulok ! Pasztorfi Istvan

  1. Mit tegyünk a vélemény formáló médiával? Mert a világ népeinek gondolkodását a média formálja. Ezért vált a média az ötödik hatalmi ágazattá mindenhol! Ameddig a hatalmukat nem sikerül letörni, addig a tömeg azokra szavaz, akikre a média irányítja!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: