Evo Morales szerint a génmanipulált csirke az oka európai emberek devianciájának és kopaszságának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
„Elődről, a bolíviai politikai helyzetről szól. Elődért, a halottakért és mindenkiért, akit politikai okok miatt üldöznek, bebörtönöznek és meggyilkolnak”

Evo Morales által megszervezett és a tegnap megkezdődött az ENSZ Klímakonferenciájának alternatívájaként létrejött Népek Klímakonferenciáján az elnök nyitóbeszédeben sértegette az európaiakat. A nyitóünnepséget Cochabamba-tól 15 km-re levő híres inka emlékhelyen Tiquipaya-ban tartották.

A „konferenciára” az Elnök közlése szerint több mint 20.000 vendéget várnak, ahol a fő cél a Földanya védelme, a környezetszennyező országok szankcionálása, Nemzetközi Környezetvédelmi Bíróság felállítása, és természetesen a szennyező országok környezetvédelmi adófizetésének megállapítása a szegény ám természetközeli életmódot folytató államok ( Bolívia is ilyennek tartja magát ) javára.
Evo Morales elnök nyitóbeszédében a fő hangsúlyt a Coca Cola ,a GM csirke , a kapitalizmus és az európaiak devianciáira helyezte. Kifejtette , hogy a GM csirke az oka, hogy az európai férfiak , ezt elfogyasztva homoszexuálisak lesznek, és ez okozza a kopaszságot is, ami szerinte szintén az európaiak devianciája, s betegsége, amiről ezek nem vesznek tudomást. Ám biztosította a jelenlévőket, hogy 50 év múlva minden ember a világon kopasz és deviáns lesz, kivéve azokat akik a Földanya tisztelői. Rögtön be is mutatta saját sűrű haját, biztosítva a hallgatóságot hogy azért ilyen sűrű és azért nem kopasz , mert nem eszik GM csirkét, és nem iszik Coca Colat, csak az eredeti indián chicha-t, ami  egy ősi erjesztett kukorica  ital.

Adrew Ortega parlamenti képviselő a helyi és nemzetközi sajtónak rávilágított 18 pontban az elnöki beszéd ellentéteire, aminek egyik legszembetűnőbb pontja az, hogy amíg egy klímaváltozásról szóló konferencián a környezetvédelemről, klímaváltozásról és hatásokról kellene értekezni, addig a fő irányvonala a „konferenciának ” a kapitalizmusellenesség és rasszizmus. Jól példa erre, a GM csirke és a Coca Cola esete -mint a kapitalizmus jelképe. A baj csak az hogy a Bolívia Országgyűlésében a képviselőknek biztosított eledel rendszeresen a GM csirke és a Coca Cola. Több részvevő is sajnálkozását fejezte ki az elnök rasszista megnyilvánulásában, amit az európaiak irányában fejtett ki. Sajnálatosan a Bolíviában jelenleg uralkodó MÁS kormánypárt által delegált spanyolgyűlölőt kiéleződésének az eredménye. ( el dia, unitel  )
Politikai letartoztatás is sötétíti a ” konferenciát „. Francisco „Pacho” Cortés kolumbiai emberjogi aktivistát családja mellől tartoztatták le a reptéren, két másik bolíviai emberjogi aktivistával együtt. ( radio fides, unitel )
77 Szocialista és Humanista Mozgalom képviselője jelent meg a környező és Evo Moralessel szolidáris országokból. Nnimmo Bassey, nigériai környezetvédelmi aktivista kiemelte, hogy a Föld megmentésének  , és kibocsájtáscsökkentés alapja a monokulturális növénytermesztés a GM technológiákkal szemben. Az altalajkincsek kitermelésének visszaszorítása a cél oly módon , hogy nem nagy nemzetközi olajvállatok termelik ki és értékesítik a világpiacon- így hatalmas vagyonokra téve és a kitermelt országok környezeti ártalmait bagatellizálva- hanem a nemzeti kitermelés és hasznosítás kerül előtérbe. ( cambio ).

Ugyanakkor megjegyezném, hogy a nemzetközi környezetvédelmi aktivisták és szervezetek évek óta kampányolnak a Bolíviában folyó Amazonasi területek őserdeinek irtása ellen, ahol a felszabadított területeken coca és egyéb növénytermesztés folyik. A bányászati tevékenység is jelentős  környezeti terhelést ró az országra . A kőolaj és földgázkitermelés államosítása megoldotta és megoldja a nemzeti vagyonok visszakerülését -ami megjegyzem akár dicséretes is lehet, ha azt nem a kommunista diktatórikus módszerekkel teszik. Azonban nem igazán tudom elképzelni hogy mitől környezetkímélőbb egy nemzeti kitermelés egy külföldi kitermeléstől . Ugye azt nem akarjuk elhinni, hogy azért mert akkor kevesebbet termelnek ki?? Hiszen Evo Morales és Bolívia példája is ékesen bizonyítja, hogy az új nemzeti vezetés alatt új földgázszerződések születettek a régi-kapitalista kitermelés kétszeres !!!! mennyiségére. ( Petroleum Economist )

Valószínűleg ismeri mindenki azt a magatartást, amikor az anarchisták elmennek tüntetni, majd utána beülnek a Mc McDonald’s-ba. Azt hiszem, hogy környezetünket az életünkkel tudjuk megváltoztatni. Tényleg nem kell GM csirke, sem Coca Cola, sem sok sok egyéb minden. Nekünk magyaroknak itt a lehetőségünk az organikus , helyi, tiszta , saját élelmiszerekhez. Csak élnünk kell a lehetőségünkkel.
Azonban kevésbé hiszem, hogy Széchenyi István azért kopaszodott mert GM csirkét evett.
Mi fizetünk környezetvédelmi adót, terhelési adót, zacskóadót, környezetre kevésbé ártalmas autókat vásárolunk…., de hogy én bármikor azért fizessek bármilyen adót hogy Evo Morales és Hugo Chavez több fegyvert, atomlétesítményt vásároljon, építsen fel európaiak  pénzéből, akiket deviánsnak titulál nevetgélő szocialista-kommunista kísérői táborában, és úgy gyilkoltat meg embereket ahogy jónak lát. De miért is tenne másként, hiszen nincs egy kormány, egy hatalom , egy szervezet, aki megálljt parancsolna neki.
Itt állunk és bámulunk és vannak akik nagyra tartják azért mert visszaállamosította a kapitalisták vagyonát.  Azért mert  kapitalizmus ellenes, azért mert rasszista. Összemossuk a mi nemzeti összképünket, az ő nemzeti politikájával, azzal a politikával, amiben több mint negyven évet volt részünk.

Sajnos figyelmen kívül hagyjuk, hogy ez az egész nem szól másról mint a pénzről, a hatalomról, a régi világrend megváltoztatásának lépéseiről, amihez mi európaiak sok sok segélymillióval asszisztálunk- úgy hogy nem figyelünk a jelekre. Arra hogy mi ennek az embernek a szemében a buzik és kopaszok vagyunk.

Tóásó Edit
Néhány fénykép Bolíviából , ami bizonyítja hogy mi európaik vagyunk felelősek a bolíviai környezeti károkért, hiszen mi tőlük ellentétben nem folytatunk olyan életmódot ami megvédi a Földanyát. Ők viszont igazi környezetkímélő életmódot élnek.

A zöld környezet Bolíviában , és annak fogyatkozása. Érdemes megfigyelni a nagy környezetvédő Evo Morales alatt végrehajtott őserdőirtás nagyságát.És a jövőre kiterjedő prognózist.

Tóásó Előd blogspot

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük