KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

''ELÉG VOLT!!'' – A GÖRÖG MUNKÁSOK SZTRÁJKJA

– ”αρκατά” – Arketá!! – Elég volt!2010. FEBRUÁR 24:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OZEPWgtKqIQ]
***

A GÖRÖG VÁLSÁG AZ INDOK, A TELJES EU-DIKTATÚRA BEVEZETÉSÉRE?

Financial Times: A görög válság gyorsíthatja az európai integrációt

Az Európai Unió tagállamai a gazdasági válság kirobbanása előtt hallani sem akartak a gazdaságpolitika központosításáról. Görögország helyzete azonban világossá tette, hogy egységes gazdaságpolitika nélkül széteshet a monetáris unió. A londoni székhelyű gazdasági napilap szerint megérett az idő az uniós szintű gazdasági kormányzásra.

A görög válság rávilágított, hogy milyen következményekkel jár a közös gazdaságpolitika nélküli pénzügyi unió. A monetáris unió két rossz lehetőség közül választhat: a tagállamok a zsebükbe nyúlnak, és kisegíti a görögöket, vagy hagyják az országot fizetésképtelenné válni, ami viszont a monetáris unió végét jelentené. Amennyiben azonban az Unió Görögország megmentése mellett dönt, akkor könnyen lehet, hogy hamarosan a portugáloknak és a spanyoloknak is mentőövet kell dobnia. Ezt a szigorúbb fiskális politikát folytató országok adófizetői aligha néznék jó szemmel, miközben a görögök pedig a nemzeti szuverenitás feladásának tekintenék az hitelfolyósítás szigorú feltételeinek elfogadását.

A Financial Times szerint az elmúlt hetekben végre megfogalmazódott az EU vezetőiben a szuverén gazdaságpolitika feladásának lehetősége. Angela Merkel és Nicholas Sarkozy február elején tartott megbeszélései során előkerült a korábban tabunak számító uniós szintű gazdasági kormányzás is. A német kancellár az egész unióra kiterjesztené a közös gazdaságpolitikát, a francia elnök azt javasolta, hogy a jövőben az eurózóna tagállamainak költségvetését a monetáris unió minden országának ellen kelljen jegyezni.

Bár sokan attól tartanak, hogy az eurózóna összeomolhat, a görög válság valójában a további integráció lehetőségét teremti meg.

(Financial Times)Szabad Riport:

Nézzük csak még egyszer:  …”Megérett az idő az uniós szintű gazdasági kormányzásra… A görög válság valójában a további integráció lehetőségét teremti meg…” – Hát végre itt az indok, ahogy a Financial Times is írja, hogy az EU pénzügyi urai végre bevezessék a szemérmesen ”egységes gazdaságpolitikának” nevezett, valójában a teljes politikai egységesítésre törekvő, és a nemsokára nem is olyan szemérmes EU-Diktatúrát! – Melynek már megteremtették a katonai hátterét is: az Európai Csendőrség személyében.


***VIDEO 2.

De a zavargások nem ma kezdődtek. (Ahogyan nálunk sem…)
Összefoglaló videó a 2008-2009-es zavargásokról:

Ez is érdekelheti:  Manfred Weber szintet lépett a magyargyűlöletben

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lwqU9ZtzeYE]
***
VIDEO 3.
Egy kemény ütős videó az utcai harcokról, még 2007-ből:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w2ZpfTTTBMM]
***
VIDEO 4.
És egy összefoglaló video a 2009. dec. 6.-7.-in zavargásokól:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=O5pzO_XAzT4]
***
(Összeállította: Szabad Riport Tudósító Iroda / Fort András)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “''ELÉG VOLT!!'' – A GÖRÖG MUNKÁSOK SZTRÁJKJA

  1. Bizony-bizony, a nagy filozófusok fellegvára, az Európának kultúrát adó nép, jó egynéhány EU-mocskot fog a másvilágra küldeni, csak kekeckedjenek vele, de először is a maguk ugyanolyan mocskaitól kell megszabadulniuk, mint amilyenek itt, nálunk ülnek a parlament üléstermében, hollókosztot zabálva, és Magyarország népét irtva, nyomorítva. Zsidók pusztuljatok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük