KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Értelmetlen háborúban senki nem akarja kiontani az életét! – Az ukránok elrejtőznek a sorozás elől

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

kalasnyikovUkrajnában a mozgósítás újabb hullámával a helyi sajtó rendre arról számol be, hogy a besorozott ukránok inkább a börtönbüntetést részesítik előnyben, csak hogy ne kelljen a frontra menniük Novorosszija ellen harcolni. Tömegesen börtönzik be a poltavai férfiakat, és mostanra annyi embert vittek be a katonai szolgálat megtagadása miatt, hogy a börtönökben nincs több férőhely.

Dnyiprodzerzsinszkben is hasonló a helyzet, ahol a Jobb Szektor tagjai nemrég meglincseltek két ukrán fiatalt, akik a Donyecki Népi Köztársaság szimpatizánsai voltak és elrejtőztek a sorozás elől. Az oroszellenes felkelések elleni harcot hazafiasságnak beállító propagandával szemben az ukránok többsége nem hajlandó harcolni és inkább elrejtőzik, amikor a kormány a mozgósítás következő hullámát hirdeti meg.

Odessza, Herszon és Mikolajiv térségében ennél látványosabb esetek is történtek, itt a fogolycserék során kiszabadított ukrán katonák nagy része szabadulása után vagy nyíltan megtagadta a szolgálatot, vagy egyszerűen eltűnt. A frontra érkezés után ugyanis kiderült, hogy amit a parancsnokaik mondtak, annak nagy része nem igaz. Az ukrán katonákat azzal a tájékoztatással viszik ki a frontra, hogy ott fegyveres terroristák ellen kell harcolniuk. Csak a frontra érkezve szembesülnek azzal, hogy a hadsereg civilek lakta településeket ágyúz szét, és nem csak elszigetelt terrorista csoportok ellen kell harcolniuk, hanem a lakosság a felkelők oldalán áll és megszállóként tekint rájuk.

South Front Hu

NIF

One thought on “Értelmetlen háborúban senki nem akarja kiontani az életét! – Az ukránok elrejtőznek a sorozás elől

  1. Egy semmirevaló nacionalista ukrán szervezet kiteszi a népét a testvérgyilkolásnak ,, Kérdezzük ..megéri ?, mert így nem ukrán lesz a nevük hanem :- gyilkos !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: