Európa az európaiaké! – Izraelnek nincs helye az Európai Unióban!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Balczó Zoltán sajtótájékoztatót tartott tegnap a Parlamentben

A sajtótájékoztatóra az előző napi EU – Izrael társulási szerződés vitája szolgáltatott okot, mely heves indulatokat váltott ki, sőt azt, bizottsági megbeszélés is követte. Úgy tűnik, az országgyűlés padsoraiban a többség nem tartja megengedhetőnek, hogy Izrael külpolitikáját kritizálni merje bárki is a képviselők részéről, sőt vannak olyan képviselők, akik ezt „antiszemitizmusnak” minősítik.

Az Országgyűlés 2010. november 8-án 306 igen szavazattal ratifikálta az EU tagállamainak és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló euró-mediterrán megállapodást.

A Jobbik frakció egységesen elutasította a javaslatot, az LMP 7 politikusa tartózkodott. A Fidesz-KDNP valamint az MSZP szavazataiból tevődött össze a 306 igen szavazat.

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke kedden, a Parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján a Jobbik álláspontját egyrészt azzal indokolta, hogy Izraelnek azért nincs helye az Európai Unióban, mivel „Európa, az európaiaké, és Izrael pedig nem európai ország”.

Balczó Zoltán által, az előterjesztés általános vitájában mondottakat Papcsák és Németh Zsolt államtitkárok „egyértelműen az antiszemitizmus vádjával illették”, amit az ellenzéki politikus kifogásolt.

Felháborító, tudatos ferdítésnek nevezte, hogy Németh Zsolt Izrael állam politikájának kritizálását a „zsidó nép általános elítélésével” azonosította, holott nyilvánvaló, hogy a kettő nem téveszthető össze.

A Jobbik megítélése szerint Izrael európai-uniós integrációja azért káros Magyarország számára, mert Izrael térnyerését Hazánkban olyan közismert törvénytelen beruházások jellemzik, mint a Sukoróra vagy a Hajógyári „Álomszigetre” tervezett hatalmas építkezések.

Mára már az is köztudott, hogy Simon Peresz államelnök 2007. október 10-én egyértelműen nyilatkozta, hogy Izrael gazdasági térnyerésének stratégiai célja Magyarország felvásárlása. Izrael a társulási szerződéssel az EU teljes jogú tagja kíván lenni, ami hivatalosan is elhangzott.

A társulási szerződés elfogadásával – ami megtörtént – teljes mértékű liberalizáció lesz a gazdaságban a két ország között. Értve ez alatt a tőke mellett, a személyek, a szolgáltatások áramlásának, a közbeszerzéseken való részvételnek szabadságát, beleértve a közműveket is, valamint a vámmentességgel és behozatallal kapcsolatos kérdéseket.

A másik ok, ami miatt a Jobbik nem támogatja Izrael társulását, azok, az emberi jogi kérdések. Izrael a nemzetközi jogon kívül helyezte magát az elmúlt időszakban elkövetett jogsértéseivel.

A társulási szerződés praeambulumában többek között az is szerepel, hogy a felek milyen jelentőséget tulajdonítanak az Egyesült Nemzetek Alapokmánya alapelveinek, különösen az emberi jogok, a demokrácia tiszteletben tartásának, amelyek a társulás valódi alapját képezik. A második cikkely szintén ezt erősíti meg. Az emberi jogok és demokratikus alapelvek tiszteletben tartása a megállapodás alapelemét jelentik. A Jobbik részéről felsorolták Izrael állam közel múltban tett jogsértéseit, – a legsúlyosabb a gázai övezetben zajló háború – amelyek világossá tették, hogy Izrael állam gyakorlatilag a nemzetközi jogon kívül helyezte magát több ENSZ határozatot figyelmen kívül hagyva.

Martonyi János külügyminiszter, aki éppen Izraelben tartózkodik, a társulás indoklásaként azt rögzíti, hogy „ez a megállapodás demonstrálja a felek számos nemzetközi kérdésben meglévő politikai nézetazonosságát, illetve értékazonosságát, több globális és regionális kérdést illetően.”

Balczó Zoltán ezzel kapcsolatban a következő kérdést tette fel: „Magyarország és Izrael milyen „nézet- és értékazonosságot képvisel” a regionális kérdésekben?”

A külügyminiszter helyett válaszoló Németh Zsolt államtitkár a vita során nem válaszolt a kérdésére.

Az ellenzéki politikus zárszóként az országgyűlési jegyzőkönyvből idézett, felhívta a figyelmet arra, hogy a külügyi államtitkár zárszavában rendkívül veszélyes mondatnak minősítette azon kijelentését, miszerint Izraelnek nincs helye az Európai Unióban. „Ez nincs túl messze attól a mondattól, hogy a zsidóknak nincs helyük Európában, és Magyarországon” – idézte Németh Zsolt mondatait Balczó Zoltán.

A Jobbik alelnöke ezt visszautasította, valamint azt is, hogy azokat, akik Izrael politikáját kritizálják, azokra rásütik az antiszemitizmus bélyegét.

A Jobbik Izraelt közel-keleti államnak tartja, és szeretné, ha Európa az európaiaké maradna.

Orbán Éva, Nemzeti Hírháló

Nemzeti InternetFigyelő

 

Kapcsolódó: Csak a Jobbik nem szavazta meg az EU és Izrael közötti társulást (videókkal)

 

3 thoughts on “Európa az európaiaké! – Izraelnek nincs helye az Európai Unióban!

 1. 306 igen szavazat szerint, és ebben Pörzse Sándornak a legmesszebbmenőkig igaza volt, bebizonyosodott, hogy ennyi SZARHÁZI van jelenleg minimum a parlamentben. Ezek mind közpénztolvaj hazaárulók, egy terrorista állammal szövetséget vállaló, a saját hazájukat és népüket kiárusító, bűnöző férgek. Nagy balhé lesz, mert ezek nem maradhatnak semmiképp Magyarország sorsát irányító pozíciókban, mert szavazatukkal megerősítették, hogy szabad utat engednek, Sima Perec (izraeli gennyhalmaz) óhaja szerinti izraeli térhódításnak Magyarország területén. Ez nyílt hazaárulás, a haza eladása idegeneknek, betolakodó, terrorista hatalomnak.

 2. Európa többnyire a cionistáké!Izraelnek pedig van helye az Európai Unióban!Mivel ezt a magyar Parlament többsége is megszavazta!
  Balczó Zoltán pedig igazat mond,de nem ők kaptak kétharmadot,hanem a forradalmárok!!
  Mondjuk nem ezért,de van valami megmozdulás ez ellen kérdezném?Semmi.
  Akkor,ez van-
  Majd négy év múlva ismét dönthetünk.
  A nagybetűs tragikomédia.

  1. A Fidesz 52-53%-os, 2/3-ra felturbózott többsége, a húsz éve hatalomban regnáló politikusbűnözők és klientúrájuk, rokoni kapcsolataik,(saját kutyájuk kölkei) valamint betelepített zsidók, cigányok, és elenyésző számú megtévesztett, igaz magyar hazafi. Kétmillió-nyolcszázezer, többségében magyar nem hatalmazta fel Orbánt semmire, és majd egymillió nemzeti érzelmű a Jobbikra szavazott.
   A Fidesz folytatója a zsidó irányítású pénzügyi nagyhatalmak eddigi rombolásának, nem kötelet rak a nemzet nyakára, hanem nemzeti színű, talán még a Szent Koronával is ékesített illatos párnát nyom a képünkbe, és úgy fog megfojtani minden Magyarországért ziháló lelket.
   Ez a terror legaljasabb formája, de mit is várhatnánk egy terrorállam terrorista testvérpártjának az engedélyével(!) (Tel-Aviv-i paktum) miniszterelnökségre szert tett, kommunista emlőkön, és zsidó pénzmágnás támogatásával nevelkedett Orbántól.
   A terror nem törhető meg szellemi fegyverekkel, hanem csakis terrorral. Készüljünk a harcra! Egy-két éven belül lángolni fog Magyarország, és a nemzeti tűz fogja felperzselni a hazaáruló tolvaj bandák fészkeit, a Fidesszel együtt. Hajrá Magyarok, nyergelj, fordulj ellenségeid felé. Fegyveres testületek magyar érzelmű tagjai védjetek mindent, ami magyar, és szuronyra mindennel, ami idegen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük