KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy nép tragikus forradalmi harca a diktatúra ellen! – Ukrajnai polgárháború!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrán újságírók felhívása

Az ukrán újságírók felhívása külföldi kollégáikhoz.

NYILATKOZAT

Mi, ukrán újságírók arra kérjük külföldi kollégáinkat más országokban és a nemzetközi szervezeteknél, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg, hogy elősegítsék Ukrajnában a változást, hogy elkerüljék a humanitárius katasztrófát és polgárháborút Európa közepén.

REUTERS/Vasily Fedosenko
REUTERS/Vasily Fedosenko

Az ukrán hatóságok számos kísérletet tettek arra, hogy erőszakkal verjék le az ukránok tiltakozását, amely kivételesen békés gyűlésekkel indult az ország európai integrációjáért. 2013. november 30.-ának estéjén vetették be ellenük először a különleges rendőrséget a tüntető diákok brutális szétverésére. Január 16.-án a hatóságok egy sor diktatórikus törvényt fogadtak el amelyek további utcai tüntetéseket váltottak ki. Mostanra pedig a hatóságok mindenféle valós párbeszédet és konszenzust elutasítanak, a nemzetközi közreműködők minden erőfeszítése ellenére…

A kormány három hónapig a tüntetők minden követelésének teljesítésével adós maradt: az elnöki hatalom korlátozását a 2004-es szintre; a belügyminiszter, Vitalij Zaharcsenko eltávolítása, a diákok megveretéséért felelősek megbüntetése; és az Európai Társulási Szerződés aláírása. Ez az erőszak eszkalációjához vezetett.

A február 18.-i„fekete kedd” eseményei megmutatták, hogy a hatalom kész arra, hogy vérbe borítsa Ukrajnát, tűzfegyvereket és hadifelszerelést is bevetve.

Arra kérünk mindenkit, hogy nagyon kiegyensúlyozottan tudósítson a jelenlegi eseményekről, és kerülje a tiltakozások kezdete óta folyó orosz propagandaháború termékeit. A Majdanon Ukrajna mindne részéből érkező tüntetők tucatjait gyilkolták meg, ezért nem igaz az az állítás, hogy az ott tüntetők „nyugat-ukrajnai szélsőségesek”, ez csupán Janukovics diktatúrájának egyik vágyálma, amely szeretné egy „szélsőségesekkel vívott helyi konfliktus” látszatát kelteni.

Arra is kérünk mindenkit, hogy ismételten vesse föl az ukrán vezetők elleni szankciók bevezetésének ügyét, ettől ugyanis – szó szerint – emberek élete függ. Sajnálatos módon Európa késlekedése a gyakorlati akciók terén már így is tucatnyi emberélet elvesztéséhez vezetett.

Végül arra kérünk mindenkit, tájékoztassa olvasótáborát, és részleteiben mutassa be a korrupt ukrán hivatalos személyek off-shore bankszámláit, amelyek lezárása megakadályozhatná azt, hogy továbbra is támogassák Janukovics erőszakos rezsimjét, amely arra a népre támadott most rá, amelynek szolgálatára felesküdött.

„Állítsd meg a Cenzúrát” Civil Mozgalom – ukrán újságírók és médiaügyi civil szervezetek kezdeményezése, amely 2010. május 21.-én alakult, és amelynek célja a szólásszabadság megvédése, és a cenzúra megelőzése Ukrajnában, valamint az újságírói munkába való beavatkozás, és a professzionális elvárások elleni harc társadalmi és politikai témákról való tudósítások esetén.

Az „Állítsd meg a cenzúrát” Civil Mozgalom nem támogat egy politikai pártot sem, és ezektől anyagilag sem függ semmilyen módon.

Bővebb információ: http://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128its

hivatalos blog: http://stopcensorship.wordpress.com

Twitter: http://twitter.com/Stopcensorship

Forrás: Magyarinfo

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Egy nép tragikus forradalmi harca a diktatúra ellen! – Ukrajnai polgárháború!

  1. Az Ukrán újságírók ugyanolyan söpredékek mint hazai kollégáik! Arról elfelejtenek egyetlen betűt is írni, hogy a volt szocialista országok a nagy szabadságukkal rosszabb helyzetbe kerültek mint a ruszki megszállás alatt voltak! Szerencsétlen Ukránoknak fogalmuk sincs, hogy mi lesz velük ha őket is bekebelezi az eu! Ehhez képest a még a ruszki megszállás is mennyország!
    kató rudi

  2. Iráni és izraeli hírek szerint zsidó katona tisztek vannak a lázadók élén. Miért nem vagyok meglepődve? A demokrácia azt jelenti, hogy nem a jó irányba haladunk, hanem amerre a többség akarja. Jó nekünk az a demokrácia??
    eSzeL

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: