KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

EURO: stabilizál-e az ESM „mentőcsomag”?

Dr. Eike Hammer, a „Wirtschaft aktuell” kiadója, www.mittelstandsinstitut-niedersachsen.de

2013-tól az EU-hivatalnokok által létrehozott „segélyalapot” az „ESM” nevű mentőcsomag (Európai Stabilitási Mechanizmus) hívatott leváltani és bebetonozni. De mi is rejtőzik az ESM mögött?

Az ESM:

*     egy egyelőre 700 mrd. euróra (a szerződés 8. cikke) megszabott alap, amelyet a tagországok az elnökség kérésére visszavonhatatlanul és feltétlenül feltölteni kötelesek. (8. cikk, 4.bek., 9. cikk)

*    Az Alap minden nemzeti jogrendszertől független. (1. cikk, 27. cikk) Maga az Alap és munkatársai jogilag érinthetetlenek (30. cikk) és minden fajta társasági- és jövedelmi adótól mentesek (31. cikk) és sehol senki által nem foghatóak perbe, mivel az egész világon nincs számukra illetékes bíróság…

*     Felügyelő Bizottságát (Kormányzó Tanács) nem választják, hanem kinevezik, nem felelős senkinek és nagysága következtében (34 tag) az ügyvezető igazgató és apparátusa által messzemenően irányítható. Ez a Kormányzó Tanács kinevez egy ugyanekkora Igazgatóságot (6.cikk), úgy mint az ügyvezető igazgatót, aki széleskörű kompetenciával rendelkezik, mint pl. egyetlenként utasítási joga van a munkatársakkal szemben (7. cikk). Jogosult – perbe nem foghatóan – az Alap nevében, és ezáltal a tagállamok számlájára, saját tetszése szerint cselekedni. Ő maga korlátlanul vehet fel hiteleket (17. cikk) – privát bankoktól is -, amelyekért a tagállamok együttesen kezeskednek és a rájuk eső rész szerint utólagos befizetésekre kötelezhetőek. Ha ugyanis az Alap vagyona már nem elegendő, akkor a perbe nem fogható Kormányzó Tanács az alaptőkét önhatalmúlag megemelheti. (10. cikk)

*     Ha kizárólag az ügyvezető igazgató jogosult a munkatársakat (munkaszint) utasítani, akkor a pénzekkel úgy rendelkezik ahogy akar, és cselekedeteiért jogilag nem vonható felelősségre. Akár állami kötvényeket is felvásárolhat (kiskapus monetarizáció), mindenféle tőkepiaci manipulációba foghat vagy más intézményeket támogathat, még akkor is, ha ez nemzeti jogokat, az Európai Központi Bank alapokmányát, vagy piacgazdasági elveket sértene meg. Általános immunitása miatt nem fogható perbe.

Ez is érdekelheti:  Lengyelország közvetlenül részt venne az ukrán konfliktusban

Az euro-tagországok ezzel a szerződéssel Merkel és Sárközy vezénylete alatt abban állapodtak meg, hogy ez a demokratikus úton ellenőrizhetetlen, jogilag immun és a polgárok által nem felülvizsgálható EU-hivatalnokok korlátlanul lenyúlhassák a nemzeti államháztartásokat. És ezt akarják feltétlenné és visszavonhatatlanná tenni, amit ezek után joggal nevezhetünk felhatalmazási szerződésnek (Utalás Hitler híres aktusára. A fordító megjegyzése.) Hiszen ez a nemzeti  államháztartások korlátlan lenyúlását teszi lehetővé, nem engedélyez se demokratikusan se jogilag felülvizsgálható és ellenőrizhető piaci beavatkozásokat, és ezzel véget vet a nemzeti államháztartás fölött gyakorolt nemzeti szuverenitásnak. Ezzel a nemzeti szuverenitás utolsó védőbástyáját, az államháztartást, és végül a Szövetségi Németország alkotmányát is leradírozzák. Az, hogy Merkel asszony megkötötte ezt a megállapodást a parlament megkérdezése nélkül, egy puccsal ér fel. Ez nem csak egy skandál, hanem a szuverén EU-nemzetállamok eltörlését is jelenti, és egy adósság- és transzferunió létrehozását egész Európában. Az EU és a tagállamok közötti hatalmi viszonyok megfordulnak. Többé nem az EU-hivatalnokok javasolnak bizonyos programokat, hanem a tagországoknak kell pénzek visszajuttatásáért koldulniuk és ezért a perbe nem fogható és demokratikus úton ellenőrizhetetlen EU-funkcionáriusok előirányzatait el kell fogadniuk és a polgárok számára elfogadhatóvá tenniük. Ezzel vége a tagországok szuverenitásának, illetve azt jól legyalulták.

A jövőben jelentéktelen lesz kit választanak meg képviselőnek. A tagországok politikáját perbe nem fogható és demokratikus úton ellenőrizhetetlen EU-funkcionáriusok fogják meghatározni.

Az ESM bevezetésével három fejlődési irány lesz megadva:

1.      Az EU-hivatalnokok hatalomba jutása a korábban szuverén tagországok fölött és ezzel a demokrácia eltörlése Európában, és

2.      a gátlástalan eladósodás ösztönzése az EU-tagországokban, mert különösen a rendes és sikeres polgárokat fogják az ESM által bevezetett adósságunió által megkopasztani, és

3.      az euró belátható vége, mert a polgárok nem fogják örökké eltűrni ezt a kirablást és a demokrácia semmibe vételét.

Ez is érdekelheti:  Mi is történt valójában hétfőn Kijevben? - ukrán történész a Kijev elleni orosz támadásról

Nehéz lesz ezt a szerződés általi hatalom megragadást az egyes európai országok alkotmánya előtt igazolni. Valójában egyetlen demokrata sem fogadhatja el ezt a szerződést.

Fordította: Vajta Dénes

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük