KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ez lesz a sorrend a szavazólapokon április 6-án

szavazásKisorsolta a szavazólapokon szereplő országos párt- és nemzetiségi listák sorszámát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedd esti ülésén. Az április 6-ai országgyűlési választás második szavazólapján várhatóan 31 párt, illetve pártszövetség neve szerepel majd.

Elképzelhető, hogy a pártlisták száma kevesebb lesz, ez abban az esetben fordulhat elő, ha az ajánlásellenőrzések során kiderül, hogy valamelyik szervezetnek nincs meg a listaállításhoz szükséges 27 egyéni jelöltje a fővárosban és kilenc megyében.

Az országos lista egységes lesz, míg az egyéni választókerületi szavazólapokon szereplő jelöltek sorrendjéről minden választókerületben külön sorsolást tartanak.

A sajtónyilvános sorsolást a testület két tagja végezte; Patyi András elnök és Tóta Áronné választott tag. A sorsolást végző Patyi András előbb egy üvegbúrából az országos listák nevét húzta ki, majd Tóta Áronné egy másik üvegbúrából a hozzá tartozó listák sorszámát.

A párt- és a nemzetiségi listák sorszámát – adminisztratív okok miatt – egy sorsolással húzták ki, de a pártlistákon természetesen nem szerepelnek majd az országos nemzetiségi önkormányzatok.

A sorsolás értelmében a sorrend a következő: 1 – HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA 2 – MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT 3 – A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT 4 – MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT 5 – SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI

6 – SZABAD MAGYAROK PÁRTJA 7 – FÜGGETLEN KISGAZDA- FÖLDMUNKÁS ÉS POLGÁRI PÁRT 8 – MAGYARORSZÁGI ROMÁNOK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 9 – ÚJ DIMENZIÓ PÁRT 10 – FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG, KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT 11 – ORSZÁGOS RUSZIN ÖNKORMÁNYZAT 12 – ORSZÁGOS LENGYEL ÖNKORMÁNYZAT 13 – ORSZÁGOS SZLOVÁK ÖNKORMÁNYZAT 14 – MAGYAR GAZDASÁG PÁRT 15 – ORSZÁGOS HORVÁT ÖNKORMÁNYZAT 16 – NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT 17 – MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT 18 – ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT 19 – SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT 20 – LEHET MÁS A POLITIKA 21 – MAGYAR REPUBLIKÁNUS POLITIKAI PÁRT 22 – JÓLÉT ÉS SZABADSÁG DEMOKRATA KÖZÖSSÉG 23 – MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ 24 – MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 25 – ORSZÁGOS SZLOVÉN ÖNKORMÁNYZAT 26 – ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT 27 – SZERB ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 28 – MAGYAR MUNKÁSPÁRT 29 – SZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJA 30 – REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT 31 – ELÉGEDETLENEK PÁRTJA 32 – KÖZÖSSÉG A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGÉRT NÉPPÁRT 33 – EGYÜTT 2014 PÁRT 34 – EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT 35 – ORSZÁGOS ÖRMÉNY ÖNKORMÁNYZAT 36 – ZÖLDEK PÁRTJA 37 – ÖSSZEFOGÁS PÁRT 38 – MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT 39 – UKRÁN ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 40 – SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA 41 – MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT, EGYÜTT – A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA, DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT, MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT 42 – BOLGÁR ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZAT 43 – MAGYARORSZÁGI GÖRÖGÖK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATA 44 – JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Trump és az ő Brutusa(i)

Az országos listán a mandátumok kiosztásának alapja a pártlistákra és nemzetiségi listákra leadott szavazat, valamint az egyéni választókerületekből származó töredékszavazatok. Újdonság, hogy töredékszavazatnak nem csak az a szavazat számít, amelyet mandátumot nem szerző jelöltre adtak le, mint régen. Így töredékszavazatnak számítanak azok a szavazatok is, amelyet a mandátumot szerző jelöltre adtak le „feleslegesen”, vagyis ami már nem szükséges a mandátum megszerzéséhez.

A választáson nem kaphat majd mandátumot az a pártlista, amely nem kapta meg az összes leadott országos szavazat (párt és nemzetiségi lista) 5 százalékát (küszöb). A küszöb két párt közös listája esetén 10 százalék, kettőnél több párt által állított közös lista esetén 15 százalék.

A mandátumok kiosztásához először az országos listáról a kedvezményes mandátumokat osztják ki, ha egyik nemzetiség sem kaphat a szavazatszám alapján kedvezményes mandátumot, akkor mind a 93-at a pártok között osztják szét, a korábbi választásokon már megismert legnagyobb átlag elve alapján (d,Hondt-módszer).

MTINIF

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Ez lesz a sorrend a szavazólapokon április 6-án

  1. A pártok 80%-a csak a lehetőséggel él,oda mennek a kasszához és felveszik a pénzt a kutya sem fogja megkérdezni ,netalántán elszámoltatni őket,erre mondják megy a nyelőbe.

  2. „Lehet ezt? Kinek jó ez?”
   A zsidóknak kedves Marika!
   „Nem mások, mint tolvajok és rablók, akik egyetlen morzsát sem esznek, és a ruhájukból egyetlen szálat sem viselnek, amit ne úgy loptak volna tőlünk … Így élnek, feleségeikkel és gyerekeikkel, lopásból és rablásból, mint főtolvajok és rablók, zavartalan biztonságban” (Luther Márton)

 1. Van egy kérdésem: A 33. sorszámon olvasható „Együtt 2014 Párt” és a 41. sorszámú „Magyar Szocialista Párt, Együtt – Korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt” a VÁLASZTANDÓ SZEMÉLYEKET TEKINTVE NEM UGYANAZ ? Ha igen, akkor itt duplán indul kettő ugyanazon személyekből álló csoportosulás, más elnevezéssel a 2014. évben történő országos választáson. Természetesen lehet, hogy én tévedek és akkor elnézést kérek az észrevételemért!

 2. tizmillos orszàg és ennyi pàrt, dolgozzanak màr egyutt, s ne szétszorva!!!!

 3. A Déli Krónikában a Kossuth rádióban most hallottam, hogy az MSZP és az Együtt 2014 meg a többi együtt szerepel a papíron. Összesen 31 induló párt vagy szövetség van, akikre lehet szavazni és nem több.

 4. „Horváth Bertalan, on 2014/03/05 at 17:57 said:
  “Lehet ezt? Kinek jó ez?”
  A zsidóknak kedves Marika!
  „Nem mások, mint tolvajok és rablók, akik egyetlen morzsát sem esznek, és a ruhájukból egyetlen szálat sem viselnek, amit ne úgy loptak volna tőlünk … Így élnek, feleségeikkel és gyerekeikkel, lopásból és rablásból, mint főtolvajok és rablók, zavartalan biztonságban” (Luther Márton)”
  Arról, hogy a katolikusPápák Lutherről mit össze írtak, ha csak nem kéri ezuttal mellőzném, mert az bizony több száz oldal lenne, és nem csak gonosz rablónak_ hiszen tönkre tette a búcsú cédulák virágzó seftjét_de a sánnak magának titulálták évszázadokon át. A korrucinfos gyűjteményében szereplő Liszt Ferencé pl nyilván való hamisítvány, ezt maga a világhírű zeneszerző cáfolta meg saját kezűleg.
  Ennyire nincs saját érvkészlet a zsidók lejáratására?
  Az Ön hozzászólásai kimerülnek idézetekben, vagy nem érti magát arra alkalmasnak, saját gondolatai papírra vetésében? Luther Tévedett…hiszen pl Magyarországon, született Radnóti Miklós, Szerb Antal, a Pick szalámigyár és a herendi porcelángyár a Weis Manfréd, megalapítói…és csak a hely hiányában nem sorolom föl azokat a magyarokat akik elismerést és dicsőséget hoztak Magyarországnak. Ám ha kéri nagyon szívesen ide írom.
  Káldi József

 5. Javítva:
  “Horváth Bertalan, on 2014/03/05 at 17:57 said:
  “Lehet ezt? Kinek jó ez?”
  A zsidóknak kedves Marika!
  „Nem mások, mint tolvajok és rablók, akik egyetlen morzsát sem esznek, és a ruhájukból egyetlen szálat sem viselnek, amit ne úgy loptak volna tőlünk … Így élnek, feleségeikkel és gyerekeikkel, lopásból és rablásból, mint főtolvajok és rablók, zavartalan biztonságban” (Luther Márton)”
  Tisztelt Horváth Bertalan!
  Ennyire nincs saját érvkészlet a zsidók lejáratására?
  Az Ön hozzászólásai kimerülnek idézetekben, vagy nem érzi magát arra alkalmasnak, saját gondolatai papírra vesse?
  Arról, hogy a katolikus pápák Lutherről mit össze írtak, ha csak nem kéri ezúttal mellőzném, mert az bizony több száz oldal lenne, és nem csak gonosz rablónak_ hiszen tönkre tette a búcsú cédulák virágzó seftjét, amelynek monopóliumát nem adta a zsidók kezébe a katolikus egyház vezetése, talán mert túl jó biznisz volt?_de a sátánnak magának titulálták évszázadokon át. A korrucinfos antiszemita gyűjteményében szereplő Liszt Ferencé pl nyilván való hamisítvány, ezt maga a világhírű zeneszerző cáfolta meg saját kezűleg. De a többi is inog nagyon. Kossuth, Jókai, Petőfi ellenkező tartalmú idéztek valahogy kimaradtak belőle. Megsaccolná, hogy hány %-a volt pl az 1948-49-es forradalom és szabadságharc honvédei közt a lakosság 5% alatti létszámából a zsidó származásúak?
  Segítek 20 (!) %.
  Luther Tévedett…hiszen pl Magyarországon, született Radnóti Miklós, Szerb Antal, a Pick szalámigyár és a herendi porcelángyár a Weis Manfréd, megalapítói…és csak a hely hiányában nem sorolom föl azokat a magyarokat akik elismerést és dicsőséget hoztak Magyarországnak. Ám ha kéri nagyon szívesen ide írom.
  Káldi József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük