KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy tüntetés margójára I. – II.

Nem tudom, hogy valóban csalt-e valaki a választásokon. Bár erre utaló jelek vannak, de hiszem, hogy a demokrácia megerősítése lesz az, ha a hatalom mindent ellenőrizni enged, s nem fog semmit titkosítani. Ezért írtam alá egy beadványt a szavazás utólagos ellenőrzése érdekében. Viszont döbbenten tapasztalom azt, hogy nemcsak a devizahitelesek és a régóta alulfizetett magyar emberek fognak tüntetni most szombaton, hanem a kifosztók és az egykori szemkilövetők pártjainak tagjai és a szimpatizánsai is. Elismerem, hogy sajnos van jó néhány olyan réteg hazánkban, akik okkal nem elégedettek a kormánnyal így nekik szükséges tüntetni a hatalom ellen. Pontosabban azért, hogy vegye már észre a belpolitikában elkövetett hibáit a kormány. Azonban együtt tüntetni azokkal a kifosztókkal, akik az ország helyzetét folyamatosan csak rontották, akik Brüsszelbe járnak panaszkodni és hazát árulni, nem az én világom. Sőt szerintem teljes és alapvető tévedés a becsületes emberek részéről, akik mellett nem tüntetett eddig egy párt sem.

Hol voltak a liberálisok és baloldaliak 2006 őszén, amikor a Furcsán Nyerenc nevezetű vörös-milliárdos az 1956-ot ünneplő és egyben a hazugságpolitika ellen demonstráló tömegbe lövetett? Miért nem akkor tüntetett a boszorkány kinézetű Heller Ágnes, aki egyszerűen le is tagadta, hazugságnak nevezte a szemkilövetéseket és komoly testi sérüléseket, illetve a pszichés drámát elszenvedőknek még a létezését is. Ez a nyíltan hazudozó banya mellé kiállni és tüntetni egyszerűen lehetetlen a számomra. Így a kormányt több ponton kritizálva ugyan, de ezzel a söpredékkel együtt tüntetni nem lenne szabad egyetlen jóérzésű magyarnak sem!  Kritikát megfogalmazni, tüntetést szervezni természetesen szükséges lehet, de a liberális baloldal legmasszívabb hazaárulóival együtt vonulgatni NEEM! 

Az országgyűlésben lévő legerősebb ellenzéki pártnak az most a kötelezettsége, hogy tisztázza a helyzetet, s ezzel állítsák vissza a közbizalmat a választások tisztasága kapcsán! Ha nem harcolnak ez ügyben eléggé, akkor sajnos maguk is bizonyítják azon állításomat, hogy a pártokrácia csak része, bár az egyik legfontosabb része a sokak számára mostanában felismert politikai gúnyszínháznak.

Az ilyenkor szokásos vádaskodást megelőzve kijelentem: Nem vagyok tagja semmilyen pártnak! Igaz, hogy a Nemzetegyesítő Mozgalom pártonkívüli jelöltjeként indultam a választásokon, de csak azért, hogy bizonyíthassam a jelmondatomat: Minden párt csak árt! Ez a tüntetés pedig csak erősíti a jelmondatom igazságát!

 

Szeged, 2018-04-13                   

Bene Gábor

 

 

Egy tüntetés margójára II.

Motto: „Nem az számít, hogy hányan szavaznak, hanem az, hogy kik számolják a szavazatokat!” (J.Viszarjonovics Sztálin)

Nagyon remélem, hogy a kormányzat tanult a 2002-es esetből, s nem fogja visszautasítani az újraszámolás lehetőségét. Nem fogja kétségbe vonni a nép jogát arra, hogy ellenőrizze az állam munkáját legalább a választási eredmények kapcsán. Mindezt persze a magyar értelmiségnek kellene követelnie, mert az értelmiség ma a nemesség utóda, vagyis nekik kellene a nemzet feladatát ellátni!

Ez is érdekelheti:  Trump és Biden beszélt egymással a merénylet-kísérlet után

Nem kellene mást tenni a hazai értelmiségnek, csak alaposan átolvasni, kielemezni a választási törvényt. (2011. évi CCIII. törvény) Nem szükséges hozzá jogi ismeret, csak józan magyar ész.

Abban tökéletesen egyetértek a kormányzattal, hogy a migrációnak hazudott invázió, igen is veszélyes a nemzetállamokra, így hazánkra is. Abban sincs közöttünk vita, hogy szükséges volt a kerítés, legfeljebb annyi a hiba, hogy 100 millióba került, holott szakemberek szerint ennek a tizede is elegendő lett volna az építkezésre.  A választási törvény azonban nem tartozik az általam támogatott Fideszes elképzelések közé. Nem amiatt, hogy a „győztes mindent visz”, hanem sokkal inkább azon célja okán, amit csak az alapos kielemzése után láthatunk tisztán.

SOMMÁSSAN és ELÖLJÁRÓBAN VSUPÁN AZT TUDOM MEGÁLLAPÍTANI AZ EMLÍTETT TÖRVÉNYRŐL, HOGY LEGFONTOSABB CÉLJA ELŐKÉSZÍTENI HAZÁNKAN A KÉTPÁRT ALKOTTA, VÁLTÓPÁRTOS  RENDSZERT.

Ma már mindenki tudhatja, hogy nem létezik önmagában semmiféle összeesküvés-elmélet, csupán az összeesküvés gyakorlata van jelen, vagyis már rég nem elmélet, hanem nagyon is érezhető gyakorlat.

Így az USA rendszerében a pénzhatalom számára nagyon is jól működő, váltópártos politikai élet az, amit a hazai választójogi törvény el szeretne érni. Ha pedig így van, akkor sajnálatos módon nem az a legnagyobb baj, hogy a Fidesz felé lejt a pálya, hanem az, hogy ezzel szeretné a törvény egységbe tömöríteni azokat a pártokat, akik ma ellenzékként definiálják magukat. Ez ugyanis kétségkívül az „oszd meg és uralkodj” elvének a legbeváltabb módszere, amint azt az USA államélete is bizonyítja.

Sokan most felszisszennek, hogy „de jó lenne hazánkban olyan életszínvonal és demokrácia, mint ami jellemzi az Egyesült Államokat”. Ám a váltópártos rendszertől teljesen független az a relatív jólét, ami az ottani viszonyokat jellemzi. A jólét ugyanis részben a munkakultúra-innováció, és a világkifosztó Federal Reseve (FED) által kreált magánpénz, az ún. petrodollár okán alakult ki. (Azt nem is teszem hozzá, hogy minden háború komoly haszonnal járt az USA pénzemberei számára, annak ellenére, hogy a szövetségi állam eladósodása is ennek köszönhető leginkább.) A váltópártos rendszer tehát azt biztosítja leginkább, hogy a Wall street, vagyis az ún. bankárkaszt egyértelműen pénzpórázra tudta fűzni mind a két nagy amerikai pártot, vagyis a demokratákat és a republikánusokat is.

A Fidesz részéről annyi a furfang ennek a választási törvénynek a bevezetése kapcsán, hogy amíg nem alakul ki a Fidesszel szembeni egységes párt, addig nekik mindig meg lesz a választási többségük. Ám ahogy évek óta hirdetem az írásaimban, nekünk igazán a pártok „részképviseleti” szerepével van a bajunk, s azzal, hogy a pártvezetéseket sokkal könnyebben lehet pénzpórázra fűzni, mint a Nemzet egészét. Ezért kell mielőbb a hamis-pártépítés helyett a nemzetépítésére helyezni a hangsúlyt.

Ez is érdekelheti:  Több politikus is megdöbbenésének adott hangot a Donald Trump elleni merénylet kapcsán

Megismételve tehát: AZT TUDOM MEGÁLLAPÍTANI SOMMÁSSAN AZ EMLÍTETT TÖRVÉNYRŐL, HOGY LEGFONTOSABB CÉLJA ELŐKÉSZÍTENI HAZÁNKAN A KÉTPÁRT ALKOTTA, VÁLTÓPÁRTOS  RENDSZERT.

Ha a váltópártos rendszer jelenleg a világot – a természeti népek, a kommunista és a muszlim államok kivételével – szinte mindenütt működik, akkor nekünk nagyon nem lenne jó, ha sikerülne nálunk is bevezetni ezt. Így csak a nemzetállamot jól működtető nemzet lehet az a politikai erő, amely képes lenne a bankárkaszti terveknek ellenállni. (pl. Pán-Európa, az EU, a Morgentau, vagy Kalergi terv)

A végső következtetésem tehát ez: El kell felejtenünk a bal és jobb megkülönböztetést, ahogy a liberalizmust és a többi olyan irányzatot, ami a józanész elleni működést valósítja meg! Vagyis nem szabad belemenni abba a megoldásba, hogy a Fidesz ellen álljon fel egy váltópárt, hanem a nemzet újjáépítésével foglalkozzunk egyre erőteljesebben, mert csak úgy őrizhető meg a nemzetállamunk! Ez ugyanis nem Jobbik és nem Fidesz ellenesség, hanem a NEMZETEGYESÍTÉS világos szándéka.

Ezért a választás valójában egy olyan politikai gúnyszínház, amely nem a valóságos párt-ütemtervek bemutatására, nem az igazság hangoztatására, hanem sokkal inkább a hazugságra alapoz. Ezért a képviselet helyetti képmutatásra valójában semmi szükségünk nincs. Viszont az emberek négyévente csak erre az egy alkalomra kaptak lehetőséget, hogy változtassanak az életük kereteit meghatározó államvezetésen.  Ezért kell az alkalmat kihasználni ugyan, de nem a pártok, hanem az újjászervezett Nemzet érdekében! Ez a lehetőség pedig a NEEM közössége által biztosított a számunkra, s így van egy politikai gegg, egy trójai faló, amely akár meg is oldhatná a választójogi törvény problematikáját.

Írom mindezt úgy, hogy a mai tüntetésre nem megyek el, mert eszembe jut Tom Lapid Lajos 2006-os oszlatása a Kossuth téren, amely ma már megállapítottan jogellenes volt, de mégsem lett semmilyen következménye. Az elkövető ugyanis élvezi a szemkilövetésekkel jól megérdemelt nyugdíját ma is.

Én csak azt remélem, hogy a mély apátiában lévő magyarság nem kapja meg az Orbán kormány mai rendőrségétől azt az erőszakos és magyarellenes oszlató rohamot, amelyet én éltem át 2006-ban, s nem fog hallani olyan mondatokat a földön fekvő ember rugdosása közben, hogy: „rohadt magyar!”

Szeged, 2018-04-14

Dr. Bene Gábor

 

Ez is érdekelheti:  Egy másik lövedék is eltalálta Trumpot - egy közeli épület tetejéről lőtt a merénylő (videó 18+)

Nemzetegyesítő Mozgalom

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

19 thoughts on “Egy tüntetés margójára I. – II.

 1. Kedves Gábor.
  Egyetértek veled, de szokásos észrevételemet bocsásd meg nekem.
  Mindig az a bajom az elemzésekkel, hogy megállapítják a valót, de a kiutat nem. A legfőbb kérdés a hogyan?
  Ez a Nemzet Egyesítési Mozgalom talán megoldaná a problémát. Ehhez viszont rengeteg szervezés és sok pénz kell. Itt bukik ki azonnal a pénzhatalom fonáksága. Ezt megkerülni, enyhén szólva is lehetetlen. Manapság már nincsen gazdag és a nemzet iránt elkötelezett vezető réteg.
  Civil szerveződés.
  Manapság annyi szerveződés van, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. Még a nemzeti oldalon is. Legfőbb jellemzőjük, hogy az alapító személy féltékenyen őrzi vezető szerepét. Összefogásra képtelen. Lásd a jelenlegi baloldali bohózatot.
  Életem legnagyobb csalódása Bösztörpuszta volt. Példaértékű volt a szétverése. Először Kurultáj, azután az MSZ-en belüli villongások. Most talán sikerül valamit megmenteni, de itt is számítok meghatározó személyiségek fanyalgására, sértődöttségére.
  Régi álmom egy alulról szerveződő közösségek létrehozása, Franklin Juntójának mintájára. Csak az alapító irat megfogalmazásához kevésnek érzem magam.
  Rompos Károly

 2. Ma már a többség(?) tisztában van azzal,hogy a világ nagyobbik hányadát a bankárkasztnak(?) nevezett cionista rotschild familia irányítja a saját érdekei szerint , felvonultatva a hülyítés valamennyi eszközét, benne a különböző ideológiáknak álcázott parasztvakítást,amivel évszázadok óta mossák az egyszerű(?) és a még egyszerűbb emberek agyát. Hogy mire megy vele,az egy másik kérdés. Ezidáig nem sokra,mivel „minden haladó gondolkodónak ezer középszerű elme állta az útját,hogy a múltat védelmezze.” Semmi nem történik a világban véletlenül,vagy amihez a nevezettek nem járulnak hozzá. Európában ehhez asszisztálnak a kormányok és a mindenkori ellenzéknek(?) csúfolt politikai pockok. Mindkét oldal egyformán aljas,mert megpróbálja elhitetni a néppel,hogy minden őérte történik. (többnyire sikerrel,amit a mostani választás(?) is bizonyított. ) De a kifosztásán kívül semmi más . Az összes idióta politikus miniszterelnök akar lenni,ahogy minden pap, püspök. Ezért mindenre képes. Még úgy is,hogy eladja azokat,akik megválasztották,vagy akiket képviselnie kellene. Hangzatos jelszavak és a hülyítés ideje lejárt. Ideje lenne az Embernek a saját kezébe venni a sorsát,saját és családja életét, és nem gyenge jellemű,elméjű bűnözőkre bízni azt. Ha ezt felvállalja,akkor elkezdődhet valami,de addig minden marad a régiben. De ahhoz ki kell takarítani azt a cionista szemetet,ami megfertőzte az Élet minden területét,erkölcsi, szellemi,és anyagi téren egyaránt.
  „lázadás , ez a rabszolga előkelősége! Tanuljatok meg hát nevetni,a tudás fojtogat. Az ember,már minden állat erényeit elragadta,mert minden állat közül az Ő sorsa volt a legkegyetlenebb.”

 3. Kedves Ferenc!

  Igazad van. Nagyon szépen, érthetően, művelt emberhez méltóan fogalmaztad meg írásod.
  Nem akarok puncsolni, de mást nem írhatok.

  Szerintem hazánkat két oldalról támadják.

  a globális hatalom megszerzői, a rochildok, a sorosok, az a 200-400 család, amely a bankár, a gazdasági világ irányitói.
  a nacionalistáknak mondott zsidók, natanjau-hoz tartozók.

  Hazánkban és a világban ezen két ellenfél viadkodik, természetesen a Mi és a világ rovására.

  A tűntetők, agyamosottak, a globális hatalom szólói.

  A fidesz agymosottai pedig israel barátja.

  Nos, akkor merre vanak a Mi Magyar érdekeinket képviselő emberek? Mert az előző két kasztba tartozó csoport utálja a magyarságot.

  Vannak hazánkban ígaz Magyarok, de nem kapnak lehetőséget, sőt még magyar támogatást sem, bizonyos okok miatt….de ezt mindenki tudja.

  Szerintem nincs nemzeti oldal.

  De azért elárulom a MIÉP -re szavaztam, mert talán bennük látok Magyar Igazságot.

  A médiákat tartom a legveszedelmesebbeknek!

  Atilla

 4. Ugyanazt gondolom, mint eddig is: a párt-rendszer a semmit képviseli és a nemzethalált hozza magával. Ez egy teljesen alkalmatlan rendszer. Egy ország vezetését nem lehet abszolút hozzá nem értőkre bízni. Pedig most pontosan ez történik és még több száz önjelölt félnótás küzd a miniszterelnöki posztért.
  Egy általam sokszor emlegetett idézet: „Nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a politikusokat, akiknek saját- és családjuk érvényesülése fontosabb az általuk képviselt nemzetéénél!”
  Magyarországon ez egész jól sikerült, de még lehet finomítani…
  Jelentkező tucatjával!

 5. Csodálkozom(?),hogy még az írástudók is tolják ezt a „demokrácia maszlagot. Kétezer éve a csőcselék van hatalmon ,és azóta hangoztatják ezt a tömegek hülyítésére. Nincs, nem is volt,és a közeljövőben nem is lesz demokrácia, mert eltűnőben van az EMBER ! A hatalmaskodók soha nem mennek bele,hogy egy „egy szavazattal bíró névtelen senki,egy hangya” (rokefeller)beleszóljon a nagyok(?) dolgába. A mindenkori hatalmon lévők ténykedései hemzsegnek a bűntől, de egyesek feltételezik,hogy amikor a jövőjükről,sorsukról szóló választásról kell dönteni,az majd tisztességes lesz. Ennyire nem lehet naiv az Ember! A felszólalok többnyire a problémák felszínét érintették,és inkább a hangulatra játszottak. Ezért is buktak el a forradalmak sorra a világon. Csak is a lázadás szakít gyökeresen a múlttal ! A mostani „rendszer annyira nyomorult,hitvány,hogy ezen már nincs mit renoválni. Úgy ahogy van,ki kell dobni a szemétre! Száz éve várat magára. Azóta is grasszálnak a patkányforradalom ivadékai, hogy kiszenvedtessék a Magyart,vezeklésül az ő elkövetett bűneikért. Amíg ezek fedik le az ÉLET valamennyi területét,semmiféle változásra nem lehet számítani. Jöhetnek ifjabb és újabb politikai szerencselovagok, akik majd ígérnek fűt,fát,csak,hogy a megélhetésük biztosítva legyen,de ettől semmi nem fog változni. Legfeljebb múlik az idő! Mit hozott az elmúlt harminc év a dolgozó Magyarnak,és mit a belőlünk élőknek? Kik vannak a bankokban, a hivatalokban,médiában, és kik az üzemekben, mosogatókban, segédmunkákban,iparban, hajléktalanszállókban? Kiknek kellett elhagyni az országot,és kik húzták ki a talajt a talpuk alól,hogy betelepíthessék fajtársaikat? Ezekkel kellene foglalkoznia annak,aki politikai pályára adja a fejét!
  „ma már nem igaz,hogy boldogok a szegények. A mennyek országa pedig a teheneknél vagyon.”

  1. Kedves Ferenc!

   Teljes mértékben ez a helyzet; amit leírtál. Sajnos. Ezért jöhetnek, tudnak jönni Európa lerombolói.
   Mi épitünk, ők rombolnak, lebontanak. Lebontják a menthetetlent, amit „mi” alkottunk.

   Valami újra van szükség, új alapok kellenek, amire lehet épitkezni.

   Ezt pedig csak háborúval lehet eltünzezni.
   Ezt a sok szemetet nem lehet más módon kitakarítani.

   Tisztelettel:
   Atilla

 6. Kedves Atilla!
  Köszönöm a véleményed,de túlzol.
  Műveltség.? „jó sorsban ékesség,balsorsban menedék. A jó sors szerzi,a balsors próbára teszi a barátságot.

  …..minden káoszban van kozmosz is,minden rendetlenségben rend is rejlik,s minden önkényben folyton ott a törvény,mert mindaz ,ami hat ellentéten alapszik.”

  ” Az erkölcsös magatartás egyetlen értelme,hogy nem okoz másoknak felesleges szenvedést és csillapítja az értelmetlen kínokat. Ez az erkölcs alfája omegája.”
  Üdv. T.Feri.

 7. Nos minden ember külön világ , még ha a műveltek avagy műveletlenek birodalmában is él , de egy viszont szent a nemzet tudat a szívben van , és aki aszerint él és tevékenykedik , a földön járva élte le az életét . nem pedig a fellegekben állandó viaskodások közepette , Ezek a személyek még sosem tudtak érdembeli továbblépést felmutatni , csakis a önképüket teszik önzően az előtérbe !
  Egyedüli kormány közel harminc éve , a mostani , akik ráéreztek a nemzet tudatra , hagyni kellene kibontakozni , nem pedig az ellenséget keresni bennük —

 8. Kedves Atilla!
  „sors felett a törvénynek nincs hatalma.”
  A háború,soha nem oldott meg semmit! Legfeljebb „bizonyos csoportok anyagi helyzetét . Amikor elfogynak az észérvek, felállnak a tárgyalóasztaltól és előkerülnek a fegyverek. Amitől életek vesznek,sorsok törnek derékba. A csata után megint csak le kell ülni a tárgyalóasztalhoz . Akkor mi oldódik meg ettől. Az égvilágon semmi! Csak az ember(?) enged az állati ösztönének. Ölni akar,mert ha villog a kard,vért akar látni. Elpusztítani valakinek az apját,anyját ,fiát ,lányát. Mert képtelen a szeretetre, ölni akar, másra képtelen. A mindenkori hatalom ezt használja ki. Az ember ösztönét. Nem az eszét,mert az a többségnek nincs. Ha lenne,akkor tisztában lenne azzal,hogy ő csak eszköze a hatalomnak,alantas céljai megvalósításához.
  „azt hiszitek,hogy szabadok vagytok,pedig csak a ruháitokat váltogathatjátok egyik életből a másikba, és legfeljebb a vágyaitokat cserélhetitek.”

 9. Kedves szekelyse!

  Szerintem jól írtál.

  De szintén szerintem; nem mindegy, hogy ki vezérli.

  Ha valóban az igaz nemzeti oldal, akkor annak örülni kell, sőt a szívünket, lelkünket, vérünket kell hozzá adni!

  Ha a globális háttér hatalom támogatja, akkor biztos a nyerés.

  Ha a nacionalista likud támogatja, akkor nincs nyerés, ha van, akkor sincs. Így is a hazánkat „új judeanak” hirdetik izraelben. Pl. nekik vannak fenntartva a lakóparkok, a sevizás ingatlanok.

  Igazából nem látunk a kulisszák mögé, minden sumák módon a népek kizárásával történik, a választott kormányok által.

  Ha, szerintem ez valóban nemzeti megmozdulás, akkor ki lesz véreztetve, mindegy mekkora a támogatottsága.

  Nem kell nekem hinni, ne így legyen. Nem lehet forradalmat nyerni, a történelem folyamán a népek sosem nyertek forradalmat.
  Minden forradalmat, háborút a zsidóság indotott útjára. A népeket kihasználva, félrevezetve, a saját érdekük szerint irányìtották az eseményeket.

  Szerintem csak világforradalommal nyerhet az emberiség.
  Bízom benne, hogy jól látom, az emberek kezdenek felébredni, mindig többen és többen veszik észre, hogy a saját világukban rabszolgák.

  Atilla

 10. „mi építünk,ők rombolnak, „valami új kell,
  Történelem nélkül,nincs jelen,se jövő, ahogy gyökerek nélkül a fa is elpusztul. Ezért nincs a Magyaroknak még Tisztességes történelme se,mert egyesek(?) nem akarják,hogy legyen a Magyarságnak jövője. Ezért pusztítják ,rombolják le a múltat idéző épületeket is,hogy ne lehessen emlékezni a „gyökerekre.
  Semmi újat nem kell kitalálni,már több ezer éve kivan találva minden! Csak elő kellene venni,és használni. De azt nem lehet ráhúzni az Emberre, mert az nem engedné,hogy rabszolgát csináljanak belőle,ahogy ma a különböző „demokratikus maszlagokkal teszik. Nincs más lehetősége az Embernek,mint tanulni,tapasztalni,s ha működik,eldobhatja a tudást. De csak is akkor! Mert bölcs lett! Belőle nem lesz rabszolga soha. Ahogy egy intelligens férfiből sem lesz jó férj soha. Mert nem nősül meg.

 11. Érdekes volt olvasni a véleményeteket. Több helyen megálltam. 1. Én is azt írtam egyszer Gábornak, hogy vér nélkül nem megy. Utána elgondolkoztam. Eszembe jutott Az Algíri csata című film, valamint a Nagy hazugság című darab. Mindkettő lényege, hogy akik igaz hittel kezdték a forradalmat, azok elbuktak és a hozzájuk csapódó haszonemberek kerülnek a hatalomba. 2. A kiválasztás. Ezt is Írtam Gábornak. Annyi ” igaz magyar ” lenne, egy esetleges lehetőségnél, hogy csak na. Csak pont ott van a bibi, hogy az igazaknak nem kenyere a tolongás. 3. Demokrácia vs diktatúra. Amikor megálltam a piramis lábánál és felnéztem rá, az jutott eszembe hirtelen, hogy hány parlamenti ülésbe került az építés megszavazása. Ergo. Nagyot alkotni csak a diktatúra tud. Nem hagyja az erőt szétforgácsolni. A diktátor célja már más kérdés. !. Kedves székelyse. A remény hal meg utoljára. A rendszerváltás óta mindig reménykedek. Sajnos hiába. Csak az idő telik és a haverok gazdagodnak, nem az ország.
  Egy szót sem írtatok az elképzelésemről, a Franklin féle JUNTÓról. A megoldásról sem.

 12. T. Rámenős!
  A világot az összelopott,rabolt „vagyonkával büszkélkedők sisere hada terelgeti a maguk sötét lelkivilágának megfelelően, sajnos(?) a pusztulás felé,mert a sötétségből önmagától még fény nem született. Ahhoz megvilágosodás,fény kell. Tudás,bölcsesség! Az meg nem megy nekik,hiszen a „diplomájuk nem ezt bizonyítja. Vagy az iskola nem volt jó,vagy az irány,vagy az ember(?). A vagyon „szerzés még önmagában semmit nem bizonyít. Legfeljebb annyi benne a tudás(?),hogyan lehet ravaszsággal,aljas módon, a másikat megtéveszteni,kihasználni, lerabolni,nyomorba dönteni. Amit ők „üzletelésnek(?) hívnak. Mégis „ezek gondolják úgy,hogy a vezető szerep őket illeti meg a világ végezetéig. Kiröhögik,megvetik mindazt ,ami az élet alapjainak kellene ,hogy legyen,mint Igazság, Filozófia,Etika,vagy Erény. Ezek SOHA nem fogják a közjót SZOLGÁLNI,hiszen érdekellentét áll fenn,köztük és a Nép között. Mégis a többség hisz a mesékben,kirablóikban !? Csak is a szó nemesebb értelmében vett Filozófus lenne képes a vezető szerepre, (na nem azok akik nálunk parádéznak a médiákban,mert ezek legfeljebb csak ripacsok) mert Ők rendelkeznek azokkal képességekkel,mint Tudás,Tisztesség. Ha egy vezető rendelkezik ezen képességekkel,akár egyszemélyi vezetés is működhet,még ha „diktatúrának is csúfolják. Mert „míg egy politikus csak a következő választásra gondol,addig egy államfő a jövőbe néz.” A parlamentáris „demokrácia SOHA nem működött és nem is fog,mert „sok bába között elvész a gyerek, senki nem felel semmiért. „Egy vezetőnek lehetnek tanácsadói,de egy személyben kell a felelősséget vállalnia anyagilag,erkölcsileg,s ha kell az ÉLETÉVEL fizetnie érte.” Másik lehetőségként a meritokrácia jöhetne szóba ,ahol a legjobbak közül választanák ki a legrátermettebbeket.
  Máskülönben bekapta a kígyó a farkát! Üdv.T.F.

  1. Nagyon korrekt az ” elemzésed „, de ez is csak elemzés, mint a Gáboré. A kiút, a kiút, a kiút?

 13. Egy szót sem írtatok a JUNTÓ-ról. Ha nem ismeritek, akkor B. Franklin alapította Philadelfiában a barátaival. Meghatározó szerepe lett a város fejlődésében és később a függetlenségi tárgyalásokban. Rebesgetik, hogy Franklin is szabadkőműves volt. Csak 13 tagja lehetett, akik ismerték egymást. A többieknek hasonló egységeket kellett alapítaniuk. Rengeteg lett.
  Ezzel a felépítéssel talán egységbe lehetne kovácsolni a töméntelen civil szerveződéseket, mert megőrizné az alapító, sejten belüli vezető szerepét.
  Egy rövid, de velős nyilatkozat, amit mindenki el tud fogadni és egy tízparancsolat, hogy mit kell betartani.
  Talán ez lehet a kiút?
  Bösztörpusztáig meg kellene szövegezni.

 14. „JUNTÓ?
  Erről kellene ,hogy szóljon az élet! Igazság,Tisztesség, Becsület, Etika,Ember!
  Helyette,”annyit érsz,amennyid van”. A ma embere még nem érett meg arra, vagy már elfelejtette,hogy az életben nem a megélhetés a legfontosabb. Vagy,hogy mit gyűjtött maga köré, mit birtokol, milyen kapcsolatai vannak,kik a barátai. Magasztos eszmék nem érdeklik,mert ezeket már az életében kellőképpen lejáratták az ebből nyerészkedők. Egyszerűen, csak a mának él! Hiszen ezt szajkózták egész életében,hogy egy élet van,és ebből kell kihozni a maximumot. Ezért rohangászik mindenki,hogy le ne maradjon valamiről. Siker,karrier. Ez a legfontosabb a ma emberének,hogy aztán mindent hátrahagyva távozzon erről a világról. Felesleges dolgokra pocsékolva el az életét,amit majd csak akkor tud meg,ha már nincs visszaút . Elszalasztva a lehetőséget, hogy jobbítson,tegyen valamit azért,hogy ez a világ,és benne önmaga is jobb legyen.
  Lényegnél maradva,hol van ma 13 olyan Ember akiben meglehet bízni? Amikor mindenki mindenkit figyel,besúg,csak,hogy némi előnyre(?) szert tehessen. Még a rokonságban is jó ha egy akad. Ahogy a Mester mondta, „emberektől dicsőséget nem nyerek”. Elérte a kétezer éves összefogás az egyház és a hatalom részéről,hogy „oszd meg őket és uralkodj felettük.” Csak úgy tudja fenntartani a hatalom azt a hamis látszatot,hogy szükség van rá,ha folyamatosan rettegésben tart.
  Én (sajnos) békés úton nem látok kiutat ebből a katyvaszból,a békétlenség meg csak újabb gyűlöletet szül,amiből megint azok húznak hasznot,akiknek a káosz a lételemük. Hosszú lenne a folyamat,de a Tanításon kívül kevés esély maradt.De kinek, ahol pénz az isten ?

 15. Vártam, vártam, vártam.
  Hátha lesz egy írástudó aki segít megfogalmazni egy nyilatkozatot és tízparancsolatot. Aki nem csak elemez, hanem kiutat is segít megtalálni.
  A remény hal meg utoljára.
  Rompos Jároly

 16. Nyilatkozat, és tízparancsolat”.
  Ahogy már többször írtam, ma már minden téren, minden kivan találva. „Hiszen nincs tanulás,csak visszaemlékezés.” Anno Platón, Szókratész, gyönyörűen leírta az állam és benne az Ember szerepét,feladatát. Ettől jobbat még nem igen találtak ki, mégis a rabszolgaság, tudatlanság, a másik feletti uralkodás lett a nyerő . Egyeseknek(?!) ez hoz hasznot. Az Embernek nem a törvények miatt kell Jónak lenni, mert a törvényeket a bűnözők, hozták létre,bűnözőknek. Az Ember a Hite miatt legyen Jó, és nem azért,mert ez vagy az tilos. ( „én nem lehetek más,nekem jónak kell lennem,mint ahogy az arany sem lehet más,csak arany,vagy ahogy a smaragd sem lehet más,csak smaragd.” Marcus Antonius) Hangzatos fogadalmak, eskük teljesen feleslegesek lennének,mert az Ember szava alapból SZENT kellene ,hogy legyen!(de nem az) Ma már semmi sem az. Ezért kellenek a tanuk is,hogy mások bizonyítsák valaki szavát, igazát. De egy sz@r ember ígérhet fűt- fát az annyit is ér,mint maga az ember. (politikai elit(?) Bőven elég lenne Igazságban,Tisztességben szólni,járni,élni. „Mert nem az a tisztátalan ami a szátokon bemegy,hanem ami onnan kijön. De ezeken ma már a többség csak nevet, hogy ebből nem lehet megélni. Ma mindennek tudják az árát,de nem tudják az értékét semminek. Minden gaztettre tudnak egy hazug érvet mentségül. De ahogy Zeusz mondta, „aki képtelen az Igazságra a Tisztességes életre,azt el kell pusztítani.” Ő megtehette.

 17. Félig figyelve ezt a tüntetést (mert nem igazán jut el az elmémhez), az jutott eszembe és mások véleményét is meghallgatva:

  1, Kik ezek az emberek?
  2, Kik irányítják őket?
  3, Valójában mit akarnak?

  Válaszaim:

  1, Nem tudom.
  2, Feltevés:
  ……..1, Valamely zsidó klikk.
  ………2, A kormány.
  3, Azért van tüntetés, hogy legyen. Azért legyen, hogy egy későbbi igazán átgondolt megmozdulást értelmetlenné tegyenek. Mert a népek így gondolkodnak. Tegnap sem sikerült, holnap sem sikerül.

  Ílyenek vagyunk.

  Forradalmat, csak valamilyen cél érdekében lehet.
  Most nem lehet érezni a változás illatát. Nincs, nem ismerünk igaz vezetőt, vagy van, de nem kap nyìlvánosságot, nincs valakit követni.

  Ez a világ érdeke. Ez a bűzös, mocsokkal fertőzött, állott víz.

  Pedig a szabad élet sokkal szebb a rabszolgasorsnál.
  Amikor valóban észrevesszük a természet szépségeit, a párunk, családunk rezzenéséseit, gondolataikat meghalljuk. Nem rohanunk, nem gondolunk a jobb jövőre, mert az megadatik, melyhez minden életnek joga van, tartozéka.

  Ez, az elmém. Itt elmondhatom, leírhatom, nem néznek hülyének, nem furcsálják gondolataimat.
  De, ha mégis, akkor, itt másabb.

  És ez számomra fontos, hogy beszélhetünk, beszélhetek, cikázhatunk a valós és képzelt dolgok felett.

  Atilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük