KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elveszik a magyarok földjét, kontra „két nő inzultálta Pásztor Istvánt” – Rácz Szabó László, az MPSZ elnökének közleménye

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

racz_szabo_laszloKedden, 2014.05.06-án a Magyar Parlament előtt, a parlament alakuló ülésének idején Gaudi-Nagy Tamás szervezett tiltakozó tüntetést az ellen, hogy a FIDESZ-KDNP kétharmados erejével, valamint a baloldal teljes támogatásával még az előző ciklusban, az EU követelésének eleget téve olyan földtörvényt hozott, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország földjét vastagpénztárcás, államilag is támogatott külföldiek felvásárolhassák.

A tüntetők ezt a törvényt és annak megalkotóit nevezték meg a haza és a nemzet árulóinak.

Kétség sem fér ahhoz, hogy az ország annak földjéből áll, tehát az országot árusítottak ki. Mi még azt tanultuk, hogy akkor vált nemzetté a magyar, amikor Árpád apánk, Szent István letelepítette a magyar törzseket a Kárpát-medencében. Ez volt a legnagyobb tettük. Akik tehát eladják a földet, amelyet az államalapítók adtak a népnek, azok Szent István akarata ellen tesznek és ezzel a nemzet ellen tesznek. Vajon minek kell nevezni azokat, akik a nemzet érdekei ellen tesznek?

A földje, ásványkincsei nélkül elpusztul a nemzet, tagjainak pedig rabszolga, jobbágyi sors jut. A bizonytalanságba taszitott emberek élete pedig pokollá válik.
Nem csoda hát, hogy a nép dühösen tüntet, tiltakozik, ha a törvényhozás számára fontosabb az idegen – sokszor ellenséges – EU szolgálata, mint a magyar nép élete. Az ország és a nemzet egy és ugyanaz.

Mégsem ettől hangos a média, hanem attól, hogy Pásztor Istvánnak – aki mellesleg maga keveredett a tüntetés közelébe – két (ird és olvasd, mindössze kettő – 2) asszony egyenesen a szemébe mondta amit gondol róla. Hazaárulónak nevezték, elébe álltak és talán le is köpték. Nevetséges apróság ahhoz viszonyítva, hogy kifosztják egész Magyarországot?

Én ugyan nem voltam a történések közelében, a videofelvételről tudtam tájékozódni. Valóban nem helyénvaló embereket durván inzultálni, még akkor sem, ha azt valaki indokoltnak véli. Ugyanakkor az se helyénvaló, hogy egy apróságot ennyire felfújjanak és messzemenő következtetéseket vonjanak le belőle.

Pásztor István azt nyilatkozta, hogy kiszabadult a szellem a palackból, mintha legalább is a világháború tört volna ki amiatt, hogy lemndták mindennek. Az is kérdés, hogy mi válthatott ki ilyen kemény reakciót a nőkből. Talán az, hogy ellenzi a vajdasági magyarok autonómiáját, mert puszi pajtása lett a délvidéki magyarokat a földjükről elüldöző szerb nemzeti radikális hatalomnak?

Egyébként, annak idején a Kossuth téren tüntettek Gyurcsány ellen is az emberek, hazaárulónak nevezték, tojással dobálták, leköpték, amikor még Pásztor az ő barátja volt. Itt szabadult ki a palackból az a szellem is, amely következtében a FIDESZ-KDMP 2010-ben, majd 2014-ben ismét kétharmados többséget szerezhetett a parlamentben, amiért ugyancsak azok nyelték a paprikasprét, kapták a bot ütéseket, veszítették el a szemük világát, akik ma is tüntetnek az ország kisemmizése ellen és kérdezni mernek a politikusoktól.

A Magyar Polgári Szövetség akkor és most is ott volt a küzdők között, nem a haszonszerzés miatt, hanem azért mert nem lehet szó nélkül hagyni azt a gyalázatot, amit Magyarországgal, vagy akár a délvidéki magyarokkal művelnek. Pásztor Istvánt, a VMSZ-t egyszer se láttuk kiállni még a nyilatkozatok szintjén sem, ám most mégis ők a FIDESZ legjobb barátjai.

Visszatérve a lényegre, mi magunk is, magyarkanizsaiak, zentaiak, topolyaiak, szabadkaiak, csókaiak, adaiak, becsiek stb. már testközelből tapasztaljuk, hogy mit is jelent, ha eladják a földünket, az ásványkincseinket. Gondoljuk csak meg mi mindent tesznek tönkre az orosz erőgépek a magyar vagyonból, a kisebb földrengéseket előidéző olajkutatási módszereikkel, miután a szerb hatalom, éppen a magyarok által lakott területeket átadta az orosz olajvállalatnak. Nem érdekli az idegeneket semmi más, csak a haszonszerzés, amiért átgázolnak mindenen és csak pusztítanak. A VMSZ, vagy ahogy a sajtó állítja, a délvidéki magyarok vezetője nem szólalt fel se ez ellen, se az ellen, hogy éppen a magyaroktól veszi a szerb adóhivatal törvényellenesen a földeket a nem is létező tartozások fejében.

A média most azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy a VMSZ elnökének inzultálása az egész külhoni magyarságot sérti. Ez egyáltalán nem igaz. Sokan elégedetlenek Pásztor szerepvállalásával, a hozzáállásával és a tetteivel. Ugyanakkor az is igaz, hogy a kvázi demokratikus választásokon valóban a VMSZ nyerte a legtöbb szavazatot, ám a támogatottságának kulcsát nem megbecsülésben, az elismerésben, az elért eredményekben kell keresni, hanem a nép szegénységében, kiszolgáltatottságában, megfélemlítésében, a pénz hatalmában, a kiábrándultságban, az elvándorlásban, a munkahely elveszésétől való rettegésben, a reklámszakemberekben.

Ugyanakkor, nem csak Pásztor István volt jelen a Kossuth téren a külhoniak közül. Ott volt Patrubány Miklós – az MVSZ elnöke, aki a Romániához csatolt magyar területen született -, Geönczeöl Gyula a Felvidékről, valamint jómagam is a Délvidékről és sokan mások. Bennünket testvéri szeretet övezett, kezet ráztak velük az emberek.

A tüntetők, kivétel nélkül a magyar nemzet egészéért aggódnak. Azért mentek ki a térre, mert tiszta szivükből szeretik az elcsatolt magyarságot. A két nő sem a külhoni magyar közösséget vonták felelősségre, hanem csakis egyetlen embert.

Rácz Szabó László

Magyar Polgári Szövetség

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Elveszik a magyarok földjét, kontra „két nő inzultálta Pásztor Istvánt” – Rácz Szabó László, az MPSZ elnökének közleménye

 1. Köszönjük a gondolatok megosztását! Igaza van Gaudi-Nagy Tamásnak amikor azt mondja, hogy olcsón megúszta a köpködéssel. Normális országban egy hazaárulót felkötnek és lelőnek, majd felnégyelik és megetetik a kutyákkal. Itt meg rendszeresen magas beosztásokhoz juthatnak.

  1. Hm!
   Ukrajnában mostanában az ukránok nem csak köpdösik a hozzájuk csatolt orosz területeken élő, eredeti tulajdonosokat.
   De ott még vissza is lőnek nekik. Mert az ANYAORSZÁG NEM a hazaárulókat és az ukrán oroszverőket dédelgeti. .

 2. elég nehéz lesz rendet tartani egy határon túl. Hiszen a józan értelemmel elmondott szó évtizedek óta süket fülekre talál. Rácz Szabó László egyike a mellőzött embereknek, mert van véleménye. Egyetlen dologban ér el a véleményünk. Én Patrubánnyal semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó semmiféle közösséget vállalni. De RÁcz Sz. Lászlónk az MVSZ még jelent valami kevés támaszt. Nekünk a Felvidéken nem, mert a mi harcunkat Patrubány hátba támadta. Valami tisztázatlan háttér miatt, amivel ő tartozik elszámolással. Viszont a mi diszkriminálásunk megfelel valakiknek. De Dr. Gaudi N. Tamás irásban kért a felvidéki elemzésre, amit megtettem. Miért foglalkozzam azokkal, akik diszkriminálnak minket. Mint felvidéki elnök 2006-ban a Kossuth téren egymás mellett beszéltünk 40-50 ezer ember előtt. Akkor erről senki sem beszélt semmit sem. Kezdte Antall a diszkriminálást, amikor legitim képviselőkről beszélt, aztán megmondta névszerint kik ezek a „legitim” képviselők. A Felvidéken ezek java részét megtaláltuk a besúgó listákon. Magyarországon azonban ezekkel a régi káderekkel tele van minden a médiától a kormányig. Az MKP-t berakták a Dzurinda kormányba, hogy Szlovákiát bevehessék az EU-ba és a Nato-ba. Aztán a magyarokat kiejtették. Közben semmit sem intéztek el és a magyarságot a légüres térben hagyták. Most pontosan ugyanezt teszik a Délvidéken, az egész egy alapszerződés kezdete. El kell ismerni az európai értékek védelmében, hogy a Délvidék mindig ősi szerb föld volt, ahol a magyaroknak semmi keresnivalója. Rácz Sz. L. időben figyemeztet. Ami engem illet, leirtam amit mondtam és mielőtt elmondtam figyelmeztettem arra, hogy nem véletlenül irtam le. Mellékelem, mondanak ellent és a mellébeszélésnek legyen vége.
  ———————
  2014. május 6, Kossuth tér
  Tisztelt Nagygyűlés !
  Mostanában sok helyre hivnak előadást tartani a Felvidéken. Az emberek ugyanis az egyenes szót keresik. Nem érdekli őket a sok agyon ismételgetett üres, semmitmondó beteges jelszó, klissé, ostoba frázis. Fáj tőle a józan értelem útján haladó, egészséges emberek feje.
  A felvidéki magyar szervezetek helyzete nem egyszerű, sokat kell küzdeni a beküldött bomlasztók ellen, akiket központilag, a kommunista, nemzetiségekre rászervezett hálózat maradványai irányitanak. Az alvilági szervezkedések célpontja a magyar önszerveződés, a közélet átláthatósága, és az igaz szó.
  Látszólag csak a földről van szó, de ha a kérdés mögé nézünk, életünk szinte minden alkotóelemét érinti a kérdés. Lássuk a felvidéki helyzetet és meglátjuk, mennyire összefügg az anyaország helyzetével.
  A felvidéki magyarság fennmaradásának legfontosabb feltétele, hogy az embereknek ne kelljen elvándorolniuk, és hogy a megélhetésükhöz szükséges anyagi és szellemi javakat helyben és SZABADON élvezhessék. A magyar lakosság értékes mezőgazdasági területen él, de erőforrásait nem tudja kihasználni. Hiányzanak a korszerű gépek, a szakértelem, és a szervezettség. Nincs magyar nyelvű jogi, szakmai, gazdasági információs háttér. Nincs falugazdász hálózat, és semmi sincs magyarra leforditva. Nyakunkon maradtak a csehszlovák államból örökölt jogfosztások, a vagyonelkobzások okozta rendetlenség. Az emberek az alapvető jogaikkal sincsenek tisztában, a lehetőségekről, pályázatokról semmit sem tudnak. Az uniós pályázatoktól nemzetiségi megfontolások alapján elzárja őket a kormányzat, a magyar pártokat pedig valamiféle mezőgazdaság ellenes urbánus süketség sújtja. Kevés a magyar szakember. Nemhogy felső szinten, de közép szinten sem. Különösen a fiatalabb korosztályokat lehetne helyre tenni megfelelő oktatással, szakképzéssel. Azonban hiányzanak a gazdakörök, kertbarátok, hegyközségek. Rengeteg a helyi kezdeményezés, óriási az igény, de nincs, aki össze fogja őket. Viaskodunk két párttal, amelyből az egyik olyan hidakat épit, mi nem vezet sehova, a másik meg küzd azzal a szocializmusból megmaradt előitélettel, ami a mezőgazdaságot lenézte. Pedig csak a helyi jellegzetességeket kellene felismerni és támogatni ahhoz, hogy a választók bizalommal fordulhassanak a képviseletük felé.
  Márpedig a demográfiai mutatókat tekintve a vidék az, amely még fordithat. Ott, ahol a föld van, mint értékes, elmozdithatatlan termelőeszköz. Az elmúlt évtizedek szélsőséges, nihilista, liberális politikusai, a kívül zöld, bévül vörös környezetvédők, vagy a nemzeti liberálisok, akiket egyszerűen csak nevezzünk rózsaszinűekek, mindent megtettek a vidék ellen. A Felvidéki Országos Tanács elnökeként 2005. március 8.-án adtam ki nyilatkozatunkat, amelyben támogattuk a magyar gazdák, traktorosok, önvédelmi harcát. A hatalom harcban állt a magyarság ellen a kettős állampolgárság kérdésében, és az anyaországban harcban állt a magyar gazdák ellen. Mintegy 500 ezer magyar gazda ellen, akik hitet tettek a magyar föld mellett. Akkoriban a kormány adóssága a gazdák felé, mintegy 360 milliárd forint volt, amit nem fizetek ki. A cél a gazdatársadalom, és a vidék meggyengitése volt, és ami nem véletlenül, a mai helyzethez vezetett. És most a földet akarják kihúznia vidék lába alól. Etnikai háború ez a javából úgy a Felvidéken, mint az anyaországban. A gátlástalan, szélsőséges nihilizmus háborúja a magyar társadalom ellen. Határon innen és határon túl.
  A magyar vidék az, ahol sok esetben még töretlenül működik a hagyományos családmodell. Mint egy ismert nemzeti közgazdászunk irta a napokban könyvében: „Egykor a társadalom humántőkéjének az újratermelése, azaz a demográfia rendben volt. Igen, a paraszti modellre gondoljunk. Ott nem volt gyes, gyed, nyugdij, egészségügyi biztositás. Mégis felnőtt a sok gyerek, és az idősekről is gondoskodni tudtak.
  Sőt még a közösbe is tettek, mert fizettek adót, és évekig szolgáltak a hadseregben. Mindez azért lehetett, mert működött a kohézió, az összetartás a családokon belül, és a kis falusi közösségekben. Ez tartotta a lelket az országban. Ott nem kellett senkinek „önmegvalósitania” magát, elég volt, ha a rábizott feladatot az ötéves gyerektől a nyolcvan éves aggastyánig mindenki elvégezte. A családban működött a harmónia, több korosztályt foglalva magába”. Ma a divatos nihilista, szélsőséges eszmék mindezt idejét múlt nosztalgiának tekintik, pedig az egyetlen biztonságos modell. Aminek az alapja a termőföld volt. Az államnak tehát NEM a tőkét, hanem a társadalom HOSSZÚ távú fizikai megmaradásának ügyét, a családot, a közösségeket kellene szolgálnia. De nem ezt teszi. Széchenyi a Politikai programtöredék c. művében nem véletlenül a családot, védte, és nemzetromboló nihilista, szélsőséges csoportokat holdkórosoknak, anarchistáknak és veszedelmeseknek nevezte. Ma ezek a csoportok a kormányokat, a parlamenteket és az Unió szervezeteit irányitják. Ők a tőkét, és a speciális érdekeltség, a nagyvállalati, a monopóliumokat védelmező magatartásukkal a társadalom ellenségei, és nem képviselői. Nem véletlen, hogy politikusok a családi gazdaságot támadókat védelmezik, és a spekulánsok érdekében a szélsőséges liberalizmus és nihilizmus bármilyen aljaságra képes. Sajnos az egyetemeken kiképeztek 50-60 ezer közgazdászt, de nemzetgazdász talán van fél tucat és nekik megszólalni szinte lehetetlen. Ilyen rossz, kádárista posványokban ténfergő értelmiségi réteggel a bukás esélye igen reális. Sok indoktrinált, materialista, nihilista lúd ugyanis disznót győz.
  Márpedig a Felvidéken, vagy bárhol a Kárpát medencében kik is ezek a kisgazdák. Nos első sorban azok a volt jobbágyok, akik birtokba vehették a jobbágytelkeket az 1848-as jobbágyfelszabaditás idején. Ezek a jobbágytelkek az ország területének 60%-át tették ki. A kollektivizálás idején őket osztályellenségnek mondták ki és kulákoknak nevezték őket. A kommunisták elkobozták az egykori jobbágyok, immár osztályellenség, tehát a kulákok földjeit. Hozzátették a nemesi nagybirtokokat és az egyházak birtokait. Kevesen értik, de az egyházak birtoki az egyházi iskolák, kórházak, otthonok költségeit voltak hivatottak fedezni, míg a nagybirtok sok helyi munkahelyet biztositott. A kor problémája a föld újra elosztásának módja és kérdése volt, nem a kollektivizálás. A kommunista rezsim azonban mindent összesöpört egybe, és a mai parlamenti pártok, meg egyes politikai erők azt hiszik, hogy joguk van ezeket a géppisztolyvégről, és erőszakkal összeharácsolt földeket idegeneknek eladni. Sok állam, pl. az USA tiltja termőföld eladását idegen állampolgároknak és a vidéket, a családi farmot segiti, mert azt akarják, hogy a lakosság maradjon a föld mellett és ne csődüljön a megapoliszokba, növelni a tömegnyomort. Érdekes módon a hazai, kádárista emlőkön nevelkedett, osztályszempontokon rágódó értelmiségi rétegből alakult politizáló, megélhetési politikai elit ezt az értékrendbeli kérdést képtelen megérteni.
  A magyar történelmi alkotmány alkotmányossági kérdésekben megkövetelte a 4/5 –ös többséget, amit egy pártnak elérni lehetetlen volt. Ilyen, különösen a nemzetvédelmi, alkotmányossági kérdésekben az össztársadalmi egyetértés ügye megkerülhetetlen feltétel volt. Utolsó legitim államfőnk Mindszenty József hercegprimás volt, mint a koronatanács tagja. Ő 1945-ben megvétózta a köztársaságot és vele a rendetlenséget. Truman amerikai elnök és Churchill a hercegprimást a magyar alkotmányosságra hivatkozva ismerte el államfőnek, a szovjet ÁVH ezért a hercegprimást börtönbe vetette, hogy a magyar államiság folytonosságát megtörje, majd a legitim alkotmányosságot egy szovjet fércművel helyettesitette. Nagy Imre kormánya 1956-ban a hercegprimást visszahelyezte hivatalába és a forradalom helyreállitotta az alkotmányosságot. Ideje lenne nemcsak hivatkozni 1956-ra, vagy könnyeket ejteni a hercegprimás sorsa felett a koszorúzásokon, de a hamis szónoklatok helyett az egyenes utat illene választani. A jelenlegi alaptörvény nem tér vissza az eredeti alkotmányossághoz, a szovjet alkotmányból indul ki, és nem ismeri a 4/5-ös törvényhozási, alkotmányos többség elvét sem. Földkérdésről, alkotmányosságról, vita, szavazás, nem volt. 2/3-al pedig nem lehet ilyen kérdésekben a nemzet törvényei ellenében döntéseket hozni. Idegenek nem irhatnak elő nekünk törvényeket. Az ország jövedelmének jelentős részét Brüsszelnek fizetik ki, ami vissza jön valahogyan, nehezen belőle, abba német és más idegen cégeket kell bevenni, akik a helybéliekkel olcsó béreken épittetnek autópályát, mélyvasutat a bennszülöttek adóiból. A magyar vállalatok az uniós csatlakozás előtt képesek voltak hidakat, vasutat, autópályát, mélyvasutat épiteni, és a saját pénz jól használható lenne a gazdaság fejlődéséhez. A profitot az idegenek külföldre viszik a magyar adófizetőkkel befizetett összegek idegenekhez jutnak, és nem maradnak likviditásként a magyar gazdaságban. Ismert a Swietelsky botrány, amikor osztrák újságok megirták, hogy az osztrák cég Gyurcsánynak 12,5 millió eurót adott kampány célokra. De kaptak az orosz érdekeltségű német Strabagtól is. A magyar adókból tehát a politikai elitet is korrumpálják. Hogy ezt lehessen, kellenek is idegen cégek. A jövedelmeket a magyar családoktól, gyerekektől a meg nem születettektől vonják meg. És most a nyomorban tartott vidéki lakosság alól kihúzzák a földet is, mert a kormányzat nem védi a választó polgárok, a családok érdekeit. Ennek súlyos demográfiai következményei lesznek, ha nem térünk észhez, és ami azonos a népirtással. Ekkora árat liberális holdkórosokra, mint azt Széchenyi előre jelezte, áldozni, nem szabad.
  A Pozsonyban megjelenő Szabad Újság 2014. április 23.-án H. Mészáros Erzsébet tollából jelentetett meg cikket „SZABAD a VÁSÁR” cimmel.
  Mint kiderült, a kormány a május 1-vel lejáró földvásárlási moratórium lejárta ellen semmivel sem reagált. Az EU állampolgárai és jogi személyei egyenlő joggal vásárolhatnak. Máris hatalmas sertéshizlaldák, baromfitenyésztő telepek keletkeztek holland és dán kézben, és a bejegyzett jogi társaságok korlátlanul vásárolhatnak termőföldet, bárhonnan is érkeznek. Csallóköz, Mátyusföld, Gömör és Bodrogköz szülötteiként nem szeretnénk földönfutókká válni saját szülőföldünkön, irja a cikk. Vajon most, hogy májustól szabad a vásár, még valaki elhiszi a kormány hitegetéseit? Mi kell itt ahhoz, hogy az utcára vonuljanak a gazdálkodók, s tüntessenek saját megélhetésükért? Ha idegenek kezébe kerül a föld, még béresek sem lehetnek az új földbirtokosoknál. Hiszen van rá pénzük, a legkorszerűbb technikát alkalmazzák majd. Minden sajtóban, interneten közzé tett felhivás, figyelmeztetés, falra hányt borsó. Más eszközök, más vezetők kellenének. Egyszerű emberek a Csallóközben, Mátyusföldön, Gömörben és a Bodrogközben is, fejezi be a cikk.
  Felvidéken az állam a magyaroktól sok millió hektár földet, erdőt kobozott el. Most úgy gondolják, eladhatják a rablott holmit, és megszabadulhatnak a benesi hagyománytól, mert idegennek adják el a magyaroktól elrabolt vagyonokat. És igy végre szétverhetik a hagyományőrző magyar vidékek kivéreztetett, nyomorba taszitott lakosságát is. Jó segitséget ad ehhez pl. Martonyi és a hozzá hasonló megélhetési, kommunista kriptaszökevények, akik bokáig hajlongva bókolnak a jogtipróknak. A Benes törvények ma az európai jogrend az Acquis Communautaire és az „európai értékek”, része, amire állandóan hivatkoznak, mint valami áfiumra. Mondjuk ki érthetően: Az államnak, illetve, semmilyen néven nevezendő államnak nincs joga, és más állam bevonásával sem megtartani az elkobzott magán-vagyonokat, földeket, sem azokkal csereberélni, üzletelni, arról jegyzőkönyveket cserélni. Sem a Duna parton, sem a Tátrában üdülés közben a Csorba tónál, magyaroktól elkobzott nyaralókban. Azokat vissza kell adni a tulajdonosoknak, azok leszármazottainak. És ha nem lenne elég még mindig világos valakiknek határon innen és határon túl: Nincs mentség a Benesi kollektiv jogfosztás és a rablások agyonhallgatásásra. Felhivjuk a Magyarországra kitelepitetteket, hogy velünk, felvidékiekkel fogjanak össze, szervezetten, hogy mentsük a közös, ősi szülőföldet. Rájuk számitunk, és minden normális magyar emberre, akiket Széchenyi biztosan nem nevezett volna holdkórosnak, anarchistának, szélsőségesnek, mert a jussukat követelik és joggal.
  JEGYEZZE meg mindenki. Fent és lent: A hagyományokat őrző család és a családi gazdaság felett nincsenek és nem lesznek olyan értékek, amelyek a család megsemmisitésére bárkit is feljogositanának, magasabb érdekre és „principiumokra” hivatkozva, azokat „európai értéknek” nevezve és illegitim módon a közérdek fölé emelve.
  Leirtam, és közreadom, hogy ne lehessen utólag mellébeszélni arról, amit itt elmondtam a földkérdésről.
  KÖSZÖNÖM, hogy meghallgattak…
  Geönczeöl Gyula,
  Felvidék

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: